Aydan Aykac 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 Benim Captiva için H7 kit aldım. Farlarım mercekli olduğu için göz alma sorunum olmayacak. Fakat mesajları okuyunca direkt aküden almayan kitlerde aşırı yüklenme sorunun olabilir gibi bir düşünce dogdu. Benim kitin içinde aküden direkt baglantı kablosu falan yok enerjiyi direkt H7 soketinden alıyor. Bu yüzden sorun çıkmasın diye 12V girişe 4700um/16V bir elektrolikit kondansator takmayı düşündüm. Bu durumda ilk anda yüksek akım çekilecektir. Bu kondansatörün faydası olurmu yoksa bir sargımı tasarlamalı? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 12V giriş dediğiniz yer ballastın girişi ise oraya yapacağın müdahele işe yaramaz, aküden çıkıp sigortadan geçerek kısa fara gelen kısım halen risk altında ve yüksek akımın bu noktalardan geçmemesi gerekiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 Role, kablo, üç adet soketleri ile birlikte sigorta, uygun fişler toplam 10 lira..Bu akü bağlantı olayını kendiniz yapabilirsiniz.. Almanız gereken role, 5 bacaklı mini role.. Bu bacaklar: -, +, tesisattan tetik, çıkış1, çıkış2.. Bence hiç riske atmayın ve yapın bunu.. Yorum bağlantısı
Aydan Aykac 17 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 17 Mayıs 2007 Tamam Mehmet senin şemayı araştırınca gördüm. Cumartesi önce akü baglantısız baglayacağım ileride gerekli röle, diyot ve kabloyu hazırlayıp tamamlarım artık. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 Sorun yaşarsan yardımcı olurum.. Kolay gelsin.. Yorum bağlantısı
Aydan Aykac 15 Haziran 2007 Yazar Paylaş 15 Haziran 2007 H7 kiti taktım. röle,diyot ve kablo ile harness seti hazırlayıp öyle baglamayı planlamıştımki. Servisle konuşmak aklıma geldi. Onlarda sonuçta benzer kitlerden takıyorlar. Açıp sordum onların kitindede wiring harness olayı yok. Yani direkt ampul soketinden akımı alıyorlarmış. Bunun üzerine kiti olduğu gibi taktım. Ama kitin el kitabında yazan 20A fuse uyarısına uydum ve ön kısa farlar için olan 15A'lık sigortaları 20A ile değiştim. Sanırım servisinkinden daha iyi bir işçilik yaptım. Çünkü arka kapakları delmek yerine mouse pad'den kapak kestim ve silikon ile yapıştırdım. Arka kapaklar aynen duruyor ve ileride tekrar eski haline iz bırakmaksızın dönebilirim. Yorum bağlantısı
Aydan Aykac 5 Temmuz 2007 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2007 Dün gece iki farımın arasında aydınlatma gücü farkı olduğunu fark ettim. Bendeki xenon kit 4300K ve H7 uyumlu denildiğine göre 3100lm ışık gücü vermesi gerekiyor. Sol ampul sanki 2000lm sag ampul ise 3100lm gibi, aradaki farkı farların önünü bir kalın bezle kapatmadan anlamaya imkan yok. Şimdi söküp iyi aydınlatanı sola geçirmeyi planladım fakat sorunun balastan kaynaklanma ihtimalide düşündürüyor. Sanırım her ikisinide yer değişeceğim? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Temmuz 2007 Paylaş 5 Temmuz 2007 Ampulleri yer değiştir bi dene.. Sorunun kesin kitten olduğuna kanaat getirirsen ve kitin de garantili ise bence değişim iste.. Yorum bağlantısı
Hasan Alıcı 6 Aralık 2008 Paylaş 6 Aralık 2008 Role, kablo, üç adet soketleri ile birlikte sigorta, uygun fişler toplam 10 lira..Bu akü bağlantı olayını kendiniz yapabilirsiniz.. Almanız gereken role, 5 bacaklı mini role.. Bu bacaklar: -, +, tesisattan tetik, çıkış1, çıkış2.. Bence hiç riske atmayın ve yapın bunu..merhaba;röle bağlantısı ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirmiyim,az çak elimden gelir bağlayabilirim.( kısa farlara ve sis lambalarına röle bağlamam gerekiyor)yardımcı olursanız sevinirim,teşekkürler Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Aralık 2008 Paylaş 6 Aralık 2008 merhaba;röle bağlantısı ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirmiyim,az çak elimden gelir bağlayabilirim.( kısa farlara ve sis lambalarına röle bağlamam gerekiyor)yardımcı olursanız sevinirim,teşekkürlerhttp://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1009 Yorum bağlantısı
Hasan Alıcı 6 Aralık 2008 Paylaş 6 Aralık 2008 teşekkürler;linki inceledim de....iki far soketine de ayrı ayrı bağlamayı düşünüyorum.( farlar H7 kısa H1 uzun,ben kısalara bağlıyacağım ,far soketi 3 bacaklı şase,uzun,kısa) hangi röleyi tavsiye edersiniz,tam olarak nereyi nereye nasıl bağlayacağız. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Aralık 2008 Paylaş 6 Aralık 2008 far soketi 3 bacaklı şase,uzun,kısa) hangi röleyi tavsiye edersiniz,tam olarak nereyi nereye nasıl bağlayacağız.iki çıkışlı mini role işinizi görecektir.. Diğer sorunun cevabını kendiniz bulacaksınız... Yorum bağlantısı
Hasan Alıcı 7 Aralık 2008 Paylaş 7 Aralık 2008 iki çıkışlı mini role işinizi görecektir.. Diğer sorunun cevabını kendiniz bulacaksınız...teşekkürler Yorum bağlantısı
Recommended Posts