İçeriğe Yönlendir

Opel Astra H (2004-2009) Xenon Hakkında

Tanju Kurşunlu

Recommended Posts

Nihat Moğulkoç
(düzenlendi)

Sol far yükseklik motoru bi çalışıyor bi çalışmıyor anlamış değilim. Sorun temassızlıkmı acaba :s

tarihinde Nihat Moğulkoç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nihat Moğulkoç
(düzenlendi)

Sorun soket :)

Dün bakma fırsatım oldu ve komple tekrar tamponu indirdim, farları çıkarıp baktım ve çalışmıyan motorun soketi çıkık durumdaydı. Soketi yerine takınca sorun çözüldü :) Teşekkürler.

tarihinde Nihat Moğulkoç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Berkay Akça

Öncelikle forum da işime yarıyacak bilgileri not aldım. Çok güzel bilgiler mevcut gerçekten.

Özellikle de bu konuyu baştan sona 2 kere falan okumuşumdur :)

2010 Model Astra H Sedan 1.3 Cdti (111. yıl serisi) aracımda Bi-Xenon far sistemine geçmek istiyorum.

***Hella marka Bixenon Mercekli Far (Sol - Sağ)

***Hella D2S GEN4 Ballast + Ateşleyici + D2S Ampül

***Montajı ve TECH2 cihazı

***Uzunlar için H7 Ampül, Parklar için W5W Dipsiz Park Ampulü ve Sinyaller için PY21W Sarı Ampül.

Bunlar dışında TÜVTURK e gittiğimde hafif kusurlu dahi yazmamaları için otomatik yükseklik far ayarı ve far yıkama sistemi dışında ne yaptırmam gerekiyor?

Yukarıda listesini yazdığım şeyler dışında almam gereken parça var mı?

Özellikle Astra H aracında Bi-Xenon a geçiş yaptıran veya konu hakkında biligisi olan arkadaş veya abilerimden yardımınızı bekliyorum :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sorunu dogru anladıysam Xenon ampul yerine halojen ampul uydurup takıp gidersen sorun olmuyor.Xenonlar ile gidersen otomatik yükseklik ve far yıkama şart deniliyor bizzat teknisyen agzından kendim duydum.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Berkay Akça

Sorunu dogru anladıysam Xenon ampul yerine halojen ampul uydurup takıp gidersen sorun olmuyor.Xenonlar ile gidersen otomatik yükseklik ve far yıkama şart deniliyor bizzat teknisyen agzından kendim duydum.

Yani Oktay Abi ben aracıma hella bi-xenon farlarımı alsam şu şekilde olan farları kastediyorum:

astra-h-gtc-orginal-bi-xenon-lijevi-vozac-far-hella-slika-7367983.jpg

Muayene zamanı xenon değilde normal tip halojen ampul taksam bu farlara uyuyor mu?

Bi-Xenon farlara 4300 K de olsa sadece xenon ampul takılıyor diye biliyordum ben, yanlış mı biliyormuşum yani :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Berkay bey mercekli farları alınca eski farlarda size vize için yedek far olarak kalır,bir köşede durur işte ne güzel...

Yorum bağlantısı
Berkay Akça

Berkay bey mercekli farları alınca eski farlarda size vize için yedek far olarak kalır,bir köşede durur işte ne güzel...

Mahmut Bey o zaman orjinal far ve ampuller yedek duracak, Ben Bi-Xenon seti alıcam. Şimdilik far sensörü ve yıkama yaptırmak istemiyorum malum maaliyetleri baya fazla benim için.

Peki Bi-Xenon far ve DS2 Set aldığımda direksiyon sağa sola döndükçe mercekde hareket ediyor mu?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mahmut Bey o zaman orjinal far ve ampuller yedek duracak, Ben Bi-Xenon seti alıcam. Şimdilik far sensörü ve yıkama yaptırmak istemiyorum malum maaliyetleri baya fazla benim için.

Peki Bi-Xenon far ve DS2 Set aldığımda direksiyon sağa sola döndükçe mercekde hareket ediyor mu?

Alacağınız far seti adaptif bile olsa bu özelliğin araç donanımında da olması gerekli,tek başına AFL farla olmaz ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Junyan far değilmi onlar yada o sınıfta bir marka.Öyle ise paranızı buna vermeyin alın 2.el orjinal halojen far içine mercek takın paranıza degsin. :good1:

Ampule bazı kesip biçme işlemi yapılacak uydurulacak.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Junyan far değilmi onlar yada o sınıfta bir marka.Öyle ise paranızı buna vermeyin alın 2.el orjinal halojen far içine mercek takın paranıza degsin. :good1:

Ampule bazı kesip biçme işlemi yapılacak uydurulacak.

Yok Oktay abi Astra OEM Hella bunlar ve çok güzel aydınlatması var :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Berkay Akça

Şu an Mersindeyim, Ankaraya dönüce Hella Bi-Xenon far alıp birde bunlar için uyumlu olan DS2 4300K ampulleri alıp taktırıcam inşallah :)

Yine takıldığımda sorularımı soracağım sizlere yardımlarınızı bekliyorum :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Neden illa bu olmazsa olmaz tanımlama ile HELLA? digerlerinin suyumu çıktı,bizim haberimiz mi yok. :biggrin::lol: :lol:

Abi başka seçenek yok ki astra H için far komple kit halinde HELLA tarafından üretiliyor :happy:;)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Kusura bakmayın ben mercek okudum far yazıyormuş :biggrin::lol: Camiye yetşiyim heyecanı vardı o ara sanırım kızgınlıgımı attım bi an.Biliyorsun Hella aşıkları var habire mercek montajında Hella ısrarı var. :oghk:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Berkay Akça

Oktay Bey niye kızdınız ki :)

Siz söyleyin hangisini diyorsanız onu araştırayım :)

Şaka bir yana Hella Xenon ve Beyinlerin yeri falan birebir uyumlu imiş bu Hella farlar ile :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Valla ben de hellacıyım :)

Tercih meselesi işte al ya da valeoların bir çok alanda helladan daha iyi mercek ürettiklerine eminim o nedenle bunları yadsımamak lazım .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Berkay Akça

bu arada bu hella beyin ve ds2 ampulleri nerden bulabilirim?

Forumumuzda satan birileri veya tavsiye ediceginiz yer var mı?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

bu arada bu hella beyin ve ds2 ampulleri nerden bulabilirim?

Forumumuzda satan birileri veya tavsiye ediceginiz yer var mı?

Malesef ticari yönlendirme yapamıyoruz ama sahibinden.com da bulabilirsiniz yada bana özelden ulaşın yardımcı olmaya çalışırım :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hella'ya lafım yok karşıtıda değilim.Karşı oldugum sadece bu mercek varmış gibi abartılarak ön planda tutulması ve diger merceklere kusurlu gözüyle bakılması.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hella'ya lafım yok karşıtıda değilim.Karşı oldugum sadece bu mercek varmış gibi abartılarak ön planda tutulması ve diger merceklere kusurlu gözüyle bakılması.

Bence Hella boyutları ve montaj kolaylığından dolayı daha çok tercih ediliyor :good1:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Bunu bu mercegi tanıyanlar ziyadesiyle tercih ediyor ama tanımayıp ta kulaktan duyarak illa diyenlerde epey fazla. :good1:

Hella iyidir yolda candır ben epey bişi :lol: biliyorum. :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...