İçeriğe Yönlendir

Opel Astra H (2004-2009) Xenon Hakkında

Tanju Kurşunlu

Recommended Posts

Yunus Emre Andaç

Oem farlarımdan sipariş vermiştim farlar yaklaşık 1 saat önce geldi fakat farların 1'er tane ayakları kırık çıktı.Satıcı ile görüştüm tekrar kutuladım yarın geri göndereceğim.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç

Oem farları arabama takmış bulunmaktayım.Müsait bi vaktimde bütün aşamaların fotoğraflarını ve açıklamalarını paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
(düzenlendi)

Astra H aracıma oem farları takmış bulunmaktayım yapılan işlemleri sıralayıp fotoğrafları ekliyorum.

1- Oem farlardan bir çift almak.

2- 2 adet Hella gen4 xenon beyni.2 adet Hella D2S ateşleyici.2 adet Osram 66240 kodlu xenon ampülü.2 adet H7 tip halojen ampül.2 adet dipsiz ampül.2 adet sinyal ampülü.

3- Orjinal farımızda 8 adet pin varken mercekli olanda 10 adet pin bulunmakta.Çıkma bir pinden pin sökerek pinleri tamamlayıp.ikisinde Kahverengi olan şaseye bağlıyoruz.

4- Farlarımızın soketlerini takıp farları yakıyoruz.Farlar 1 saniye yanıp sönecektir.Eğerki bu şekilde olduysa doğru yoldasınız demektir.

5- Farlar 1 saniye yanıp söndükten sonra bağlantılarımızdan emin olup herşeyi yerine monte ediyoruz.

6- Tech2 cihazımızı aracımıza bağlayıp araca farları tanıtıyoruz.Yani aracımızın beynine araçta Gaz deşarjlı aydınlatma sistemi var diyoruz.

7- Bütün işlemler bu kadar.Far ayarı yapıp yola düşüyoruz.

Oem mercekli farlarımız bi-xenon aydınlatma sistemine sahip.Kafalarda böyle bir soru işareti kalmasın.Soğuk selektörü yardımcı uzunları ile yapmakta.Bu şekilde xenon sisteminin ömrü uzamış oluyor.

Bağlantısı bu şekilde yapılan farlarımızın yükseklik ayarları içeriden manuel olarak çalışıyor.Herhangi bir motor değişikliği söz konusu değil.

Maliyet;

2 adet Sıfır orjinal far                            860TL

2 adet Sıfır Hella Gen4                         700TL

2 adet Sıfır Hella D2S Ateşleyici          200TL

2 adet Sıfır Osram D2S ampül             200TL

2 adet dipsiz ampül                              20TL

2 adet sinyal ampülü                            Ücretsiz.

İşçilik ve Tech2 ile tanıtım                    100TL

Toplam                                                  2080TL

Toplam maliyet xenon beyinleri ve ateşleyicileri çıkma alarak düşürülebilir.Ben bütün herşeyi sıfır almaktan yanaydım hep öylede oldu.Şuanda far ayarlarını kendim düzgün bi şekilde yapmaya çalışıyorum ama henüz beceremedim :) 

IMG_1269.JPG

IMG_1299.JPG

IMG_1302.JPG

IMG_1303.JPG

IMG_1304.JPG

IMG_1305.JPG

IMG_1306.JPG

IMG_1307.JPG

IMG_1308.JPG

IMG_1309.JPG

IMG_1310.JPG

IMG_1311.JPG

IMG_1313.JPG

IMG_1314.JPG

IMG_1315.JPG

IMG_1316.JPG

IMG_1317.JPG

IMG_1318.JPG

IMG_1319.JPG

IMG_1321.JPG

IMG_1329.JPG

IMG_1338.JPG

IMG_1340.JPG

IMG_1342.JPG

IMG_1347.JPG

Far ayarlarını bi türlü istediğim gibi yapamadım.Daha çok aracın önünde toplanıyor gibiler sanki yönlerini yapamadım.Birde ampüller bayağı sarı inşallah zamanal birazda olsa renkleri döner :) 

tarihinde Yunus Emre Andaç tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Fotodan kestirmek biraz zor ama sanki şaşı bakıyor. Yani sağ-sol ayarı içe doğru sanki. Forumda anlatılan şekilde yaptıysanız sorun olmaması lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Bir saat önce, Yunus Emre Andaç yazdı:

En son yaptığım ayar inşallah doğrudur ? 

Çok az hata var oda nazarlık olsun :good1:İyi günlerde kullanın ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
2 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Fotodan kestirmek biraz zor ama sanki şaşı bakıyor. Yani sağ-sol ayarı içe doğru sanki. Forumda anlatılan şekilde yaptıysanız sorun olmaması lazım.

Zaten banada sürerken öyle hissettiriyor sanki aracın önünde toplanıyor gibilerdi.

Dün tekrar bir ayar yaptım bugün akşam yola çıkınca anlarım düzeltebilmişmiyim.

Fotoğraf 10 metreden çekildi.Ben farın kırılması tam olarak nerede başlıyor onu kestiremiyorum bir türlü 3-4 metreden yön ayarı yapsam daha sağlıklı olur mu acaba ? 

1 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı:

Çok az hata var oda nazarlık olsun :good1:İyi günlerde kullanın ...

Mahmut bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Çok azda olsa bulunan hata farın yönündemi yoksa yüksekliğindemi görünüyor ? 

Birde bu ampül yandıkça beyazlaşacakmı ??

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güle güle kullan, detaylı bilgiler için teşekkürler. 2.000 liraya sıfır sistem bence çok uygun fiyata malolmuş. Önceki sağ-sol sapmasını düzeltmişsin. @Mahmut Akbulut sanıyorum sağ fardaki küçük odak sapmasını söylüyor, takılacak bişey değil. Kötü haber : o ampuller hep sarımsı yanar.:) Bu da sana daha yumuşak bir aydınlatma sağlar.

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
(düzenlendi)
15 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Güle güle kullan, detaylı bilgiler için teşekkürler. 2.000 liraya sıfır sistem bence çok uygun fiyata malolmuş. Önceki sağ-sol sapmasını düzeltmişsin. @Mahmut Akbulut sanıyorum sağ fardaki küçük odak sapmasını söylüyor, takılacak bişey değil. Kötü haber : o ampuller hep sarımsı yanar.:) Bu da sana daha yumuşak bir aydınlatma sağlar.

Öncelikle söyledikleriniz için teşekkür ederim. 

Bu ampül ilk başta direk sapsarı başlıyordu şuanda ilk 10 saniye beyaz yanıp sonra sarıya dönüyor.Tabi bu 10 saniyelik beyaz yanma olayıda zamanla arttı ilk başlarda 1-2 saniye beyaz sonra hemen sarı oluyordu.

Benim anlamadığım bu farlar ilk baştaki beyaz rengine Zaman'la dönecek mi ? Yoksa sarı rengindemi kalacak hep :) Bahsedilen rodaj süresi ampül rengini etkileyecek mi :) 

Son durumun fotoğraflarını ekliyorum ;

Araç dışından uzun

Araç içinden uzun

Araç dışından kısa

Araç içinden kısa

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

tarihinde Yunus Emre Andaç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Aydınlatmanız gayet güzel. Bende Osram 4300K D3s ampul kullanıyorum. Benimki ilk yanmada sarı yanıp hemen ardından hafif pembeleşip beyaza dönüyor. 4300K'nin beyaz tonunu çok seviyorum. Oldukça verimli bir aydınlatma sağlıyor. 

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
1 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Aydınlatmanız gayet güzel. Bende Osram 4300K D3s ampul kullanıyorum. Benimki ilk yanmada sarı yanıp hemen ardından hafif pembeleşip beyaza dönüyor. 4300K'nin beyaz tonunu çok seviyorum. Oldukça verimli bir aydınlatma sağlıyor. 

Peki fotoğraflarda gördüğünüz kadarıyla aydınlatma homojen mi ? Bana sanki sadece aracın önünü aydınlatıyor gibi geliyor :) Fotoğraftada görünüyor gibi aracın önündeki ışık yoğunluğu? 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Osram'da colorshift yok diye biliyorum, ama bu bilgi eski, yeni serilerde durum değişmiş olabilir, sendeki durumdan göreceğiz.:)

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç

Bu aracın önündeki dikine iki tane gölge var gibi ? Acaba ampüller ters mi takıldı diyeceğim ama öyle bi ihtimal var mı ? Çentikleri tam yerinde gibiydi.

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
21 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Osram'da colorshift yok diye biliyorum, ama bu bilgi eski, yeni serilerde durum değişmiş olabilir, sendeki durumdan göreceğiz.:)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Problem görünmüyor, olsaydı duvar fotosunda daha net olarak görünürdü.

Önceki mesajında 4 fotodan son ikisinde seviye çok aşağıda görünüyor, en aşağıya çektin herhalde, böyle olmaması lazım.

1. ve 3. fotolarda görünen dikine gölgeleri mi kastediyorsun ? Yoldan kaynaklı gibi sanki.

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
2 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Problem görünmüyor, olsaydı duvar fotosunda daha net olarak görünürdü.

Önceki mesajında 4 fotodan son ikisinde seviye çok aşağıda görünüyor, en aşağıya çektin herhalde, böyle olmaması lazım.

1. ve 3. fotolarda görünen dikine gölgeleri mi kastediyorsun ? Yoldan kaynaklı gibi sanki.

-Seviye en aşağıda değil ama yol biraz meyilli idi o yüzden öyle görünmüş

-Evet o dikine gölgelerden bahsediyorum hareket halindeyken dönüş esnasındada  hissediyorum o gölgeleri.O gölgelerin ortasında oluşan parlak alan dönüş esnasında daha çok hissediliyor.

Gözüm daha alışamadı farlara çünkü halojende kesilme çizgileri falan bu kadar belirgin olmadığı için dikkatimi çekmiyordu hiç.Fardaki herşey çok dikkatimi çektiği için bu kadar takılıyorda olabilirim belki hiç bi problemde yoktur :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Bende halojenden sonra fara çok takılmaya başladım. En ufak şey gözüme takılıyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
43 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Bende halojenden sonra fara çok takılmaya başladım. En ufak şey gözüme takılıyor :)

:) aynı hastalığa yakalandık desenize :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sorun yok, mercekten kaynaklanan gölgelenmeler onlar.:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Kural

önce  GM sonra varta aküm ömrünü tamamladı. Mutlu Akü düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı. Yoksa farketmez mi. Mercekli  xenon mevcut 

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
8 saat önce, Emre Kural yazdı:

önce  GM sonra varta aküm ömrünü tamamladı. Mutlu Akü düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı. Yoksa farketmez mi. Mercekli  xenon mevcut 

Farketmez hocam.Varta alma imkanın varsa Varta al.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş

İnci, Mutlu kullandım, 5 yıl gitti ikisi de, farketmiyor sanki. Şu anda eskiden pejo'nun oem kullandığı akü var adını hatırlayamadım, gayet iyi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Emre Kural
(düzenlendi)

Sis farlarım için aşağıda resimlerini koyduğum ürünleri aldım. Akşam eski ampüller ile kıyaslamalı resimlerini koyacağım.

13346852_10154253833078094_5697753739726379011_n.jpg

13418691_10154253833158094_4620742976680019400_n.jpg

tarihinde Emre Kural tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Kural

Ayrıca birsey soracağım. sis farının ampulün önündeki Metal düzeneği Eyüp yatırsam nasıl olur? Karşıdan gelen sürücünün gözlerini alır mı? ışığı biraz daha serbest bırakmış olacağım diye düşündüm.

20160608_171547.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...