M.Ali Güler 24 Mayıs 2010 Paylaş 24 Mayıs 2010 (düzenlendi) Hayırlı olsun.Belirtmeden geçemeyeceğim.Diyebilirimki sonradan mercek takılıpta yakışan en güzel far bu araçlarınki olsa gerek..Haklısın, aracın çehresini inanılmaz değiştirdi. Bence de yakışan en güzel arabalardan bitanesi. Farların dizaynı süper. Ampuller 6000K galiba Bir de duvar resmi alalım bakalım.Güle güle kullan. Özellikle seviye motorunun buna uyması büyük şans. Farların hella olmasının sonucu bu.Teşekkür ederim, duvar resmini de çekerim bugün yarın. Ampullar 8000K fakat inanılmaz aydınlatıyor. Seviye motoru da biçilmiş kaftan oldu walla. Araba, farlar değişince 2-3 yaş gençleşti diyebilirim 24 Mayıs 2010 tarihinde M.Ali G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mayıs 2010 Paylaş 24 Mayıs 2010 Ampullar 8000K fakat inanılmaz aydınlatıyor.Evet.. öyle zannedilir... Yorum bağlantısı
M.Ali Güler 24 Mayıs 2010 Paylaş 24 Mayıs 2010 Evet.. öyle zannedilir... Zannetmiyorum, fazlasıyla yeterli geldiğine inanıyorum Mehmet Bey. Ben xenonda 8000k den farklı bir ampul kullanmam, diğer araçlarım da da öyleydi. Bence 8000k den sonrası abartı. Sınırdayım diyebilirim Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mayıs 2010 Paylaş 24 Mayıs 2010 Sen birde 4100-4300 kullanda görelim .O zaman 8000 mi iyi aydınlatıyor yoksa 4xxxx serisimi görürsün. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mayıs 2010 Paylaş 24 Mayıs 2010 Zannetmiyorum, fazlasıyla yeterli geldiğine inanıyorum Mehmet Bey. Ben xenonda 8000k den farklı bir ampul kullanmam, diğer araçlarım da da öyleydi. Bence 8000k den sonrası abartı. Sınırdayım diyebilirim Görmek için 4300 K mükemmeldir.. 8000K ise sadece yakışır... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Mayıs 2010 Paylaş 25 Mayıs 2010 6000 k yapalm sunu Vakti zamanında hepsini kullandım gördüm... Görmesem belki ikna olurdum... Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 25 Mayıs 2010 Paylaş 25 Mayıs 2010 6000 k yapalm sunu her 4300, birgun elbet 6000k olacaktir. bozulmazdan az biraz evvel.! Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Mayıs 2010 Paylaş 26 Mayıs 2010 her 4300, birgun elbet 6000k olacaktir. bozulmazdan az biraz evvel.! Bu da güzeldi Yorum bağlantısı
Yunus Savaşan 12 Temmuz 2010 Paylaş 12 Temmuz 2010 (düzenlendi) Arkadaşlar opel astra h arabam var arabam için xenon far düşünüyorum ama kocaelinde en saglıklı nerde bulabilirim farın fiyatı ve işciligi için ne kadar ücret veriririm ve arabaya herhangi bir zararı olurmu garanti kapsamından cıkartırmı yardımcı olursanız sevinirim .. 12 Temmuz 2010 tarihinde Yunus Sava?an tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Morates 15 Eylül 2010 Paylaş 15 Eylül 2010 merhabalar araca angel eye yada ledli far almayı düşünüyordum sonra rakamlar orjinal fiyatı kıyasladığımda orjinal farı almak gerek fiyat gerekse kalite olarak daha mantıklı geldi, hella optik farlardan satın aldım. Şlerleyen günlerde aracıma montajını yaptıracam fakat h7 ile tadilat yaparak kullanmaktansa bixenonu aktive ettimek daha mantıklı geldi. Almış olduğum farlar d2s ampul kullanıyor ve buna uygun hella balast ve ateşleyeci izmirde nereye sorduysam bulamadım.bu kit olarak mı satılıyor ateşleyici, balast ve ampul olarak yoksa hepsini ayrı ayrı mı almam gerekiyor? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Eylül 2010 Paylaş 15 Eylül 2010 Kit olarak çıkma bulabilirsiniz.. İlker ile irtibata geçin.. Yorum bağlantısı
Mehmet Çalışal 20 Eylül 2010 Paylaş 20 Eylül 2010 (düzenlendi) merhabalar, bir çift, Astra H farı (Mercekli) siyah zemin satıyorum. HELLA marka.resimler linkte.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...-31743758/detay 24 Eylül 2010 tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Levent Odabaş 29 Eylül 2010 Paylaş 29 Eylül 2010 far içindeki buğuyu nasıl temızlerız.bir de farın ustundekı cızıklerı nasıl gıderılıyor.far temızleme yazıp google da arattıgımda istanbulda 1 yer cıkıyor ıcerenköyde.150 tl iç dış temızlık dıyor.dıs temızlıgını zımpara ıle dıyorlar.600-800-1200-2000 lık zımpara ve bol su ıle zımparalayıp cıla suruluyormuş.iç temizlik pekı nasıl olacak.Astra h ların farları kapalı bılıyorum ben.yardım edersenız sevinirim... Yorum bağlantısı
Erkam Uslukılıç 29 Eylül 2010 Paylaş 29 Eylül 2010 merhabalar araca angel eye yada ledli far almayı düşünüyordum sonra rakamlar orjinal fiyatı kıyasladığımda orjinal farı almak gerek fiyat gerekse kalite olarak daha mantıklı geldi, hella optik farlardan satın aldım. Şlerleyen günlerde aracıma montajını yaptıracam fakat h7 ile tadilat yaparak kullanmaktansa bixenonu aktive ettimek daha mantıklı geldi. Almış olduğum farlar d2s ampul kullanıyor ve buna uygun hella balast ve ateşleyeci izmirde nereye sorduysam bulamadım.bu kit olarak mı satılıyor ateşleyici, balast ve ampul olarak yoksa hepsini ayrı ayrı mı almam gerekiyor?Elimde Osram-Hella D2R xenon seti mevcut.Ballastlar D2S uyumlu ama takımı bozamam Yorum bağlantısı
Ahmet Rami Görgün 30 Eylül 2010 Paylaş 30 Eylül 2010 (düzenlendi) merhaba arkadaşlar ben astra h aracima orjŞnal xenon merceklŞ far taktirdirm, ama far ayarini düzgün yaptiramadim, bu konuda bana yardimci olabŞlen bŞrŞ olursa çok sevŞnŞrŞm. 30 Eylül 2010 tarihinde Sel tarafından düzenlendi Mesajlar?n?zda b Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Eylül 2010 Paylaş 30 Eylül 2010 far içindeki buğuyu nasıl temızlerız.bir de farın ustundekı cızıklerı nasıl gıderılıyor.far temızleme yazıp google da arattıgımda istanbulda 1 yer cıkıyor ıcerenköyde.150 tl iç dış temızlık dıyor.dıs temızlıgını zımpara ıle dıyorlar.600-800-1200-2000 lık zımpara ve bol su ıle zımparalayıp cıla suruluyormuş.iç temizlik pekı nasıl olacak.Astra h ların farları kapalı bılıyorum ben.yardım edersenız sevinirim...Forumda arama yapsaydın çözümü bulurdun :http://www.geceucusu.com/Sararan-ve-matlav...ek-1-t1430.htmlhttp://www.geceucusu.com/Sararan-ve-matlav...ek-2-t2332.htmlFarın içini temizlemen için açman gerekir, gerçekten gerekmiyorsa emin olmadan açmanı önermem. Bilen birine yaptırmalısın.merhaba arkadaşlar ben astra h aracima orjİnal xenon merceklİ far taktirdirm, ama far ayarini düzgün yaptiramadim, bu konuda bana yardimci olabİlen bİrİ olursa çok sevİnİrİm.Seviye ayarlama linki burada : http://www.geceucusu.com/Far-seviyesi-nasi...nir--t2417.html Yorum bağlantısı
