İçeriğe Yönlendir

Opel Astra H (2004-2009) Xenon Hakkında

Tanju Kurşunlu

Recommended Posts

Yunus Emre Andaç
Bir saat önce, Emre Kural yazdı:

Ayrıca birsey soracağım. sis farının ampulün önündeki Metal düzeneği Eyüp yatırsam nasıl olur? Karşıdan gelen sürücünün gözlerini alır mı? ışığı biraz daha serbest bırakmış olacağım diye düşündüm.

20160608_171547.jpg

Bence far tasına hiç bir müdahalede bulunmayın muhtemelen o siperin amacı direkt karşı tarafın gözünü almayı engellemektir.Veya ışığın yansımasını ayarlamak için düşünülmüştür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
2 saat önce, Emre Kural yazdı:

Sağdaki Osram Night breaker h3 % 110. soldaki Philips % 30 idi yanılmıyorsam.

1.jpg

Ciddi Bi fark oluşturmuşa benzemiyor gibi ama yinede parlaklık daha üst seviyeye çıkmış ??

Yorum bağlantısı
Emre Kural
6 saat önce, Yunus Emre Andaç yazdı:

Ciddi Bi fark oluşturmuşa benzemiyor gibi ama yinede parlaklık daha üst seviyeye çıkmış ??

Çıplak gözle daha iyi anlaşılıyor. Fark var özellikle parlaklıkta

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz1679652650
(düzenlendi)

Balıkesirden selamlar saygılar. Opel Astra H aracımın sağ xenon aydınlatması malesef son demlerini yaşıyor. önce ampülleri philips d2s 4300k olarak değiştirdim. daha sonra balast ve ateşleyicileri sağ sol yaptım. daha sonra merceğin aynasını ve merceği elimin bezimin fırçamın yettiği kadarıyla silmeye çalıştım. ama ne yaptıysam sağ farım sol farıma göre çok sönük kalıyor aydınlatma olarak. şimdi yapmam gereken bixenon merceklerimi değiştirmek olucak. far camını sökmeden farın arka kapağından hella bixenon merceklerimi söküp değiştirebilirmiyim daha önce böyle bi durumla karşılaşmış olan varmıdır aramızda.

farımın arka kapağı ve aydınlatma farkı resimdedir. 

IMG_6375.JPG

image.jpeg

tarihinde Cem Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Cem bey merceğin etrafında bulunan somunlardan birini gevşetin ve elinizle civatayı kontrol edin eğer civata sabitse oynamıyorsa işlem çok kolay olacak , aksi olursa civataya önden müdahale etmek gerekecek ve malesef far camı açmak zorunda kalacaksınız ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

genellikle cam açılıyor ama Mahmutun da dediği gibi arkadan çıkıyor olabilir. eski golf 4 aracımın sis merceğini arkadan sökmüştüm.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz1679652650
(düzenlendi)

Somunları sökebiliyorum civata sabit oynamıyor lakin merceği çekerken ön tarafında şapka gibi biley var ve biyerkere takılıp çıkmıyor. Fazlada zorlayamıyorum ahl motoru farın içinde ve zarar vermek istemiyorum. Kaş yaparken göz çıkarmıyalım :)

tarihinde Cem Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mercek kapağı aklıma gelmişti :fiuw: Zorlamayın mercek kapağı çıkarsa far açmadan takamazsın , bu durumda far camı açılacak ...

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
6 saat önce, Emre Kural yazdı:

Bu arada sis farları Halojen farlar gibi ayar yapılabiliyor mu?

Yapılıyorbildiğim kadarıyla 

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç

Astra H team'de sabah görmüştüm paylaşımını ama cevabı bilmediğim için yorum yapamadım :) 

Merakla bekliyorum yapacağın işlemi.Astra H xenon konusunun içine yaparsan daha yararlı olur :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 8 Haziran 2016 at 23:39, Emre Kural yazdı:

Sağdaki Osram Night breaker h3 % 110. soldaki Philips % 30 idi yanılmıyorsam.

Sis farında performans beklememek lazım, kısa menzil çünkü, güle güle kullan. Sis farının arkasında vidalar olması gerekiyor ayarlama için.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
On 26.04.2016 at 21:09, Yunus Emre Andaç yazdı:

Ellerine sağlık.Bu farı alıpta uğraşıp yapmana çok sevindim.İyi günlerde kullan.:good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Emre Kural

Astra H Hella xenon farımın bir tanesi ufak bir kaza sonucu serviste orjinali ile değişti. Şimdi diğer farın Merceği daha soluk duruyor. 3 senelik bu xenon farı da yenilemeyi düşünüyorum. Yalnız servis 1.100 tl iskonto ile 900 tl diyor. Piyasada 500-700 arası bazı yedek parça sitelerinde ama orjinalliği konusuna güvenemiyorum. Bilginiz var mıdır bu konuda? Iyi aksamlar

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Yazınıza göre alacağınız çıkma yada sıfır far her ne kadar oem ve aynı marka olacağını ve genelde çıkmalarda sabitleme ayakları hep tamirlidir diye düşünüyorum,internet satıcılarında sıfır da olsa orijinal olmama ihtimali çok zordur.Satılırken fiyat bazı ve marası zaten tescilli olarak veriliyor.Kaldıki yüz yüze gidip sorsanızda bence zordur.

