Deniz İnce 30 Haziran 2007 Paylaş 30 Haziran 2007 Merhaba daha formunuzda yeniyim sitenizi bi proje araştırıken bulmuştum.Nyese konuya gelelim.Bu gördüğünüz farlar el yapımıymış.Bi arkadaşla işe koyulduk.Hurdalıkdan 2 tane opel omega farının merceğini aldım.Bir tanede tipo farı.Aklımdaki tipo farının içi oval biraz onu düzeltmek için ve bu yuvarlak nesneleri tuttrmak için arkaya düz bir plastik yada sac koyamak.Sonra içini full siyaha boyamak.Far çaplarma göre içeriye 2 tane delik ve hurdalıkdan topladığım farları içine yerleştirmek.Sabitledikden sonra etrafına angel eyesle içini bitirmeyi düşünüyorum bide olursa xenon para durumuna bağlı.Sonra cam olarak plexi kullanmayı düşünüyorum.Sorlarıma gelelim;iç tarafa karsan farı sordum kısa 150 lira dediler dolmuşlarda varya hani etrafında ledler var ondan vaz geçtim.Sizce iç(uzun fara) hangisini kullanayımBana önerileriniz yada yapan arkadaşlar görüşlerini yazarsa sevinirim Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Haziran 2007 Paylaş 30 Haziran 2007 Led'li ve mercekli olan far modülleri kısa far için üretiliyor uzun yerine kullanamazsın. İki far modülünü birden düzgün yerleştirip odak ayarlarını düzgün yapabilmen için epey uğraşman gerekebilir usandırıcı bir şeydir çünkü. Bana kalırsa parça olarak yapmak yerine başka bir otomobilin farının iç bloğunu yerleştirmeye çalışman daha kolaydır ve sonucu daha kaliteli olur. Uyarlanabilecek bir çok model çıkar sanıyorum, passat b5.5, a4/a3, marea ilk aklıma gelenler. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Haziran 2007 Paylaş 30 Haziran 2007 Arka zemine takacağın plastik veya metalin açısını iyi ayarlaman lazım.. Ben olsam, uzunları halojen, kısalari bi-xenon yapardım..Golf farları gibi ortaya ve biraz aşağıya bi yere de bir park takardım.. Plexi iyi fikir.. Sıcakken şekil vermek çok kolaydır, ama soğukken kesmekte bi o kadar zordur.. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 18 Eylül 2008 Paylaş 18 Eylül 2008 (düzenlendi) Aşağıdaki resimlerdeki tipo farını ben yaptım.ilk once camı fardan ayırıp , far camının plastıkten kalıbını aldırdım.Daha sonra 1 takım tofaş kuş serisi için üretilmiş eser marka far aldım.İçlerini açıp mercek ve angel montajı yaptım.Far içindeki ayakları tipo farına uygun hale getırdım ve yerine sabitleyip camı sılıkon ile yapıstırdım.farlar takıldıktan sonra 2. gün içteki floresan halkalardan biri kırılmış, şimdilik dıştakı halkalar ile kullanılmaya dewam edılıyor.far yukseklık ayarı calışmaktadır ve odaklamasında bir sorun yoktur. 18 Eylül 2008 tarihinde romeoilker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Eylül 2008 Paylaş 18 Eylül 2008 İşçilik çok iyi olmuş, bravo. Ancak koskoca şahin farının kabı nasıl tipo'nun yuvasına uydu o kısmı anlamadım. Sadece reflektörü mü kullandın? Bir de plastik camla ilgili detay alabilir miyiz, nerde nasıl yapıldı ? Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 18 Eylül 2008 Paylaş 18 Eylül 2008 (düzenlendi) Sadece reflektörü kullandım, fakat reflektör bloğu çok büyük tipo farına göre, o yüzden reflektörden baya bir parça kestım.Cam farın kalıbını bostancı oto sanayı sitesinde stopçu altan diye biri yapıyor. 2 adet far camını 150- 200 liraya yapıyor. 1 Şubat 2009 tarihinde romeoilker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 17 Kasım 2008 Paylaş 17 Kasım 2008 (düzenlendi) Cam farın kalıbını bostancı oto sanayı sitesinde stopçu altan diye biri yapıyor. 2 adet far camını 200 liraya yapıyor.İşte Türkiye ve Tipik insanız Simitçimiz Marlboro içerken,2 adet Tipo far camına 200 lira çok mu?Stopçu Altan'ı tebrik ediyorum,başarılarılarının devamını diliyorum,biz Tipoya binerken sanırım o çokdan son model bir araçla el sallayarak geçer yanımızdan 17 Kasım 2008 tarihinde b55can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Kasım 2008 Paylaş 17 Kasım 2008 Şşte Türkiye ve Tipik insanız Simitçimiz Marlboro içerken,2 adet Tipo far camına 200 lira çok mu?Çok...Bir de tipo far camı olunca hayli hayli çok... Mondeo için 50 lira istemişlerdi tanesine.. ve gayet te mantıklı bulmuştum fiyatı.... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 17 Kasım 2008 Paylaş 17 Kasım 2008 (düzenlendi) 200ytl ye bu tip araçların yeni farını alırsınız takım olarak. 2 adet cam için tabiki çok fazla. ki yapılan camın hiçbirşeye benzemediğini belirtebilirim. herkes görüntüsü güzel olduğu için yapıyor ama o camları 2 sene sonra görücem. hepsi simsiyah kararıcak yada gelen ilk taşta kırılıcaklar. çekiçle bile kırılamayan polikarbonat olması gereken far camını adamlar mikadan pleksiglas tan eritip yapıyor. 17 Kasım 2008 tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Turgay Tuna 21 Kasım 2008 Paylaş 21 Kasım 2008 Tipo icin yapilan bu masrafa ne demeli arkadaslar birde bu fiyati veren cok sevgili ustamzinda alnindan öpmek gerekir. 200 liraya tipo far camimi olur yahu cöpten kirik far cami alip kestirsek daha ucuza gelir. Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 2 Eylül 2009 Paylaş 2 Eylül 2009 Şşte Türkiye ve Tipik insanız Simitçimiz Marlboro içerken,2 adet Tipo far camına 200 lira çok mu?ÇOK ÖTESŞ... Yorum bağlantısı
Ali Altan Yılmaz 18 Mart 2010 Paylaş 18 Mart 2010 vay be ben ne kazıkcıymışım.ama inanın camlar okadar kötü değil.hatta şu ana kadar beğenmeyen çıkmadı diye bilirim.fiyatına gelince hala çifti 150tl hemde her rengi.samimi eleştirileri dikkate alıcam.sağolun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts