Emre Kural 24 Kasım 2015 Paylaş 24 Kasım 2015 Değerli arkadaşlar, Opel Astra H sonradan taktırdığım orjinal bi-xenon farların optiğinden memnun değilim. Düzgün bir dağılımı yok. Mevcut eski halojen farlarıma mercek montajı yaptırsam nasıl olur fikrinizi almak istedim. Otomatik far ayarı çalışır mı eskisi gibi? Optiği daha iyi olur mu? Birde ne tür mercek takmamı önerirsiniz? Bunu yapabilecek usta var mı İstanbulda tavsiye edebilieceğiniz? Sevgiler.... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Kasım 2015 Paylaş 24 Kasım 2015 Değerli arkadaşlar, Opel Astra H sonradan taktırdığım orjinal bi-xenon farların optiğinden memnun değilim. Düzgün bir dağılımı yok. Mevcut eski halojen farlarıma mercek montajı yaptırsam nasıl olur fikrinizi almak istedim. Otomatik far ayarı çalışır mı eskisi gibi? Optiği daha iyi olur mu? Birde ne tür mercek takmamı önerirsiniz? Bunu yapabilecek usta var mı İstanbulda tavsiye edebilieceğiniz? Sevgiler....Mevcut far ve ışığın duvar fotolarını görebilir miyiz? Hella merceklerin kesilme çizgisi çok net değildir ama aydınlatma kalitelidir . Yorum bağlantısı
Emre Kural 24 Kasım 2015 Paylaş 24 Kasım 2015 Mevcut far ve ışığın duvar fotolarını görebilir miyiz? Hella merceklerin kesilme çizgisi çok net değildir ama aydınlatma kalitelidir .Işığı eşit yaymıyor bence mercek. ortada toplanıyor. Diğer araçlara kıyasla daha dar Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Kasım 2015 Paylaş 24 Kasım 2015 Klasik Hella cutoff sıkıntı yok , duvara çok yakınsınız bu yüzden size öyle geliyor 10mt mesafeden foto çekin görelim.Çok rahatsız ediyorsa far ayarı yaptırın yada elinizden geliyorsa ; https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjnsbOejanJAhUBCiwKHdzdBysQFggoMAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.geceucusu.com%2Ftopic%2F2417-far-seviyesi-nasil-ayarlanir%2F&usg=AFQjCNEgI54bRnP5G-UIYoXt4IHEBFMIBQ siz yapın. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 Epeydir bu konuya mesaj gelmiyordu diyordum kiii bir de ne göreyim Farlarının optiği, deseni, rengi düzgün. 4300K NBU diye hatırlıyorum (foto 5000K gibi gerçi) onda da sıkıntı yok.Mercek eski hella olduğundan "acaba bunu değiştirsem daha iyi olur mu" kaşıntısı başlamış İşçilik, mercek, ampul, balast (ikinci el) derken 1000 liraya yakın bir para harcarsan yeni nesil D1S sisteme geçersin de, o paraya değen gözle görülür bir değişiklik olacağını düşünmüyorum.Sadece mercek değişimi ile eski ampul ve balastını kullanbilme seçeneği de mevcut. Bence onla da uğraşmaya değmez.Buna bu kadar para dökeceğine yeni aracını orjinal xenonlu alırsın. 2 Yorum bağlantısı
Emre Kural 25 Ocak 2016 Paylaş 25 Ocak 2016 Bu arada bir sorunum oluştu. Ufak bir kaza sonucu Astra H Hella farımın camı kırıldı. Kasko ile değişimler yapılacak. Ancak benim aracımın orjinal farı halojen olduğu için sanırım kasko onu verecek. Zaten benim depomda orjinal halojenler duruyor 1- Verecekleri halojen yerine farkını verirseniz Cosmo Xenon far verebiliriz dediler. Piyasadan alsam zaten 600 TL civarı. Serviste 1100 TL. Ancak kasko, halojen far fiyatını karşıladığından, orjinal cosmo far 700 TL civarına gelecek. Böylece belki dışarıdan alacağımdan daha kaliteli fara sahip olacağım. (Dışarıda ki acaba yan sanayi mi emin değilim) 2- İkinci düşüncem, yakın zamanda size danıştığım eski halojen farlarıma mercek montajı düşüncemi hazır fırsat doğmuş iken gerçekleştirsem nasıl olur. Mercek montajı 400-500 TL civarına yapılabiliyormuş. 3- Üçüncü olarak tak eski halojenleri kullan , xenon filan uğraşma artık diyorum kendime Dostlarım ne tavsiye eder merak ediyorum Saygılarımla.... Yorum bağlantısı
Emre Kural 27 Ocak 2016 Paylaş 27 Ocak 2016 Ben bir Cosmo far ile devam edeyim yoluma en garantisi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ocak 2016 Paylaş 29 Ocak 2016 On 25.01.2016 at 18:37, Emre Kural yazdı: Aydınlatmanız için teşekkürler. Xenondan vazgeçilmeyecek onu anlıyorum. Ancak şu an bir Led furyası var ve beni pek heyecanlandırmıyor. Xenon gibi olacağını zannetmiyorum. Gelecekte led nerdeyse standart hale gelecek şu anda biz bebeklik dönemini yaşıyoruz. Xenondan daha heyecanlandırıcı olduğu doğru çünkü sabit bir ışık kaynağını bölüp parçalamanın zorluğu ledlerle ortadan kalkmış durumda. Adreslenebilen esnek aydınlatma dizaynı sadece led ile elde edilebiliyor çünkü. On 25.01.2016 at 18:47, Emre Kural yazdı: Bu arada bir sorunum oluştu. Ufak bir kaza sonucu Astra H Hella farımın camı kırıldı. Kasko ile değişimler yapılacak. Ancak benim aracımın orjinal farı halojen olduğu için sanırım kasko onu verecek. Zaten benim depomda orjinal halojenler duruyor 1- Verecekleri halojen yerine farkını verirseniz Cosmo Xenon far verebiliriz dediler. Piyasadan alsam zaten 600 TL civarı. Serviste 1100 TL. Ancak kasko, halojen far fiyatını karşıladığından, orjinal cosmo far 700 TL civarına gelecek. Böylece belki dışarıdan alacağımdan daha kaliteli fara sahip olacağım. (Dışarıda ki acaba yan sanayi mi emin değilim) 2- İkinci düşüncem, yakın zamanda size danıştığım eski halojen farlarıma mercek montajı düşüncemi hazır fırsat doğmuş iken gerçekleştirsem nasıl olur. Mercek montajı 400-500 TL civarına yapılabiliyormuş. 3- Üçüncü olarak tak eski halojenleri kullan , xenon filan uğraşma artık diyorum kendime Dostlarım ne tavsiye eder merak ediyorum Saygılarımla.... Far camı aynı olduğundan kaskodan ücretsiz ne veriliyorsa onu alın, sadece camını değiştirin, oem xenon farı ziyan etmeyin. Yorum bağlantısı
Emre Kural 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 Elimdeki Halojen farların camını veya onların vereceği Oem Halojen farın camını kullanabilir miyim bu farda? Farın içine su ve toz girdi bir miktar. Temizlenir mi? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 18 saat önce, Emre Kural yazdı: Elimdeki Halojen farların camını veya onların vereceği Oem Halojen farın camını kullanabilir miyim bu farda? Farın içine su ve toz girdi bir miktar. Temizlenir mi? Far camı aynıdır uyması lazım. Zaten farcıya gidilecek orda o da teyit eder, oem xenon fara yeni cam takılır devam edilir. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 3 Mart 2016 Paylaş 3 Mart 2016 Cümleten selamın aleyküm hayırlı günler. Astra H 2004 model araç sahibiyim.Bu orjinal helal mercekli farlardan alıp aracıma uygulamak istiyorum.Günümüz şartları için sizce bu sistem yeterlimi.Birde bu orjinal hellalar bi-xenon mu yoksa sadece kısalar mı xenon Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Mart 2016 Paylaş 3 Mart 2016 (düzenlendi) Oem Hella mercekli versiyonu bildiğim kadarı ile ve konu içindede anlatımlarda normal xenon mercekli.Merceğin aynı tip sök tak yapılabilecek bi-xenon mercek olarak versiyonu haricen almak zor değil.Lakin far açılmadan montajının yapılması zor. Ayrıca otomatik yükseklik motoru bu farda mevcut ve aracınızdaki halojen far sistemindeki motordan farkllı olduğu için bu bölüm çalışmaz.Bunun içinde motor değişimi gerekiyor. Motor önemli değil denirsede xenon mercek ile aydınlatma bi-xenondan farkını çok hissetmezsiniz.Aynı yapıda mercek çeşididir. Uygulanabilecek ve sistem olarak oturmuş olan Bi-xenon aydınlatma her şekli ile tatmin edici sistemdir. 3 Mart 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Mart 2016 Paylaş 3 Mart 2016 1 saat önce, yunus Emre andaç yazdı: Cümleten selamın aleyküm hayırlı günler. Astra H 2004 model araç sahibiyim.Bu orjinal helal mercekli farlardan alıp aracıma uygulamak istiyorum.Günümüz şartları için sizce bu sistem yeterlimi.Birde bu orjinal hellalar bi-xenon mu yoksa sadece kısalar mı xenon Orjinali bi-xenon ve fazlasıyla yeterli. @Oktay Toker abinin de dediği gibi otomatik seviye, far yıkama vb. ek opsiyonları da taktırmanız gerekiyor, hem çok ciddi masraf çıkacak hem de bu konuda tecrübeli bir elektrikçiye ihtiyacınız olacak. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 3 Mart 2016 Paylaş 3 Mart 2016 Selçuk bey şöyle bi sorum olacak.Otomatik yükseklik ayarı olmasın, far yıkama olmasın, muayeneye giderken şuanki halojen farları takıp giderim.Önceki mesajlardan okuyarak anladığım kadarıyla içerideki yükseklik ayarını çalıştırmak için bi kaç kablo ilavesi gerekiyor.Yanılıyorsam söyleyin.Başka hangi konuları düşünmem gerekiyor bu değişiklikle ilgili Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 3 Mart 2016 Paylaş 3 Mart 2016 Oktay bey, Cevabınızı yeni gördüm.Benim aracıma almak istediğim bu farı alıp sadece yükseklik ayarını içeriden çalıştırmak istersem neler yapmam gerek.Bu iş farları alıp takmakla bitmeyecek anladığım kadarıyla. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 3 Mart 2016 Paylaş 3 Mart 2016 (düzenlendi) "Arkadaşlar bugün farların montajını yaptırdım. Mevcut H7 xenonlarımı takıcaktım yeni mercekli farlarıma fakat, odaklanma sorunu olabileceğinden endişe edip, d2s ampul ile h7 balastılarımı kullanabilmem için soket ve d2s ampül aldım. Montajını yaptık ve sonuç gayet başarılı. Eski farların soketleriyle mercekli farın soketleri birebir aynı, hiçbir zorluk çekmedik montaj esnasında. Bi-xenon sistem ve far yükseklik ayarı sorunsuz çalışıyor. Seviye ayar motoru için ekstra yaptığımız birşey olmadı. Eski fardan çıkan soketi yeni fara taktık ve herşey sorunsuz çalıştı. Akşam deneme sürüşü yaptım ve keşke daha önce geçseydim bu mercekli fara dedim. Yarın resim eklerim arkadaşlar. Bu arada işçilik 40 TL verdim bilginiz olsun." geçmiş sayfalarda okuduğum bu mesaja binaen farları satın alıp D2S ampül ve buna uygun balast almam farı çalıştırmam ve yükseklik motorunun çalışması için yeterli ?? 3 Mart 2016 tarihinde yunus Emre andaç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Mart 2016 Paylaş 3 Mart 2016 (düzenlendi) Oem fardaki motor servo tipte idi lakin Yükseklik motor durumuna şardığım kadar adınıza çok sevindim.İyi günlerde kullanın.Oem seride xenon takım sizi üzmez aynen o şekilde yeterli.Lakin muayene işçin halojen ampul takmanız şart. Farlar sıfır mı yoksa 2.el mi?Önden resmi çekip eklermisiniz?Birde 10 metre civarından düz zeminden farların duvar resmi. 3 Mart 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 3 Mart 2016 Paylaş 3 Mart 2016 2 saat önce, Oktay Toker yazdı: Oem fardaki motor servo tipte idi lakin Yükseklik motor durumuna şardığım kadar adınıza çok sevindim.İyi günlerde kullanın.Oem seride xenon takım sizi üzmez aynen o şekilde yeterli.Lakin muayene işçin halojen ampul takmanız şart. Farlar sıfır mı yoksa 2.el mi?Önden resmi çekip eklermisiniz?Birde 10 metre civarından düz zeminden farların duvar resmi. Oktay bey yazdıklarımı yanlış anladınız galiba.İlk başta tırnak içinde belirttiğim mesajı ben değil topiğin içinde önceki sayfalarda bi arkadaş yazmış bende onu kopyalayıp yapıştırdım.Bu mesajda yükseklik ayarının çalıştığını belirtmiş arkadaşımız.Siz ise çalışmayacağını söylüyorsunuz hakeza geçmiş mesajları okuduğumda yine aynı ikilemleri gördüm. Şuanda bu farlar aşağı yukarı 950TL'ye alınıyor çifti.Bana aşağı yukarı ne kadara mal olacak diğer malzemeler yarın bi fiyat araştırması yapıp ekonomik sistemimi ayarladığım anda uygulama yapmayı düşünüyorum.Çünkü aracıma en azından bi 2 yıl daha binmeyi planlıyorum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Mart 2016 Paylaş 4 Mart 2016 Fiyat konusunda yorum yapmak doğru olmaz. Aydınlatma istiyorsan bi-xenon çalışmasını kesinlikle tavsiye ederiz.Far çeşitleri mevcut lakin alıntı yaptığınız yazıda sanki bana halojen sistemli farlara bi-xenon takılıp yapılmış bir far gibi geldi.Anlatım eksikliği var. Otomatik yükseklik olan xenon sistemli farlarda motor servo tiptir.Manuel motor lu halojen farda çalışmaz.Holen mercekli dönüş farlı sistemli mercekli yapıda motor manueldir çalışır.Bu detaylar far yapısına göre değişir. Üsttede yazdım sadece xenon merceklide olsa aydınlatmanız üst seviyede olacak.Bi-xenon olması ayrı bir seviye oluşturur. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 4 Mart 2016 Paylaş 4 Mart 2016 17 saat önce, yunus Emre andaç yazdı: "Arkadaşlar bugün farların montajını yaptırdım. Mevcut H7 xenonlarımı takıcaktım yeni mercekli farlarıma fakat, odaklanma sorunu olabileceğinden endişe edip, d2s ampul ile h7 balastılarımı kullanabilmem için soket ve d2s ampül aldım. Montajını yaptık ve sonuç gayet başarılı. Eski farların soketleriyle mercekli farın soketleri birebir aynı, hiçbir zorluk çekmedik montaj esnasında. Bi-xenon sistem ve far yükseklik ayarı sorunsuz çalışıyor. Seviye ayar motoru için ekstra yaptığımız birşey olmadı. Eski fardan çıkan soketi yeni fara taktık ve herşey sorunsuz çalıştı. Akşam deneme sürüşü yaptım ve keşke daha önce geçseydim bu mercekli fara dedim. Yarın resim eklerim arkadaşlar. Bu arada işçilik 40 TL verdim bilginiz olsun." geçmiş sayfalarda okuduğum bu mesaja binaen farları satın alıp D2S ampül ve buna uygun balast almam farı çalıştırmam ve yükseklik motorunun çalışması için yeterli ?? Bu mesajın sahibi orjinal xenon far taktırdı, şanslı çünkü, eski halojen farın motoru xenon olana da takılabiliyor. Tabii ki elektrikçisi ile farın girişindeki pinleri de yeniye uyarladı. 2 Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 4 Mart 2016 Paylaş 4 Mart 2016 Şuanda tek problem maddiyat.Çünkü sadece farlar 970TL.Hella gen4 Balast ve ateşleyicilerin çıkması ne kadara bulunur bilmiyorum çıkma işini hiçte sevmem.Sıfırını bulamıyoruz galiba.Sadece orjinal ampülün tanesi 230Tl civarında fiyat çıkıyor hadi ampülü başka marka aldık desek yinede Balast ve ateşleyici oldukça yüksek bir Mebla tutuyor.Tahmini hesabıma göre bu iş aşağı yukarı 2000Tl yi bulacak bana. Şimdilik fayda/maliyet hesabı yapıyorum, Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Mart 2016 Paylaş 4 Mart 2016 Aydınlatma faydası açısından oem kullandığın sürece kalitesi tartışılmaz bir gerçektir. Sıfır olarak yönelirsen o rakamı dahada geçer. 1 Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 4 Mart 2016 Paylaş 4 Mart 2016 Şimdilik düşünüyorum çünkü miktar oldukça fazla.Aracımın trafik sigortası ve kaskosunu yenileme Zamanı geldi farlar için bütçe çıkarmam oldukça zorlaştı Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Mart 2016 Paylaş 7 Mart 2016 Sen yine şanslısın. Pahalı olsa da oem xenon ekipmanın var, olmayanlar da var. İkinci alternatif mevcut farları modifiye etmek 1.000 lira tutmaz bile. Ama muayeneden geçemezsin. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts