Agah Tansev 3 Şubat 2008 Paylaş 3 Şubat 2008 Arkadaşlar,Golf 5 için far yıkama setini nasıl bulabilirim..Bilgisi olan varmıdır?Servislerle henüz konuşmadım.Kaça mal oluyor hiç araştıran var mı aranızda? Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 3 Şubat 2008 Paylaş 3 Şubat 2008 valla bu iş için ne kadar para ayırdınız onu bilemiyorum tabi ama servise hiç sormayın bence çıkmacılara bir bakın fakat bütün parçalarıyla bulmak çok zor olucaktır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Şubat 2008 Paylaş 4 Şubat 2008 Ben focusu satmasam, far yıkama işini çok ciddi düşünüyordum.. Çünkü başka yapacak bişey kalmamıştı arabaya Aslında projemde hazırdı... maliyet ise en fazla 50-60 lira arasında olacaktı.. Suyu cam suyundan çekecektim.. Şkinci bir motor takacaktım.. Bu motor farlar açıkken cama su sıkınca çalışacaktı.. Bunu da o an için iki role ile yapmayı düşünmüştüm... birinci role farlarla devreyi tamamlayacak, ikinci rolede cam motoru ile devreyi tamamlayacaktı.. her iki rolede elektirk olmadıkça çalışmayacaktı.. Bence çok basit olacak tı.. Tabi ilk planda doğanınkine benzer bişey düşünüyordum.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 5 Şubat 2008 Paylaş 5 Şubat 2008 sistemin kendi aslında çok basit ama fıskiyeleri ve bunları tam olarak işlev görücek şekilde ayarlamak biraz zor olabilir. benim araçta mesela yıkamayı çalıştırınca tampondan çıkıp yıkayıp sonra yerine giren şekilde değil, şahinlerdeki gibi tamponda sabit olanlardan var. orjinal yıkama tabi. aşırı derecede basınçlı sıkıyor suyu. normal cam yıkama motoru ise basınçlı değil daha fazla miktarda su sıkıyor. ikisinin motoru farklı yani işlev olarakta. hele benim araçta bunu ne şekilde yapmışlar bilmiyorum. su haznesi haricinde birde şampuan haznesi var sadece şampuan koyduğum. yıkamaları şampuanlı yapmak için ayrıca bir tuş var içerde. ona basarsam önce bir parça şampuan geliyor ondan sonrada basınçlı su ile bir güzel temizlik yapıyo arkadaş. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Şubat 2008 Paylaş 5 Şubat 2008 Senin arabada bi kurulama eksikmiş.. Güle güle kullan Yorum bağlantısı
Görkem Onat 12 Şubat 2008 Paylaş 12 Şubat 2008 benim aracım gayet basit olduğundan kolay hallediliyor bir adet doğan slx far yıkama motoru alıyorum bunun rekorları ve diğer kablolarıyla beraber birde tipo tempra far yıkama memelerini alıyorum tamponuma takıyorum sonra bir röle vasıtasıyla farlar açıkken yıkamasını sağlıyorum mehmet beyin sistemi gibi araba basit olunca rahat bu arada sizin arabanız hakikaten enteresanmış şampuanlı Yorum bağlantısı
Görkem Onat 13 Şubat 2008 Paylaş 13 Şubat 2008 mehmet bey şu an gördüm sanelin bu iş için hazır bir rölesi varmış tofaş araçlarda kullandığı galiba sizin düşündüğünüz iki röleye gerek kalmadı http://www.sanel.com.tr/urunindex.asp?prod...r_yikama_rolesi buradaki fyr90 rölesi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Şubat 2008 Paylaş 13 Şubat 2008 Bu röleye farlar açıkken yap bunları diyebiliyormuymuşuz... Yorum bağlantısı
Görkem Onat 13 Şubat 2008 Paylaş 13 Şubat 2008 evet aynen o işe yarıyor gördüğüm kadarıyla bir ucu parklara paralel bağlanıyor ona göre çalışıyor.doğan slx lerde kullanılan röleymiş. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 13 Şubat 2008 Paylaş 13 Şubat 2008 evt bu röle ile hem daha kolay hemde orjinal olur. yıkamaya basıp çekince kendi 0.5 saniye yıkama motorunu çalıştırıp durucak.fakat birşey belirtmek istiyorum. doğanlarda kullanılan motoru çalışırken görmedim. far camlarında silecek varmıydı? çünkü eğer öyleyse silecek olduğu için motor ve fıskiyeler basınçlı su göndermeyecektir. camlardaki gibi normal şekilde göndericektir. sizin araçlardada su basınçlı olmazsa farları temizleyemez. Birde bu motor basınçlı olduğu için baya fazla su atıyor. farlara. o yüzden olsa gerek benim araçta. camları yıkadığınızda farlar açıksa farlar yıkanıyor fakat. bir kere yıkandıktan sonra camları tekrar yıkarsanız farlar yıkanmıyor. her 5 cam yıkamanın birinde farlarıda yıkıyor. ona rağmen sık sık su ekliyorum. hemde cam yıkama haznesi 6 litre olmasına rağmen. eğer her yıkamada camlarıda basınçlı yıkarsa her dakika su eklemek lazım Yorum bağlantısı
Görkem Onat 13 Şubat 2008 Paylaş 13 Şubat 2008 yok doğan slx te sadece basınçlı su memeleri var silecek yok o nedenle o motor işimi görecek ama dediğinizde haklısınız su ekleme problemi çıkacak ki sizdeki 6lt lik depo gayet büyük. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Şubat 2008 Paylaş 13 Şubat 2008 evet aynen o işe yarıyor gördüğüm kadarıyla bir ucu parklara paralel bağlanıyor ona göre çalışıyor.doğan slx lerde kullanılan röleymiş.Demek bunu da yapmışlar lemi.. Helal olsun.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Mayıs 2008 Paylaş 11 Mayıs 2008 benim aracımdada üst versiyonda far yıkama varbende çıkmacıları araştırıyorum aslındabulabilirsem alacağımsıfır olarak parçaları alsam diye hesap yaptım500 ytl yi geçince hesaplamayı yarıda bıraktım.şimdi muayene istasyonları özelleştiriliyor.ben ,senin farın mercekli hani far yıkaman diye soracaklarına inanıyorumişi sağlam tutuyorlar artık.Farı yaptın, yıkamayı gözün kapalı yaparsın Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 5 Ekim 2008 Paylaş 5 Ekim 2008 (düzenlendi) Araç Muayne istasyonları da sonunda özelleştirliyor yavaş yavaşİhaleyi doğuş grubu almış sanırım,yine aldığım bir duyuma göre cam filmine çok koyu olmadıkça müsade ederlerken,xenon farların hepsine asli kusurlu işlemi yapılıyormuş far yıkama sistemi olması zorunluymuş yoksa ceza ve sökene kdarda muayneden geçemiyormuş araç,sanırım ya hepimiz bir çift yedek orj far bulundurcağız ya da artık diğer araçlardaki far yıkama sistemlerini kendi araçlaramıza uygulayacağız,ha bu arada mercek var ya da yok sorun değil 150 ytl lik xenon varsa muaynede ya söekeceksiniz ya da onda da far yıkama olucak,çakma zenon takanlar da yırtamayacakKonuyla ilgi daha fazla bilgisi olan ya da başına gelen arkadaşlar sanırım daha aydınlatıcı olucaklardır 5 Ekim 2008 tarihinde b55can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 6 Ekim 2008 Paylaş 6 Ekim 2008 bilgilendiriyim.. çogu araçta far yıkama tesısatı hazır gelır.. yanı 2 fiskiye bir motor ve 1 adet sigorta aldıgınızda (Hortum kelepce vs.. ıvır zıvır) bu sistem sahip olabiliyorsunuz... aracınızın yetkılı servısıne genede bır basvurun. bende merceklı xenon takıcam far yıkama sıstemını aldım, montaj zamanı her 2sını bırden monte ettırıcem. Yorum bağlantısı
Burak Döker 14 Ekim 2008 Paylaş 14 Ekim 2008 Bir yanlışlık olabilir arkadaşlar. Çünkü far yıkama mercekli farlarda gerekli çünkü mercekler 6-7 cm çapında bir noktadan aydınlatıyor ve eğer orası kirlenirse hiçbir türlü aydınlatamıyor. Ve far yıkama sistemi de sadece o noktaya tazyikli su sıkıyor. Merceksiz farlada yani yansıtmalılarda ise farın hemen hemen her noktasından ışık yaydığı için far yıkama sisteminin sıktığı o küçük noktanın temiz olması da görüşümüz için yeterli olmayacaktır. Bence halojen farlar kirlendiği zaman görüş nasıl etkileniyorsa aynı farda xenon olduğu zaman da daha farklı birşey olmaz. Yani muayene sırasında da kontrol edilmemeli. Bunlar tamamen benim fikirlerimdir, doğru veya yanlış olabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ekim 2008 Paylaş 14 Ekim 2008 (düzenlendi) Peki far yıkama bizde yada yurt dışında kanuni bir zorunlulukmu? Eğer öyle ise örneğin;2004 passatı olan ne yapacak yada skoda roomstarı olan. Farlar mercekli yıkama yok.Bu araçları üreten nasıl yaptı ? 14 Ekim 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Ekim 2008 Paylaş 14 Ekim 2008 Peki far yıkama bizde yada yurt dışında kanuni bir zorunlulukmu? Eğer öyle ise örneğin;2004 passatı olan ne yapacak yada skoda roomstarı olan. Farlar mercekli yıkama yok.Bu araçları üreten nasıl yaptı ?Xenon farı olan araçlarda yıkama zorunlu, halojende mercekli olsa da zorunlu değil. Zorunluluk ışık gücüne göre belirlenmiş, 2000 lümenden yüksek ışık kaynağı varsa yıkama zorunludur deniyor.Bir yanlışlık olabilir arkadaşlar. Çünkü far yıkama mercekli farlarda gerekli çünkü mercekler 6-7 cm çapında bir noktadan aydınlatıyor ve eğer orası kirlenirse hiçbir türlü aydınlatamıyor. Ve far yıkama sistemi de sadece o noktaya tazyikli su sıkıyor. Merceksiz farlada yani yansıtmalılarda ise farın hemen hemen her noktasından ışık yaydığı için far yıkama sisteminin sıktığı o küçük noktanın temiz olması da görüşümüz için yeterli olmayacaktır. Bence halojen farlar kirlendiği zaman görüş nasıl etkileniyorsa aynı farda xenon olduğu zaman da daha farklı birşey olmaz. Yani muayene sırasında da kontrol edilmemeli. Bunlar tamamen benim fikirlerimdir, doğru veya yanlış olabilir.Reflektörlü farlarda ışığın yansıdığı alan cm2 olarak daha fazla. Mercekli de ise daha az ve yoğun, yıkanan alan en az %70 olmalıdır zorunluluğu konmuş. 1 cm2lik kirli alan halojen farın geniş alanına oranla daha az kalır ve fazla etkilemez. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Ekim 2008 Paylaş 14 Ekim 2008 Bunu TÜV'e sordum ben...Aldığım cevap; Xenon varsa far yıkamada olmalı... Far yıkama yoksa nolacak dedim, yani hafif kusur mu ağır kusurmu dedim... Cevap; Muayeneden geçemeyecek dediler... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Ekim 2008 Paylaş 15 Ekim 2008 Bunu TÜV'e sordum ben...Aldığım cevap; Xenon varsa far yıkamada olmalı... Far yıkama yoksa nolacak dedim, yani hafif kusur mu ağır kusurmu dedim... Cevap; Muayeneden geçemeyecek dediler...Mantıklı. Umarım kit ile oem xenonun ayrımını da yapabilirler. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ekim 2008 Paylaş 15 Ekim 2008 (düzenlendi) Tamam.Lümen fazla ise yıkama var .Ama garibime giden far kirlensede ışığın kaybı (xenon ampülden dolayı )az olacaktır.Bu kural tam tersi için olsa daha mantıklı olurdu dimi? 15 Ekim 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Döker 15 Ekim 2008 Paylaş 15 Ekim 2008 Xenon farı olan araçlarda yıkama zorunlu, halojende mercekli olsa da zorunlu değil. Zorunluluk ışık gücüne göre belirlenmiş, 2000 lümenden yüksek ışık kaynağı varsa yıkama zorunludur deniyor.Reflektörlü farlarda ışığın yansıdığı alan cm2 olarak daha fazla. Mercekli de ise daha az ve yoğun, yıkanan alan en az %70 olmalıdır zorunluluğu konmuş. 