Cenk Yıldız1679652602 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Farlar kapalı iken selektör yapmak hem balasta hem ampule zarar verir , D2S bi-xenonla farlar açıkken yapılan selektör D1S le aynıdır...Peki onu nasıl engellicez yani sonuçta daldık yaptık ilk seferdede zarar görebilir. Var mı bu işin bir püf noktası? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Peki onu nasıl engellicez yani sonuçta daldık yaptık ilk seferdede zarar görebilir. Var mı bu işin bir püf noktası?Panik yapmayın öyle bir kaç seferde bozulabilecek ürünlerden değildir Hella ama soğuk selektör yapmamaya özen gösterin , çok zor durumlarda düşünmeden selektör yapın canımıza malımıza zarar geleceğine ampul balast yansın daha iyi 2 Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Panik yapmayın öyle bir kaç seferde bozulabilecek ürünlerden değildir Hella ama soğuk selektör yapmamaya özen gösterin , çok zor durumlarda düşünmeden selektör yapın :good1:canımıza malımıza zarar geleceğine ampul balast yansın daha iyi Aynen öyle Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Hayırlı olsun. Fiyat biraz pahalı. 400'e falan bulunurdu belki de, sanayileri dolaşmak lazım. Bu balastların ateşleyicileri D1S mantığı ile çalıştığından selektörde sorun yaşamazsınız, kafanıza takmayın. Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Bu pin muhabbetini nasıl halledicez. Üstteki Xenon, alttaki halojen. Eksik kalan o 2 pini nasıl bağlamak gerekiyor? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Oraya başka hurda soket varsa onun pinleri sökülüp takılacak.Takmasıda bir o kadar zahmetli iştir.Soket değişimi yapacaksan bence uğraşma başına ciddi iş alabilirsin.Eski halojen ampul soketinden paralel kablo almanı tavsiye ederim. Kaloyuda arka kapakta bir yerden silikon izolesi ile çıkaracaksın. Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 http://www.opelcarclub.com/astra-205/sonunda-bixenon-mercekli-farlarimi-taktirdim-7416.htmlYukarıdaki linkte anlatılmış ama tam anlayamadım nasıl olduğunu hafta içi taktırıcam gittiğimde kafamda bişey kalsın istemiyorum Yorum bağlantısı
İsmail Özkan1679652604 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Opel astra h aracımda bi-xenon vardır fakat mercekler sıyah duruyor ve ıcı temızlenmesı gerek bunu kendım acıp ıcını temızlemek ıstıyorum ve mercek temızlemesı yapabılırmıyım yada yenısını nerden temın edebılırım yardımcı olur tavsıyede bulunursanız çok sevınırım Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Konu yanlış yerde Eliniz bu tarz işlere yatkınsa yapabilirsiniz astra farı hella markadır biraz zor açılabilir dikkat edin.Mercek teminini sahibinden.com dan yapabilirsiniz astra h veya rang rover diye geçer... Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 24 Kasım 2013 Paylaş 24 Kasım 2013 Veee sonunda farları taktırdım resimleride sizinle paylaşmak istedim. Yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler.Resim 1: Hella Bi-Xenon Mercekli Far SetiResim 2: Boş olan 9 ve 10 no.lu pinden kablo çekip yandaki kahverengi kabloya bağlayarak şasi alındı. (Bi-Xenon ve Manuel far ayarının çalışması için)Resim 3: Mustafa Abi montaj esnasında (Ankara Şaşmaz Spor Oto)Resim 4: Hella Orjinal ballastların far üzerine montajlanmış hali.Resim 5: Hella Orjinal Ateşleyici Resim 6: Can-Bus (Mustafa Edition) (Farın yanması ve arıza ışığı yakmaması için gereken akımı düzenliyor.)Resim 7: Farların montajlanmış hali.Resim 8: Farlar kapalı iken gece görünümüResim 9: Farlar açık iken gece görünümüMaliyet:Hella Orjinal Bi-Xenon Mercekli Far Seti (Sıfır) : 790TLHella Orjinal Ballast + Ateşleyiciler (Çıkma) : 500TLPhilips Orjinal D2S 85122+ Xenon Ampülü : 180TLCan-Bus Modülü : 75TLMontaj : 75TLToplam Maliyet : 1620TL 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Keyfine diyecek yoktur şimdi. Güle güle kullan. Seviye ayarını yapmayı unutma. Yorum bağlantısı
Sertan Çay1679652610 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 Siteyi çok uzun süreden bu yana takip ediyorum daha önce başka bir sitede yapmış olduğum mercek modifiyesini yayınlamıştım (astra g kasa)şu an aracım astra h kasa ve bu araç için ilker beyden hella nın yeni merceklerinden aldım bi-xenon ve montajını yaptım yanlız farın camını açmak imkansızdı biraz zorladım ama nafile sonra farı arkasındaki plastik kısımdan havya ile kestim merceklerin montajını yaptıktan sonra tekrardan havya ile plastik kısmı birleştirdim.birleştirdiğim yerleri iran yapıştırıcı adı vverilen yapıştırıcı ile yapıştırıp üzerine dayson cam macunu çektim...merceklerin arkasında görmüş olduğunuz düğmeler uzunlara bağlı merceğin uzun sellektör kısmını iptal ediyor...mercekleri ve kapakları iran yapıştırıcısı ve sun-fix adı verilen yapıştırıcı ile sabitledim...xenon montajıda yapacağım ama çok yakın bir zaman sonra aracın muayenesi olduğu için normal h7 ampul taktım... 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 Elinize emeğinize sağlık gayet temiz bir çalışma olmuş bir de 10mt mesafeden resim alabilirmiyiz... Bu arada aramıza hoş geldiniz Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın Teşekkür ederim Keyfine diyecek yoktur şimdi. Güle güle kullan. Seviye ayarını yapmayı unutma.Yaptım yaptım Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Sertan Çay1679652610 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 teşekkür ederim...hoş bulduk...en kısa sürede fotoğraflarını çekip koyacağım...bu arada malzeme konusunda desteğini esirgemeyen ilker beye çok teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Misafir 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 Keşke orjinal bi-xenonlu farın mercek kapağını kullansaydın. Çok daha şık olurdu. Ama buda güzel olmuş Yorum bağlantısı
Sertan Çay1679652610 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 servet abi ilker bey normalde birden fazla kapak göndermiş kenarlarında boşluk kalmadığı için bunu tercih ettim normalda bu biraz büyüktü kestim ve boyadım...diğerlerinde merceğin ayna kısmı ve ampul çok kötü gözüküyordu bu orjinale yakın olduğu için tercih ettim birde siyah renge boyasam mı diye düşünürken krom boya varmış garajda onunla boyadım... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Kasım 2013 Paylaş 27 Kasım 2013 Siteyi çok uzun süreden bu yana takip ediyorum daha önce başka bir sitede yapmış olduğum mercek modifiyesini yayınlamıştım (astra g kasa)şu an aracım astra h kasa ve bu araç için ilker beyden hella nın yeni merceklerinden aldım bi-xenon ve montajını yaptım yanlız farın camını açmak imkansızdı biraz zorladım ama nafile sonra farı arkasındaki plastik kısımdan havya ile kestim merceklerin montajını yaptıktan sonra tekrardan havya ile plastik kısmı birleştirdim.birleştirdiğim yerleri iran yapıştırıcı adı vverilen yapıştırıcı ile yapıştırıp üzerine dayson cam macunu çektim...merceklerin arkasında görmüş olduğunuz düğmeler uzunlara bağlı merceğin uzun sellektör kısmını iptal ediyor...mercekleri ve kapakları iran yapıştırıcısı ve sun-fix adı verilen yapıştırıcı ile sabitledim...xenon montajıda yapacağım ama çok yakın bir zaman sonra aracın muayenesi olduğu için normal h7 ampul taktım... Güzel olmuş, kapak daha değişik olabilirdi ama böyle de güzel. Neden bi-xenon uzunu gerektiğinde iptal etmek istedin ? Herkes halojeni iptal etmek ister de ? Bu arada, maşallah Astra H konusu aldı başını gitti Yorum bağlantısı
Sertan Çay1679652610 27 Kasım 2013 Paylaş 27 Kasım 2013 Güzel olmuş, kapak daha değişik olabilirdi ama böyle de güzel. Neden bi-xenon uzunu gerektiğinde iptal etmek istedin ? Herkes halojeni iptal etmek ister de ? Bu arada, maşallah Astra H konusu aldı başını gitti muayne zamanı geliyor uzunları kabul etmiyorlardır diye düşündüm(zaten kendi uzunlarıda çalışıyor) yanlışmı düşünüyorum...bu arada konunun birleştirilme sebebi nedir? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Kasım 2013 Paylaş 29 Kasım 2013 Ayrı halojen uzun yanması sorun olmaz çoğu araç öyle. Ayni kasa aracın birden fazla konusu olmaz birleştirilir, arayan baştan sona tek noktada bulsun ve okuyabilsin diye. Yorum bağlantısı
Sertan Çay1679652610 30 Kasım 2013 Paylaş 30 Kasım 2013 Ayrı halojen uzun yanması sorun olmaz çoğu araç öyle. Ayni kasa aracın birden fazla konusu olmaz birleştirilir, arayan baştan sona tek noktada bulsun ve okuyabilsin diye.peki benim aracımda zaten h1 uzun far var birde bi xenon sistemdeki uzunlar aktif olsa muayeneden geçemez diye düşündüm?ışığın duvara yansımasını yine çekmeyi unuttum yarın onuda çekip koyacağım şu muayne işi bitsin hemen xenonları takacağım bu arada bu 35w lık xenonun araçta arıza kodu vermesini nasıl engelleyebilirim? op-com cihazı 2010 kadar destekledi araç 2011 ve bazı menülere giremiyorum (mesela araç hızlanınca kapıların kitlendiği menüye) 12v 21w lık direnç bağlasam acaba sorunu çözebilirmiyim (bu arada nevşehirde 12v 21w direnci nerede bulabileceğim hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim) 1 Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız1679652602 1 Aralık 2013 Paylaş 1 Aralık 2013 peki benim aracımda zaten h1 uzun far var birde bi xenon sistemdeki uzunlar aktif olsa muayeneden geçemez diye düşündüm?ışığın duvara yansımasını yine çekmeyi unuttum yarın onuda çekip koyacağım şu muayne işi bitsin hemen xenonları takacağım bu arada bu 35w lık xenonun araçta arıza kodu vermesini nasıl engelleyebilirim? op-com cihazı 2010 kadar destekledi araç 2011 ve bazı menülere giremiyorum (mesela araç hızlanınca kapıların kitlendiği menüye) 12v 21w lık direnç bağlasam acaba sorunu çözebilirmiyim (bu arada nevşehirde 12v 21w direnci nerede bulabileceğim hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim)Bende geçen hafta taktırmıştım buradaki elektrikçi kendi imalatı can-bus modülü taktı. Hem xenonun pır pır etmesini engelliyor hem arıza ışığı yakmıyor. Mantık basit aracı kandırıyor sistem. 55w güç çekip 35w iletiyor. eğer düşünürseniz burdan kendisiyle konuşabilirim ürünleri size gönderebilir sanırım.Bir de size bir sorum olacak. Benim aracımda 2011 model bu araç hızlanınca kapıların kitlenmesi, aracın kapıları açıldığında park farlarının yanması gibi gizli özeliikleri açtırmak mümkün değil mi? Bizim araçta o donanımlar varda mı kapalı yoksa hiç yok mu? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Sertan Çay1679652610 4 Aralık 2013 Paylaş 4 Aralık 2013 (düzenlendi) nasıl bir sistem yaptığı ile ilgili bilgi alırsanız sevinirim...Elimden ufak tefek işler gelir malzeme bulup yapabilirim...bizim araçlarda dediğiniz özellikler var ,op-com cihazı ile aktif edilebiliyor (aracın kodunu bilmek şartıyla) ben mesela şu an gündüz farını aktif hale getirdim.Aracı çalıştırdığınızda sadece kısa farlar yanıyor (başka seçeneklerde var tabiki) başka hiç bir aydınlatma yanmıyor,aracın açıldığında parkların yanmasını görmedim belki vardır ama işte bendeki op-com cihazının yazılımı kapıları kitleme menüsüne girmiyor hata veriyor biraz araştırdım yeni versiyonun olması gerekiyormuş...(bendeki yazılım 2010 kadar araçları destekiyor)alışveriş merkezinin otoparkında park yerinden çıkarken çekmiştim...aracın muaynesinden dolayı xenonların montajını yapamadım ayın 15 inden sonra yapacağım bakalım nasıl duracak... 4 Aralık 2013 tarihinde Sertan Çay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özüpek 9 Ocak 2014 Paylaş 9 Ocak 2014 s.a arkadaşlar öncelikle mrblar herkese bir sorum olcaktı benim elimde astra h twinport enjoy 2007 makyajsız kasa var bildiğiniz üzre farları merceksiz bende karar verdim mercekli far yapmak için netten parçalarını topladım serviste yaptırmak için gittim orda ampulleri balastları herşeyi monte ettiler uzunlar stoplar sinyaller herşey yandı kısalar yanmadı yardım edebilirmisiniz bu konuda neden olmadı acep Yorum bağlantısı
Recommended Posts