İçeriğe Yönlendir

Opel Astra H (2004-2009) Xenon Hakkında

Tanju Kurşunlu

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Farın balastı üzerinde geldi mi ?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Eser Altınada

herkese iyi akşamlar

ufak bir dikkatsizlik sonucu 2008 model opel astra aracımın sağ ön farını temas sonucu deldirdim. tabi içine nem aldı ve buhar yaptı. çok iğrenç bir durum oldu. bende sağ ön farın onarımı için niyetlenmişken acaba xenon uygulamasına gitsem mi diye düşünüyorum. kocaelide oturuyorum. acaba sadece farımı onartsam mı yoksa xenonlansam mı?

Yorum bağlantısı
Eser Altınada

şu anda forumda araştırıyorum ama mercekli far xenon far ayrımı farkları avantajları hakkında iyi bilgi sahibi değilim. forumda nerede bulabilirim.

Yorum bağlantısı
Eser Altınada

mercekli far kiti taktıktan sonra xenon ampul uygulaması yapsak yeterli oluyor mu? çok bilgi kirliliği var internette.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

mercekli fardan kasıt halojen mercekli far takıp xenon ampul takmak ise düz halojen fara direk xenon takmaktan iyidir. ama xenon ampullün en verimli olduğu far xenon mercekli far :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
şu anda forumda araştırıyorum ama mercekli far xenon far ayrımı farkları avantajları hakkında iyi bilgi sahibi değilim. forumda nerede bulabilirim.

Önce mevcut farın camını değiştirerek tamir ettir, xenon fara geçme düşüncen varsa yeni far alma şimdilik.

Bu konunun daha önceki sayfalarında orjinal xenon far montajı yapan üyelerin bazı uygulama fotoğrafları vs. var tabii ki eski-yeni karşılaştırması şeklinde değil.

Buna göre de bütçe falan düşünülüp mercek montajı ya da orjinal xenon far alma yoluna gidersin.

Yorum bağlantısı
Eser Altınada

bugün hem far onarımı hem de aracımın 45.000 km bakımı maksadıyla özel opel servisine gittim. 45.000 km bakımımı yaptırdım. far konusunda ise sağ ön far Hella h7 beyaz taban bulamadığımız için müdahale edemedik. siyah vardı. bu arada benim halihazırdaki farlarım mercekli ve sanayide sadece ampul ve balast takılmasıyla xenona geçişimin mümkün olduğu söylendi. çakma diye tabir ettiğimiz xenon durumuna düşmemek için araştırmadan taktırmak istemedim. bu konudaki görüşleriniz nedir?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Önceki mesajlarda benzer uygulamalar var. ( http://www.geceucusu.com/index.php?s=&...ost&p=27601 )

Mercekli (d2s) bir çift far, bir çift d2s ampul, bir çift d2s balast ve biraz elektriksel işçilikle mümkün.

Şu anda kullandığın farların mercekli değil. Onun üzerine xenon konursa çakma olur.

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca
mercekli fardan kasıt halojen mercekli far takıp xenon ampul takmak ise düz halojen fara direk xenon takmaktan iyidir. ama xenon ampullün en verimli olduğu far xenon mercekli far :)

+1

Yorum bağlantısı
Hayrettin Katipoğlu

Opel Astra H 04- Angel Eyes Far

• Fk/Depo markadır

• Siyah renktir

• Sağ/Sol takım fıyatıdır

• Çift angel halkalıdır

• Angel halkaları sarı renk yanar

• Kısa ve uzun ampul tipi H7 dir

• Kısa far merceklidir

• 2004 sonrası modeller içindir

• Aracın orjinal farı söküldükten sonra hiçbir tadilat gerektirmeden monte edilebilmektedir.

440 tl fiyatı var .. kararsız kaldım baya bir mesaj okudum ama işin içinden çıkamadım .. bu konu hakkındaki fikirlerinizi bekliyorum ..saygılar

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Angel farların optik kalitesi iyi olmuyor. Görüntüsü için aydınlatmayı bozmaya değmez. Baştan heveslenip alınsa bile sonra tatminsizlik sonucu yine mercek değişimi arayışına giriliyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

fk yı görmek için alacaksanız alamayın ama görsellik için alınabilir :) ama yinede h1 mercekli lerden iyi aydınaltması var :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Opel Astra H 04- Angel Eyes Far

• Fk/Depo markadır

• Siyah renktir

• Sağ/Sol takım fıyatıdır

• Çift angel halkalıdır

• Angel halkaları sarı renk yanar

• Kısa ve uzun ampul tipi H7 dir

• Kısa far merceklidir

• 2004 sonrası modeller içindir

• Aracın orjinal farı söküldükten sonra hiçbir tadilat gerektirmeden monte edilebilmektedir.

440 tl fiyatı var .. kararsız kaldım baya bir mesaj okudum ama işin içinden çıkamadım .. bu konu hakkındaki fikirlerinizi bekliyorum ..saygılar

Tek cümle: Bence boşa masraf..

farların kalitesi oldukça düşük. Sadece görüntüsü güzel.

Yorum bağlantısı
Hayrettin Katipoğlu
fk yı görmek için alacaksanız alamayın ama görsellik için alınabilir :) ama yinede h1 mercekli lerden iyi aydınaltması var :)

Yok görsellik ilk unsur değil .. öncelik görmek ki bu durumda şimdilik askıya almakta fayda var .. zaten bütçe çok iyi değil .. beklemede kalalım .

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Angel farların optik kalitesi iyi olmuyor. Görüntüsü için aydınlatmayı bozmaya değmez. Baştan heveslenip alınsa bile sonra tatminsizlik sonucu yine mercek değişimi arayışına giriliyor.

+1

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca
Yok görsellik ilk unsur değil .. öncelik görmek ki bu durumda şimdilik askıya almakta fayda var .. zaten bütçe çok iyi değil .. beklemede kalalım .

Sizin aracınızın orjinal bi-xenon modeli mevcut onu alıp takdırın derim en uygun fiyata bu şekilde işin içinden çıkarsınız,kendi farlarınızı da satarsınız ya da aracı satarken üstüne takarsınız.

Yorum bağlantısı
Göksel Erman
(düzenlendi)

Arkadaşlar,

Opel Astra H aracıma orjinal Hella Bi-xenon Mercekli Far uygulaması yaptım.

Araçlarına Bi-xenon Mercekli Far uygulaması yapacak olanlara yardımcı olabileceği düşüncesiyle gerekli olan malzemeleri ve aşamaları paylaşmak istedim.

• Hella marka Bixenon Mercekli Far (Sol far 1EL 008 700-311 -- Sağ far 1EL 008 700-321) Fiyatları 650-750 TL. arasındadır.
    merceklifar9216877.jpg
  • Hella D2S GEN4 Ballast + Ateşleyici + D2S Ampül (5DV 008 290-00) Çıkma 200-250 TL. arasındadır. (Şlker Bey)
    hellad2sgen49279557.jpgd2sorjinalphilips936334.jpg
  • Montajı ve TECH2 cihazı ile sisteme tanıtımının yapılması. (75-100 TL.)
  • Uzunlar için H7 ampülü, parklar için W5W dipsiz park ampulü ve Sinyaller için PY21W sarı ampül.
    ampuller9952222.jpg

Halojen far olan aracımızın soketi 8 pinlidir.

eksiksoket.jpg

Bi-xeonon mercekli farımız ise 10 pine ihtiyaç duymaktadır.

Bunun için halojen far soketimizin 9 ve 10 nolu pinlerini tamamlıyoruz.

soketemasi8003363.jpg

Far yükseklik ayarımızın manuel olarak içerden ayarlamaya devam edebilmeniz için ve Bi-xenon özelliğini kullanabilmemiz için 9 nolu pinden de şasi alacağız.

Eğer orjinal Hella D2S GEN4 ballast kullanırsak 10 nolu pinden şasi almamız gerekmektedir. (Eğer orjinal kit kullanırsanız farların hiçbir tarafını kesip, biçmeye gerek kalmamaktadır.)

Montaj işlemi tamamlandıktan sonra farlarımızı açtığımızda, ampullerimiz 5-6 saniye kadar yanacak ve sönecektir.

TECH2 cihazıyla sistemi xenon olarak tanıttıktan sonra hiçbir problem olmadan artık Bixenon Mercekli farlarımızı kullanabiliriz.

Yolunuz aydınlık olsun.

dscf1282.jpg

dscf1284o.jpg

dscf1285q.jpg

tarihinde G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hayırlı olsun. Gayet aydınlatıcı bir açıklama olmuş. Araç üzerinde resimler yokmu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araç üstünde resim isteriz..

Güle güle kullanın...

Yorum bağlantısı
Göksel Erman
Hayırlı olsun. Gayet aydınlatıcı bir açıklama olmuş. Araç üzerinde resimler yokmu.
Araç üstünde resim isteriz..

Güle güle kullanın...

teşekkürler, en kısa zamanda araç üstü fotolarını çekip ekleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Hayrettin Katipoğlu

Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler ..ilerleyen günlerde bixenon orjinla far alırım artık para olunca :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fotoğrafları gördüm.. Güzel olmuş.. Tekrar güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
Göksel Erman
Montaj işlemi tamamlandıktan sonra farlarımızı açtığımızda, ampullerimiz 5-6 saniye kadar yanacak ve sönecektir.

bu sorun benim araçtada mevcut acaba vag com ile bağlanarakmı yapıldı bu işlem ?

vag com sanırım wolswagen grubuna ait bir arıza teşhis gibi mi bilmiyorum tam olarak fakat, bizim opel grubu araçlara tech2 denilen cihaz ile tanıtım, programlama yapılıyor.

ve bu 5-6 sn. yanma sönme problemi tech2 cihazı ile çözüldü.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...