Ahmet Alpaslan1679652572 8 Ocak 2007 Paylaş 8 Ocak 2007 herkese merhaba,foruma dün üye oldum.A.Selçuk beyle özelden bir kaç kez mesajlaştım. 2003 model passat 1.8T aracımı alalı 10 gün kadar oldu.Aradaşlar aracımın farları mercekli halojen.fakat aydınlatması çooook kötü önümü ancak görebiliyorum.özel servise götürdüm mercekler karaarmış yenı far takımı almanız gerekli deyip 560 ytl istendi.başka bir oto aksesuarcısına gittim 'bu mercekli halojenlerin klasik problemi'dediler %50 daha güçlü philips far ampülü takıp denedik (gündüz gözüyle) hem ustaya hem de bana hiç farklı gelmedi aydınlatma.usta en son bana 2 hafta beklememi yenı xenon kampanyası ile 350 ytl ye xenon far alabileceğimi söyledi.ben de hiç tatmin olmamıs bır halde gerisin geriye evime döndüm. serviste xenon far için 750 ytl.istendi.açıkçası xenon falan istediğim yok.sadece önümü görmek istiyorum:) öneri ve yardımcı fikirlerinizi bekliyorum.şimdiden herkese çok teşekkürler Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ocak 2007 Paylaş 8 Ocak 2007 açıkçası xenon falan istediğim yok.sadece önümü görmek istiyorum:)Önünüzü görebilmeniz için size malesef xenon lazım.. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 8 Ocak 2007 Paylaş 8 Ocak 2007 Farlara ve sislere daha güçlü aydınlatmaya sahip ampuller takılarak denenebilir. Ama bunun maliyeti size tahmini 120-130 YTL gibi bir rakama çıkacaktır ve sonuç da çok çok farklı olmayacaktır. Gerçek anlamda önünüzü görmek istiyorsanız--->XENON Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Ocak 2007 Paylaş 8 Ocak 2007 Özel servisin 'mercekler kararmış' diyebilmesi için farı söküp merceğin içini gözle kontrol etmesi ya da far ayar cihazıyla ne kadar ışık alabildiğine bakmış olması lazım. Aksesuarcının da 'bu mercekli halojenlerin klasik problemi' demesi de aslında 'ben bu durumun teknik açıklamasını bilmiyorum / yapamıyorum' anlamına geliyor. Daha önceki aracın xenon'du ve gözlerin buna alıştı tabii. 'attan inip eşeğe binme' (sadece farlarını kastediyorum arabanı değil) sonucunda halojen farların seni tatmin edemiyor. En güçlü ihtimal bu. Aslında o farlar halojen olarak gayet kalitelidirler ama beklentiler farklı olabilir. Sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte. Passat'ın orjinal bi-xenon farlarından taktırmak bir servete malolabilir. Diğer arkadaşların önerdiği gibi bu farlara 4300K ya da 6000K xenon kit taktırmak en mantıklı çözüm gibi görünüyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Alpaslan1679652572 9 Ocak 2007 Yazar Paylaş 9 Ocak 2007 Özel servisin 'mercekler kararmış' diyebilmesi için farı söküp merceğin içini gözle kontrol etmesi ya da far ayar cihazıyla ne kadar ışık alabildiğine bakmış olması lazım.Aksesuarcının da 'bu mercekli halojenlerin klasik problemi' demesi de aslında 'ben bu durumun teknik açıklamasını bilmiyorum / yapamıyorum' anlamına geliyor. Daha önceki aracın xenon'du ve gözlerin buna alıştı tabii. 'attan inip eşeğe binme' (sadece farlarını kastediyorum arabanı değil) sonucunda halojen farların seni tatmin edemiyor. En güçlü ihtimal bu. Aslında o farlar halojen olarak gayet kalitelidirler ama beklentiler farklı olabilir. Sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte. Passat'ın orjinal bi-xenon farlarından taktırmak bir servete malolabilir. Diğer arkadaşların önerdiği gibi bu farlara 4300K ya da 6000K xenon kit taktırmak en mantıklı çözüm gibi görünüyor.Değerli yorumlarınız ıcın teşekkur ederim.Olayın algılamamla (psikolojik kökenli) ilgili oabileceğini de belirtmişsiniz ben de bu ihtimali ekarte etmek için iki ayrı yakınımın 98 passat ve 2005 transporter aracları ile karşılaştırıp denedık.farların çook az aydınlattığı ile ilgili olarak şüphesiz mütabık kaldık.forumda ilgili olabilecek mesajları okurken ferrari nikli arkadasımızın şu mesajı ve gelen yanıtlar doğrultusunda bu ince ayar acaba ışık şiddetinde olumlu etki yapar mı olasılığını size sormak isterim.Arkadaşlar Passat marka aracım var.. farlarım mercekli.. bu mercekli farlarda yükseklik ayarı nasıl yapılıyor. içerden yüksek ayarı yapılabiliyor ancak en yüksek seviyeye getirmeme rağmen pek yeterli olmuyor. biraz daha nasıl yükseltebilirim. nerden yapılıo bulamadım açıkçası... manuel sol sağ ayarı için vidalar var, iç kısımlarda olabiliyor. hassas yükseklik ayarı için genelde seviye motorunun üstünde bir vida var çevirerek ayarlayabilirsin. Seninkinde farklı ise, bizimle resim falan çekerek paylaşırsan sevinirim.cok basit bi yerde beyazımsı yıldız tornavidayla kolayca yapablirsin kaputu kaldırdınmı onlar seni görur selçuk abinin gösterdigini gibi...Niyetım hafta sonu yetkili doğuş otoya götürmeek orada durumu nasıl yorumlayacklar doğrusu merak ediyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Ocak 2007 Paylaş 9 Ocak 2007 Yanyana karşılaştırmanızda eğer gerçekten ciddi fark var diyorsanız o farda gerçekten bir sorun var demektir. Hella mı acaba markası merak ettim. Yan sanayi firmalar da üretiyor çünkü.Aklıma elektriksel bir problem olma ihtimali de geliyor, ampullerin düşük amper çekmesi ve zayıf yanması gibi. Bu değilse far kesin sorunlu. Burda bahsedilen ayar sadece yükseklik ayarı yapmak için, ışık şiddetini etkilemez. Yorum bağlantısı
Ahmet Alpaslan1679652572 10 Ocak 2007 Yazar Paylaş 10 Ocak 2007 Yanyana karşılaştırmanızda eğer gerçekten ciddi fark var diyorsanız o farda gerçekten bir sorun var demektir. Hella mı acaba markası merak ettim. Yan sanayi firmalar da üretiyor çünkü.Aklıma elektriksel bir problem olma ihtimali de geliyor, ampullerin düşük amper çekmesi ve zayıf yanması gibi. Bu değilse far kesin sorunlu. Burda bahsedilen ayar sadece yükseklik ayarı yapmak için, ışık şiddetini etkilemez.Şyi akşamşar.Bugün sanayide elektrikçi bir ustaya gittim.(Usta işinin ehli gibi hisettim.)yaklaşımı şu lekilde oldu.far ayar makınası ile baktı (göz muayenesi yapar gibi:)tabii ben gittiğim iki yerin bana far değiştirmem gerektiğini söylediklerini aktardım.Kendisi yeni far takılmasına gerek olmadığını söyledi.bana fardaki merceklerin ışıgın gücünü göstermesine engel olduklarını söyledi.Bu mercekli farların aslında sökülemediğini fabrika çıkışı oarak yapışık (tek parça gibi)üretildiğini söyledi.Yanı kısaca tamponu söküp farları çıkarıp hafif ısıya maruz tutmak suretiyle acıp mercekleri sileceğini(kararma denen şeyi ortadan kaldıracağını) ifade etti.mercekler neden böyle olmuş dediğimde ise far ampullerini vs.değiştirirken hava,buğu vs.gbi şeyler o etkiye yol açabilyormuş.Ki gerçekten de merceği bana da göstererek anlattı merceğin merkezi koyu renkli dışa doğru ise daha berraktı.O kararmayı ortadan kaldırcaz problem çözülmüş olacak dedi.100 ytl istedi 80 e yapacağını söyledi.Fikir ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Ocak 2007 Paylaş 10 Ocak 2007 Eveet nihayet beklediğim somut sonuçlar gelmeye başladı Ustanın yaklaşımı son derece mantıklı. Şstediği fiyat ta normal. Benim merak ettiğim, farın içinde islenme mi var yoksa buhar mı ? Buhar olmasına pek ihtimal vermiyorum, islenme var ise ya o farda çok tuhaf ampuller kullanıldı ya da acaba arabada daha önce elektriksel bir sorun oldu ampuller aşırı akımdan birden yanıp bozulup is mi çıkardı ? Bunu farı açmadan anlamak imkansız. Bir de farın içindeki ampulun marka ve modelini tespit edin. Diğer adımları da detaylı resimlerseniz çok yararlı olur. Yorum bağlantısı
Ahmet Alpaslan1679652572 16 Ocak 2007 Yazar Paylaş 16 Ocak 2007 Eveet nihayet beklediğim somut sonuçlar gelmeye başladı Ustanın yaklaşımı son derece mantıklı. Şstediği fiyat ta normal. Benim merak ettiğim, farın içinde islenme mi var yoksa buhar mı ? Buhar olmasına pek ihtimal vermiyorum, islenme var ise ya o farda çok tuhaf ampuller kullanıldı ya da acaba arabada daha önce elektriksel bir sorun oldu ampuller aşırı akımdan birden yanıp bozulup is mi çıkardı ? Bunu farı açmadan anlamak imkansız. Bir de farın içindeki ampulun marka ve modelini tespit edin. Diğer adımları da detaylı resimlerseniz çok yararlı olur.Tekrar merhaba,bir kaç gündür uygun olamadığım için yazamadım.Nihayet farları hallettik.Daha önce kısaca Dediğim şekilde farlar tampon sökülmek suretiyle yerlerinden çıkarıldı.ısı yardımıya kapağı açıldı.(farın dış yüzeyi cam plastik imiş)Ampuller philips h7 55w idi.Mercekler islenmiş gibi idi yanı kararmıştı.Mercekler özenle silindi.Eski farların yerine yine 55w,%50 daha iyi aydınlatır denen osram (cool blue) takıldı. park ampulleri de osram blue nun rengine yakın renk veren yenı ampullerle değiştirildi.Ve 160 ytl istendi 120 ye anlaştık.Pazarlığı iş bittikten sonra yapmış olduk:)Şu anda problem yok her şey yolunda gibi.Önümü daha iyi görebiliyorum:)Yardım ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.Özellikle Voltron,üşenmeyip düşünce ve önerilerinizi uzun uzun yazıp yardımcı oldunuz.Sağolun.(Resim henüz çekmedim.Bir ara çekip foruma göndericem.) Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Ocak 2007 Paylaş 16 Ocak 2007 Güzel, sorun çözülmüş. Şşlemler esnasında resim çekmediysen şu anda gerek yok. Bu islenmenin nedenini merak ettim, belki başka bir passat'lı üyemiz daha çıkar o zaman bunun bir üretim hatası olup olmadığını kesinleştiririz.Coolblue %50 fazla ışık vermez, keşke onlardan taktırmasaydın, neyse zaten çok uzun dayanmayacak o zaman daha iyi ışık veren bir ampul kullanırsın. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 17 Ocak 2007 Paylaş 17 Ocak 2007 Cool Blue ile eskisinden iyi olduysa..farlarınız baya kirliymiş. Cool Blue +%10 grubundadır,gerçek %50 fazla ışık veren tip ampullerden kullanmanızı tavsiye ederim-->Philips Vision Plus veya Osram Silverstar Yorum bağlantısı
M.Timur 16 Mayıs 2007 Paylaş 16 Mayıs 2007 Bizde evelden hunday vardı dediğine benze sorun bizde de zuhur etti, ampülleri değiştirdik düzeldi,araba ampülleri ev ampüllerine benzemiyır ömrünü doldursada çalışabiliyor ama enerji kaybı oluyor ve aydınlatmıyor. Bazende aynı ev ampülleri gibi tamamen sönüyor tabi anlaması kolay oluor ozaman Yorum bağlantısı
Recommended Posts