1 cm2lik kirli alan halojen farın geniş alanına oranla daha az kalır ve fazla etkilemez.Benim anlamadığım neden daha kuvvetli olan ışık için extra bir gereksinim duyuluyor.Ve diyorum ki aynı kir herhangi bir mercekli fara ve reflektörlü fara gelirse mercekli far çok daha fazla etkilenmeli. Ne kadarda yoğun ışık olsa alan azalınca bir etkisi olmaz ışığın çünkü kaynak çok küçük.Bunu TÜV'e sordum ben...Aldığım cevap; Xenon varsa far yıkamada olmalı... Far yıkama yoksa nolacak dedim, yani hafif kusur mu ağır kusurmu dedim... Cevap; Muayeneden geçemeyecek dediler...Arkadaşım, sana zahmet TÜV'e reflektörlü farlar için neden halojende far yıkama zorunlu değil de, xenonda zorunlu olduğunu da sorarmısın? Çok saçma geliyor çünkü xenon aynı genişlikteki reflektörlerden daha kuvvetli ışık verdiği halde neden extra bir önlem istiyor. Ha dese ki mercekli olan her tip aydınlatma için yıkama minimum gereksinim anlayacağız ama dedikleri tutarsız.Bence biryerde birileri birşeyleri yanlış anlıyor ve ondan bu karmaşa çıktı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Ekim 2008 Paylaş 16 Ekim 2008 Benim anlamadığım neden daha kuvvetli olan ışık için extra bir gereksinim duyuluyor.Ve diyorum ki aynı kir herhangi bir mercekli fara ve reflektörlü fara gelirse mercekli far çok daha fazla etkilenmeli. Ne kadarda yoğun ışık olsa alan azalınca bir etkisi olmaz ışığın çünkü kaynak çok küçük.Arkadaşım, sana zahmet TÜV'e reflektörlü farlar için neden halojende far yıkama zorunlu değil de, xenonda zorunlu olduğunu da sorarmısın? Çok saçma geliyor çünkü xenon aynı genişlikteki reflektörlerden daha kuvvetli ışık verdiği halde neden extra bir önlem istiyor. Ha dese ki mercekli olan her tip aydınlatma için yıkama minimum gereksinim anlayacağız ama dedikleri tutarsız.Bence biryerde birileri birşeyleri yanlış anlıyor ve ondan bu karmaşa çıktı.Sormama gerek yok... Şşin aslı mercekli farlardan geliyor... TÜV olayı yanlış anladığı için yanlışa devam ediyor... Yasanın aslı mercekli farlar için şeklinde.. Açıklaması da; Işık çıkış alanının çok dar olması sebebiyle bu bölgenin temiz kalmasının sağlanması... Yorum bağlantısı
Harun Karayel 18 Ekim 2008 Paylaş 18 Ekim 2008 (düzenlendi) Far yıkama işi çok zor bir iş degil ama uğraştıracak birşey.. Benim aracımda tamponun arkasında far yıkama fıskiyeleri için takacak yer belli kesip oturtmak sorun degil ama motor ve sadece farlar yanarken yıkamaya nasıl ulasılır bilemiyorum. TUV konusuna gelince 19 Ekim 2008 tarihinde Blackwind tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Ekim 2008 Paylaş 19 Ekim 2008 Far yıkama işi çok zor bir iş degil ama uğraştıracak birşey.. Benim aracımda tamponun arkasında fark yıkama fıskiyeleri için takacak yer belli kesip oturtmak sorun degil ama motor ve sadece farlar yanarken yıkamaya nasıl ulasılır bilemiyorum. TUV konusuna gelince Bir röle koyarak kısa farların açıkken far yıkama motorunun elektrik almasını sağlayabilirsin, sorduğun buysa. Yorum bağlantısı
Recommended Posts