İçeriğe Yönlendir

VW Transporter T5 (2003-2015) Bi-Xenon Mercekli Far


Tolga Yurtdaş

Recommended Posts

Tolga Yurtdaş

Merhabalar. Benim VW Caravallem var. Ben araçıma Bi-xenon far taktırmak istiyorum. Yanlız farın ışığının orginal xenon farlı Golflerdeki gibi veya BMW lerdeki gibi olmasını istiyorum. Bunun için ampülün kaç K lık olması gerekiyor. Aynı zamanda benim kullanıcağım bi-xenon farklı bir bi-xenon olucak. Benim aracın üzerindeki far yapısı, normal far H7, uzun farlarım ise H1 dir. Çinde bulunan bir arkadaşım bana aracın orjinalliğini bozmadan sadece ampül değişimi ile bi-xenon far takımı getiricek. Bi-xenon nasıl oluyor diceksiniz; Xenon farlar bildiğimiz balansıyla normal xenon far, yanlız uzun farları farklı bir balansla çalışan yine xenon far olarak gelicek. Bu farklı balans sayesinde ani yanmalarda (sellektör) ampülün ısınmasına gerek kalmadan xenon far ışığı verebilmesi. Bu konuda yorumlarınızı almak istedim. Aynı zamanda kaç K lık ampül almam gerekiyor. Şimdden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

bi-xenon kitler H4 farlı araçlar için üretiliyor. H7 için üretildiğini hiç görmedim duymadım. Sen klasik H7 kit alıcaksın. Ürünün linkini verirsen inceleyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Tolga Yurtdaş

Ekte koyduğum resme bakarsanız eğer araçtaki far sistemi bi-xenon a uygun bir far sistemi. Peki ben bu bi-xenon far kit sisteminin ürün kodunu nasıl bulabilirim. Almanyadan getirme imkanım var.

post-783-1174346869_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Parça kataloglarında xenon far göremedim. Servisler daha kesin bilgi verebilirler.

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568

Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene bi tane VW multivanda görmüştüm resimdeki gibi mercekli oem xenon far. Belki Türkiye'de Caravelle'de değil de sadece Multivan'da sunuluyordur xenon seçeneği. Far kasası aynı nasıl olsa Multivan'ın xenon farlarından temin edip öyle bir uygulama yapılabilir...

Yorum bağlantısı
Tolga Yurtdaş
Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene bi tane VW multivanda görmüştüm resimdeki gibi mercekli oem xenon far. Belki Türkiye'de Caravelle'de değil de sadece Multivan'da sunuluyordur xenon seçeneği. Far kasası aynı nasıl olsa Multivan'ın xenon farlarından temin edip öyle bir uygulama yapılabilir...

Şsteğe bağlı olmak kuşuluyla xenon far paketli Caravalle getiriyor Doğuş yanlız pek talep olmadığı için piyasada göremiyoruz. Bana bahsetmiş olduğunuz Multivan lardaki xenon seçeneğinin servisteki parça kodunu bulabilsem Almanya vasıtasıyla getirtebilirim. Kendim gidip almıyacağımdan dolayı, başkasından rica ediceğimden dolayı yanlışlık olmaması açısından kesinlikle parça koduyla almam gerekiyor. O parça kodunu veya orjinalinde xenon far olan bir aracın şase numarasını kesinlikle bulmam gerekiyor :unknw:

Yorum bağlantısı
Tolga Yurtdaş
sen onu vw bayisine sor burada onu bulamayacaklar anlaşılan

VW bayide bilmediği için son nokta size danışmak istedim.

Yorum bağlantısı
Selim Aydın1679652569

zaten almanyadan getirteceksen bu arabanın onca farı yok bir tane vardır, sen modeli söyle varsa bulur gerek yok onun serisine falan ki zaten beyin varsa araçta ki vardır herhalde uymayacaktır arıza ışığı kesin yanacaktır bununda farkındasındır herhalde neyse sana kolay gelsin bir de çok pahalı yani verilen paraya yazık bence o paranı başka işlerde kullansan daha iyi olur

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tolga Yurtdaş

Merhabalar,

2007 VW Caravalle araca HID 5000k lık bir xenon far takmak istiyorum. Yanlız servistekiler takıcağım farın silecek motoruna zarar verdiğini ileri sürdüler. Kendilerine Doğuş Otomotiv tarafından yetki verilmediği içinde xenon montajını kendileri yapmıyorlar. Sizce silecek motoruna bir zararı olabilir mi? Aracın üzerinde standart ampulü 12V 55W lık halojen ampul, benim takacağım ampul ise 12V 35W lık xenon ampul. Teknik olarak aynı voltaja sahipler ve xenon farın kuvveti daha düşük. Bence bu verilere göre hiç bir zarar vermemesi gerekiyor. Sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum.

Ek olarak; elimde olan HID Xenon far kitinin direk aküye takıldığında çalışmadığını, sürekli yanıp sündüğünü ve diğer taraftan orjinal farların elektriğinden güç alındığında normal bir şekilde yandığını belirtmek isterim. Bunun sebebinide merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tolga Yurtdaş

Benim 2005 model üzerinde orjinal bi-xenon far kiti bulununan bir VW Golf üm ve H7 ampül kısa farı olan VW Caravalle im var. Geçenlerde 5000k lık bir xenon kit satın aldım Caravalle ye takmak için. Denemek için Caravalle ye xenon kiti monte ettiğimde dikkatimi Golfün bi-xenon farlarından daha sarı yandığını gördüm, biri 5000k lık diğeride 4300k lık olduğunu halde. Teorik olarak ve verilere göre Caravalle nin daha mavi yanması gerekirken 4300k lıktan daha sarı yanıyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Tabii ki bunun tek nedeni var : optik. Caravelle'nin halojen farı standart H7 ampule göre dizayn edilmiş, optik yansımaları kırılmaları vs.

Taktığın ampul mavi yansa bile reflektör yüzeyinde kırılmalar olduğundan bazı renkler açığa çıkmış. Küçük bir ihtimal olsa da kullandığın 5000K ampulde odak mesafesi düzgün ayarlanmamış ve sapma oluşmuş olabilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • 2 yıl sonra...
İbrahim Kınay

Merhaba arkadaşlar, Kendi aracım için hazırladığım farlarımı incelemenizi rica ediyorum.

Park : 9 ledli ampul,

Kısa : 6000K H7 Xenon kit,

Uzun : H1 Halojen Ampul,

Sis : H3 Halojen Ampul.

Ayar ve görsellik konusunda tenkit, öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

post-4109-1269733706_thumb.jpg

post-4109-1269733797_thumb.jpg

post-4109-1269734211_thumb.jpg

post-4109-1269734303_thumb.jpg

post-4109-1269734440_thumb.jpg

post-4109-1269734497_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Emeğinize sağlık görüntü hoş olmuş.

Gördüğüm kadarı ile bir çift caravella farına h7 mercek uygulaması yapılmış. Biraz detay alabilirmiyiz. Duvar resmine bakıldığında, sağ mercek saat yönünün tersine bir miktar çevirilmesi gerek. Işık deseni sola doğru yükselmeye başlamış.

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Kınay
(düzenlendi)

Detaylardan kasıt yapım aşamasının fotoğraflarıysa eğer, malesef yok.

Geçtiğimiz Kurban bayramının ardından başlayarak takribi 2 ay süren bi çalışmamdı.

Kullandığım farlar öncesinde Angel uygulamasında kullanıldığından açılmıştı.

Bu sefer zorlanmadan açıldı ve angellar sökülerek şimdiki haline getirmeye başladım.

Bilinen ısıya dayanıklı boya ile boyanmasının ardından Megane II merceklerinin montajını yaptım.

Montajda Takilon denilen (mesleki bir karışımdır) kullanılarak bağlantı noktalarını hazırladım ve vida yerlerini açtım.

Merceklerin orj kapaklarını bulamadığımdan 220 V spot lamba gövdelerinden kullandım.

Tadilat yapılan bu farlar orjinalinde motorlu. Ancak araçta buna karşılık tesisat olmadığından kullanılamamakta.

Umarım beklediğiniz yanıtları verebilmişimdir.

Farklı sorularınızı da cevaplayabilirim.

Teşekkürler.

Döndürme için maalesef arka kapaktan müdahale şansım yok. Tekrar davlumbaz, panjur ve tampon indirip farın önünü açmam gerekli.

Yeni proje üretebilirsem bunuda dahil edebilirim tabiiki...

tarihinde IBRAHIM KINAY tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

Dış görünüşü oldukça güzel.Far içi siyah olunca krom kapak çok şık durmuş.Sağ mercek saat yönünün tersine bikaç derece daha çevrilseymiş hersey tam olucakmış.Yapılan ilk çalışma için oldukca başarılı.Eğer karşıdan gelen sürücülere bir rahatsızlık vermıyor ise farları yeniden açıp kurcalamaya hiç gerek yok.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel görünüyor, sağ tarafın soldan daha az ışık vermesinin nedeni nedir ? Ampul mu az ışık veriyor, merceğin içinde islenme olabilir mi ?

Sağ merceğin tek olarak duvar resmini gönderebilir misin ? Sanki başka bir sorun var orda, saat yönüyle alakası yok gibi.

Yorum bağlantısı
İbrahim Kınay

Sağ tarafın az ışık vermesi zaman zaman benimde kafama takılmıyor değil. :unsure2:

Ampulü çıkartıp tekrar takmayı deneyebilirim en basitinden.

Trafikte rahatsızlık vermeyeceğini düşünerek, takribi 3m. önümde seyreden sedan araçların

plaka seviyesinin 4-5cm üstü gibi bir yüksekliğe ayarlamıştım.

Kesilme çizgisi daha net olabilirmiydi_? :unsure2: Bunun için ne yapılabilir_?

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583

Şlker ağbi en yakın zmanda ve Trans.2010 modeline de mercek uygulayacak inşallah,,Far yapısı farklı baya hoşuma gitti fakat h4 kullanılıyor + gündüz farı sanırım..

post-3235-1269765069_thumb.jpg

post-3235-1269765075_thumb.jpg

post-3235-1269765232_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Kadir Eren1679652583

ibrahim ampullerin yerini değişir dene sağyı sol solu sağ al yine aynıysa balastları değişir sorun çözülmediyse mercekte sorun vardır

benden daha iyi bilen arkadaşlar daha net cevaplar verebilecektir

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Duvar resmini sağ ve sol tekli olarak görmek lazım. Yapabiliyorsan sağ ve sol ampulü yer değiştirip farkın devam edip etmediğine bak. Ampulden oluşup oluşmadığına emin olursun böylece.

Kesilme çizgisi için D2S/D1S mercek ve ampul kullanman lazım. H7 gibi halojen merceklerle her zaman iyi sonuç alınmayabiliyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...