İçeriğe Yönlendir

Opel Astra H (2004-2009) Xenon Hakkında

Tanju Kurşunlu

Recommended Posts

Halil Kağan Keskin

Selamlar

Uzun süredir giremedim..

G. Erman Abi'yle aynı sistemin siparişini verdim.

Önceleri mercek montajı düşünüyordum.

Gerek işçiliğin pahalı olmasından, gerek takılacak kit'in sağlıklı olmama ihtimalinden dolayı orjinal sisteme döndüm.

Şnşallah bir sıkıntı çıkmaz..

Yorum bağlantısı
Halil Kağan Keskin
(düzenlendi)

Selamlar

İlker Bey foruma üye mi bilmiyorum ama kendisine teşekkür ederim. Anında yolladı ve paketi de güzeldi.

dscf0001tk.jpg

dscf0003ug.jpg

dscf0002hk.jpg

Bu ballast, ateşleyici ile hangi k değerinde ampül kullanabilrim?

Ampül W veya V değerleri hakkında hiç bilgim yok..

Aradım ama uygun başlığı bulamadım.

Konu taşınabilir..

Saygılar

tarihinde Halil Ka?an Keskin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Halil Kağan Keskin

Farlar bugün geldi ve taktım :

asdtratamprsz.jpg

entearsz.jpg

asdtearrsz.jpg

Ayarı olmadı daha, kafaları yere bakıyor göz almasın diye :

dscf0047asd.jpg

Yorgunluktan düzgün foto çekemedim..

asdewqasdf.jpg

Yorum bağlantısı
Göksel Erman
Farlar bugün geldi ve taktım :

Ayarı olmadı daha, kafaları yere bakıyor göz almasın diye :

Yorgunluktan düzgün foto çekemedim...

Hayırlı olsun Kağan (Plekumat), yolun açık ve aydınlık olsun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Far değiştirmek için motor indirmek.. ;)

Çok zor olsa gerek :)

Yorum bağlantısı
Barış Balta1679652577
TECH2 cihazıyla sistemi xenon olarak tanıttıktan sonra hiçbir problem olmadan artık Bixenon Mercekli farlarımızı kullanabiliriz.

Göksel bey çalışmanız çok başarılı olmuş. Güle güle kullanın. Merak ettiğim bu işlem model yılı bağımsız olarak uygulanabiliyor mu? Model yılları arasında kontrol üniteleri farklılıklar içeriyor mu acaba? Mesela 2010 model Astra H HB'e uygulanabilir mi?

Yorum bağlantısı
Göksel Erman
Göksel bey çalışmanız çok başarılı olmuş. Güle güle kullanın. Merak ettiğim bu işlem model yılı bağımsız olarak uygulanabiliyor mu? Model yılları arasında kontrol üniteleri farklılıklar içeriyor mu acaba? Mesela 2010 model Astra H HB'e uygulanabilir mi?

selamlar, farklılık içermemektedir.

Tabiiki yapılacak işlemler var,

bahsettiğim gibi soketler birebir uyumlu olmasına rağmen iki adet pini doldurmanız gerekmektedir.

Bu pinleri tamamlayıp (9 ve 10 nolu) şasiye bağlarsanız far ayar motorunuz ve bixenon perde rolesi sorunsuz bir şekilde çalışır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Balta1679652577
selamlar, farklılık içermemektedir.

Tabiiki yapılacak işlemler var,

bahsettiğim gibi soketler birebir uyumlu olmasına rağmen iki adet pini doldurmanız gerekmektedir.

Bu pinleri tamamlayıp (9 ve 10 nolu) şasiye bağlarsanız far ayar motorunuz ve bixenon perde rolesi sorunsuz bir şekilde çalışır.

Kusura bakmayın dikkat etmemişim. Zaten siz de bahsettiğim araca uygulamışsınız. :)

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Salim Kaya

Herkese merhaba, eski forum takipcisi olarak bende ilkkez soru soracağım. Dünden beri bi-xenon mercekli farla ilgili birçok konuyu okudum aşağı yukarı kafamda birçok şey netleşti. şimdi yapmak istediklerimi ve bunun için kafama takılanları sormak istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim;

Aracım Astra H 2011 1.3 cdti.

Mevcut farları ve ampulleri standart uzun ve kısalar.

Bir internet sitesinde Hella marka mercekli far takımı içinde kampanya başlayınca, uzun zamandır çok beğendiğim mercekli fara geçme planlarımı hızlandırdım.

Her ne kadar kampanya olmuş olsada tüm ekipmanları alınca yaklaşık 1100-1200 TL civarında bir maliyet çıkıyor.

Malüm Ocak ayındayız ve MTV v.s. gibi ektra ödeme ayında olduğumuzdan bu işi eonomik çözme yollarını arıyorum.

1-Mercekli far takımını araca taktırsam, mevcut kısa far ampulümle kullanabilirmiyim? Yani xenonsuz ve balastsız?

2-Eğer kullanabilirsem mercek performansı (ışığın kalitesi), far yükseklik ayarı gibi kabiliyetleri ne olur?

3-Xenon kit taktırmak istesem, forumda genel olarak Hella marka balast ve duy tavsiye edilmiş. Ancak bu ürünlerin sıfırı sanırım artık yok yada ben öyle anladım. Çıkmaların ömürleri ne kadar olabilir? ve nekadar güvenilir olabilir?

4-Hella yerine önereceğiniz balast markası varmı (Uzakdoğu hariç), çıkma balast alsamda ampulleri sıfır almak istiyorum ve beim için öncelik kaliteli aydınlatma. Bu yüzden 4300 K kullanmak istiyorum. Önereceğiniz ampul markası nedir? sanırım buna D2S deniyor.

5-Forumdan okuduklarımdan anladığım benim aracımdaki far soketinin pinleri ile merceklininki farklı. 9 ve 10 numaralı pinlerin tadilatı gerekiyormuş.

Bu tadilat yapıldıktan sonra eski farın içindeki yükseklik ayarı motorunu söküp mercekliye takmadan merceklide yükseklik ayarı yapabilecekmiyim?

6-Bazılarında arıza ışığının yandığından bahsedilmiş ve bunun için bir işlem sanırım yapılyor acaba bu bazı modellerdemi yoksa benim aracımdada arıza ışığı yanarmı? yanacaksa bunu nasıl engelleriz?

7-Tech2 cihazıyla araca tanıtım yapılması şartmı? bazıları tanıtmayınca farlar yanmıyo demiş ancak bunun tanıtmayla ilgisi olmadığını söyleyenler var. tanıtmak gerçekten bunun için gereklimi?

8- Ve son olarak İstanbul avrupa yakasında bu işin montajını yapacak bir elektrikçi tavsiye edermisiniz.

Sabırla okuyup yardımcı olmak istediğiniz için şimdiden teşekkürler.

Salim Kaya

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Herkese merhaba, eski forum takipcisi olarak bende ilkkez soru soracağım. Dünden beri bi-xenon mercekli farla ilgili birçok konuyu okudum aşağı yukarı kafamda birçok şey netleşti. şimdi yapmak istediklerimi ve bunun için kafama takılanları sormak istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim;

Aracım Astra H 2011 1.3 cdti.

Mevcut farları ve ampulleri standart uzun ve kısalar.

Bir internet sitesinde Hella marka mercekli far takımı içinde kampanya başlayınca, uzun zamandır çok beğendiğim mercekli fara geçme planlarımı hızlandırdım.

Her ne kadar kampanya olmuş olsada tüm ekipmanları alınca yaklaşık 1100-1200 TL civarında bir maliyet çıkıyor.

Malüm Ocak ayındayız ve MTV v.s. gibi ektra ödeme ayında olduğumuzdan bu işi eonomik çözme yollarını arıyorum.

1-Mercekli far takımını araca taktırsam, mevcut kısa far ampulümle kullanabilirmiyim? Yani xenonsuz ve balastsız?

2-Eğer kullanabilirsem mercek performansı (ışığın kalitesi), far yükseklik ayarı gibi kabiliyetleri ne olur?

3-Xenon kit taktırmak istesem, forumda genel olarak Hella marka balast ve duy tavsiye edilmiş. Ancak bu ürünlerin sıfırı sanırım artık yok yada ben öyle anladım. Çıkmaların ömürleri ne kadar olabilir? ve nekadar güvenilir olabilir?

4-Hella yerine önereceğiniz balast markası varmı (Uzakdoğu hariç), çıkma balast alsamda ampulleri sıfır almak istiyorum ve beim için öncelik kaliteli aydınlatma. Bu yüzden 4300 K kullanmak istiyorum. Önereceğiniz ampul markası nedir? sanırım buna D2S deniyor.

5-Forumdan okuduklarımdan anladığım benim aracımdaki far soketinin pinleri ile merceklininki farklı. 9 ve 10 numaralı pinlerin tadilatı gerekiyormuş.

Bu tadilat yapıldıktan sonra eski farın içindeki yükseklik ayarı motorunu söküp mercekliye takmadan merceklide yükseklik ayarı yapabilecekmiyim?

6-Bazılarında arıza ışığının yandığından bahsedilmiş ve bunun için bir işlem sanırım yapılyor acaba bu bazı modellerdemi yoksa benim aracımdada arıza ışığı yanarmı? yanacaksa bunu nasıl engelleriz?

7-Tech2 cihazıyla araca tanıtım yapılması şartmı? bazıları tanıtmayınca farlar yanmıyo demiş ancak bunun tanıtmayla ilgisi olmadığını söyleyenler var. tanıtmak gerçekten bunun için gereklimi?

8- Ve son olarak İstanbul avrupa yakasında bu işin montajını yapacak bir elektrikçi tavsiye edermisiniz.

Sabırla okuyup yardımcı olmak istediğiniz için şimdiden teşekkürler.

Salim Kaya

Mercekli diye kastettiğin far H7 mercekli mi yoksa orjinal D2S bi-xenon far mı ? Cevapları buna göre değişiyor.

Yorum bağlantısı
Salim Kaya

Aracon orjinal mercekli far;

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&syf=OPEL-KOMPLE-FAR-SOL--XENON-1EL008700311-HELLA-44

Bu üründen bahsediyorum. şuanda aracımda orjinal halojen farlar var. Ancak bu linkteki mercekli far takımını almak ve bunlara xenon uygulamak istiyorum.

Biraz kafam karıştı şöyleki; bazıları opelin merceğinin küçük olmasından dolayı aydınlatmasının düşük olacağını söylüyorlar. Merceksiz olarak yani standar farlarına xenon uygulaması yapmak daha iyi sonuçlar vereceğini söylüyorlar. Bende ise merceksiz xenonun hem başkalarını rahatsız edeceği hemde 6000 Kelvin in üzerinin iyi aydınlatmayacağı yönünde bir önyargı var.

Açıkcası bu merceklere bu kadar para verdikten sonra xenon kit uygulaması+sök tak falan biraz tuzlu bir masrafı var. başarılı bir sonuç alamamaktan korktu açıkcası.

Önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum lütfen.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Aracon orjinal mercekli far;

http://www.otostart....700311-HELLA-44

Bu üründen bahsediyorum. şuanda aracımda orjinal halojen farlar var. Ancak bu linkteki mercekli far takımını almak ve bunlara xenon uygulamak istiyorum.

Biraz kafam karıştı şöyleki; bazıları opelin merceğinin küçük olmasından dolayı aydınlatmasının düşük olacağını söylüyorlar. Merceksiz olarak yani standar farlarına xenon uygulaması yapmak daha iyi sonuçlar vereceğini söylüyorlar. Bende ise merceksiz xenonun hem başkalarını rahatsız edeceği hemde 6000 Kelvin in üzerinin iyi aydınlatmayacağı yönünde bir önyargı var.

Açıkcası bu merceklere bu kadar para verdikten sonra xenon kit uygulaması+sök tak falan biraz tuzlu bir masrafı var. başarılı bir sonuç alamamaktan korktu açıkcası.

Önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum lütfen.

Salim bey ürün gerçekten hella ise fiyatı çok makul.4300K D2S ampul takabiliyorsunuz bu ürüne,söylentilere kulak asmayın xenonlu halojen far,mercekli halojen far kadar aydınlatamaz sadece xenonluda ışık gücü fazladır ama aydınlatma mesafesi kısıtlıdır.Bu ürünü alıp kullanan arkadaşlar var herhangi bir olumsuz geri bildirim görmedim araç modelinize ait forumlardanda araştırma yapabilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Salim Kaya

Mahmut Bey teşekkür ederim cevabınız için, aslınd abakarsan forumları çok okuyunca kafam karıştı. Birazda bilgili sandığımız ustalar kafamı karıştırdı :D

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Erim Vatansever
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar;

Astra H aracımızda bi-xenon'a geçtik.üst donanım seviyesinde kullanılan ORJİNAL HELLA marka farları alıp uyguladık.Şu an far yükseklik ayarı manuel.Otomatik yapmak için uğraşıyoruz.

Far yükseklik ayarını en yukarı çektiğimde inanılmaz bir menzili var.Halojenlere göre aydınlatması çok iyi geldi.Aldığım parçaları yazayım bir de fotolarda bir anormallik varsa belirtirseniz sevinirim.

Parçalar:

Hella Astra H orjinal bi-xenon mercekli farlar

Orjinal HELLA GEN4 Balastlar ve Ateşleyicileri ( İlker Bey'den aldık)

Philips 4300 K D2S Ampüller (İlker Beyden)

Destekleyici Uzunlar Narva 4100 K mavi boyalı ampül.

Fotoyu çektiğim yer hafif yukarı doğru rampa, karşımda duvar var.Far yükseklik ayarı en alt seviyenin bir üstünde.Bir anormallik varmı aydınlatmada vs. belirtirseniz sevinirim.

20062011817.jpg

Kısalar:

06012012966.jpg

Uzunlar:

06012012967.jpg

tarihinde Erim Vatansever tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın farlarınız orj.olduğu için herhangi bir sorun yok,yeni farınızda yükseklik motoru yokmu?

Yorum bağlantısı
Erim Vatansever
(düzenlendi)

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın farlarınız orj.olduğu için herhangi bir sorun yok,yeni farınızda yükseklik motoru yokmu?

Teşekkür ederim aslında 10 aydır kullanıyorum.Anca konu açabildim. Yükseklik motoru var eskisi gibi aynen çalışıyor.Manuel olarak yükseklik ayarını yapabiliyorum.0-1-2-3 şeklinde. Ancak otomatik yapmak için gerekli parçaları toplamaya başladım.Yine Orjinal parçalarla yükseklik ayarını otomatik yapmayı düşünüyoruz.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Teşekkür ederim aslında 10 aydır kullanıyorum.Anca konu açabildim. Yükseklik motoru var eskisi gibi aynen çalışıyor.Manuel olarak yükseklik ayarını yapabiliyorum.0-1-2-3 şeklinde. Ancak otomatik yapmak için gerekli parçaları toplamaya başladım.Yine Orjinal parçalarla yükseklik ayarını otomatik yapmayı düşünüyoruz.

Sonradan yapılan otomatik eğim kontrol uygulamasını çok merak ediyorum acaba orj.gibi tepki verebilecekmi?Elinizdeki parçaların resimlerini ekleyebilirmisiniz veya kullanılacak ekipmanın tam listesini paylaşabilirmisiniz?

Yorum bağlantısı
Erim Vatansever
(düzenlendi)

Sonradan yapılan otomatik eğim kontrol uygulamasını çok merak ediyorum acaba orj.gibi tepki verebilecekmi?Elinizdeki parçaların resimlerini ekleyebilirmisiniz veya kullanılacak ekipmanın tam listesini paylaşabilirmisiniz?

Astra H'çılar olarak yapan bir kaç kişi tanıyorum.Hepsinin hatasız olarak çalışıyor.Orjinal parçalarla yapılıp OPEL TECH2 cihazı ile kalibre ettiler. Ben henüz sadece bir parçayı alabildim.

Arka aks üzerinde xenon seviye sensörü (Hella - GM marka orjinal ) bu parçayı aldım çıkma olarak)

Seviye sensörünü sabitlemek için braket

AHL Beyni (Automatic headlamp leveling beyni)

Ve kablo tesisatı gerekli.

Üstadlarımıza danışarak bu işin üstesinden gelmeyi planlıyorum.İnşallah başarabiliriz.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş

Merhaba arkadaşlar;

Astra H aracımızda bi-xenon'a geçtik.üst donanım seviyesinde kullanılan ORJİNAL HELLA marka farları alıp uyguladık.Şu an far yükseklik ayarı manuel.Otomatik yapmak için uğraşıyoruz.

Far yükseklik ayarını en yukarı çektiğimde inanılmaz bir menzili var.Halojenlere göre aydınlatması çok iyi geldi.Aldığım parçaları yazayım bir de fotolarda bir anormallik varsa belirtirseniz sevinirim.

Parçalar:

Hella Astra H orjinal bi-xenon mercekli farlar

Orjinal HELLA GEN4 Balastlar ve Ateşleyicileri ( İlker Bey'den aldık)

Philips 4300 K D2S Ampüller (İlker Beyden)

Destekleyici Uzunlar Narva 4100 K mavi boyalı ampül.

Fotoyu çektiğim yer hafif yukarı doğru rampa, karşımda duvar var.Far yükseklik ayarı en alt seviyenin bir üstünde.Bir anormallik varmı aydınlatmada vs. belirtirseniz sevinirim.

:good1:

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Akif Işık

Arkadaşlar merhaba,

2008 model bir Astra'nın 3. sahibiyim ilk sahibi araca xenon far taktırmış (otomatik seviye ayarı ve far yıkama yok). Parklar da angel eye sanırım. Aşağıda fotoğrafları var, xenon far konusunda pek fazla bilgim yok. Aşağıdaki fotoğraflardan

- ampullerin kaç Kelvin olduğu ve markası

- uzun ve kısaların xenon olup olmadığı

- uzun ve kısaların mercekli olup olmadığı

anlaşılabilir mi? Balasta bakarak ne gibi bir bilgi edinebilirim?

Şimdiden cevap yazanlara teşekkürler.

post-5936-0-37765100-1336579573.jpg

post-5936-0-55967800-1336579590.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Arkadaşlar merhaba,

2008 model bir Astra'nın 3. sahibiyim ilk sahibi araca xenon far taktırmış (otomatik seviye ayarı ve far yıkama yok). Parklar da angel eye sanırım. Aşağıda fotoğrafları var, xenon far konusunda pek fazla bilgim yok. Aşağıdaki fotoğraflardan

- ampullerin kaç Kelvin olduğu ve markası

- uzun ve kısaların xenon olup olmadığı

- uzun ve kısaların mercekli olup olmadığı

anlaşılabilir mi? Balasta bakarak ne gibi bir bilgi edinebilirim?

Şimdiden cevap yazanlara teşekkürler.

Arif bey merhaba aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın :flowers:

- Kelvin değerini eğer duruyorsa etiketinden birde 3 ağağı 5 yukarı yanarken renginden tahmin edebiliriz(resim eklerseniz)

- Araçta xenon var dediniz o zaman kısalarda xenon kit var demektir.Uzunlarda piyasa malı mavi performans ampulu takılmış.

- Sadece kısa farınızda mercek var.

- Parklar angel gibi duruyor...

Parkları ve uzun-kısa farlarınızı yakarak resim eklerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akif Işık
(düzenlendi)

Arif bey merhaba aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın :flowers:

- Kelvin değerini eğer duruyorsa etiketinden birde 3 ağağı 5 yukarı yanarken renginden tahmin edebiliriz(resim eklerseniz)

- Araçta xenon var dediniz o zaman kısalarda xenon kit var demektir.Uzunlarda piyasa malı mavi performans ampulu takılmış.

- Sadece kısa farınızda mercek var.

- Parklar angel gibi duruyor...

Parkları ve uzun-kısa farlarınızı yakarak resim eklerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz...

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :flowers:

Uzunlar mavi piyasa malı yani linkteki gibi bir ampul oluyor değil mi? http://urun.gittigidiyor.com/garaj/h7-beyaz-isik-ampul-zenon-far-gorunumlu-55276546 (Astra H'ler araştırdığım kadarı ile standart kısalar h7 uzun h1 sisler h3 kullanıyor)

- Balastlar ise kontrol ettim şu linktekinin aynısı http://www.cenmaxsat...ast,PR-142.html

- Fotoğraflar aşağıdadır sırasıyla park+sis, kısa ve uzun

- Xenon ampullerin H7, H1 veya D2S olup olmadığını ampulu çıkarmadan anlamak mümkün değil sanırım

- Sislerde xenon olabilir emin değilim eğer xenon ise onlar için ayrı balast olmalı değil mi?

Teşekkürler

post-5936-0-35634000-1336601887.jpg

post-5936-0-86066900-1336601899.jpg

post-5936-0-97969800-1336601913.jpg

tarihinde Akif Işık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :flowers:

Uzunlar mavi piyasa malı yani linkteki gibi bir ampul oluyor değil mi? http://urun.gittigidiyor.com/garaj/h7-beyaz-isik-ampul-zenon-far-gorunumlu-55276546 (Astra H'ler araştırdığım kadarı ile standart kısalar h7 uzun h1 sisler h3 kullanıyor)

- Balastlar ise kontrol ettim şu linktekinin aynısı http://www.cenmaxsat...ast,PR-142.html

- Fotoğraflar aşağıdadır sırasıyla park+sis, kısa ve uzun

- Xenon ampullerin H7, H1 veya D2S olup olmadığını ampulu çıkarmadan anlamak mümkün değil sanırım

- Sislerde xenon olabilir emin değilim eğer xenon ise onlar için ayrı balast olmalı değil mi?

Teşekkürler

- Uzun fardaki ampul linkteki ampulden ve performansı çok vasat bir ürün...

- Angel parkların ampulleri değişir ve beyaz olursa çok daha şık olur...

- Ampullerin ikiside H7 olmalı...

- Sislerinizde xenon ve renkten tahminim 8000K gibi.Balastları kablo bağlantılarının kolay olması için sis lambasına yakın bir yere genelde farın alt kısmındaki boşluğa montaj yaparlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Akif Işık

- Uzun fardaki ampul linkteki ampulden ve performansı çok vasat bir ürün...

- Angel parkların ampulleri değişir ve beyaz olursa çok daha şık olur...

- Ampullerin ikiside H7 olmalı...

- Sislerinizde xenon ve renkten tahminim 8000K gibi.Balastları kablo bağlantılarının kolay olması için sis lambasına yakın bir yere genelde farın alt kısmındaki boşluğa montaj yaparlar...

en başta uzun farları kalite bişeyler ile değiştirmekle başlayalım, osram night breaker tarzı ampuller iş görür diye düşünüyorum, sonra tavsiyeniz üzerine angel'ları beyaz olanlar ile değiştirmek yerinde olacaktır sanırım. tekrar teşekkür ederim cevaplar için. muayeneye kadar xenonlar ile gideriz inşallah problemsiz:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...