Başka marka veya yan sanayi çıkma olanı araçtaki takılı olan eski fardaki mercek ve far görseli arasında değişen bir şey olmayacak.

Tavsiyem imkanınız var ise bahsettiğiniz şekilde fiyatı sunulan sıfır far üzerinde yogunlaşmanız olur.İyi bilinen bir parçacı bulursanız zaten görmeden almayacaksınız daha hesaplı olacaktır kanısındayım ve zaten servislerde bunlardan alacaktır.Yurt dışından direk Opel'den getirmezler diye düşünüyorum.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hella satan satıcılardan alırsan sorun olmayacaktır, mercekli farın yan sanayisinin üretildiğini sanmıyorum.  Onun dışında üç yıllık bir far ne kadar soluk olabilir ki? Eskisini tekli olduğundan kolay satamazsın, bu yüzden yepyeni far almak bana gereksiz masraf gibi geldi.

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
On 23.08.2016 at 21:55, Emre Kural yazdı:

Astra H Hella xenon farımın bir tanesi ufak bir kaza sonucu serviste orjinali ile değişti. Şimdi diğer farın Merceği daha soluk duruyor. 3 senelik bu xenon farı da yenilemeyi düşünüyorum. Yalnız servis 1.100 tl iskonto ile 900 tl diyor. Piyasada 500-700 arası bazı yedek parça sitelerinde ama orjinalliği konusuna güvenemiyorum. Bilginiz var mıdır bu konuda? Iyi aksamlar

Ben tanesini 430TL'ye almıştım Hella marka mercekli farları.Piyasada yan sanayisi bildiğim kadarıyla yok.Fiyat farkı ise üzerinde GM veya Hella yazmasıyla ilgili oluşuyor genel olarak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

GM de zaten Hella'dır, üzerine farklı etiket koyarlar servisler için.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Cem Yılmaz1679652650

yunus emre andaç nereden ve ne zaman aldınız 430 tl ye yardımcı olabilirseniz bende alabilirim

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
On 16.09.2016 at 13:02, Cem Yılmaz yazdı:

yunus emre andaç nereden ve ne zaman aldınız 430 tl ye yardımcı olabilirseniz bende alabilirim

Ben aldıktan sonra dolar çok değişti :D Ankara'dan bir parçacıdan almıştım ben aldıktan sonra neler değişti neler :D Bu farlar darbe bile gördü :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Emre Kural

Kırık halini çekemedim. Ama tarif edebilirim. Orta stop lambasını daha önce garajda çarpmış ve çatlatmış idim. Japon sıvı yapıştırıcı ile çatlakları doldurup bırakmıştım. Bu sefer ikinci defa yine çarptım. Bu sefer çatlak yerinden kırılarak 8-10 parçaya ayrıldı. Bende parçaları topladım, tekrar japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım. İnce zımpara ile yüzeyi düzledim. Sonra tekrar araları doldurdum yapıştırıcı ile. Tekrar zımparaladım ve yüzeyi eşitledim. Wd 40 ile sildim. Servise gidene kadar, değişim yapılana kadar bu kışta beni idare eder :) 

16299346_10155013072058094_9150236428386002692_n.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
(düzenlendi)
3 saat önce, Emre Kural yazdı:

Kırık halini çekemedim. Ama tarif edebilirim. Orta stop lambasını daha önce garajda çarpmış ve çatlatmış idim. Japon sıvı yapıştırıcı ile çatlakları doldurup bırakmıştım. Bu sefer ikinci defa yine çarptım. Bu sefer çatlak yerinden kırılarak 8-10 parçaya ayrıldı. Bende parçaları topladım, tekrar japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım. İnce zımpara ile yüzeyi düzledim. Sonra tekrar araları doldurdum yapıştırıcı ile. Tekrar zımparaladım ve yüzeyi eşitledim. Wd 40 ile sildim. Servise gidene kadar, değişim yapılana kadar bu kışta beni idare eder :) 

Yenisi kaç kuruşmuş :) 

tarihinde Yunus Emre Andaç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...