Selçuk Keleş 10 Temmuz 2006 Paylaş 10 Temmuz 2006 Biliyorsunuz ki, 406'ımda 2002'den bu yana H7 4100K Xenon kit bulunuyordu. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş deyimindeki gibi ben de dağılım ve parlaklığından rahatsız olmama rağmen kiti kullanmaya devam ediyordum. Çıkma parça kullanmak istemediğim için ara ara yaptığım çözüm araştırmaları sonucunda yeni ve pek bilinmeyen bir ürünü kullanarak bu modifikasyonu yapmaya karar verdim. Geri dönüşün tamamen mümkün olduğu bu modifikasyonun aşamalarını inceleyelim, değişik yollar denedim, beğendiğiniz/beğenmediğiniz noktaları öğrenmek isterim.Herşey Hella kataloğundaki bu yeni ürünleri görmemle başladı. Hellanın 90 mm'lik modüllerine ek olarak 50 mm'lik modüllerinin halojen/xenon, kısa/uzun/sis versiyonları bulunuyor.Halojen H7 50 mm modülün çeşitli resimleri, mercek ve siper kısmını açamadım. Ek olarak montaj için ayak ve vidaları ile birlikte geliyor.Üzerinde çalışmak için alınan yeni farlar :Odanın halinden küçük bir görüntü :Özel yaptırdığım ayağa monte edildi. Reflektörün arkasını kesmemeye karar verdim, far da dahil olmak üzere siyah renkten hoşlanmadığım için krom sprey boya kullandım.Emektar H7 soketli 4100K Xenon ampul :Ölçü alarak reflektörün altında açtığım iki deliğe ayağı vidaladım. Kabloları arkadan dışarıya çıkardım. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Temmuz 2006 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2006 Önce sol tarafı yapıp test etmek niyetindeyim.Solda reflektördeki H7 kit, sağda projektörlü H7 kit :Işık dağılımı. Kesilme çizgisi Xenon projektördeki gibi değil tam olarak, modülü açamadığım için oynama şansım da bulunmuyor. Biraz daha yukarıya konumlandırsaymışım daha iyi olacakmış. Ancak şimdilik bu da yeterli sanıyorum. Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 10 Temmuz 2006 Paylaş 10 Temmuz 2006 Yeni farlarla çalışman iyi olmuş, çıkma farın ayakları kırık çıkıyor, camı çizik oluyor, vs. bir sürü derdi var. Işık dağılımı iyi gibi, sağ tarafta yeri göğü aydınlatıyormuş yav. Projektör farın içinde bu şekilde mi duracak? Siyahı sevmiyorsun ama ayakları ve reflektörü siyaha boyasan sanki görsel olarak daha güzel olacak gibi. Sağ taraf bitince güzel olacak. Yorum bağlantısı
Guest Murat ?dil 10 Temmuz 2006 Paylaş 10 Temmuz 2006 hayırlı olsun gayet başarılı. açı oldukca geniş. Şyi günlerde kazasız belasız kullanman dileğiyle maşallah.ç Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Temmuz 2006 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2006 Yeni farlarla çalışman iyi olmuş, çıkma farın ayakları kırık çıkıyor, camı çizik oluyor, vs. bir sürü derdi var. Işık dağılımı iyi gibi, sağ tarafta yeri göğü aydınlatıyormuş yav. Projektör farın içinde bu şekilde mi duracak? Siyahı sevmiyorsun ama ayakları ve reflektörü siyaha boyasan sanki görsel olarak daha güzel olacak gibi. Sağ taraf bitince güzel olacak.Projektör bu şekilde duracak, siyah kullanmak istemiyorum, resimlerde ayak biraz sırıtıyor ama normalde baktığın zaman görüntüde göze batan bişey yok.Farı tam kapatmamıştım, bendeki şansa bak yağmur yağdı gece ön camın altında bikaç damla su vardı.Sorunlar :1- Kesilme çizgisi: merkezinde bariz bir sarı renk çizgisi var, halojen projektör olduğu için H7 ile denedim onda da var (xenondaki kadar çok değil ama) buna kafayı biraz taktım. Modülü nasıl yaptılarsa mercek kısmını çıkaramadım bir türlü, siperle oynayabilseydim güzel olabilirdi. Ne yapsak yapalım, karşımıza yine bu optik meselesi çıkıyor yahu 2- Yükseklik : kit kullanırken seviyeyi 2 ye çekmek zounda kalıyordum göz almasın diye, ama bunda 0 yapmak zorunda kalacağım sanırım. Manuel vidası ile de çektiğim halde... Ancak farı tekrar açıp ayağı yukarıya kaldırma zahmetine girmek istemiyorum tekrar Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 10 Temmuz 2006 Paylaş 10 Temmuz 2006 Farı kapatırken neyle kapattın? Tekrar açması pek zor olmuyor farları. Bence ayağın ve merceğin açısını ayarlamak için yeniden aç far camını, içine sinmiyorsa eğer. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Temmuz 2006 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2006 Farı kapatırken neyle kapattın? Tekrar açması pek zor olmuyor farları. Bence ayağın ve merceğin açısını ayarlamak için yeniden aç far camını, içine sinmiyorsa eğer. Farı yapıştırıcıyla kapatmadım , eskisinin üzerine bastırıp bıraktım, o yüzden su damlamış test yapıyom ya aklımca bişey olmaz diye düşündüm Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 10 Temmuz 2006 Paylaş 10 Temmuz 2006 O da iyiymiş valla. O zaman düzeltsene merceğin açısını, arabanın üzerine takınca farın işlemi bitti zannettim. Mecburen açacaksın zaten su almaya devam eder yoksa, eski silikonları temizleyeceksin güzelce, sonra yeniden silikon çekeceksin, ellerine bulaşacak, etraf batacak, iğrenç bir iş yani. Yağmuru bırak ta, kar suyunu bir alıyor dikkatli kapatmazsan eğer, akvaryum gibi oluyor farlar. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Temmuz 2006 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2006 O da iyiymiş valla. O zaman düzeltsene merceğin açısını, arabanın üzerine takınca farın işlemi bitti zannettim. Mecburen açacaksın zaten su almaya devam eder yoksa, eski silikonları temizleyeceksin güzelce, sonra yeniden silikon çekeceksin, ellerine bulaşacak, etraf batacak, iğrenç bir iş yani. Yağmuru bırak ta, kar suyunu bir alıyor dikkatli kapatmazsan eğer, akvaryum gibi oluyor farlar.Kesin geri açmak gerekeceğini tahmin ediyordum zaten. Merceği saat yönünün tersine 8' kadar çevirmek gerekiyor. Soldaki çizgi yere paralel olmalı. Şu anda martı kanadı gibi görünüyorlar, karşıdan gelen trafiği biraz rahatsız eder bu. Hazır açmışken yukarı da kaldırmak lazım.eski silikonları temizleyeceksin güzelce en gıcık olduğum şey Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 11 Temmuz 2006 Paylaş 11 Temmuz 2006 Reflektörden sonra projektörler çok çok iyi olmuş. Yalnız bi sorum olucak;bu kitle birlikte hiçbir değişiklik yapmadan D2S ampul kullanılamaz mı? Benim bildiğim soketleri aynı,sadece ampulün odak uzaklığı farklı. Yani diyeceğim o ki bu mercekler yerine 2 adet çıkma valeo mercek+2 adet sıfır D2S ampul alıp uygulasaydınız hem görünüş hem de performans açısından daha iyi olmaz mıydı? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Temmuz 2006 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2006 Reflektörden sonra projektörler çok çok iyi olmuş. Yalnız bi sorum olucak;bu kitle birlikte hiçbir değişiklik yapmadan D2S ampul kullanılamaz mı? Benim bildiğim soketleri aynı,sadece ampulün odak uzaklığı farklı. Yani diyeceğim o ki bu mercekler yerine 2 adet çıkma valeo mercek+2 adet sıfır D2S ampul alıp uygulasaydınız hem görünüş hem de performans açısından daha iyi olmaz mıydı?D2S ile H7'nin soketleri aynı değil. Bu projektörler H7, D2S değil. O şekilde bir retrofit yapmak istemedim belki ilerde Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568 11 Temmuz 2006 Paylaş 11 Temmuz 2006 voltron hayırlı olsun güle güle kullan. ya eğer içine sinmediyse tekrar aç bence. zaten yeni silikon da kullanmamışsın. zaten sol taraf baya yan duruyo karşıdan gelenler kesin rahatsız olur onu söyleyeyim. bişeyi itiraf edeyim: ben de farları açmıştım ya yerine yeni silikon satın almama rağmen sıkmadan kapattım yağmur falanda yağdı ama fklar su almadı arabayı bikaç defa yıkadım yine bişey olmadı. ilerde su alrısa ben 3.defa açmak zorunda kalacağım.voltron sana demiştim ya benim fkların uzun kısa range iyi değil diye. yani uzunların kısaların içini aydınlatıyodu. onun için ben farları tekrar açtım ve kısa far merceklerini biraz daha aşağı bakıtarak sorunu hallettim. açıkçası açtığıma değdi şimdi güzel aydınlatıyolar uzunlar. yani seninde içine sinmeyen durumlar var ve bunları halletmen için farları tekrar açmaktan kaçınma derim hele hele şu sol merceği kesin hallet. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 11 Temmuz 2006 Paylaş 11 Temmuz 2006 Soket kelimesini yanlış kullandım galiba. Ampulün ateşleyiciye bağlandığı nokta demek istemiştim. Burası senin emektar philips xenon H7 ampulü ve D2S için aynı değil mi? Söylemek istediğim senin emektarları emekli edip kitin diğer parçaları kalmak koşuluyla valeo mercekler ve D2S ampulleri ile birlikte 406'dakine benzer iyi bir upgrade yapılamaz mıydı?. Işık dağılımı ve görünüş daha iyi olmaz mıydı? Ama bu da farklı bi uygulama ve ışık dağılımının eskısinden çok çok düzgün olduğu kesin(bu haliyle bile). Oldukça yol gösterici değişik bir uygulama. İyi günlerde kullanman dileğiyle... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Temmuz 2006 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2006 voltron hayırlı olsun güle güle kullan. ya eğer içine sinmediyse tekrar aç bence. zaten yeni silikon da kullanmamışsın. zaten sol taraf baya yan duruyo karşıdan gelenler kesin rahatsız olur onu söyleyeyim. bişeyi itiraf edeyim: ben de farları açmıştım ya yerine yeni silikon satın almama rağmen sıkmadan kapattım yağmur falanda yağdı ama fklar su almadı arabayı bikaç defa yıkadım yine bişey olmadı. ilerde su alrısa ben 3.defa açmak zorunda kalacağım.voltron sana demiştim ya benim fkların uzun kısa range iyi değil diye. yani uzunların kısaların içini aydınlatıyodu. onun için ben farları tekrar açtım ve kısa far merceklerini biraz daha aşağı bakıtarak sorunu hallettim. açıkçası açtığıma değdi şimdi güzel aydınlatıyolar uzunlar. yani seninde içine sinmeyen durumlar var ve bunları halletmen için farları tekrar açmaktan kaçınma derim hele hele şu sol merceği kesin hallet.Mecbur açıcam zaten, şu anda test ediyorum, sonuçtan memnun olmayabilirdim, ayrıca bunun gibi ince ayarlar gerekecekti. H. içi işten sonra zaman olmuyor pek, h.sonuna kalabilir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Temmuz 2006 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2006 Soket kelimesini yanlış kullandım galiba. Ampulün ateşleyiciye bağlandığı nokta demek istemiştim. Burası senin emektar philips xenon H7 ampulü ve D2S için aynı değil mi? Söylemek istediğim senin emektarları emekli edip kitin diğer parçaları kalmak koşuluyla valeo mercekler ve D2S ampulleri ile birlikte 406'dakine benzer iyi bir upgrade yapılamaz mıydı?. Işık dağılımı ve görünüş daha iyi olmaz mıydı? Ama bu da farklı bi uygulama ve ışık dağılımının eskısinden çok çok düzgün olduğu kesin(bu haliyle bile). Oldukça yol gösterici değişik bir uygulama. Şyi günlerde kullanman dileğiyle...Elimde zaten kit var, bunu iyi değerlendirmek varken yeniden xenon ekipmanı almak bana mantıklı gelmiyor. Hem de çıkma olacak parçalar. Bana gelmez öyle şeyler.Sitedeki 406'nın görünüşü dışında herşeyi mükemmel. Ama o modifikasyonu krom olarak yapmak o kadar zor ki. Bizim farımız almanlardaki gibi geniş ve esnek değil. Estetiği tutturmak için tornacılarda epey gün tüketmen lazım. Benim o kadar zamanım olmuyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Temmuz 2006 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2006 Şşten hemen kaçtım ızgarayla sol farı söktüm, şimdi şu açı konusunu halletmeye çalışalım .... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Temmuz 2006 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2006 O kadar smiley gönderiyoz bi Allahın kulu "geliyim yardım ediyim" falan bile demiyo ha! Şkisini de bitirip taktım, ama yine silikonlamadım Kullanıcam bakiyim nası olmuş. Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 12 Temmuz 2006 Paylaş 12 Temmuz 2006 Smileyler süper hakikaten. Yolda giderken far camı pıtt diye düşmesin? Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568 13 Temmuz 2006 Paylaş 13 Temmuz 2006 O kadar smiley gönderiyoz bi Allahın kulu "geliyim yardım ediyim" falan bile demiyo ha! Şkisini de bitirip taktım, ama yine silikonlamadım Kullanıcam bakiyim nası olmuş.ayıp ettin voltron hemen yardım ederiz sen yolla farın birini biz montajı ve ayarlamaları yaparız. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Temmuz 2006 Yazar Paylaş 13 Temmuz 2006 düşmez bişey olmaz , metal tutucular var ya onları da taktım bu sefer silikonlamaya bile gerenk olmayabilir 1 saat uyku ile bugünü zor bitirdim bea apar topar duvar görüntüsü değerlendirmesi yaptım :Sol projektörü 8' 'den biraz fazla çevirmişim.Sağ projektörü de 2-3' saat yönü tersine çevirmek lazım gibi görünüyor. Yükseklik sorunu ayakları ayarlamam ile hallolmuş.Bir iki duvar resmi çekip gönderecem. Çok ufak detay ayarlama için yeniden herşeyi sökmek mantıklı mı bilemiyorum Şu haliyle trafiği rahatsız etmesi imkansız gibi. Yorum bağlantısı
Can Ekin 15 Temmuz 2006 Paylaş 15 Temmuz 2006 yannız çok fonksiyonel bişi reflektörü delmek zorunda olmamakda en güzel yanı ama herkes için geçerli değil tabi bu gene buarada reflektör içeriden sırıtıo bncede yani biraz kafa karıştırıcı bi iş Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 15 Temmuz 2006 Paylaş 15 Temmuz 2006 düşmez bişey olmaz , metal tutucular var ya onları da taktım bu sefer silikonlamaya bile gerenk olmayabilir 1 saat uyku ile bugünü zor bitirdim bea apar topar duvar görüntüsü değerlendirmesi yaptım :Sol projektörü 8' 'den biraz fazla çevirmişim.Sağ projektörü de 2-3' saat yönü tersine çevirmek lazım gibi görünüyor. Yükseklik sorunu ayakları ayarlamam ile hallolmuş.Bir iki duvar resmi çekip gönderecem. Çok ufak detay ayarlama için yeniden herşeyi sökmek mantıklı mı bilemiyorum Şu haliyle trafiği rahatsız etmesi imkansız gibi.voltron bu mercekleri nerden ve ne kadara temin edebilirim? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Temmuz 2006 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2006 voltron bu mercekleri nerden ve ne kadara temin edebilirim?Şu anda H7 kit kullanmıyorsan bunlardan alman pek mantıklı değil. Xenonun yoksa ve mercek takmak istiyorsan direkt çıkma Valeo mercek falan satın al bence. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Temmuz 2006 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2006 düşmez bişey olmaz , metal tutucular var ya onları da taktım bu sefer silikonlamaya bile gerenk olmayabilir 1 saat uyku ile bugünü zor bitirdim bea apar topar duvar görüntüsü değerlendirmesi yaptım :Sol projektörü 8' 'den biraz fazla çevirmişim.Sağ projektörü de 2-3' saat yönü tersine çevirmek lazım gibi görünüyor. Yükseklik sorunu ayakları ayarlamam ile hallolmuş.Bir iki duvar resmi çekip gönderecem. Çok ufak detay ayarlama için yeniden herşeyi sökmek mantıklı mı bilemiyorum Şu haliyle trafiği rahatsız etmesi imkansız gibi.Bu iş çığırından çıkarak bir yılan hikayesine döndü arkadaşlar. Farları söktüm iyi güzel, deldim, büktüm, vidaladım, açılarını ayarladım yeniden taktım. Açılar iyi oldu ama bir de ne göreyim bu sefer de sol taraf normalden aşağı kalmış! Yeniden ayarlamak gerekecek. Yorum bağlantısı
Recommended Posts