İçeriğe Yönlendir

Opel Astra H (2004-2009) Xenon Hakkında

Tanju Kurşunlu

Recommended Posts

Oktay Toker

Forumun üyelik kırma rekoru gibi bir görüşü yok ama sanırım Selçuk usta sana arkadaşımız bunun için yardım ediyor gibi. :biggrin::lol:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Kural

Mevcut bir üyeliğiniz varken (Emre Kural) neden her defasında yenisini açıyorsunuz ?

İnanın unutuyorum bir öncekini durun onunla gireyim...

Yorum bağlantısı
Emre Kural

Bu arada ben arada Philips ürünlerinden ve B. otomotivden bahsediyordum zaman zaman (Topu topu 2 adet ürün aldım onlardan). sanırım bana karşı olan tepki buradan geliyor. benim philips firmasıyla bir bağlantım olduğu düşünülüyor.

Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601

Şimdi konuyla ne ilgisi var ben çözemedim. Muayne konusunu benim de kafamı karıştırdı. Aracım bakımda ve bakımdan çıkınca direkt muayneye girecek.Bi-xenon dönüşümü yapıyorum ERA 'ma.. Otomatik yükseklik ayarı falan yok araçta.. Muayneden kalırmıyım diye düşünmeye başladım ama konu yorumları 2007 yılına ait. İlker Bey'in yaptığı merceklere baktım da muayne ile ilgili bir sıkıntı çıkmadığını söylemiş yorumlarında.. Baktım olmadı, iki tane çıkma far alırım çıkmacıdan yarım saatliğine, gider muayneye girer, çıkar sonra tekrar takarım.

Otomatik far sensörü için o kadar maaliyete şu anda giremem.

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Xenon kit ile muayeneden geçemezsiniz. Ya çıkma far kiralayacaksınız yada daha kolayı projektörün içine halojen ampul takıp muayeneden geçeceksiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu arada ben arada Philips ürünlerinden ve B. otomotivden bahsediyordum zaman zaman (Topu topu 2 adet ürün aldım onlardan). sanırım bana karşı olan tepki buradan geliyor. benim philips firmasıyla bir bağlantım olduğu düşünülüyor.

Forumumuzda usta ya da firma ismi belirtmiyoruz kural olarak. ( http://www.geceucusu.com/topic/5196-mercek-montaji-icin-usta-tavsiyesi-istenen-mesajlar )

Forumun içinde philips olsun osram olsun bilmemne olsun her şeyin konusu var ve her şeye cevap veriliyor.

Sizinle anlaşamıyoruz, nedenlerine gelince :

Tuhaf isimlerle ve alay eder gibi tuhaf avatarlarla üyelik açıyorsunuz.

Eski üyeliğiniz dururken gidip yine yenisini açıyorsunuz. İsminizi bu kadar gizlemenizin nedeni nedir sayın ÇBS ?

Soru sorup cevabını beğenmiyorsunuz, forumumuzun genel havasına uymuyor bu durum.

Bu gibi nedenlerden dolayı sağlıklı bir iletişim kuramadığınız için kafanıza göre hareket edip sorun yaşayınca yine buraya geliyorsunuz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Emre Kural
(düzenlendi)

Evet daha önce koymuştum şimdi de hatırlatayım resimleri. bizim bu hella farların mercekleri iç tarafta ve açısı tam karşıya bakmıyor içe doğru açılı. sanırım ondan kaynaklanan bir durum var. geniş açılı olarak aydınlatmıyor yolu. Işık fazla açılmadan ön tarafı ağırlıklı olarak aydınlatıyor. 3. resimde göreceksiniz zaten ışık önde toplanmış. Mercekleri dışa doğru açıyorum fakat bu sefer ortası karanlıklaşıyor. Yani sanırım bu farlarla yapacak fazla birşey yok. Ben durumu ampule ve balasta bağlamıştım ama ışık dağılımını yapan mercek sonuçta değil mi?

post-6636-0-65235700-1374700421_thumb.jp

post-6636-0-68399100-1374700981_thumb.jp

post-6636-0-08104900-1374701440_thumb.jp

post-6636-0-45609300-1374701459_thumb.jp

tarihinde Emre Kural tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Evet daha önce koymuştum şimdi de hatırlatayım resimleri. bizim bu hella farların mercekleri iç tarafta ve açısı tam karşıya bakmıyor içe doğru açılı. sanırım ondan kaynaklanan bir durum var. geniş açılı olarak aydınlatmıyor yolu. Işık fazla açılmadan ön tarafı ağırlıklı olarak aydınlatıyor. 3. resimde göreceksiniz zaten ışık önde toplanmış. Mercekleri dışa doğru açıyorum fakat bu sefer ortası karanlıklaşıyor. Yani sanırım bu farlarla yapacak fazla birşey yok. Ben durumu ampule ve balasta bağlamıştım ama ışık dağılımını yapan mercek sonuçta değil mi?

Bu farların ışık dağılımı düzgün. Ben karanlık bölge falan göremedim. Duvar resimleri çok yakın çekilmiş ondan detay görünmüyor ama bir sorun görünmüyor.

Merceklerin yönünü kafanıza göre değiştirmeyin, http://www.geceucusu...asil-ayarlanir/ linkine göre sağ ve sol yönünü ayarlayın ya da ayar cihazında ayarlatın. Ve artık farı rahat bırakın, kullanın ve keyfini çıkarın.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Dinçer Karagöz

Sevgili arkadaşlar bir yıl önce 2010 model opel astra sedan aracıma hella bixenon far taktım Eylül de muayene var eski farları sattım şimdi bu şekilde muayeneden geçmeyeceği de aşikar d2s ampüller var onların yerine fazla sağını solunu kurcalamadan h7 ampül nasıl takacağım yardımcı olabilirmisiniz balastları sökmeden olurmu bu iş

Yorum bağlantısı
Dinçer Karagöz

H7 ampülü bir berber edasıyla tıraşladık diyelim

Helanın duyuna nasıl oturtturacağız veya ateşleyicimidir yoksa balastmıdır kampül kapağımızın nedir of deli edecek beni

Birbaşka sorumda h7 şeri taktık diyelim ampülün kıçına takılan ampül tutucumudur nedir ona oturmayacağı kesin

O zaman balasttan çıkan kabloyamı yoksa ballasta giden kablodanmı elektrik verelim h7 ampüle

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

Ampülü merceğe oturt, balasta gelen(balasttan çıkan değil) elektrik kablosunu da ampüle bağla. Balast boşa düşmüş olur yani.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

Fara nereden kablo geliyor? O gelen kablodan alabiirsiniz... Daha doğrusu h7 ampülü uyarlayarak monte edin merceğe, götürün bir oto elektrikçiye, istenilen bağlantıyı yaptırın en güzeli.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Aracın orjinal önceki merceğindeki ampul xenon ise sorun olmaz.Sadece bi-xenon selenodinin kablosunu ayırın ve gidin.Orjinalinde xenon yokta sonradan xenonlu far takıldı ise soketten kısa far kablosundan paralel uç alınıp ampul soketi yoksa ampul fişine girecek fişler mevcut onlardan takılır.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş

xenon ampullerin açılışta kırmızı yanması normal mi

Hayır. Ampulde sorun olabilir ama büyük ihtimalle balast arızalı.

Yorum bağlantısı
Emre Kural

Hayır. Ampulde sorun olabilir ama büyük ihtimalle balast arızalı.

açılışta kırmızımsı sonra normal rengini alıyor.. eski ampullerde öyle bir kırmızılık olmamıştı..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

açılışta kırmızımsı sonra normal rengini alıyor.. eski ampullerde öyle bir kırmızılık olmamıştı..

İki tarafta da oluyorsa belki de ampulün normal durumudur. Başka bir balastla denemek ya da kafaya takmamak lazım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...