İçeriğe Yönlendir

Skoda felicia

Zafer Arıcanlı

Recommended Posts

Zafer Arıcanlı

arkadaşlar merhaba benim 2001 skoda felicia var buna h4 xenon 6000 kelvin kit aldim ama daha montaj yaptirmadim ampullerin üzerindeki koruyucuyu iptal edilirse ne olur ve benŞm farlarda mercek yok arti ve eksi neolur saygilar zafer

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Büyük harf kullanmadan mesajlarını yazar mısın lütfen ?

Ampul üzerinde koruyucuyu kaldırmaman lazım çünkü ışığın düzgün dağılımını sağlıyor o kapaklar. Zaten farının içinde de vardır bakarsan.

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568

Bu şekilde H4 farların çalışma prensibini tamamen bozmuş olursunuz. H4 farlarda kısa huzmede ampulden çıkan ışınlar ilk önce reflektörün üst kısmına daha sonra da aracın önüne,yola yansıtılır. H4 ampullerde dikkat ettiyseniz ampulün içinde üstteki flamanın alt kısmında ufak bir levha vardır. Bu levha aşağı giden ışınları keserek ışınların tamamının reflektörün üst kısma gitmesini sağlar. H4 xenon ampulde de bu görev ampulün yarısını saran yarı silindirik levhaya düşmüştür. Eğer bu levha kaldırılırsa bütün ışık dağılımı bozulacak,ışığın çok büyük bir kısmı havaya saçılacaktır. Hatta bu levhaya bağlı ampulün ön kısmına denk gelen tam daire şeklinde olan ek bir levha daha mevcut. Bu levhanın dahi çıkartılması ışık dağılımını bozmaya yetiyor,bizzat denenmiştir.

Yorum bağlantısı
Zafer Arıcanlı

Arkadaşlar benim skodada xenon h4 6000 kelvin var bunun beynini değiştirmeden sadece ampulleri 8000 veya 10000 kelvin olarak değiştire bilirmiyim sadece ampul fıatı hakkında bilgisi olan varmı saygılar. ZAFER

Yorum bağlantısı
Harun Karayel
Arkadaşlar benim skodada xenon h4 6000 kelvin var bunun beynini değiştirmeden sadece ampulleri 8000 veya 10000 kelvin olarak değiştire bilirmiyim sadece ampul fıatı hakkında bilgisi olan varmı saygılar. ZAFER

Soketi uygun oldugu surece ampul farketmez, takabilirsiniz. Yalniz 6000K uzerindeki isik renklerinde aydinlatma kaybiniz olur, bilginiz olsun.

Yorum bağlantısı

Olur tabiiki olmaz diye bir şey yok ama özellikle H4'de aydınlatma çok düşer. H4 ampullerin tanesi 150-200YTL arasında değişiyor.

Yorum bağlantısı
Zafer Arıcanlı

Yani 6000 kelvin iyi bir seçenekmidir renk sıcaklık hakkında bir bilgim yok birde farların eski olması aydınlatmayı engellermi

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farların Xenon'a dönüştürülmesi

Parabolic (desenli camlı) far kullanıyorsanız ve değiştirme alternatifiniz yoksa (3. parti far üreten bazı firmalar otomobilinize uygun free form ya da elipsoidal far üretmiş olabilir) bu farı Xenon'a dönüştürme ihtimaliniz yoktur.

Bu tip farları Xenon yapmaya çalıştığınızda uzun far ve sellektör özelliğini kaybedersiniz, ayrıca ışık dağılımı da düzensizleşir.

Piyasada bu farlar için satılmakta olan H4/Hylo/Bi-Xenon kitler başarılı sonuçlar vermemektedir. Farı iki reflektörlü free form ya da elipsoidal farla değiştirmenin alternatif yollarını araştırın, olmuyorsa vazgeçin.

Yorum bağlantısı

Türkiye'de Philips dışında 4100K-4300K kit pek bulunmuyor zaten,o nedenle bu şartlar altında en iyi seçim 6000K olacaktır. Xenon ampulü standarttır,diğer ampul tipleri(H7,H4 H1 vs) bunun soketinin değiştirilmesiyle uyarlanmasından elde edilmektedir. Yani bütün tiplerde ampulden çıkan ışık miktarı aynı fakat H4'de xenon ampulün etrafında extradan bir de zırh olduğu için diğer xenon ampullere oranla net ışık çıktısı daha az olacaktır. 8000K-1000K zaten düşük ışık çıktısına sahip renkler bir de H4 olduğu zaman performans iyice düşecek,renk dışında halojenden hiçbir farkı kalmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Zafer Arıcanlı

Şuanda bende h4 xenon 6000 kelvin takılı ben diyer araçlarla kendimi karşılaştırıyorum diğerlerine göre çok düşük aydınlatma hissediyorum voltran nıcli kankamızın dediği gibi düz cam önerdi araştırdım mümkün değilmiş türkiyede yok bu yüzden demiştim 8000 kelvin veya 10000 kelvin ampul demiştim onlarda meyer daha az ışıkmış çünkü bu konular hakkında hiç bilgim yok yani çok çahilim ilginize çok tesekkürler ZAFER

Yorum bağlantısı
Ahmet Hekimsoy

Estafurrlh.. sizin bu siteye üye olmanız bile belli seviyeye geldiğinizi gösterir.

Skoda felicia aracımız var bizimde, aydınlatması kabul edilebilir seviyelerde.

Forumda örneği var Mitsubihi Carisma marka araca özel olarak sac parça üzerine çalışılan aydınlatma sistemini inceleyin.

Emek harcarsanız benzer bir uygulama ile çok güzel sonuçlar alınabilir.

Bilirsiniz Skoda felicia larda far yükseklik ayarı hidrolik bir düzenek le çalışıyor ve ömrü en iyi ihtimal 3 sene.

Sizdede bozulmuş olması yüksek bir ihtimal bence farınızın yüksekliğini kontrol edip düzgün bir ayarla neticeye bakın.

Desenli cam (parabolic) olması nedeniyle dönüşüm kitinden verim almak güç olabilir.

Ancak dediğim gibi mükemmel sonuç alınır.

özel bir çalışmayla ben Bi xenon projektör uygulaması düşünüyorum.

Şu an kendi aracım olan Vectra B üzerinde yoğunlaştım sıra geldiği zaman 8 yıldır satmaya kıyamadığımız kar tanemede dönüşüm uygulayacağım :)

Yorum bağlantısı
Zafer Arıcanlı

O zaman yapacak birsey yok bunu böyle kullanacağız herhalde zaten bilmiyorum ama tekimdir felicia ya xenon taktıran

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...