İçeriğe Yönlendir

Opel Astra H (2004-2009) Xenon Hakkında

Tanju Kurşunlu

Recommended Posts

Hüseyin Matur

Evet bu işlerin sıkıntısı çok genelde. Ama bir zaman sonra çekilen sıkıntıya değiyor.

Yorum bağlantısı
Halil Güven1679652590

Evet gerçekten zor işlemler gibi görünüyor orijinal fara mercek bağlamak daha kolay gibi, tabi bunun da sıkıntıları olacak gibi. Neden aracımıza bu farı düzgün şekilde yapamıyoruz ki illa ki alırken Cosmo mu almak lazım :) Bu konularda çok şanssızım eğer yapmaya kalkarsam başıma bin birtürlü iş geleceğinden çekiniyorum. Biz bu işten vaz mı geçsek yada yapsak mı hala karar veremedim.

Bir ara Opel Astraların orijinal farlarına Xenon kit uygulaması konusunda yorumlar okumuştum. Farların yapısı orijinal haliyle Xenon kitleri dağtımadığı gibi yorumlardı. Yinede performansı konusunda sıkıntı yaşadığım ve göz alır düşücesiyle iptal ettirmiştim. Tabiki bu durum tavsiye edilmiyor. Bu durumda neler yapacağım konusunda bir toparlama yapmam gerekecek sanırım. Öncelikli iş Servis ile konuyu konuşup anlamak olacak.

Yorum bağlantısı
Halil Güven1679652590
Servisin size bu konuda hiçir yardımı dokunmaz. Onlar sizden daha bilgisizler. Bu konuyu mercek montajı yapan Ahmet Kasapoğlu ve Şlker Kemal gibi arkadaşlarla görüşün.

Size katılmamak elde değil aslında aklıma da gelmiyor değil farlara mercek takılması :) Bunun için biraz araştırma yaptım orijinal 320 Tl civarında far alıp mercek taktırmak en doğrusu gibi. Bu farları alıp mercek yerleştirilse hem seviye motoru kullanıla bilir hemde d2s kit alınırsa xenon muzda olmuş olur. Bi-xenon olmadığı içinde çalıştı çalışmadı sıkıntımız olmaz diye düşündüm. Bu seferde yeni çıkan araçlardaki kronik skıntı yaşanacak, arıza hatasını alıp farın yanmaması gibi gibi sorunlar..

Doğru anlamışmıyım acaba ?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bahsettiğim arkadaşlar nice yeni nesil araçlara mercek montajı yapyorlar. Biraz sabır ve maddi imkan ile bütün işler kısa sürede hallolur düşüncesindeyim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Soketle ve seviye motoruyla ilgili sorun olmuyor. Eski motor aynen takılabiliyor.

http://www.geceucusu.com/index.php?s=&...ost&p=27592

Şurda ikinci el oem xenon far var : http://www.geceucusu.com/index.php?s=&...ost&p=29923

Oem far montajının daha fazla uğraştıracağı ve masraf çıkaracağı kesin. Hele ki bu iş için servise güveniyorsan işin daha da zor :) İstanbul'da olsaydın daha fazla alternatifin olabilirdi. Şu durumda orjinal farına d2s mercek montajı daha kolay ve kaliteli bir çözüm gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

konuyu inceledim daha önce değişim yapan birisi direk soketin aynı olduğunu. yükseklik ayar motorununda hiç uğraştırmadan takıldığını belirtmiş.

Fakat far resimlerine de bakın mercekli farda step motor içeride. o motor farı açmadan oradan nasıl çıkarda eski servo motor oraya takılır kesinlikle anlamış değilim. Ayrıca far soketleri birebir aynı pinleri bile kullansa Step motor için mercekli farda kullanılan 4pinli soket, yerine uysa bile servo motorun 3pinli girişine takılamazki.

Yorum bağlantısı
Halil Güven1679652590

Selamlar,

Değerli yorumlarınızdan anlıyorum ki bu iş çok karışık bir iş. Tamamen işimiz şansa kalmış daha önce Servis ile Xenon kit 1,5 hafta çektiğim sıkıntıyı Hella far ile yeniden yaşarsam ve yine bu servis beni bu konuda hasta ederse bu sefer arabayı yakarım gibi me geliyor :( Durum şu ki benim sürekli araba ile uğraşacak zamanım yok, olursa hella mercekli farları alıp taktırırsak ve sorun yaşarsam bu sefer arabadan çok soğuyacağım. Ki zaten servis montaj konusunda bana yardımcı olmayacak biliyorum ama yinede sormak istiyorum. Pazartesi konuyu servise danışacağım. Görüntü olarak o kadar güzel duruyor ki neden aracımıza uygulatamıyoruz anlamış değilim. O zaman ki maddiyatta Cosmo alamamış ola biliriz, neden aracımı adam akıllı far taktıramıyorum ki ? Motor kablosu far ampülü nedir bu çektiğimiz :) Her neyse daha fazla yarama tus basmadan konuyu uzatmayayım.

Daha önce dediğim gibi şuan kullandığım orijinal farıma Xenon kit i uygulatsam hata verecek yanmayacak (Önerilmeyen bir durum)

anlaşılan o ki biz bu işi unutalım son olarak servis ile konuşayım bakalım son kararımızı o zaman veririz.

ŞYi akşamlar

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu tip opsiyonlar üretim bandında yapılmış olmalı, çünkü yapısal olarak bağımsız çalışan bir donanım değil. Sonradan kolayca ekletebileceğiniz bir şey de değil. Ama illa yapmak istiyorsak -ki bu forum bu nedenle var- ilk kural belli : "emek olmadan yemek olmaz" :(

Yorum bağlantısı
Halil Güven1679652590

Selamlar,

Bugun Servis ile görüştüm Opel Astra Cosma'da bulunan Hella Mercekli Farı aracıma uygulatmak istediğimi söylediğimde yaparız ifadesini kullandılar. Biliyorum ki yapamayacaklar ki Xenon kitini bağlayamayan servisten ne beklene bilir ki ? Bu konuda direk Müşteri Hizmetleri ile tekrar görüştüm yine onlarda Soketler ile ilgili sıkıntı yaşana bilir diyorlar.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Servis mercekli fara geçiş tabiki yapabilir. Ama bunu yapsalar bile tamamen orjinali nasılsa o şekilde montaj yaparak halledebilirler. Öyle soket çevirme pinleri ayarlama gibi işleri sizinde dediğiniz gibi servis anlamaz ve yapamaz :D

Tamamen orjinali şeklinde yapmak içinde bir araba parası istiyorlar malesef. Çünkü far yıkama tertibatından, akslardaki sensörlere kadar ne varsa takıp o şekilde yapılması gerekir.

Yorum bağlantısı
Halil Güven1679652590
Servis mercekli fara geçiş tabiki yapabilir. Ama bunu yapsalar bile tamamen orjinali nasılsa o şekilde montaj yaparak halledebilirler. Öyle soket çevirme pinleri ayarlama gibi işleri sizinde dediğiniz gibi servis anlamaz ve yapamaz :D

Tamamen orjinali şeklinde yapmak içinde bir araba parası istiyorlar malesef. Çünkü far yıkama tertibatından, akslardaki sensörlere kadar ne varsa takıp o şekilde yapılması gerekir.

Selamlar,

Aynen öyle Ahmet bey ama ne acı ki hadi kardeşim parası önemli değil yapın desem Servise o araba tekrrar binmemin imkanı yok, servis bile işini bilmezse ne yazıkki yapacak bir şey yok..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Halil Kağan Keskin

Selamlar, Günaydın

Astra H araca sahibiyim

Ön aydınlatmada:

Park, 4'lü powerled(dirençli)

Kısa, H7 Nightbreaker

Sis, H3 Kışın Allseason, Yazın CoolBlue

Uzun, Değiştirmeye gözüm yemediği için fabrika çıkışı :(

Geçenlerde abimin bixenon'lu arabasını kullanrken çok imrendim ve bende böyle birşey yapmak istiyorum.

Orjinal Cosmo bixenon'lu far işini araştırdım Fiyat olarak çok pahalı ve uygulanışı zor geldi bana.

Benim kafamdaki düşünce farın içindeki orjinal kısa far yerine bixenon mercek yerleştirip kullanmak (Bixenon H1 olan uzunlarla beraber yanacak)..

Forumda biraz araştırdım ve bu işlemin irkaç kişi tarafından yapıldığını gördüm.

Benim sormak istediğim, bu işlemi bu site aracılığıyla yaptırmam mümkün olur mu?

Birde, xenon hakkında teknik bilgim nerdeyse sıfır :D

Benim yapmaya çalıştığım işlem mümkün müdür?(bixenon + normal uzun) nasıl bir xenon kitiyle mümkün olur?

Bu konularda beni yönlendirebilirseniz çok yardımcı olur.

Şimdiden teşekkür ederim

Saygılar

Halil K. Keskin

sdc19031asd.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Ayhan Şentürk

Arkadaşım 2007 model opel astra cosmo aldı. Üzerinde orjinal mercekli far var ve orjianl xenonlu diye biliyorum. Mercek markası ve xenon hakkında bilginiz varmı ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
komple hella markadır farlar

Merceklerin kesilme çizgisi ışığı dağıtışı güzel ama aydınlatma yetersiz geldi.

Yorum bağlantısı
Levent Odabaş

birşey sorayım gm tek basına far uretıyor mu?

yanı gm,hella ya mı yaptırıyor yoksa kendı mı uretıyor?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Gm derken.? Anlamadimda

General Motors(opel ve fiatın kullandığı 1.3vs cdti motorları üretiyor.)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

GM opele far üretiyor. Ama yakından hiç incelemedim kendimi üretiyor yoksa yaptırıp GM olarakmı satılıyor onu bilmiyorum.

Ama opel farlarında Hella Valeo GM diye 3 marka mevcut

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Elinde olan varsa bir GM farının ürün kodunu çıkartır mısınız?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Tüfekçi

far yıkama için ayrı pompa mı koyuldu? yoksa silecek için olanın önüne far için tekrar mı pompa koyuldu.

Yorum bağlantısı
Deniz Çiftçi

Arkadaşlar hepinize merhaba , sitenize yeni kayıt oldum , astra h mercekli far hakkında çok şey öğrendim buradan ve sonunda Hella orjinal mercekli

far almaya karar verdim ve geçen perşembe farlarımı aldım. Geriye kalan tek şey, farlara hangi tip xenon kiti taktırmalıyım ?

Yardımlarınızı lütfen esirgemeyin , iyi günler..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Orjinal hella mercekli ise.. ampulü D2S'tir ama...

Ampul yuvasının resimin çekip koyarsanız kesin konuşuruz..

Aracınız kaç model.. orjinal far ise kılavuzdan da bakabiliriz..

Yorum bağlantısı
Misafir

Hangi ampül kodunu kullanıyor bilmiyorum ancak renk ısısı olarak 5000k limitini aşmayın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...