Gökhan Tongay 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 E 55 le farkı ne ? Görsel olarak aynı gibi duruyor Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Boyut, tasarım, selenoid çalışma şekli aynı. Sadece perde dot normunda ve clear lens:) 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 abi bundan yapamakmı biz E55 Hella ya clear lens takılabilir ama evox-r nin reflektörü de farklı daha parlak ... Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Hmm şu ledli arabalar yaygınlaşsın led e geçelim Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 (düzenlendi) Dün iyice sinirimi bozan siyah plastikler ve mercek kapaklarını , güzel bir şekilde traşladım . Sağ mercek kapağını çok fazla traşlamam gerekti . Fotoğraflar aşağıda.Fara silikon sıkarken fotoğraflamayı unutmuşum bir tane fotoğraf çektim tam kapatmadan. Kapattıktan sonra üstten ve alttan metal tırnaklar vardı onları taktım yeterince sıkı oldu ve taşan silikonlarıda güzelce cam ve far arasına yedirdim . Dışarıdan gözükmeyeceği için görüntüsü sorun değil benim için.Son olarakta arka tarafın izolasyonunu Oktay abinin dediği gibi pvc'den yaptım, gayette güzel oldu . Sol farın arkasından hava borusu geçiyordu onu çapraz kestim artık bir şekilde kapatacağız onuda Bu arada Fırat marka kullanıyoruz Mutlu sona yaklaştık sayılır .Balastları izole etmem gereken bir yeri var mı ?. Yoksa zaten kendisi izolasyonlu mu ?.Koyacağım yerler su alabilecek pozisyonda çünkü . Isıya dayanıklı eldivenlerden alıp içine mi koysam diyorum ?. Soğuma sorunu olur mu diye de düşünüyorum ? 1 Aralık 2014 tarihinde Mehmet Öztürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Bence komple siyaha boyayın , siyah renk istenmeyen hatalı imalatı ve ışık sızmalarını en aza indirir . Balastları plastik devre kartları koyduğumuz kutulara koyabilirsiniz , mutlaka hava almalı ama asla su almamalı... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Bence komple siyaha boyayın , siyah renk istenmeyen hatalı imalatı ve ışık sızmalarını en aza indirir . Balastları plastik devre kartları koyduğumuz kutulara koyabilirsiniz , mutlaka hava almalı ama asla su almamalı...Neyi komple siyaha boyayım Mahmut abi ?. Dediğin kutulara baktım internetten ama örnek bulamadım. Bir örneğini link ile yollar mısın? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Farın içini komple siyaha boya Elektronik cihaz kutusu ... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Farın içini komple siyaha boya Elektronik cihaz kutusu ...Sırf ışık sızmaları için boyamak mantıklı mı abicim ?. Ben farın o kadar kara olmasını istemiyorum mesela . Sızması çok mu kötü olur ?.Bu kutu içerisine koyduğumuzda havayı nasıl alıp soğuyacak ?. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Mercek kapağının kapatamadığı yerlerden ışık sızar buda kötü bir görüntü oluşturur ama siyah olan zeminde bu tür yansımalar daha az yaşanır ...Kutunun montaj şekline göre aşağıda kalacak kısmına küçük delikler açılarak hava alması sağlanır... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Anladım mahmut abi teşekkürler , olmadı öyle yaparım daha sağlıklı olur. Ama şuan farları kapattım , baktım kötü oluyor tekrar açarız.Kutu için ise alttan delik açmak yeterli soğuma işlemini görecek anladığım kadarıyla. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 (düzenlendi) Kullanacağın kutu balastı olası tüm dış etkenlerden koruyacak ısı nem su vs. ve o küçük delikler balasttaki fazla ısıyı dışarı atacak 1 Aralık 2014 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Öncelikle yanlış görmediysem merceğin kapak arkasındaki kısmında aliminyum bant yok ve buradan büyük derecede ışık kaçacak yerinde olsam oraları kapatır ya komple krom yapardım ya da siyah. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Öncelikle yanlış görmediysem merceğin kapak arkasındaki kısmında aliminyum bant yok ve buradan büyük derecede ışık kaçMerceğin etrafını kapatmak çok sağlıklı bir işlem değil , ortaya çıkan ısının dışarı çıkmasını engellemek reflektör ve lens te kararmaya sebep olur... 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Önerin ne olabilir ? Kapak yetmeyecek tam siyah yapsa bile ışık çıkacaktır Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Çalışma alanı kısıtlı olan farlar da önerimiz pleksi vacum tekniği , sorunsuz temiz ve görsel olarakta güzel bir sonuç elde edilir... Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 2 Aralık 2014 Paylaş 2 Aralık 2014 Öncelikle yanlış görmediysem merceğin kapak arkasındaki kısmında aliminyum bant yok ve buradan büyük derecede ışık kaçacak yerinde olsam oraları kapatır ya komple krom yapardım ya da siyah.Dediğiniz gibi kapatmak için folyo bant aldım, fakat sonrasında farın içerisi aydınlık kalınca hoşuma gitti bende kapatmadım. İkinci sebebim ise, camın 3 adet çizgisi var ve merceğin ışığı tam o çizgiden geçiyor ve keskin çizgi malesef kayboluyor. Bundan dolayı ışık sızmasını pek önemsemedim görsel açıdan. Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 3 Aralık 2014 Paylaş 3 Aralık 2014 Dün akşam arka pvcleride komple kapattım, balastlar için kutu alamadım . Sabırsızlıktan eklem yerlerine kırmızı conta sıktım iş görecektir diye düşünüyorum. Sonuçlar aşağıda;Sol farın arkasında akü ve hava filtre borusu geçtiği için kesmek zorunda kaldım. Bu şekilde kapatabildim. Umarım ufak tefek sürtmeler yaşamam da rahat oturur . Sağ far için herhangi bir yerini kesmeme gerek kalmadı çünkü arkası gayet boş akü yok . Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 3 Aralık 2014 Paylaş 3 Aralık 2014 Güzel olmuş araç üzerindeki halini bekliyoruz. Hazır bukadar uğraşmışken keske pleksiglass ön cam da yapsaydınız kendinize Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 3 Aralık 2014 Paylaş 3 Aralık 2014 Vakum muhabbetini çözemedik kafamda o yüzden bıraktım . Kolay bir yolu varsa gösterebilirmisiniz ? Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 (düzenlendi) Askerden gelince inşallah denemek lazım cam işini , çünkü çizgiyi bozuyor.Evet mutlu son , tek sorun sağ farın mercek çizgisi biraz yamuk kalmış onuda tekrar açıp düzelteceğim inşallah. Sonuçlar;Sağ far çizgisiSol far çizgisiSağ merceğin çizgisi aslında o kadar yamuk değil diye düşünüyorum. Aşağıdaki fotoğrafta ayar yaparken çizgi sola doğru giderken bi anda rampa oluyor yukarı doğru fark ettiniz mi ?. Bu merceğin perde ayarsızlığı olabilir mi ?Buda sol, mesela sola doğru giderken çizgide rampa yok. 4 Aralık 2014 tarihinde Mehmet Öztürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 Benim gördüğüm kadarıyla sağ far biraz yukarıda kalmış ve çok az açısı yamuk onun haricinde bir durum göremedim.Tepe olusuyorsa fark edemedım ya da camdan kaynaklanıyordur. Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 (düzenlendi) Gökhan bey şöyle anlatayım o zaman, fark edebilirsinizBu eğim karşı tarafın gözünü alır mı? far ayarını yaptırdıktan sonra ?. 4 Aralık 2014 tarihinde Mehmet Öztürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 Gayet güzel iyi günlerde kullan farı tekrar açana kadar far seviyesini bir kademe aşağıda kullanırsan kimseyi rahatsız etmez o açısal eğrilik 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts