İçeriğe Yönlendir

Opel Astra H (2004-2009) Xenon Hakkında

Tanju Kurşunlu

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Güzel olmuş güle güle kullanın. Detay var mı ?

Yorum bağlantısı
Harun Altınsoy

Güzel olmuş güle güle kullanın. Detay var mı ?

Sağolun teşekkürler.

Detaylı resmi maalesef yok.Çekmediğime bin pişman oldum.Akşam 6 da montaja başladık gece 1:30 da tamamiyle bitti ama bizde bittik :) Telefon ışığıyla kabloları çektik pinleri tamamladık vs vs. Ustaya götürsek bu kadar uğraşmazdı diye düşünüyorum.Daha sonra Tech 2 den far sistemini Xenon a çevirip işlemi tamamladık ve ortaya çıkan sonuç resimde.

85122 ler hakkında bir çok sahte ampullerin dolaştığını duydum hatta tanıdık birine almıştık fakat renk uyumsuzluğu olduğu için GE ye geçiş yaptı.Bendekiler resimdeki gibi yanmakta.

Yorum bağlantısı
Tahsin Balkan
(düzenlendi)

Arkadaslar merhaba

aracımda orjınal cosmo merceklı xenonlar var fakat bı arkadasım takmıs cok hoşuma gtti bendekılerı satıcam ondan alıcam ne dersınız suan uzerındekıler okadarda çok ıyı aydınlatmıyor orjınal baslat atesleyıcı d2s ampul almama ragmen

zaten iyi aydınlatm yok ne kaybedebılrımkı

o guzel önemlı yorumlarınızı bekliyorum

ek'te resmi mevcut

linkide mevcut http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-opel-astra-h-2004-on-far-ledli-sinyal-led-fari-80715333/detay/

tarihinde Tahsin Balkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Orjinal Hella Bi-Xenon farlar iyi aydınlatmıyor diyorsanız, bunlarla farım yanmıyor dersiniz o derece, emin olabilirsiniz , paranıza yazık...

Kullandığınız farların mercekleri dünya çapında meşhur, mercedes e serisi farlarda kullanılan ve hala birçok araçda kullanılan Hella'nın work horse yani milat ürünüdür.

Mercekleriniz kararmış olabilir mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Konu birleştirildi. Yeni konu açarken biraz özenli olalım, arama yaparak eski konuya devam edelim.

Orjinal farların için epey uğraşmıştın, yazılım vs. yükleme gerekmişti. Arkadaşının farları görüntü olarak güzel görünüyor olabilir, muhtemelen bir süre sonra buraya gelip farlarının aydınlatmadığından şikayet edecek ve nasıl düzeltilebileceğini soracaktır.

Musa'nın dediği gibi kararma sorunu olabilir ya da başka bir ayarsızlık vardır, neye dayanarak aydınlatmanın kötü olduğunu söylüyorsun ?

Yorum bağlantısı
Tahsin Balkan

ya ne bılım istedıgım göruntuyu vermıyor mesela oncekı aracımda astra h tı fakat merceksız duzdu xenonlar cok guzl aydınlatıyordu mercege gectık hayal kırıklı yasadım madem aydınlatmıo dedım en azıdnan göruntu olsun dedım

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

5 metreden ışık deseninin bir duvar fotosunu alalım, belki basit bir şeydir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eser Altınada

herkese iyi akşamlar;

2008 model astram için xenon uygulaması yapmak için karar verdim ve öncelikle farları mercekli far kitleriyle değiştirmek için siparişi verdim. şimdi de xenon kiti alacağım. ancak yaptığım araştırmalar sonucunda bir sonuca ulaşamadım. xenon uygulamasında sorunla karşılaşmamak ve azami faydayı sağlamak için sizlerin tecrübe ve fikirlerini merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Komple far kiti alırsanız oem balast ve ampuller üzerinde gelir.Ayrı ayrı ise Hella balast ve D2S ampul almalısınız...

Yorum bağlantısı
Eser Altınada

olmadığını düşünüyorum. varsayalım ki yok o zaman tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı? astralarda arıza ışığı yakması konusunda birkaç tecrübe var forumda da?

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca
(düzenlendi)

Orjinal ekipmanların ikinci eli internetde bulunuyor, sahibinden.com vb bu tip sitelerden temin edebilirisiniz.

Arıza ışığı yakıyorsa devam edebilir, sonradan orjinal mercekli farları takdıranlar bu konuda daha net bilgi vericekdir, araca tanıtılması vs ya da arıza engelleyici kullanılması gerekebilir..

tarihinde Musa Can Koca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Harun Altınsoy

Astra'larda Mercekli Hella larda sadece farı alabiliyorsunuz.İçinde ne D2S var ne park ampulu ne yardımcı uzun ampulu balast ve ateşleyici.Hepsini ayrı ayrı almak zorundasınız.

Balast ve ateşleyiciyi sahibinden de bulabilirsiniz.Sıfır almaya hiç niyetlenmeyin altından kalkamazsınız. ;) D2S ampul için ise Osram ya da GE öneririm.

Yorum bağlantısı
Harun Altınsoy

Peki bu islemden sonra muayenede sikinti oluyor mu

Otomatik far ayarlama sistemi varsa eğer geçer.Yoksa geçmez.Kastettiğim olay aks sensörüdür.AHL diye bilinir.Otomatik far yükseklik ayarı yapan parçadır.Sadece bununla sınırlı değil.Aks sensörüne ilave olarak;

Aks sensörü soketi ve braketi

AHL Beyni

Far Anahtarı

Far soketlerinde eksik olan pinlerden 4 adet(2 adet sağ 2 adet sol için)

Montaj için gerekli kablolar

Elektrik elektronik işinden anlayan bir usta :)

Bunlar işinizi görecektir.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Emre Kural

Aracım hella mercekli far philips d2s ampul 85122+ ve philips H7 kitimden ayırdığım g4 balastlar ile performansı orjinal zenon lu diğer araçlardan düşük. bunun sebebi bu üç parçadan hangisidir? mercek mi kötü yoksa balast mı uyumsuz yada piyasadaki d2s ler mi kalitesiz?

post-6680-0-10967900-1371314680_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Eser Altınada

Astra h aracıma xenon uygulaması yaptım ve bugun muayeneden kaldım :( otomatik yükseklik ayarı olmadığı için :( yanımdan geçen 76 model renault 12 bile muayeneden geçince açıkçası çok dokundu :( muayeneyi yapan eleman xenon ampulleri sökün normal ampul takın sisteminiZi sökmeyin muayeneden sonra şimdiki haline dönersiniz dedi :( mercekli farıma halojen ampulü nasıl takayım ki :( çok sıkıldım sanki halojenlerde otomatik far yükseklik ayarı var

Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

Astra h aracıma xenon uygulaması yaptım ve bugun muayeneden kaldım :( otomatik yükseklik ayarı olmadığı için :( yanımdan geçen 76 model renault 12 bile muayeneden geçince açıkçası çok dokundu :( muayeneyi yapan eleman xenon ampulleri sökün normal ampul takın sisteminiZi sökmeyin muayeneden sonra şimdiki haline dönersiniz dedi :( mercekli farıma halojen ampulü nasıl takayım ki :( çok sıkıldım sanki halojenlerde otomatik far yükseklik ayarı var

Arkadasim muyeneden gecene kadar holejen ampul takman lazim. Elaman olmasi gerekeni soylemis.

H7 ampule torpuleyerek takiliyormus. Kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Emre Kural

Aracım hella mercekli far philips d2s ampul 85122+ ve philips H7 kitimden ayırdığım g4 balastlar ile performansı orjinal zenon lu diğer araçlardan düşük. bunun sebebi bu üç parçadan hangisidir? mercek mi kötü yoksa balast mı uyumsuz yada piyasadaki d2s ler mi kalitesiz?

fikir verebilecek bir arkadaş arıyorum bu konuda

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Eser bey merhaba uygulama çok basit dremel veya eğe yardımı ile D2S ampül ün şeklini dikkatli bir şekilde H7 ampüle vereceksiniz hepsi bu...

h7tod2s.jpg

h7tod2s1.jpg

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Soruda hata var. En son biri yeşil biri beyaz yanmıyor muydu bu farın , orda kalmıştık, sonra yeni ampuller alınmıştı ? Tam 1 ay geçmiş yine başladığımız yerdeyiz.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

onlar değişti şimdi sarı ikisi de ancak performans düşük. soruma cevap arıyordum...

Mevcut bir üyeliğiniz varken (Emre Kural) neden her defasında yenisini açıyorsunuz ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...