Mustafa Avcı1679652575 14 Kasım 2007 Paylaş 14 Kasım 2007 (düzenlendi) arkadaşlar benim aracımda diamon vision varfarlarımdan memnunum ama daha iyi bir aydınlatma ve görünüş için xenon dönüşüm kiti almak ve yaptırmak istiyorum.bütçem en fazla 350 -400 ytlben mtec marka düşünüyüorum ve mavi ışığın daha iyi bir yağmurlu hava aydınlatması için 6000 k düşünüyorumsizin önerileriniz nelerdir ankarada uygun fiyata yaptırabileceğim bir yer biliyorsanız bilgilerinizi benimle paylaşmanızı istiyorumyada hem yağmurlu hem de normal havalrda optimum aydınlatmayı sağlayacak aydınlatma kaç kelvinlik olmalı başka marka tavsiyeleriniz varsa onlarıda paylaşırsanız sevinirim...texon markası nasıldır?ben birazda maviye yakın görünüm istiyorum.8000 k daha mavi galiba peki 8000k 6000 k dan daha mı iyi aydınlatır? 25 Kasım 2009 tarihinde Voltron tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Kasım 2007 Paylaş 14 Kasım 2007 yada hem yağmurlu hem de normal havalrda optimum aydınlatmayı sağlayacak aydınlatma kaç kelvinlik olmalı başka marka tavsiyeleriniz varsa onlarıda paylaşırsanız sevinirim...4300 olmalı.. texon markası nasıldır?ben birazda maviye yakın görünüm istiyorum.8000 k daha mavi galiba peki 8000k 6000 k dan daha mı iyi aydınlatır?Hayır, Kelvin arttıkça lümen düşer.. Bize lazım olanda lümendir.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Kasım 2007 Paylaş 14 Kasım 2007 Aracınızın markası ve modeli nedir ? Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575 14 Kasım 2007 Yazar Paylaş 14 Kasım 2007 Aracınızın markası ve modeli nedir ?toyota corolla sedan 2004 model4300 olmalı.. Hayır, Kelvin arttıkça lümen düşer.. Bize lazım olanda lümendir..teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Kasım 2007 Paylaş 14 Kasım 2007 Takacağın xenon kit düzensiz, aşırı parlak ışık dağılımı yüzünden karşıdan gelen ve önde giden trafiği rahatsız edecektir, bu yüzden önerdiğimiz bir şey değil. Aracının orjinal ya da mercekli far opsiyonu olmadığından kaliteli bir çözüm adına pek seçme şansın da bulunmuyor. Ancak buna rağmen illa kit taktırmak istiyorsan marka ve renk seçimin uygun. Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575 15 Kasım 2007 Yazar Paylaş 15 Kasım 2007 Takacağın xenon kit düzensiz, aşırı parlak ışık dağılımı yüzünden karşıdan gelen ve önde giden trafiği rahatsız edecektir, bu yüzden önerdiğimiz bir şey değil. Aracının orjinal ya da mercekli far opsiyonu olmadığından kaliteli bir çözüm adına pek seçme şansın da bulunmuyor. Ancak buna rağmen illa kit taktırmak istiyorsan marka ve renk seçimin uygun.mtec 6000 k öneriyorsunuz anladığım kadarıylapeki ankarada uygun fiyata ve iyi bir işçilikle yaptırabileceğim bir yer varmıdır? Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575 15 Kasım 2007 Yazar Paylaş 15 Kasım 2007 peki bu kitten sonra far ayarı gibi bir şey yaptırmaya gerek varmı? Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 15 Kasım 2007 Paylaş 15 Kasım 2007 Şaşmaz sanayi sitesi 32. sokak Özen Ticaret Ümit, Mtec ve diğer uygun fiyatlı xenon kitleri buradan temin edebilirsin, montajını da yaparlar. Kit takıldıktan sonra far ayarı pek bozulmasa da ayar yaptırman daha doğru olur. Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575 16 Kasım 2007 Yazar Paylaş 16 Kasım 2007 Şaşmaz sanayi sitesi 32. sokak Özen Ticaret Ümit, Mtec ve diğer uygun fiyatlı xenon kitleri buradan temin edebilirsin, montajını da yaparlar. Kit takıldıktan sonra far ayarı pek bozulmasa da ayar yaptırman daha doğru olur.teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575 22 Kasım 2007 Yazar Paylaş 22 Kasım 2007 (düzenlendi) değerli arkadaşlar 2004 corollam için 6000 k lık h7 mtec marka xenon kit e karar kılmışken her kafadan çıkan ses sonucu buradan yardımlarınızı bekliyorumel yeteneğim çok iyi olmadığı ve bilgim olmadığı için projektör entegre edemiyorum farlarıma ayrıca bu model için üretilen projektörlü bir far sistemi ne yazıkki yoközellikle mtec in 7 aylık bir süre sonunda ampullerinin özelliğini kaybedeceğini parlaklığının ve gücünün düşeceğini söylüyor bir arkadaşımfakat bazıları texon bazıları monza markası öneriyor bense mtec düşünüyorumbütçem en fazla 400 ytlfazla bilgim olmadığı için yardımcı olursanız sevinirim 22 Kasım 2007 tarihinde mustafa avc? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Kasım 2007 Paylaş 22 Kasım 2007 özellikle mtec in 7 aylık bir süre sonunda ampullerinin özelliğini kaybedeceğini parlaklığının ve gücünün düşeceğini söylüyor bir arkadaşımBöyle bir şey söylenebilmesi ve senin de buna inanman için gösterilmiş somut bir örnek var mı ? Yorum bağlantısı
Can Ekin 22 Kasım 2007 Paylaş 22 Kasım 2007 hemen hemen tam 1 sene oldu mtec takalı..ışık gücünde faalan bir düşme söz konusu değil..buarada h7 kitlerde ayakları orjinal halojen ampüller gibi metal olan tek marka mtec.diğerleri plastik..bn çok araştırıp karar vermiştim 1sene önceki markalar arasında..özellikle texon diyenler çoktu ama texon ların öncelikle renkleri daha mavimsiydi bense bulsam 4300k takmak istediğimden beyazı ençok olan mtec in 6000k sı olarak gördüm diğerleri arasında(helios,cyclone,texon gibi markalar arasında).ve mtec e karar verdim..diğer markalarda yine ballast arızası yaşayan gödm ama mtec lerde görmedim..bide biçoğuna göre en az arıza ışığı yktıran marka mtec snrm..monzalar fazla ucuz oyüzden çekiniorum açıkcası..şuan peşin 250ytl monzalar..ama kalitesini bilemiorum..birde mtec şuana kada 35w çalışan ballastların yanına birde 50w la çalışan bir model çıkardı sanırım teknik olarak bakıldığında daha yüksek aydınlatma sağlaması gerekiyor ama ne bi teknik açıklanmış birşey gördüm nede bahsettiğim kitin takılı ve canlı halini..tavsiyem mtec ten yana olur.. Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575 22 Kasım 2007 Yazar Paylaş 22 Kasım 2007 Böyle bir şey söylenebilmesi ve senin de buna inanman için gösterilmiş somut bir örnek var mı ?ben sadece tavsiyeleri aldım bana söyleyen arkadaşım ibiza sında monza kullanıyor ve bana onu öneriyor.fakat somut bir örnek gösteremedi.ben yinede kaliteli bir ürün istiyorum imkanlarım çerçevesindeben yinede sizlere sormak istedim önemli olan sizin yorumlarınız tahmin edeceğiniz gibi her kafadan farklı bir ses çıkıyor Yorum bağlantısı
Suat Toker 22 Kasım 2007 Paylaş 22 Kasım 2007 birde mtec şuana kada 35w çalışan ballastların yanına birde 50w la çalışan bir model çıkardı sanırım teknik olarak bakıldığında daha yüksek aydınlatma sağlaması gerekiyor ama ne bi teknik açıklanmış birşey gördüm nede bahsettiğim kitin takılı ve canlı halini..tavsiyem mtec ten yana olur..O arıza ışıgı yanmasın diyedir. Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575 22 Kasım 2007 Yazar Paylaş 22 Kasım 2007 hemen hemen tam 1 sene oldu mtec takalı..ışık gücünde faalan bir düşme söz konusu değil..buarada h7 kitlerde ayakları orjinal halojen ampüller gibi metal olan tek marka mtec.diğerleri plastik..bn çok araştırıp karar vermiştim 1sene önceki markalar arasında..özellikle texon diyenler çoktu ama texon ların öncelikle renkleri daha mavimsiydi bense bulsam 4300k takmak istediğimden beyazı ençok olan mtec in 6000k sı olarak gördüm diğerleri arasında(helios,cyclone,texon gibi markalar arasında).ve mtec e karar verdim..diğer markalarda yine ballast arızası yaşayan gödm ama mtec lerde görmedim..bide biçoğuna göre en az arıza ışığı yktıran marka mtec snrm..monzalar fazla ucuz oyüzden çekiniorum açıkcası..şuan peşin 250ytl monzalar..ama kalitesini bilemiorum..birde mtec şuana kada 35w çalışan ballastların yanına birde 50w la çalışan bir model çıkardı sanırım teknik olarak bakıldığında daha yüksek aydınlatma sağlaması gerekiyor ama ne bi teknik açıklanmış birşey gördüm nede bahsettiğim kitin takılı ve canlı halini..tavsiyem mtec ten yana olur..çok teşekkürler özellikle sizin gibi bu markayı kullanan birisinin yorumlarını almak çok işime yaradı.O arıza ışıgı yanmasın diyedir.teşekkürler Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575 25 Kasım 2007 Yazar Paylaş 25 Kasım 2007 (düzenlendi) arkadaşlar hiçbirini yaptırmıyorum...çıkma bi far alıp valeo xenon projektörler ve philips d2 ampullerle beraber bir sistem yapacam ama bunun için okulumun ilk dönemimin bitmesini bekleyecemankaradan bana yardımcı olanlar olursa sevinirim çünkü bilgim yok ama düzenli ve güçlü göz almayan bir aydınlatma istiyorumgidip direk xenon kit alacaktım ama sayenizde çok bilgilendim hepinize teşekkür ederim 25 Kasım 2007 tarihinde mustafa avc? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Kasım 2007 Paylaş 25 Kasım 2007 En güzeli. Çok zor bir işe başlayacaksın ama sonucunda kendi emeğinle yaptığın daha güzel bir aydınlatman olucak. Kit bilinçli bir sürücü için bir geçiş aşamasıdır, çoğunlukla sonradan mutlu olunmayıp mercek modifiyesine geçmek istenir genelde Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575 25 Kasım 2007 Yazar Paylaş 25 Kasım 2007 (düzenlendi) En güzeli. Çok zor bir işe başlayacaksın ama sonucunda kendi emeğinle yaptığın daha güzel bir aydınlatman olucak. Kit bilinçli bir sürücü için bir geçiş aşamasıdır, çoğunlukla sonradan mutlu olunmayıp mercek modifiyesine geçmek istenir genelde demekki bilinçli bir sürücüyüm şimdiden d2s ampul bakmaya başladım ampulü 0 almak istiyorum ama az kullanılmış bir üründe olabilir.çıkma bir far ve valeo projektör bakıyorum.orjinal farlarımı kullanmayacam bi kenarda dursun aracımın garantisi henüz bitmedi servise giderken sökecem çünkü.balastları da bütçeyi tamamlayınca halletcem.yani ocak ayına kadar uzar bu iş.ben montajını yapamayacam ama sadece parçaları alabilirim.ayarı ve parçaları montaj yapabileceğim bir yer varmı bildiğiniz?hatta hazır açmışken farı led li sinyal de düşünüyorum.ayrıca modifiyeliler bölümünde genelde hella balast kullanılmışfakat biraz tuzlu başka bir firma olabilirmi daha ucuza 25 Kasım 2007 tarihinde mustafa avc? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Kasım 2007 Paylaş 25 Kasım 2007 Balastı da ampulü de 2. el al.. Ayrıca servise giderken sökmene gerek yok.. Sadece elektriksel bir sorundan dolayı servise gidecek olursan sökersin..Kolay gelsin.. Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575 25 Kasım 2007 Yazar Paylaş 25 Kasım 2007 peki ben mercekle beraber dönüşüm yaparsam manuel yükseklik ayarım devre dışı kalırmı? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Kasım 2007 Paylaş 25 Kasım 2007 Montajı dışarıda yaptıracaksan parçaları hemen almanı önermem, montajı yapacak ustanın bu konuda yönlendirmesi daha iyi olur, sen araştırır genel fiyat ve ürün çeşitlerini bilirsen ortak karar vermeniz daha iyi olabilir. Corolla'nın farı yerli olduğu için çıkma bulmakta zorlanmayacaksın. Far büyük olduğu için montaj zorluğu da pek olmaz.Projektörü kısa far reflektörüne sabitleyeceğin için motor reflektörü yukarı aşağı hareket ettirdiğinden onu da hareket ettirecek yani seviye ayarı sorunun olmaması lazım.Görüntünün güzel olması için önde ne tür kapak kullanman gerektiğine yoğunlaşmanız da iyi olur. Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575 25 Kasım 2007 Yazar Paylaş 25 Kasım 2007 (düzenlendi) Modifiyeler - Xenon - Toyota Corolla - Hella Bi-xenon projektör sayfasını incelemişsindir herhalde.Montajı dışarıda yaptıracaksan parçaları hemen almanı önermem, montajı yapacak ustanın bu konuda yönlendirmesi daha iyi olur, sen araştırır genel fiyat ve ürün çeşitlerini bilirsen ortak karar vermeniz daha iyi olabilir. Corolla'nın farı yerli olduğu için çıkma bulmakta zorlanmayacaksın. Far büyük olduğu için montaj zorluğu da pek olmaz.Projektörü kısa far reflektörüne sabitleyeceğin için motor reflektörü yukarı aşağı hareket ettirdiğinden onu da hareket ettirecek yani seviye ayarı sorunun olmaması lazım.Görüntünün güzel olması için önde ne tür kapak kullanman gerektiğine yoğunlaşmanız da iyi olur.kapak dediğiniz bu m oluyor?ayrıca ankaralı uüyelerden biliyorlarsa bu işle ilgilenebilecek usta tavsiye etmelerini istiyorum:) 25 Kasım 2007 tarihinde mustafa avc? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Kasım 2007 Paylaş 25 Kasım 2007 (düzenlendi) peki ben mercekle beraber dönüşüm yaparsam manuel yükseklik ayarım devre dışı kalırmı?Benim ki kalmadı.. Tabi merceği monte ederken özellikle bu yapıyı bozmamak için gayret sarfetim.. 25 Kasım 2007 tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Kasım 2007 Paylaş 25 Kasım 2007 Modifiyeler - Xenon - Toyota Corolla - Hella Bi-xenon projektörBu uygulamada hiç bir ayarın yapılması mümkün değil galiba.. Sadece farı oynatarak ayarlamak mümkün olur.. O'da çok zordur.. Merceği reflektöre monte edin.. Motor çalışamasa bile manuel ayar yapma imkanınız olur.. Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575 25 Kasım 2007 Yazar Paylaş 25 Kasım 2007 yalnış bilmiyosam bi-xenon mercekleri xenon merceklerinden daha büyük mertol abinin arabada öyle gözüküyorbenim düşndüğüm megane dan çıkma valeo mercekler ise küçük boyuttayalnış düşnmüyorsam far yükseklik ayarı şu şekilde oluyorreflektörün üst kısmını hareket ettiriyorpeki böyle oluncayükseklik ayarını bozmadan nasıl entegre edebiliriz projektörü?sonuçta hareketinde bi kısıtlama olurtabi ben reflektörün hareketini bu şekilde biliyorum ama doğrumu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts