Oktay Toker 9 Ocak 2014 Paylaş 9 Ocak 2014 Servis mercek montajı mı yaptı?Bu cevabı mercek takıldı diye yazıyorum.Balastlara aküden role yardımı ile direk hat çekilecek başka türlü çözemezsiniz. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Ocak 2014 Paylaş 9 Ocak 2014 Orjinal hella far almış arkadaş abi yoksa servis nerede mercek montajı yapsın , çalışan farı bozar onlar 1 Yorum bağlantısı
Fatih Özüpek 9 Ocak 2014 Paylaş 9 Ocak 2014 hayır servis mercek montajı yapmadı mahmut beyin dediği gibi malzemelerin hepsini aldım serviste bi tanıdığım vardı o yapacaktı ama o gün gereken herşeyi yaptı kısalar yanmadı. peki oktay bey dediğiniz sistemi uyguladığımız zaman araca herhangi başka bi zararı olmaz dimi ? bide sayın arkadaslarım ve editörlerim ben farlarımı tanesini 400 küsür liraya aldım başka bi yerde de aynı ürün 700 küsür lira arasında fark varmıdır acaba? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Ocak 2014 Paylaş 9 Ocak 2014 (düzenlendi) Tesisat ve far anahtarı için dahada iyi olur.Fiyat konusunda yorum olmaz.Ama farların ikisinide karşılaştırmak gerek. 9 Ocak 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özüpek 9 Ocak 2014 Paylaş 9 Ocak 2014 anladım oktay bey tşk ederim değerli cvplarınız için en kısa dediklerinizi uygulayacağım farları aldığım yerde personel orjinal hella fabrikasyon alman üretimli dedi sonradan farkına vardım slovenya yazıyo üretim yeri Yorum bağlantısı
Fatih Özüpek 9 Ocak 2014 Paylaş 9 Ocak 2014 anladım oktay bey yarın müsaitseniz eğer sizinle görüşebilirmiyiz yüz yüze münkünmüdür acaba ? 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Ocak 2014 Paylaş 10 Ocak 2014 Sonuçta Hella patenti ile üretiliyor.+1Nerde üretildiğinin önemi yok, orjinali hella'dır zaten. Yorum bağlantısı
Eser Altınada 22 Ocak 2014 Paylaş 22 Ocak 2014 2008 model aracıma hella oem mercekli far seti taktım ve yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Sentinel marka balastlarım var. Son 1 aydır sol farım kısa far ikazı veriyor. Kapatıyorum açıyorum bazen yanıyor normal bazen de yanmıyor. Bazen hiç arıza ikazı vermiyor anlamadım neden oluyor. Ne dersiniz? Bide izmit sanayi de iyi bir xenon ustası var mıdır? (Sadece elektrikçi değil yani) Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 2008 model aracıma hella oem mercekli far seti taktım ve yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Sentinel marka balastlarım var. Son 1 aydır sol farım kısa far ikazı veriyor. Kapatıyorum açıyorum bazen yanıyor normal bazen de yanmıyor. Bazen hiç arıza ikazı vermiyor anlamadım neden oluyor. Ne dersiniz? Bide izmit sanayi de iyi bir xenon ustası var mıdır? (Sadece elektrikçi değil yani)Balastları orjinalleri ile değiştirmen büyük ihtimalle sorunu çözecektir. Yorum bağlantısı
Emre Kural 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 (düzenlendi) Balansın bağlı olduğu far kablolarından çift olanın mavi renk olan kabloyu elektirikçi kontrol amacıyla deldi.(küçük bir delik). sonra sıradan bir elektirik bantıyla sardı. Bez tesa ile sarması gerekmiyor muydu. Kablo bez tesa ile mi tamir edilir? O bant oradaki kabloyu kaldırır mı? Şase,ısınma vs yapar mı? Sonuçta 20-25 bin volt çekmiyor mu o kablo başlangıçta? 2 Mart 2014 tarihinde Emre Kural tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Balansın bağlı olduğu far kablolarından çift olanın mavi renk olan kabloyu elektirikçi kontrol amacıyla deldi.(küçük bir delik). sonra sıradan bir elektirik bantıyla sardı. Bez tesa ile sarması gerekmiyor muydu. Kablo bez tesa ile mi tamir edilir? O bant oradaki kabloyu kaldırır mı? Şase,ısınma vs yapar mı? Sonuçta 20-25 bin volt çekmiyor mu o kablo başlangıçta?Bu soruları işlem yapan elektrikçiye sordunuz mu? Yorum bağlantısı
Emre Kural 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 sordum ama birşey olmaz dedi mahmut bey. o yüzden size soruyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Balansın bağlı olduğu far kablolarından çift olanın mavi renk olan kabloyu elektirikçi kontrol amacıyla deldi.(küçük bir delik). sonra sıradan bir elektirik bantıyla sardı. Bez tesa ile sarması gerekmiyor muydu. Kablo bez tesa ile mi tamir edilir? O bant oradaki kabloyu kaldırır mı? Şase,ısınma vs yapar mı? Sonuçta 20-25 bin volt çekmiyor mu o kablo başlangıçta?Bu işlem ne zaman ve neden yapıldı? Fotodaki kablo eski tip g3 balast- d2s kablosu galiba , bir de d2s'e çevirici mi var ek olarak? Yorum bağlantısı
Emre Kural 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Resmi temsili olarak koydum. Gerekirse çekerim resmini.Balans bağlandığında ampul yanmıyordu. Soketler arızalı mı diye bakmak için kabloyu kenarından delip akımını ölçtü. işlem bittiğinde delik kablonun teli hafif görünüyordu. O kısmı normal siyah elektirk bantıyla kapattı. Sorun olur mu?. Sanırım araba tesisatından gelen kablo. Balansa girdiği yerden önceki soket. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Bu işlem ne zaman ve neden yapıldı? Fotodaki kablo eski tip g3 balast- d2s kablosu galiba , bir de d2s'e çevirici mi var ek olarak?Balast uzatma (ek) kablosu abi balastı uygun uzaklığa taşır montaj kolaylığı sağlar , bu kablo üzerinden sadece 12V elektrik geçer balast besleme kablosu dur ampul giden değil.O yüzden tehlike arz etmez ama yinede iyi izole etmek en sağlıklı olanı ...Resmi temsili olarak koydum. Gerekirse çekerim resmini.Balans bağlandığında ampul yanmıyordu. Soketler arızalı mı diye bakmak için kabloyu kenarından delip akımını ölçtü. işlem bittiğinde delik kablonun teli hafif görünüyordu. O kısmı normal siyah elektirk bantıyla kapattı. Sorun olur mu?. Sanırım araba tesisatından gelen kablo. Balansa girdiği yerden önceki soket. 1 Yorum bağlantısı
Emre Kural 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Balast uzatma (ek) kablosu abi balastı uygun uzaklığa taşır montaj kolaylığı sağlar , bu kablo üzerinden sadece 12V elektrik geçer balast besleme kablosu dur ampul giden değil.O yüzden tehlike arz etmez ama yinede iyi izole etmek en sağlıklı olanı ... O zaman bez tesa ya gerek yok sanırım. pvc elektirik bandı yeterlidir öyle mi? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 O zaman bez tesa ya gerek yok sanırım. pvc elektirik bandı yeterlidir öyle mi?Yeterli 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 Ok, ben yanlış anlamışım, ekstra bir şeye gerek yok sorun olmaz. Ama balasta giren uçtan ölçmek dururken neden kabloyu sıyırdı anlamadım. Yorum bağlantısı
Emre Kural 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 Kabloyu açıp baktım. Nokta kadar bir yerden girmiş. Pvc tesa bant ile iyice sardım. Sorun olmaz diye düşünüyorum. Sokete elektrik gitmiyor zannetti herhalde. Yorum bağlantısı
Mehmet Alagöz 23 Nisan 2014 Paylaş 23 Nisan 2014 merhaba arkadaslar. aracımı yeni aldım. 2005 astra h cosmo. orjinal xenon farlar bulunmakta. ben aydınlatmasından hiç memnun değilim. cok zayıf gösteriyor. biri mavimsi biri sarı gibi yanıyor ayrıca. arkadaki aracın farları önümde gölge olusturuyor o derece zayıf. sorunum ne olabilir acaba. yoksa bu arabanın farı böylemi. şimdiden teşekürler Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 23 Nisan 2014 Paylaş 23 Nisan 2014 Merhaba, hoş geldiniz. Tahminimce balastlardan biri arıza yaptı ve yerine çin malı ampul ve balast takıldı. Mavi yanması 8000k veya üzerinde ampul kullanılmasından kaynaklanıyordur. Farların arkasında sonradan takılan balast var mı öncelikle bunu kontrol edin. Orjinal balastlar duruyorsa bir çift 4300k Osram veya Philips ampul almak sorununuzu büyük oranda çözecektir. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Nisan 2014 Paylaş 23 Nisan 2014 Hoş geldiniz Mehmet bey Ampul ve balastın resimlerini ekleyebilirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Nisan 2014 Paylaş 24 Nisan 2014 merhaba arkadaslar. aracımı yeni aldım. 2005 astra h cosmo. orjinal xenon farlar bulunmakta. ben aydınlatmasından hiç memnun değilim. cok zayıf gösteriyor. biri mavimsi biri sarı gibi yanıyor ayrıca. arkadaki aracın farları önümde gölge olusturuyor o derece zayıf. sorunum ne olabilir acaba. yoksa bu arabanın farı böylemi. şimdiden teşekürlerŞurdaki gibi fotoğraf çekip gönderin, yorumlayalım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts