Emre Kural 2 Aralık 2014 Paylaş 2 Aralık 2014 (düzenlendi) 2 yılda performası düşmez herhalde değil mi? gen3 balast can-bus olmadığından yine aynı dönüşüm kitinden almam gerek sanırım. daha önce konuşmuştuk.Sizde satılık olarak Gen3 balast vardı sanırım hala var mı? 2 Aralık 2014 tarihinde Emre Kural tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Aralık 2014 Paylaş 2 Aralık 2014 2 yılda performası düşmez herhalde değil mi? gen3 balast can-bus olmadığından yine aynı dönüşüm kitinden almam gerek sanırım. daha önce konuşmuştuk.Sizde satılık olarak Gen3 balast vardı sanırım hala var mı?Mesajını kendi aracının konusuna atmayı ne zaman alışkanlık haline getireceksin ? G3 balastlar halen duruyor. Balastın performansı düşmez, ampulün düşer. Can-bus denen özellik gerçekten gerekli mi bilemiyorum, astra'da hella g4 balast kullanılıyor zaten. 1 Yorum bağlantısı
Emre Kural 2 Aralık 2014 Paylaş 2 Aralık 2014 Mesajını kendi aracının konusuna atmayı ne zaman alışkanlık haline getireceksin ?G3 balastlar halen duruyor. Balastın performansı düşmez, ampulün düşer. Can-bus denen özellik gerçekten gerekli mi bilemiyorum, astra'da hella g4 balast kullanılıyor zaten.Ben balast diye arama yaptım konu kısmında bu konu çıktı o yüzden buraya açtım. Aylardır da girmiyorum yani. Daha gelir gelmez bir fırça yine... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Aralık 2014 Paylaş 2 Aralık 2014 Ben balast diye arama yaptım konu kısmında bu konu çıktı o yüzden buraya açtım. Aylardır da girmiyorum yani. Daha gelir gelmez bir fırça yine...Aracınla ilgili mesajını aracınla ilgili konuya yazman gerekiyor. Senin aracına özgü can-bus, çeviricili balast vs. insanlar nerden bilsin ? Yorum bağlantısı
Emre Kural 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Merhaba, Aracım çalıştığında dün sağ far kontrol et uyarısı çıktı. Çıkıp farlara baktım sağ far daha geç yanıyor idi. Bu arızayı 2 kere daha yaptı ama far geç de olsa yanıyor. Ampullerim yeni balanslar 2.5 senelik. Şu an arızayı kesti. Sorun ne olabilir? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Merhaba, Aracım çalıştığında dün sağ far kontrol et uyarısı çıktı. Çıkıp farlara baktım sağ far daha geç yanıyor idi. Bu arızayı 2 kere daha yaptı ama far geç de olsa yanıyor. Ampullerim yeni balanslar 2.5 senelik. Şu an arızayı kesti. Sorun ne olabilir?Soketleri kontrol edin su çamur varsa WD40 ile temizleyin , sorun devam ederse balastları sağ-sol olarak değiş tokuş yapın ... 2 Yorum bağlantısı
Emre Kural 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Merhaba arkadaşlar, Aracımın sağ farınının arada bir yanmaması sorunu için elektrikçiye gittim. Sorunun balastlardan olduğunu düşündüler. önce balastları sağ -sol yaptılar. Sağdaki yanmama sorunu devam etti. Bu sefer ampullerin yer değiştirildi. Sorun yine Sağda devam etti. Xenon bağlantı kablolarında ek yapılan tüm yerlerin bantları söküldü. Kablolar yeniden lehimlenip birleştirildi. Sorun yine çözülmedi. En son sağ far ampulunün arkasındaki bağlantı komple çıkarıldı. Çıkma bir fiş bulunup kabloları değiştirdiler ve soketlerin içindeki metal girişler değişti. Nihayet sorun 2.30 saatte çözülebildi. Balans ve ampulde düşünülen sorun soketlerde çıktı. Yorucu bir iş... Resim temsilidir. Fotoğraf çekemedim... Yorum bağlantısı
Emre Kural 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 Ampullerden biri arada bir yanmıyor sanırım balast değişim vakti geldi. Benim balastlar H7 dönüşüm kitinden elde edilmişti. Şimdi yine aynı dönüşüm kitini alıp balastlarını mı kullanayım yoksa Gen3 çıkma hella bulup onları mı kullanayım karar veremedim. Piyasada da pek Gen3 hella balast yok. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 Piyasada da pek Gen3 hella balast yok.Piyasada yok ama bizde var http://www.geceucusu.com/topic/6437-satilik-2x-hella-g3-d2s-balast-1x-osram-d2s-4300k-ampul/ 1 Yorum bağlantısı
Emre Kural 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 Piyasada yok ama bizde var http://www.geceucusu.com/topic/6437-satilik-2x-hella-g3-d2s-balast-1x-osram-d2s-4300k-ampul/Bunlar daha mı iyi olur sizce Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Mart 2015 Paylaş 23 Mart 2015 Ampullerden biri arada bir yanmıyor sanırım balast değişim vakti geldi. Benim balastlar H7 dönüşüm kitinden elde edilmişti. Şimdi yine aynı dönüşüm kitini alıp balastlarını mı kullanayım yoksa Gen3 çıkma hella bulup onları mı kullanayım karar veremedim. Piyasada da pek Gen3 hella balast yok.Temas sorunu. Yanmadığı zaman balast bağlantılarını oynatıp birşey değişiyor mu kontrol edin. Yorum bağlantısı
Emre Kural 1 Nisan 2015 Paylaş 1 Nisan 2015 (düzenlendi) Bu sorun genelde sabahları oluyor ilk açtığımda yanmıyor. Bir süre sonra birkaçkez açtığımda yanıyor. Bazen uzun süre hiç olmuyor. Tekrar ediyor. Soketleri takıp çıkartıyorum arada. Soketlerin içindeki pinlerde değişti aslında. Ben balasttan şüpheleniyorum. 1 Nisan 2015 tarihinde Emre Kural tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Nisan 2015 Paylaş 1 Nisan 2015 (düzenlendi) Emre bey anlatımınızdan yola çıkarak benim görüşüm sorun balast kaynaklı değil.Aracınızın orijinal tesisat korumasından kaynaklı görünüyor.Orijinal yapıda voltaj düşükten yüksege dogru korumalı voltaj ile mapul besleniyor.Xenon balastı bundan dolayı etkileniyor.Linkteki Roleli xenon bağlantı sistemini uygulamanız yada uygulatmanız gerekiyor.http://www.geceucusu...-neler-yapilir/Aracın kendi orijinal ekipmanı olan xenon tabanlı far ise temassızlık değil balast yada ampul sorunu demekdoğru olacaktır.D2s xenon ise xenon aparatını kontrol edin. 1 Nisan 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Kural 1 Nisan 2015 Paylaş 1 Nisan 2015 Daha önce bu sorun hiç olmadı 2 senedir. Bu sene oluşan bir problem bu. Tesisat korumasından olsa daha önce de olmazmıydı... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Nisan 2015 Paylaş 2 Nisan 2015 Temas sorunu olmadığından eminsen problem balastın ara sıra nazlanmasından kaynaklı. Soğukta üşümüştür Uğraşmaya değer mi bilmiyorum ama, arabayı çalıştırdın, farı açtın yanmadı, voltmetre ile balastın girişine 12V geliyor mu bakmak lazım. Diyelim ki geliyor, konnektörü balasta bağladın yandıysa balast huysuzluk yapıyor demektir. Değiştirmeye değer mi senin bileceğin iş. Hella G4 balast ve ateşleyici alman gerekecek, farında orjinalde o var. 2 Yorum bağlantısı
Emre Kural 5 Nisan 2015 Paylaş 5 Nisan 2015 Emre bey anlatımınızdan yola çıkarak benim görüşüm sorun balast kaynaklı değil.Aracınızın orijinal tesisat korumasından kaynaklı görünüyor.Orijinal yapıda voltaj düşükten yüksege dogru korumalı voltaj ile mapul besleniyor.Xenon balastı bundan dolayı etkileniyor.Linkteki Roleli xenon bağlantı sistemini uygulamanız yada uygulatmanız gerekiyor.http://www.geceucusu...-neler-yapilir/Aracın kendi orijinal ekipmanı olan xenon tabanlı far ise temassızlık değil balast yada ampul sorunu demekdoğru olacaktır.D2s xenon ise xenon aparatını kontrol edin.Oktay hocam haklı gibi görünüyor. Balanslar değişti ancak sorun devam ediyor. Hatta önce sağda idi. Sonra sola geçti.Arıza Geziyor şimdi de. Balanstan ya da ampulden değil sanırım. Tesisattan ise komple sökmekten başka çare kalmıyor sanırım. Tesisat koruması ise yapacak birşey yok. Yorum bağlantısı
Emre Kural 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Arıza aynen devam ediyor. Bir sağ yanmıyor . Bir sol yanmıyor.. Sonra her ikisi de yanıyor ... Önerisi olan var mı Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Bunlar aynı balast zaten. Farklı marka D2S balast deneseydin daha iyi olurdu. Mümkünse hella G4 balast. 1 Yorum bağlantısı
Emre Kural 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 (düzenlendi) 3 senedir bir problem çıkarmayan balastlar 2 aydır problem oluyor aracıma o enteresan.Ayrıca kablo bağlantıları bu balastlara göre Hella Gen4 biraz uğraştırır yapacak usta da bulmak zor vs 6 Nisan 2015 tarihinde Emre Kural tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Kural 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 Merhaba, otomatik far sensörü olan aracımda sensör devreye girdiğinde xenon farlardan bir tanesi yanmıyor. Daha sonra far düğmesinden manuel olarak kapatıp açtığımda düzeliyor. Acaba sensör tek farı algılamıyor olabilir mi? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 Ömceki mesajlarınızdaki sorununuza paralel bir sorun olarak algıladım.Sensör her farı ayrı ayrı yakmaz.Şase uçları kontrol ünitesine gider ama burasıda ayrı ayrı yakmaz 2 sine birden aynı yerden voltaj çıkar. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Hep aynı far yanmıyorsa balast huysuzluk yapıyor. Yorum bağlantısı
Emre Kural 3 Ağustos 2015 Paylaş 3 Ağustos 2015 Çok enteresan Soldaki balastı çıkardım eski balastımı taktım. Sağ balasta dokunmadım. Soldaki arıza düzeldi ama bu sefer sağdakine geçti Arıza sistemsel olabilir diye düşünüyorum. Beyin akımı kesiyor bence otomatik olarak. Çünkü herşey kontrollü olarak denendi. Ampuller balastlar kablolar... Ama soldaki kadar sık olmuyor sağdaki yanmama durumu... Yorum bağlantısı
Recommended Posts