Oktay Toker 5 Ekim 2017 Paylaş 5 Ekim 2017 (düzenlendi) Öncelikle ampul ile uğraşın.Yanan ampul 8000k lık yan sanayi ampul gibi yanıyor. Eski tip Hella bi-xenon takım bulun birebir değişimi yapabilirsiniz.Mecburen far camı açılacak,Bu farlarda bu açma işlemi son derece sıkıntılı.Çok upraştırır.Komple ısıtarak açma yoluna gitmeyin zarar verirsiniz.Cam birleşim yerleri ısıtılarak tornavida ile açılacak başka şansınız çok yok.Keserek açmayın sonrasında sürekli bugulanma ile karşılaşırsınız,far tamircilerinde kaynattırırsanız olabilir lakin kaynak işleminde eritilirken içeriye komple islenme yapıyor yada kaynak işlemini iyi yapan yer bulmanız lazım.yaptıranlardan tecrübe ile sabittir. 5 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mert Atay 14 Ekim 2017 Paylaş 14 Ekim 2017 Merhabalar, kendimi tanıtmadan önce küçük bir sorunum var ve çözüm arıyorum. Astra H Cosmo aracımı alalı 1 hafta oldu ve alır almaz gözüme ilk çarpan şey, aydınlatmanın yetersizliğiydi. Avm otoparkında yanıyormu diye test ettim, bütün ışıklar yanmakta fakat, D2s bixenon'lu farlarım önümü kesinlikle göstermiyor. Sanıyorum üzerinde çin malı xenon ampül mevcut. Farlarımın dış kısmı biraz sararmış durumda. Aynı zamanda farlardan birinin içine far tasının çerçevesi düşmüş durumda. Aradığım çözüm ise en düşük maliyet ile maksimum görüş sağlamak. Sorunumdan yola çıktığımda iki ampül almak istedim fakat, ne alacağımı bilemedim. Daha doğrusu sorunumu çözmeye nereden başlayacağımı bilemedim. Siz değerli büyüklerim lütfen bana yardımcı olun. (Sorunum ile ilgili görseller en kısa zamanda yüklenecek) Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Ekim 2017 Paylaş 15 Ekim 2017 Hoş geldiniz. Ampullerin ve bir duvar resmi yükleme imkanı olursa yorumlar netleşecektir. Şu an için anlatımınızda far ayarı sorunu ilk ihtimaller arasında görünüyor.Far içindeki çerçeve kısmı için farı açmadan çözüm bulmanız çok zor.Farlar Hella model ve açması çok sıkıntılı bir far modeli.Açılmışken mercek reflektör kontrolü ve far camı içten güzelce temizlik vesaire yapılarak en düşük maliyetli onarımı yapmış olursunuz. Kendiniz yapamayacak durumda iseniz maliyet konusunu aşmanız şart. 1 Yorum bağlantısı
Mert Atay 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Merhabalar, farlarımı temizlettim ve düşen çerçeveyi taktırdım. Ayrıca 2 adet Philips D2s 4300k Ampul taktık. Buraya kadar herşey güzel. Ancak küçük bir problemim var ki şöyle, sol farım odak noktası tam yerinde. Sağ farın ise odağı tamamen merkezden kaçık ve birkaç yere dağılmış durumda.Ampulü mü ters taktık yoksa mercekte, reflektörde mi problem var? Birde odak ayarı diye bir Ayar mevcut mu ? Konuyu görselle özetlemek için aşağıya görsel ekliyorum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Ampul yerine oturmamış görünüyor.Ters takma olasılığı ise tırnak mevcut yerine denk gelmez.Ampuldeki kahverengi tel aşagı gelecek. Yorum bağlantısı
Mert Atay 31 Aralık 2017 Paylaş 31 Aralık 2017 6 saat önce, Oktay Toker yazdı: Ampul yerine oturmamış görünüyor.Ters takma olasılığı ise tırnak mevcut yerine denk gelmez.Ampuldeki kahverengi tel aşagı gelecek. Önceki Ampülde bu şekilde odağı kaçıktı. Ampul yuvasına işlem falan mı yaptılar acaba yerine oturmadığına göre? Bu durumda ne yapabilirim peki? Düzeltme şansım var mıdır ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 31 Aralık 2017 Paylaş 31 Aralık 2017 Ampulü tutan 2 tel var onları söküp ampulün çentiği ile mercekteki karşılığı denk gelip oturacak ve telleri takacaksınız.Far arkası müsaitse yapılabilir. Yorum bağlantısı
Mert Atay 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 19 saat önce, Oktay Toker yazdı: Ampulü tutan 2 tel var onları söküp ampulün çentiği ile mercekteki karşılığı denk gelip oturacak ve telleri takacaksınız.Far arkası müsaitse yapılabilir. Malesef farı sökmeden işlem yapmak imkansız. Merceğe ulaşmak İçin vidayla sabitlenmiş koruma kapağı var. Tampon ve far sökülerek yapılacak. Ayrıca Ampul yuvasına oturmadıgından eminiz değil mi ? Başka bir ihtimal var mı? Yani ampülü yerine oturttuğumuzda odak düzelecek mi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Duvara karşı ampullü oynatma imaknı oluşursa bunu canlı olarak görebilirisiniz.Yada far önüne beyaz tahta koyarakta canlı olarak işlem yapabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mert Atay 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 6 saat önce, Oktay Toker yazdı: Duvara karşı ampullü oynatma imaknı oluşursa bunu canlı olarak görebilirisiniz.Yada far önüne beyaz tahta koyarakta canlı olarak işlem yapabilirsiniz. Teşekkür ederim. Ancak ben alet nede edevat takımım var. Rot balansçı veya elektrikçi yaparmı bu işlemi? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Farları son işlemleri kim yaptı ise ona giderek fardaki durumu ve aydınlatmayı söyleyerek düzeltmeleri istemelisiniz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Ocak 2018 Paylaş 2 Ocak 2018 On 12/31/2017 at 03:03, Mert Atay yazdı: Önceki Ampülde bu şekilde odağı kaçıktı. Ampul yuvasına işlem falan mı yaptılar acaba yerine oturmadığına göre? Bu durumda ne yapabilirim peki? Düzeltme şansım var mıdır ? Önce de böyle bir sapma olması ilginç. Duyun içini iyice kontrol edin bir pul vb. bir şey kalmış olmasın. Orjinalinde ateşleyici parça ampulün üstüne takılıyordu diye hatırlıyorum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Ocak 2018 Paylaş 2 Ocak 2018 (düzenlendi) Kullanılan xenon bu şekilde her yerinde çentik varsa yanlış takılmış olabilir.Markası philips te yazsa olabilir diye düşündüm. Orijinal xenon ise bu resimdeki gibi oturacak.. 2 Ocak 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Atay 23 Ocak 2018 Paylaş 23 Ocak 2018 On 02.01.2018 at 14:46, Oktay Toker yazdı: Kullanılan xenon bu şekilde her yerinde çentik varsa yanlış takılmış olabilir.Markası philips te yazsa olabilir diye düşündüm. Orijinal xenon ise bu resimdeki gibi oturacak.. Philips d2s ampuller standart değil mi ? Bir ek yüklüyorum, ancak bu ampuller içinden çıkan mıydı, yoksa birisi yeni diğeri eskimi bilemiyorum ancak fikir vermesi açısından iyi olur. Farları sökmek için tamponu sökmem gerekiyor haliyle iş uzuyor.. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Ocak 2018 Paylaş 23 Ocak 2018 Şimdi, Mert Atay yazdı: Philips d2s ampuller standart değil mi ? Resimdeki ampuller OEM ... Sadece OEM ürünler standarttır yada olmak zorundadır . Replikalar da böyle bir standart yoktur , Philips replikası en çok yapılan ürün olduğundan piyasada oem bulmak oldukça güç , sadece araç üzerinden çıkanlar oem dir ... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Ocak 2018 Paylaş 23 Ocak 2018 Eklediğiniz resimdekiler orijinal görünüyor ve hatta birisi plus versiyon gibi, Öyle görünüyor ki sırf beyaz renk olsun diye ampul değişimi yapılmış gibi. Yorum bağlantısı
Şahin Özcan 11 Haziran 2018 Paylaş 11 Haziran 2018 (düzenlendi) Merhaba hayırlı ramazanlar Aracıma cosmo modeli Mercekli far aldım ve beyin Balans ve ampul herşey tam araca monte ettim araç çalışmadığında sistem güzel çalışıyor yalnız aracı calistrdigimda farlar yanıp sönüyor ve kısa Far uyarısı veriyor ekranda yol bilgisayarida 13 volt geçtikten sonra bu sorunu yapıyor açaba tech 2 cihazi ile beyni Bixenon aktivite edip programlamak gerekli yada şarj dinomosu voltajimi düşüreyim yardımcı olursanız sevinirim iyi günler. 11 Haziran 2018 tarihinde Şahin Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 11 Haziran 2018 Paylaş 11 Haziran 2018 Şahin bey merhaba aramıza hoş geldiniz Araç voltaj hatası algıladığı için sisteme ve ekrana uyarı gönderiyor , halojen 55W - xenon 35W aradaki bu fark hata olarak algılanıyor ... Her iki far tesisatı kısa far kablolarına paralel olarak 35V 4700 mf kondansatör bağlarsanız sistemde oluşan hatayı engelleyebilirsiniz ... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Haziran 2018 Paylaş 11 Haziran 2018 (düzenlendi) Farklı yoldan Mahmut anlatmış.23.sayfadan sonra ise Yunus arkadaşımız orijinal şekilde çözüm yolunu anlatarak kendisi uygulamayı yapmıştı inceleyiniz. 11 Haziran 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İsa İpek 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 Merhabalar ben isa aranıza yeni katıldım. aracım astra h sedan halojen far. görüş yetersizliği nedeni ile far ayarımı düzgün yaptım ama hem gözlük numaramın yüksekliği hemde aracın far yapısından dolayı far görüşü gerçekten az. Kısalar H7 . Aşağı da ki ürünü alsam sadece kısalara mercek amaçlı ışığın dağılımını düzgünleştirmek için farı açıp taksam kolay olur mu? vida yerleri tutucu ve far çizgisi olarak h7 de h7 yer olduğu için uğraştırmadan montajlanır mı acaba? yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-orjinal-h7-mercek-kapak-set-ampul-tutuculu-512082389/detay/ Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 55 dakika önce, isa ipek yazdı: Merhabalar ben isa aranıza yeni katıldım. aracım astra h sedan halojen far. görüş yetersizliği nedeni ile far ayarımı düzgün yaptım ama hem gözlük numaramın yüksekliği hemde aracın far yapısından dolayı far görüşü gerçekten az. Kısalar H7 . Aşağı da ki ürünü alsam sadece kısalara mercek amaçlı ışığın dağılımını düzgünleştirmek için farı açıp taksam kolay olur mu? vida yerleri tutucu ve far çizgisi olarak h7 de h7 yer olduğu için uğraştırmadan montajlanır mı acaba? yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-orjinal-h7-mercek-kapak-set-ampul-tutuculu-512082389/detay/ Bu mercekleri fara monte etmeniz bilgi, beceri, tecrübe isteyen bir şey yani zor. Takmış olsanız bile ışık şiddeti açısından iyileşme sağlayamayacaksınız benzer sonuç elde edeceksiniz. Aydınlatmanın iyileşmesi için farın açılıp d1s xenon mercek ve kit monte edilmesi şart. Yukarıda örnekler var. 1 Yorum bağlantısı
İsa İpek 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 3 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Bu mercekleri fara monte etmeniz bilgi, beceri, tecrübe isteyen bir şey yani zor. Takmış olsanız bile ışık şiddeti açısından iyileşme sağlayamayacaksınız benzer sonuç elde edeceksiniz. Aydınlatmanın iyileşmesi için farın açılıp d1s xenon mercek ve kit monte edilmesi şart. Yukarıda örnekler var. çok teşekkür ediyorum Yorum bağlantısı
Bora Uçar 24 Aralık 2019 Paylaş 24 Aralık 2019 Selam arkadaşlar, Astra H Sedan Halojen farlara sahibim ancak mercekliye geçmek istiyorum. Orjinal mercekli farı alıp LED kullansam aydınlatma olarak sorun yaşar mıyım? Yada D2S kullanmak zorunda mıyım? Birde bu D2S kullanmak için balast diye bir aparata ihtiyaç varmış onuda ekleyince fiyat çok artıyor. Önerileriniz nedir? Ekonomik olarak öneriniz var mı? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Aralık 2019 Paylaş 25 Aralık 2019 (düzenlendi) 7 saat önce, Bora Uçar yazdı: Birde bu D2S kullanmak için balast diye bir aparata ihtiyaç varmış onuda ekleyince fiyat çok artıyor. Gül dikensiz olmuyor. Bi-xenon mercek ile d1s,d2s,d3s orijinal ürün haricinde verim almanız zor.Performans arayışınız varsa bu konuyuda inceleyebilirseniz ki anlayacaksınız başka çözüm maalesef yok. 25 Aralık 2019 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Orhan Demiroğlu 30 Mart 2020 Paylaş 30 Mart 2020 On 25.12.2019 at 03:49, Oktay Toker yazdı: Gül dikensiz olmuyor. Bi-xenon mercek ile d1s,d2s,d3s orijinal ürün haricinde verim almanız zor.Performans arayışınız varsa bu konuyuda inceleyebilirseniz ki anlayacaksınız başka çözüm maalesef yok. https://urun.n11.com/led-far/photon-milestone-d2s-d2r-3-plus-led-xenon-ballast-version-P417137726?gclid=Cj0KCQjwjoH0BRD6ARIsAEWO9Dv6Oh-ho1Ab8_Sbquku-k3se5mYaDluaylxoXY2kXqBptVwYm3EXvsaAoblEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Bu tarz özellikle mercekli far için üretilmiş özel ve pahalı ledler hakkında bilginiz var mı yerini tutar mı sizce xenonun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts