Cenk Yıldız1679652602 8 Kasım 2013 Paylaş 8 Kasım 2013 Opel Astra H Classic III 2011 model araca sahibim. Aracıma Xenon far taktırtıcam fakat bir çok söylenti var muayene ile ilgili. Aracıma Hella marka mercekli far takımı alıp philips 4300K xenon ampül takıcam. Muayenede "Otomatik Far Yükseklik Ayarı" ve "Far Yıkama" ile ilgili bazı sorunlar oluşuyormuş. Nedir bu işin aslı? Mercek olmasına rağmen sıkıntı çıkar mı? Opel Astra H Classic III'te manuel far ayarı mevcut fakat otomatik denilen sistem sanırım yok. Bir çok forum araştırdım ama tam net bir bilgi yok.TüvTürk'ten yapılan açıklamada ise "Otomatik Far Ayarı" yoksa Ağır Kusurlu sayılacağı belirtilmiş. Peki bu sistem tahmini ne kadardır? Nereden taktırabilirim. Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 8 Kasım 2013 Paylaş 8 Kasım 2013 Doğrudur far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı yoksa mercekli far da olsa ağır kusurlu sayılıyor. en mantıklısı H7 ampul tipine sahip bir mercekli far takıp muayene öncesi halojen ampulleri takmak. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Kasım 2013 Paylaş 8 Kasım 2013 Konuyu birleştirdim. Daha önceki mesajlarda bu konuda detaylar olması lazım. Kolayca bir yerde yaptırabileceğiniz bir şey değil bu. Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Opel Astra H Classic III (2011)Aracıma Xenon far taktırıcam herkes her yer farklı bi şey söylüyor.Hella Xenon Mercekli Far Takımı (800TL çifti) bu far takımını alıp Bi-Xenon olması için hangi tip ampül ve balast olması gerekiyor. D1S Astra H'lara uymuyor mu? Forumda araştırdım sellektör ve uzun performansı D1S lerde daha iyiymiş. Kısaca bilgilendiricek biri var mı? Bunu bunu al Bi-Xenon özelliği olsun dicek? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Konuyu baştan sonra inceleyin bütün sorularınızın cevabı var. -> http://www.geceucusu.com/topic/182-opel-astra-h-2004-2009-xenon-hakkinda/page__view__findpost__p__50861Aldığınız orjinal hella mercekli far zaten bi-xenondur. Ampulle bir alakası yok bi-xenon olmasının. D1S uymaz. Farın orjinal yuvalarını kullanabilmeniz için üstteki linkteki parçaları (D2S ampul,hella G4 balast) kullanmanız lazım. Zaten parçacılar da bu bilgiyi verebiliyor olmalılar. 1 Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Konuyu baştan sonra inceleyin bütün sorularınızın cevabı var. -> http://www.geceucusu.com/topic/182-opel-astra-h-2004-2009-xenon-hakkinda/page__view__findpost__p__50861Aldığınız orjinal hella mercekli far zaten bi-xenondur. Ampulle bir alakası yok bi-xenon olmasının. D1S uymaz. Farın orjinal yuvalarını kullanabilmeniz için üstteki linkteki parçaları (D2S ampul,hella G4 balast) kullanmanız lazım. Zaten parçacılar da bu bilgiyi verebiliyor olmalılar.Opelde Gm marka cifti 1800, benim alacagim Hella cifti 800.. Korkum su acaba gm de bixenon varda Hella da yok mu Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Opelde Gm marka cifti 1800, benim alacagim Hella cifti 800.. Korkum su acaba gm de bixenon varda Hella da yok muEminim, GM olanlar da hella tarafından üretilmiş GM etiketi basılmıştır, far aynı fardır. Opel içinde ampul ve balast ta veriyor olabilir, sorun. Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Eminim, GM olanlar da hella tarafından üretilmiş GM etiketi basılmıştır, far aynı fardır. Opel içinde ampul ve balast ta veriyor olabilir, sorun. Cevabınız üzerine Opel ile görüştüm. Opel sadece Far Takımı'na bu fiyatı istiyor.O zaman ben Hella marka alıp Hella Balast bulmam gerekiyor sanırım. Peki bu Philips balast alırsak Bi-Xenon özelliğini mi kullanamıyoruz yoksa sadece fardaki yuvaya mı tam oturmuyor? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Cevabınız üzerine Opel ile görüştüm. Opel sadece Far Takımı'na bu fiyatı istiyor.O zaman ben Hella marka alıp Hella Balast bulmam gerekiyor sanırım. Peki bu Philips balast alırsak Bi-Xenon özelliğini mi kullanamıyoruz yoksa sadece fardaki yuvaya mı tam oturmuyor?Farın altında balastın takıldığı yerde soketi var. Sadece hella g4 balastın soketi oraya oturur. Oradan çıkan kablo demeti de içeriden xenon ampule ve bi-xenon motoruna gider.Farın bi-xenon olması içerde merceğin içinde bir hareketli bir perde olmasıyla mümkündür. Bu perde minik bir motora bağlıdır, elektriğini balasttan alır, 12V görünce perde açılır uzun far (bi-xenon) olur. Aşağıdaki mercek tipleri sayfasını inceleyin.Ampulü takar, balastı bağlar yakarsınız, kısa far olarak yanar. Bu motora uzun fardan gelen 12V kablosunu da bağlasanız yine perde açılır, bi-xenon olur, balasttan bağımsız da çalışabilir yani.http://www.geceucusu...nelerden-oluur/http://www.geceucusu...ik-ozellikleri/ (astra h diye arayın sayfa içinde)http://www.geceucusu.com/topic/961-balast-tipleri-resimleri-ve-teknik-ozellikleri/ (astra h diye arayın sayfa içinde) 1 Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Farın altında balastın takıldığı yerde soketi var. Sadece hella g4 balastın soketi oraya oturur. Oradan çıkan kablo demeti de içeriden xenon ampule ve bi-xenon motoruna gider.Farın bi-xenon olması içerde merceğin içinde bir hareketli bir perde olmasıyla mümkündür. Bu perde minik bir motora bağlıdır, elektriğini balasttan alır, 12V görünce perde açılır uzun far (bi-xenon) olur. Aşağıdaki mercek tipleri sayfasını inceleyin.Ampulü takar, balastı bağlar yakarsınız, kısa far olarak yanar. Bu motora uzun fardan gelen 12V kablosunu da bağlasanız yine perde açılır, bi-xenon olur, balasttan bağımsız da çalışabilir yani.http://www.geceucusu...nelerden-oluur/http://www.geceucusu...ik-ozellikleri/ (astra h diye arayın sayfa içinde)http://www.geceucusu...ik-ozellikleri/ (astra h diye arayın sayfa içinde)Linkleri daha önceden de incelemiştim teşekkür ederim fakat sormak istediğim Bi-Xenon yapısından çok Hella ballast bulunmuyor pek bulunanlarda yüksek fiyatlar istiyorlar. Bu yüzden Philips Xenon Kit alsak ballast dahil yani Philips ballast olsa yuvaya bi şekilde tutturulamaz mı? Arıza ışığı yakma sorunu olur mu Hella dışında Ballast bağlasak merak ettiğim bu? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Sizin işinizi eski Hella bi-xenon mercek görür.100tl civarında satışı var alıpta masrafını yapacağınız ampul vesaireden daha hesaplı olacaktır.Yenitip hella isterseniz hali ile o pahalı.Valeo bi-xenon uyuyorsa daha hesaplıya gelir.Diğer türlü ampulü mercege uydurmak orjianla farın aydınlatmasından daha kötü olabilir.Odak tutmaz ışık dagılması olur ve çizgi net olmaz.Çakma xenon tarzı bişilere dönüşür. Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Şuan piyasada ki Hella Xenon farlar Bi-Xenon diye biliyorum.Ürün Kodu : HEL-1EL 008 700-311/321Bir diğer sorumda alıcağım ballastlar D2S mi olmalı. H7 Philips kit alıp çevirici kullanıp D2S ampül taksak kaliite düşer mi? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Farın içindeki mercek hella ateşleyiciye göre üretildiğinden hella g4 balast ve ateşleyici kullanman daha iyi olur. Elbetteki klasik D2S G3 balast ile ampulü çalıştırırsın ama mercek duyuna tutturmak sıkıntı olabilir. Ayrıca ateşleyicili hella g4 balast D1S ampul sistemi gibi hızlı ısınmak için tasarlanmıştır. Biraz daha araştırın bence. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Cenk bey mesajlarınızı baştan okudum.Sanırım aracınızda şu an kullandığınız farlar halojen.Sizin araçların orjinal mercekli olanlar yanılmıyorsam sadece D2s Hella mercekli yapıya sahip ve aldıktan sonra bi-xenon olarak kullanamayacaksınız tekrar mercek değişimi şart olacak.Size bu orjinal fara yatırım yapmak yerine tavsiyem Aracınızın orjinal farına yada hesaplı şekilde yedek bir halojen far alıp ona yeni tip bi-xenon mercek alıp takmak nacizane tavsiyem Valeo bi-xenon mercek olur ve gen5 yani soguk sellektöre sahip balast ve d1s ampul setine sahip olmanız size her yönden çok ciddi avantaj sağlayacak bir yapı olmuş olur.Aracınızda zaten yükseklik ayarı var,aracın orjinal mercekli farları xenon siz muayeneye gideceğiniz zaman bi-xenon motorunun kablosunu kısa sürelliğine kesmeniz ve daha garanti olsun derseniz halojen h7 ampul takıp gitmek olacak.Yada yedek far alıp bu mercek işlemi yaparsanız halojen farı takıp gidersiniz.Seçenek çok.Sizin yapmanız gereken bu konu altındaki bütün yorumlara bakmanız ve bu konuda kararlı iseniz mercek li bir far sistemi için önerileri değerlendirip karar vermeniz.Aslına bakarsanız orjinal olsun diye o meblalara Hella far almak size daha pahalıya gelir.800 veya 900 tl ye ciddi şekilde en yeni nesil sayılabilecek bir yazdığım gibi far sahibi olmanız daha avantajlı.Orjinallik takıntınız var ise Selçuk ustam size güzel önerilerde zaten bulunmuş. Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Evet Oktay Bey, sizde Selçuk Bey'de çok yardımcı oldular çok teşekkür ederim. Forum'da yanılmıyorsam yine Selçuk Bey'in bir mesajında fara mercek uygulamak en son isteğiniz olsun demişti çünkü açarken parça kırılıyor veya tam kapatılamıyor diye. Ama düşününce maliyet açısından ve benim taleplerim açısından Oktay Bey sizin görüşünüz daha mantıklı oluyor. Tüm mesajları okudum bir çok öneri var muayene işi kolay ampul değiştirip gidicem. Peki ben hep Hella araştırdım baktım Valeo pek konuşulmuyor diye Hella'ya yönelmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 14 Kasım 2013 Paylaş 14 Kasım 2013 Merhabalar tekrardan. Cevaplarınız için tekrar teşekkürler. Tek bir sorum kaldı Hella marka Xenon far takımı aldım. Hella Ballast yerine Forza Ballast alsam tek sıkıntı farda ki montaj yeri mi olur? Onun dışında bir sorun ile karşılaşır mıyım? Sonuçta sorun tek montaj yeri ise Forza Ballast'ta bir şekilde fara monte edilebilir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Forza balastlarla soğuk sellektörde gecikme yaşarsın bunun dışında su görmeyecek uygun bir yere montajlarsan sorun olmaz d2s ampul kullanacaksın değil mi?Arada fazla fark yoksa hella d1s öneriyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Merhabalar tekrardan. Cevaplarınız için tekrar teşekkürler. Tek bir sorum kaldı Hella marka Xenon far takımı aldım. Hella Ballast yerine Forza Ballast alsam tek sıkıntı farda ki montaj yeri mi olur? Onun dışında bir sorun ile karşılaşır mıyım? Sonuçta sorun tek montaj yeri ise Forza Ballast'ta bir şekilde fara monte edilebilir diye düşünüyorum.Oem balast dışındaki balastları öneremiyorum, çalışır mı evet çalışır, ama elektronik sorunlara neden olabilir yarın bir gün. Madem oem mercekli far aldın, çıkma hella g4 balast kullanmaya çalış. Amma inat ettim di mi Forza balastlarla soğuk sellektörde gecikme yaşarsın bunun dışında su görmeyecek uygun bir yere montajlarsan sorun olmaz d2s ampul kullanacaksın değil mi?Arada fazla fark yoksa hella d1s öneriyorum.Erkan, D1S kullanamaz, merceğe tutturması zor olur. Mercek D2S'e göre üretilmiş. Zaten D1S kullanmak istese balastı da ona göre alması lazım. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 (düzenlendi) D1s takılması için tuturma aparatı yapmak lazım buda oldukca zor.Ben 2 defa yaptım ama oldukca uğraştırıcı bir iş oldu.Far kasasına balast montajı yapmaya pek uğraşmayın derim tecrübe ile sabittir.Far kasasına zarar verilmesine neden oluyor..Başka boş bir bölüme koymanız daha iyi olacaktır.Hella D2s balast oldukca kaliteli.Sellöktör için ise kullanışlı ama sağlıklıda değil amacının dışında bir uygulama olur.Gen5 balast en iyi seçim olacak.D2s kullanacaksanız Forzada işinizi rahatca görür ama sellektör hızı beklemeyin. 15 Kasım 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Oem balast dışındaki balastları öneremiyorum, çalışır mı evet çalışır, ama elektronik sorunlara neden olabilir yarın bir gün. Madem oem mercekli far aldın, çıkma hella g4 balast kullanmaya çalış. Amma inat ettim di mi Erkan, D1S kullanamaz, merceğe tutturması zor olur. Mercek D2S'e göre üretilmiş. Zaten D1S kullanmak istese balastı da ona göre alması lazım.Selçuk Bey inadınız işe yaradı Gerek far üzerinde ki yeri gerek selektör hızı bana Hella balastı aldırttı Çıkma 2 adet Hella Ballast + 2 adet Hella Ateşleyici = 500TL tuttu. Çok gibi geldi bana ama sizce normal fiyat mı? İşin özü kazık mı yedim D1s takılması için tuturma aparatı yapmak lazım buda oldukca zor.Ben 2 defa yaptım ama oldukca uğraştırıcı bir iş oldu.Far kasasına balast montajı yapmaya pek uğraşmayın derim tecrübe ile sabittir.Far kasasına zarar verilmesine neden oluyor..Başka boş bir bölüme koymanız daha iyi olacaktır.Hella D2s balast oldukca kaliteli.Sellöktör için ise kullanışlı ama sağlıklıda değil amacının dışında bir uygulama olur.Gen5 balast en iyi seçim olacak.D2s kullanacaksanız Forzada işinizi rahatca görür ama sellektör hızı beklemeyin.Oktay Bey, Hella D2s Ballast sağlıklıda değil derken neyi kastettiniz acaba? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Çıkma 2 adet Hella Ballast + 2 adet Hella Ateşleyici = 500TL tuttu. Çok gibi geldi bana ama sizce normal fiyat mı? İşin özü kazık mı yedim Oktay Bey, Hella D2s Ballast sağlıklıda değil derken neyi kastettiniz acaba?1- Bu fiyata 2 takım alınabilir fiyat biraz fazla geldi bana 2- D2S xenon mercekler için üretilmiş ampul ve balast serisidir(bazı araçlarda hella bixenon merceklerle de kullanılıyor range rover volvo ve megan III te) , soğuk selektör yapmak için uygun değildir.Marka araçlarda olduğu gibi soğuk selektör yapmak için D1S ampul ve Gen5 balast gerekir 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 (düzenlendi) Sellektör kullanımında bu versiyon balastların çalışma prensibinin dışında olan bir uygulama olduğu için sağlıklı değil demiştim.Balasta yönelik bir yorum değildi.D2s serileri son zamanlarda fiyat artışı yaşadı ama bu sevide olması bencede biraz pahalı. 15 Kasım 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 1- Bu fiyata 2 takım alınabilir fiyat biraz fazla geldi bana 2- D2S xenon mercekler için üretilmiş ampul ve balast serisidir(bazı araçlarda hella bixenon merceklerle de kullanılıyor range rover volvo ve megan III te) , soğuk selektör yapmak için uygun değildir.Marka araçlarda olduğu gibi soğuk selektör yapmak için D1S ampul ve Gen5 balast gerekirMalesef Hella Xenon Mercekli far D2s'e uyumlu o yüzden Gen4 almak zorunda kaldım. D1s e çevirmenin ne kadar zor olduğunu Selçuk ve Oktay Bey belirtmişler. Peki çok fark oluyor mu selektör de o flaş gibi patlama efekti olmadığını forumda okumuştum yani selektör performansı çok mu düşük?Sellektör kullanımında bu versiyon balastların çalışma prensibinin dışında olan bir uygulama olduğu için sağlıklı değil demiştim.Balasta yönelik bir yorum değildi.D2s serileri son zamanlarda fiyat artışı yaşadı ama bu sevide olması bencede biraz pahalı.Ankara'da baya aradım ama bulamadım. İstanbul'danda getirtmek istemedim sonuçta çalışıp çalışmadığını burada görebiliyorum biraz tuzlu oldu ama Xenon montaj tamamlandığında içime sinsin de gerisi önemli değil. 3 aşağı 5 yukarı oynayacaktı fiyatlar. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Malesef Hella Xenon Mercekli far D2s'e uyumlu o yüzden Gen4 almak zorunda kaldım. D1s e çevirmenin ne kadar zor olduğunu Selçuk ve Oktay Bey belirtmişler. Peki çok fark oluyor mu selektör de o flaş gibi patlama efekti olmadığını forumda okumuştum yani selektör performansı çok mu düşük?Farlar kapalı iken selektör yapmak hem balasta hem ampule zarar verir , D2S bi-xenonla farlar açıkken yapılan selektör D1S le aynıdır... 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts