Mehmet Alagöz 24 Nisan 2014 Paylaş 24 Nisan 2014 tamam bu aksam çekecem foto.mahmut beyin dediği gibi bir foto için farın sökülmesi gerekmez mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Alagöz 26 Nisan 2014 Paylaş 26 Nisan 2014 (düzenlendi) http://yadi.sk/d/5LOKEIk5NJ9cb işallah link çalısır.fotoda cok belli olmuyor . sol far yakın zamanda değişmis. dolayısıyla sağ far biraz soluk duruyor normalde. 26 Nisan 2014 tarihinde Mehmet Alagöz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Alagöz 26 Nisan 2014 Paylaş 26 Nisan 2014 bugün servise gittim. 70liraya farları söküp ampüllere bakılacagını,üstündekilerin muhtemelen orj. olmadıgını ve ampullerin tanesinin 250 lira oldugunu söyledi. arkama bakmadan uzaklastım hemen. intetrnette komple farın fiyatı 400 ila 450 arası değişiyor.http://www.opelparcaci.com/Opel-Far-Astra-H-Xenon-Sag-HELLA,PR-818.htmlanlamadım bu işten. bu satılan farlarda ambul vb ekipman mı yok acaba. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2014 Paylaş 26 Nisan 2014 Olsa bu rakama verilmez. Ateşleyici ve ampül haricidir. Yorum bağlantısı
Mehmet Alagöz 26 Nisan 2014 Paylaş 26 Nisan 2014 http://yadi.sk/d/XBHT2DmINLH6MDiger resim de budur Yorum bağlantısı
Mehmet Alagöz 26 Nisan 2014 Paylaş 26 Nisan 2014 Şurdaki gibi fotoğraf çekip gönderin, yorumlayalım.selçuk bey yorum zamanı Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 26 Nisan 2014 Paylaş 26 Nisan 2014 (düzenlendi) Sağ ampulde problem var !!!sağdakinde mi soldakinde mi? olması gereken sağ taraftaki gibi değil mi? 26 Nisan 2014 tarihinde Halil Şahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Alagöz 27 Nisan 2014 Paylaş 27 Nisan 2014 teşekür ederim öncelikle.sol far yeni değişmiş. dolayısıyla rengi ve parlaklığı daha iyi. sağ far ise sarı yanıyor nerdeyse,yani problemli. ama her ikisininde gücü zayıf bana göre. birde far ilk yandığında 3,4 sn sonra tam parlaklığına ulaşıyor. önce ısınıyor sanki. bu da normal bir durummu? Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 27 Nisan 2014 Paylaş 27 Nisan 2014 teşekür ederim öncelikle.sol far yeni değişmiş. dolayısıyla rengi ve parlaklığı daha iyi. sağ far ise sarı yanıyor nerdeyse,yani problemli. ama her ikisininde gücü zayıf bana göre. birde far ilk yandığında 3,4 sn sonra tam parlaklığına ulaşıyor. önce ısınıyor sanki. bu da normal bir durummu?3,4 sn sonra tam gücüne ulaşması normal ampül ısınıyor..normal bir durum yani 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Nisan 2014 Paylaş 30 Nisan 2014 Sağ farın merceği islenmiş olabilir. Bir de , sol farın ampulü de yenilenmişse aynı şekilde sağın da yenilenmesi gerekir. Yorum bağlantısı
Mehmet Alagöz 30 Nisan 2014 Paylaş 30 Nisan 2014 (düzenlendi) astra h lerin orj. ampulleri nedir acaba veya iyi bir ampul önerisi de olabilir.birde. sorun çıkartmayacak beyaz yanan bir park ampulü önerisi 30 Nisan 2014 tarihinde Mehmet Alagöz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 astra h lerin orj. ampulleri nedir acaba veya iyi bir ampul önerisi de olabilir.birde. sorun çıkartmayacak beyaz yanan bir park ampulü önerisiXenon farda D2S, marka soruyorsan değişebiliyor, philips ya da osram olmalı. 1 Yorum bağlantısı
Emre Kural 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Arkadaşlar Astra H da xenon hella marka far kullanıyorum. Balastları ise philips H7 dönüşüm kitinden çıkardığım balastlar. Şu an için sorunum yok. Yalnız bu balastlar ileride arızalanırsa yerine nasıl bir balast almalıyım? Ve nereden temin edebilirim? Sanırım sıfır balast çok pahalı. Yine bir dönüşüm kiti mi almalıyım balastlarını kullanmak için? Bir de GEN4 mü almam gerek? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Haziran 2014 Paylaş 20 Haziran 2014 Arkadaşlar Astra H da xenon hella marka far kullanıyorum. Balastları ise philips H7 dönüşüm kitinden çıkardığım balastlar. Şu an için sorunum yok. Yalnız bu balastlar ileride arızalanırsa yerine nasıl bir balast almalıyım? Ve nereden temin edebilirim? Sanırım sıfır balast çok pahalı. Yine bir dönüşüm kiti mi almalıyım balastlarını kullanmak için? Bir de GEN4 mü almam gerek?Balastlar kolay bozulmaz. Orjinalinde Hella G4 balast ve ateşleyici alman gerekir. Farın altındaki yere takılır, ateşleyici de merceğe monte edilir. Bu kadar işçilikle ve masrafla uğraşmak istemiyorsan http://www.geceucusu.com/topic/6298-satilik-hella-g3-d2s-balastlar-osram-d2s-4300k-ampul/ 'deki gibi iki tane hella g3 balast alır aynen takar devam edersin. Yorum bağlantısı
Emre Kural 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Halojen farlarda aydınlatma yetersiz ise uzun gece yolculuklarında gözlerin yorulması ve başağrısı yaptığını biliyordum. Fakat bu hafta içinde yaptığım şehirler arası yolculukta beyaz asfalt ağırıklı bir yolda 1 saat sürüş sonunda xenon farlarımın ışığı gözlerimi yorduğunu hissettim. Ayrıca karşıdan araç gelmez iken uzunları yakıyorum ve xenon + uzun halojenler yoldaki işaretlerden çok yansıma yapıyor. Adeta güneş ışığı gibi gözüme yansıyor. Sanırım bundan kaynaklı bir rahatsızlık oluştu. Siyah asfaltta bu sorunu yaşamadım. Bu genel bir problemmidir xenon için ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Haziran 2014 Paylaş 30 Haziran 2014 Halojen farlarda aydınlatma yetersiz ise uzun gece yolculuklarında gözlerin yorulması ve başağrısı yaptığını biliyordum. Fakat bu hafta içinde yaptığım şehirler arası yolculukta beyaz asfalt ağırıklı bir yolda 1 saat sürüş sonunda xenon farlarımın ışığı gözlerimi yorduğunu hissettim. Ayrıca karşıdan araç gelmez iken uzunları yakıyorum ve xenon + uzun halojenler yoldaki işaretlerden çok yansıma yapıyor. Adeta güneş ışığı gibi gözüme yansıyor. Sanırım bundan kaynaklı bir rahatsızlık oluştu. Siyah asfaltta bu sorunu yaşamadım. Bu genel bir problemmidir xenon için ?Doktora gitsen iyi olur. Gözlerinde problem var, farında değil. Aracın ön camı temiz değil mi ? Tozluyken çok rahatsız edici oluyor. Yorum bağlantısı
Emre Kural 30 Haziran 2014 Paylaş 30 Haziran 2014 Doktora gitsen iyi olur. Gözlerinde problem var, farında değil. Aracın ön camı temiz değil mi ? Tozluyken çok rahatsız edici oluyor.göz muayenesine yeni gittim yakın gözlüğüm var 0,75 ama araçta takmıyorum. bu arada ben de aile hekimiyim. Belki uzun yolda sürekli yola bakmak beni rahatsız etmiştir. Çünkü fazla aydınlatma herhalde gözü yormaz diye düşünüyorum ... Ön cam temiz idi... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Xenon farlarda böyle bir şey olması mümkün değil. Tam tersine göz hassasiyeti daha iyi ve rahat olsun diye soğuk renkler kullanılmıyor, 4300K kullanılıyor. Ayrıca farlarını uzun zamandır kullanıyorsun şimdiye kadar olmayıp da şimdi olması sana bağlı anlık bir yorgunluk vs. olduğunu gösteriyor. 1 Yorum bağlantısı
Emre Kural 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Xenon farlarda böyle bir şey olması mümkün değil. Tam tersine göz hassasiyeti daha iyi ve rahat olsun diye soğuk renkler kullanılmıyor, 4300K kullanılıyor. Ayrıca farlarını uzun zamandır kullanıyorsun şimdiye kadar olmayıp da şimdi olması sana bağlı anlık bir yorgunluk vs. olduğunu gösteriyor.evet haklı olabilirsiniz. Ancak ben önce philips sonra osram daha sonra da osram SVS ampule geçtiğimden sanırım aydınlatmada ciddi bir artış oldu. uzun halojenlerimde philips Xtremevision. Uzunlar açıkkken bayağı aydınlık olmaya başladı önceden karanlıktan şikayetçiydim şimdi sanırım aydınlıktan Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 evet haklı olabilirsiniz. Ancak ben önce philips sonra osram daha sonra da osram SVS ampule geçtiğimden sanırım aydınlatmada ciddi bir artış oldu. uzun halojenlerimde philips Xtremevision. Uzunlar açıkkken bayağı aydınlık olmaya başladı önceden karanlıktan şikayetçiydim şimdi sanırım aydınlıktan Mümkündür. Sonuçta hem bi-xenon hem de halojen uzun oldukça fazla ışık saçıyor. 1 Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk1679652598 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 selam arkadaşlar,önceki aracım golfü sattıktan sonra 2005 model Astra H cosmo araç aldım.aracın üzerinde orjinal Bi-xenon AHL farlar var.farlarda anlayamadığım bir durum var.aracı ilk çalıştırdığımda araç durduğu yerde sol far aşağı yukarı az az hareket ediyor.yani karşı duvardaki yansıma çizgisine baktığımda 5-10 cm hızlı hızlı inip kalkıyor,servo motordan da ses geliyor.sağ farda ise hiç bir hareket yok.Sistem nasıl çalışıyor emin değilim fakat bana çok saçma geldi.Sanırım opel ler ilk çalıştırmada kalibrasyon yapmıyor.böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba?hata sol farda mı sağ farda mı?anlayamadım.kontrollere ilk nerden başlamalıyım?teşekkürler. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 selam arkadaşlar,önceki aracım golfü sattıktan sonra 2005 model Astra H cosmo araç aldım.aracın üzerinde orjinal Bi-xenon AHL farlar var.farlarda anlayamadığım bir durum var.aracı ilk çalıştırdığımda araç durduğu yerde sol far aşağı yukarı az az hareket ediyor.yani karşı duvardaki yansıma çizgisine baktığımda 5-10 cm hızlı hızlı inip kalkıyor,servo motordan da ses geliyor.sağ farda ise hiç bir hareket yok.Sistem nasıl çalışıyor emin değilim fakat bana çok saçma geldi.Sanırım opel ler ilk çalıştırmada kalibrasyon yapmıyor.böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba?hata sol farda mı sağ farda mı?anlayamadım.kontrollere ilk nerden başlamalıyım?teşekkürler.Merhaba. Sıkıntı bu işlemi yapmayan sağ farda. Ilk açılışta sistem bunu yapmalı. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 Far soketlerini kontrol ederek ve mümkünse wd40 ile temizleyerek kontrol edebilirsiniz... Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk1679652598 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 Cevaplar için teşekkürlerPeki sol farin kontağı actigimda 5 dk yakin yukarı aşağı hareket etmesi normal mi.kalibrasyon mu yapıyor?Kontağı açtığında bi uyari lambası almiyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts