İçeriğe Yönlendir

Toyota Corolla 7 (1991-1998) Xenon mercek uygulaması

Utku Çay

Recommended Posts

Sola doğru olan yükselti merceğin karakterinden kaynaklı. Sol kısmı, daha düşük lümen ile aydınlatıyor, sorun yok

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624

Çok teşekkür ederim :) kafama takmıştım eğrilik konusunu, dün gece de baktım sağ çizgi düz sol çizgi yamuk gidiyor. Şimdi sizde böyle deyince rahatladım :D .

Dün gece yağmurlu yolda yolculuk yaptım, harika bir yol aydınlatması var :D.

Kısas

Halojen kuru zemin= bi xenon yaş zemin

Yani halojenin kuru zemindeki aydınlatması ile, bi xenonun yaş zemindeki aydınlatması aynı :D Kuru havada demek ki gündüz olacak :D.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güle güle kullan. Hafif bir sapma olabilir, rahatsız edici olmaz. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624
(düzenlendi)

Sonuç fotoğrafları :), far ayarıda yaptım şimdi çok güzel oldular :). İlgilenen tüm arkadaşlara ve özellikle Oktay abime teşekkür ediyorum.

rmZOatUl.jpg

Ip1uCkNl.jpg

tarihinde Mehmet Öztürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624

Teşekkürler :) sizin sayenizde daha güvenli yolculuk yapıyorum

Buda gece kuru yolda aydınlatması.

ijzfV5Xl.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624

Güzel bir soru ile yine başınızı şişirmeye devam ediyorum :) ;

Şuan kısalarda elektrik var sorun yok, yalnız uzunlarda elektrik yok ve uzuna aldığımda da kabloya elektrik gelmiyor ama role de tık sesi geliyor selektör yapınca. H4 ampül takınca ise uzunlara elektrik geliyor :D . Anladığım kadarıyla h4 ampülden devre tamamlanıyor tam çözemedim. Şahin filan olsa standart her kabloya elektrik geliyor ama toyota da öyle değilmiş :(. Konuda role takılmalı, araya diyot koyulmalı gibi işlemler söylenmiş. Bu işlemleri yapınca mı uzuna elektrik gelecek ?. Anlamış değilim :). Arabanın h4 fişi ve rolesi ;

9FMt80ql.jpgphccidml.jpgVgEq4Mbl.jpg7ZqH9Chl.jpgnIHROqQl.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Güzel bir soru ile yine başınızı şişirmeye devam ediyorum :) ;

Şuan kısalarda elektrik var sorun yok, yalnız uzunlarda elektrik yok ve uzuna aldığımda da kabloya elektrik gelmiyor ama role de tık sesi geliyor selektör yapınca. H4 ampül takınca ise uzunlara elektrik geliyor :D . Anladığım kadarıyla h4 ampülden devre tamamlanıyor tam çözemedim. Şahin filan olsa standart her kabloya elektrik geliyor ama toyota da öyle değilmiş :(. Konuda role takılmalı, araya diyot koyulmalı gibi işlemler söylenmiş. Bu işlemleri yapınca mı uzuna elektrik gelecek ?. Anlamış değilim :). Arabanın h4 fişi ve rolesi ;

Resimdeki gibi uzun far kablosundan kısa far kablosuna paralel 6A10 diyot bağlayın( her iki far soketine) . Yada far rölesinden hangisi kolayınıza geliyorsa ...

post-4009-0-82960300-1335565034.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624

Mahmut abi görsel anlatım olunca daha iyi oturdu :). Yalnız şuan uzunlarıda yaksam elektrik gelmiyor nedendir ?. H4 ampülü takınca uzunlara elektrik geliyor.

Yada bu şekilde yaptıktan sonra uzunlara elektrik gelir mi ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Elinde hiç diyot yok mu? deneme yapmak için , yada yakınlarında tv tamircisi falan varsa onlarda var bu diyotlardan 1 TL tanesi...

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624

Şuan iş yerinde olduğumdan yapamıyorum bundan dolayı farklı alternatifleri şimdiden soruyorum :), akşam yapabilirim. 6 amper diyot yeterli olur mu daha büyüğünü alayım mı bulabilirsem?.

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624

sigortalarına bir baksana bence atmış sigorta var.

H4 ampülü takınca uzun kısa yanıyor ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624

Taktığın xenon ampulu mu normal sarı mı ?

D1s benim xenonlar, normal sarıları takınca(h4) normal çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Geçenlerde başıma geldi.Sistem normal çalışırken ben biryerleri kurcalayıp sigorta attırmışım.Uzunları yakınca uzunlar yanmıyor ve d2s ampule elektirik gelmiyor yanı ampuller sönüyordu.Sonra elektirikçime gittim baktı etti atmış küçük bir sigorta buldu değiştirdi düzeldi.Bir de rölenize bir bakın eger bulabilirseniz aynısından alın şurda bir deniycem diyin deneyin düzelirse alın olmazsa bırakırsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

araç içi ? bütün sigortaları ve sigorta kutularına bir bak derim.

sonra röle işine bir bak o da su vs aldıysa arıza yapmıştır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...