Levent Odabaş 30 Eylül 2010 Paylaş 30 Eylül 2010 benım aracın farları o kadar soluk değil.bir tanesinin içinde bugu lekesi gibi lekeler mevcut.lekeden dolayı xenon bıraz dagılıyor gıbı duruyor.rengını değiştiriyor.sadece platix denılen urunu sursem işe yararmı?bır de bu sıte olarak bulusma veya toplantı yapılıyor mu uyeler kendı aralarında? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Eylül 2010 Paylaş 30 Eylül 2010 benım aracın farları o kadar soluk değil.bir tanesinin içinde bugu lekesi gibi lekeler mevcut.lekeden dolayı xenon bıraz dagılıyor gıbı duruyor.rengını değiştiriyor.sadece platix denılen urunu sursem işe yararmı?bır de bu sıte olarak bulusma veya toplantı yapılıyor mu uyeler kendı aralarında?Fotoğraf görmeden bir şey söylemek imkansız. Henüz bir toplantımız olmadı. Yorum bağlantısı
Aytekin Karahan 7 Ekim 2010 Paylaş 7 Ekim 2010 astra h xenon hakkında tüm sorularınızı cevaplayabilirim.farın buğusunu, buharını almak için farın arkasındaki kapağı çıkarıyorsunuz mümkün olduğu kadar uzun bir mesafe yapacağınız bir yolculuğa denk getirin yolda çamur, yağmur vs olmamalı yolculuğunuz bittikten sonrada kapak açık kalabilir güneşli bir yere park etmeye çalışın aracınızı..akşam olmadan farın kapağını kapatıyorsunuz (gece çiğ düşüyor) buğu çok fazla ise 2. günde tekrarlayın işlemi....1. en geç 2. gün sonra farınızıdaki buğu gidecektir..farınızın kenarında çatlak açıklık vs varsa far tekrar buğu yapabilir Yorum bağlantısı
Halil Güven1679652590 16 Kasım 2010 Paylaş 16 Kasım 2010 Merhaba arkadaşlar,Öncelikle Forum üzerindeki Tüm Xenon Kit uygulaması ile ilgili konuları okumama rağmen çok fazla anlamadığım için konuları tam olarak anlayamadım. Bu hususta yeni bir konu açmam hata ise özür dilerim, ancak büyük istekle aracıma taktırmak istediğim Hella Marka Mercekli Far + Xenon kit konusunda değerli yorumlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum.Ben daha önce Opel Astra H 2009 Model aracıma Serviste Xenon kit taktırdım. Aracımın bilgisayarında Sol \ Sağ far hatası verip sürekli olarak far yanmıyordu ( Daha sonra bunun Otomatik Yanan farlardan olduğunu öğrendim) Eğer Manuel olarak açtığınızda far yanıyordu. Ancak çok memnun olmadım hemde göz aldığı için hemde Gece Otomatik olarak yanmadığı için tekrar iade ettim. Şimdi aracıma Hella Marka Mercekli far ve Xenon kit taktırmak istiyorum. Bu konuya çok yabancıyım tam olarak nasıl ve ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Bir kaç alış veriş sitesinde 315 ile 350 Tl (Tek) Arasında farları buldum. Bunların yanında Ds2 Xenon kiti almam gerekiyormuş, Mercek farlarımın Xenon (6000k) Yanmasını istiyorum uzunlarımın ise Sarı olarak (Orijanilinde olan) farların yanmasını istiyorum. ( Beyaz olarak yanabilirse ki buda olabilir).Özet olarak aracımın Orijinal farlarımı söküp Hella marka mercekli far takıp + xenon kit almak ve aracımda her hangi bir hata vermeden yanmasını istiyorum. Aracımda geceye duyarlı far sönsörü ve Yükseklik ayarlarları mevcuttur bu yeni alacağım far ile de bu özelliklerini yitirmesini istemiyorum. Farları ve Xenon kit alıp direk olarak aracıma uygulaya bilirmiyim, yoksa aracıma yeni bir kablo çektirmem gerekiyormu ? Gaziantepde bu konudan çok anlayan olmadığı için bu uygulamayı yaptıracağım kişiye bunu iyi şekilde anlatmam gerekmekte. Bende bu konulardan tam olarak anlamadığım için değerli bilgilerinize ihtiyacım olacak, sizden ricam çok acemi birisine anlatırmış gibi bilgilerinizi benimle paylaşmak olacaktır. SaygılarımlaHalil GÜVEN Yorum bağlantısı
Halil Güven1679652590 17 Kasım 2010 Paylaş 17 Kasım 2010 (düzenlendi) bana ulaşırsanız ben size d2s kit bulabilirim bende kullanıyordum vw jetta aracımda evet bi-xenon oluyor ama şuanda ona çare bulamadık sadece bi-xenon hem uzun reflektörü uzun yapıyor hemde mercek böylece daha kaliteli bir yol aydınlatması oluyor.pardon bu farlar direk bi-xenon muş şansılısınız uzun kısa xenon Bektaş bey size Ö.M attım Hella Mercekli Far alırsam + çıkma Balast alırsam ve d2s ambül alırsam iş tamam mıdır ? Yoksa Xenon kit almalımıyımBalast dediğimiz aynı zamanda Xenon kit demek tir değil mi ?Alacağımız Hella Mercekli far bi-xenon dur ? Ve yukarıda saydığım ürünlere ihtiyacımız var ? Doğru anladım sanırım Bu ürünleri aldığımda Servis ile görüşsem montajı konusunda yardımcı olurlar mı acaba ? AracımınGarantisi devam ediyor çünkü.Bu işi yaparsam tüm detaylı resimlerini site üzerinde atacağım ki burada bulunan arkadaşlarımıza bundan faydalansınlar 17 Kasım 2010 tarihinde Halil G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 17 Kasım 2010 Paylaş 17 Kasım 2010 Halil bey herşeyden önce servis ile görüşün. Opel servisleri bu konularda biraz sıkıntılıdır. Şlk başta sizin aracınızada yaptıkları gibi çakma xenon kiti araca takıp bilmeyen müşterilere sanki orjinalmiş gibi araç faturasına "xenon paketi" diye ekleme yaparak satıyorlar. Çok yakın bir arkadaşım bu şekilde aracı xenon paketli aldım diye bana geldiğinde şok olmuştum. Bu sebeple dışarıdan alınan parçaların montajı konusunda sıkıntı yaratmayacaklarından emin olun.Bazı durumlarıda madde madde yazıyım.1-) astra mercekli orjinal farları hella d2s eski tip bixenon mercek kullanır. bixenon olmayanı zaten yoktur. Mercekte d2s tir. Bu sebeple d1s kite ihtiyacınız yoktur. Zaten d2s hella merceğe takılmazda. Far sensörü olması önemli değil zaten dediğim gibi aracın orjinalinde bile d2s kit mevcut. Zaten gündüz selektör yaptığınızda xenonlarınız yanmaz. Bu sebeplede d1s kit tamamen gereksiz oluyor. Farların orjinalinde Gen4 Hella D2S kit mevcuttur. Bu kiti kullanmanızı tavsiye edeirm çünkü farın altında balastı sabitleyecek yerden, soketlerine kadar bu kite hazır şekilde gelmektedir.2-) şu an aracınızdaki farlarda servo motorlu manuel yükseklik ayarı mevcuttur. Mercekli farlarda ise step motorlu otomatik yükseklik ayarı var. Bu sebeple yeni alıcağınız mercekli farların yükseklik ayarının çalışması mümkün değildir. Ancak eski farlarınız içindeki servo motorlar bir şekilde yeni fara takılabilirse yükseklik ayarını kullanırsınız. Step motorlar genelde far içinde sabit olur. Bu sebeple bu far motoru işi yüzünden yeni farları açmak zorundasınız.3-) Aracın hata vermesi halojen sisteme xenon kit takıldığı için oluyor. Kitin d2s, d1s, h7 olması ile bir ilgisi yoktur. Hata vermeyen bir xenon kit takarsanız ampul tipi ne olursa olsun çalışır. Bu arada hella marka orjinal kit kullanırsanız hata vermeme şansıda yok malesef. Ancak kondansatör vb uygulamalar ile çözmeye çalışmak gerekir. 4-) Bu konuda çok emin değilim elimde far olmadığı için bakamadım. Yanlış hatırlamıyorsam sizin farlarınız ile mercekli farların soket girişleride biribirinden farklıydı. Yani aracınızdaki far soketi direk olarak mercekli farlara uymayacaktır. Farlar üzerindeki motor vb parçalar farklı olduğu için soketlerde farklı. Soket yerine uyabilir fakat motor vb. işlemler için yapılacak kablo işlerini kesinlikle servis yapmayacaktır. Zaten servo motorun soketide step motora uymaz. Açıkçası bu dönüşüm süreci biraz sıkıntılı. Sonradan bu problemleri yaşayıp sıkıntı çekmemeniz açısından hepsini çok iyi kavramak lazım.Far hariç gerekli tüm kit vb malzemeler elimde mevcut. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 17 Kasım 2010 Paylaş 17 Kasım 2010 Halil bey herşeyden önce servis ile görüşün. Opel servisleri bu konularda biraz sıkıntılıdır. Şlk başta sizin aracınızada yaptıkları gibi çakma xenon kiti araca takıp bilmeyen müşterilere sanki orjinalmiş gibi araç faturasına "xenon paketi" diye ekleme yaparak satıyorlar. Çok yakın bir arkadaşım bu şekilde aracı xenon paketli aldım diye bana geldiğinde şok olmuştum. Bu sebeple dışarıdan alınan parçaların montajı konusunda sıkıntı yaratmayacaklarından emin olun.Bazı durumlarıda madde madde yazıyım.1-) astra mercekli orjinal farları hella d2s eski tip bixenon mercek kullanır. bixenon olmayanı zaten yoktur. Mercekte d2s tir. Bu sebeple d1s kite ihtiyacınız yoktur. Zaten d2s hella merceğe takılmazda. Far sensörü olması önemli değil zaten dediğim gibi aracın orjinalinde bile d2s kit mevcut. Zaten gündüz selektör yaptığınızda xenonlarınız yanmaz. Bu sebeplede d1s kit tamamen gereksiz oluyor. Farların orjinalinde Gen4 Hella D2S kit mevcuttur. Bu kiti kullanmanızı tavsiye edeirm çünkü farın altında balastı sabitleyecek yerden, soketlerine kadar bu kite hazır şekilde gelmektedir.2-) şu an aracınızdaki farlarda servo motorlu manuel yükseklik ayarı mevcuttur. Mercekli farlarda ise step motorlu otomatik yükseklik ayarı var. Bu sebeple yeni alıcağınız mercekli farların yükseklik ayarının çalışması mümkün değildir. Ancak eski farlarınız içindeki servo motorlar bir şekilde yeni fara takılabilirse yükseklik ayarını kullanırsınız. Step motorlar genelde far içinde sabit olur. Bu sebeple bu far motoru işi yüzünden yeni farları açmak zorundasınız.3-) Aracın hata vermesi halojen sisteme xenon kit takıldığı için oluyor. Kitin d2s, d1s, h7 olması ile bir ilgisi yoktur. Hata vermeyen bir xenon kit takarsanız ampul tipi ne olursa olsun çalışır. Bu arada hella marka orjinal kit kullanırsanız hata vermeme şansıda yok malesef. Ancak kondansatör vb uygulamalar ile çözmeye çalışmak gerekir. 4-) Bu konuda çok emin değilim elimde far olmadığı için bakamadım. Yanlış hatırlamıyorsam sizin farlarınız ile mercekli farların soket girişleride biribirinden farklıydı. Yani aracınızdaki far soketi direk olarak mercekli farlara uymayacaktır. Farlar üzerindeki motor vb parçalar farklı olduğu için soketlerde farklı. Soket yerine uyabilir fakat motor vb. işlemler için yapılacak kablo işlerini kesinlikle servis yapmayacaktır. Zaten servo motorun soketide step motora uymaz. Açıkçası bu dönüşüm süreci biraz sıkıntılı. Sonradan bu problemleri yaşayıp sıkıntı çekmemeniz açısından hepsini çok iyi kavramak lazım.Far hariç gerekli tüm kit vb malzemeler elimde mevcut.üstatlar daha ii bilir ama bence bu kadar uğraşmak yerine aracın mevcut H7 farlarına bixenon mercek montajı yapılması daha kolay ve mantıklı değil mi? uzunlara da beyaz ampul parklara da beyaz led güzel bir kombinasyon olur gibi geliyor bana... hem de far sensöründe de sıkıntı olmaz, seviye motorunda da... Yorum bağlantısı
Recommended Posts