Mehmet Ozyurek 28 Aralık 2008 Paylaş 28 Aralık 2008 Sokak lambalarının olmadığı yollara çıktınız mı... ?Eminimki tüm yağan karlar üstünüze üstünüze gelecektir.. Yorum bağlantısı
Can Can 29 Aralık 2008 Paylaş 29 Aralık 2008 Özellikle hem sokak ışıklarının bol olduğu ana yola hem de bizim sitenin olduğu zifiri karanlık yola çıkıp denedim. Tipi şeklinde bir yağış yoktu ama yine de iyi kar yağıyordu. Dediğim gibi halojen farlarıma göre perf mamnun kaldım. Ha belki 6000k alsam daha da memnun kalabilirdim o ayrı. Asıl mercekleri takınca ne olacak onu merak ediyorum. Aydınlatma düşerse ampülleri 6000K ile değiştirebilirm o zaman Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 30 Aralık 2008 Paylaş 30 Aralık 2008 gözle görünen aydınlatma biraz düşer.çünkü farlar hemen yakını daha iyi aydınlatır. mercek genel olarak uzakları daha iyi daha DÜZGÜN aydınlatır. Yorum bağlantısı
Ali Elöver 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Merhaba arkadaşlar,Öncelikle Selçuk Bey elinize sağlık, çok faydalı ve bilgi dolu bir forum olmuş. 1 senedir ziyaretçi olarak ( Megane 2 submarine mod'um Sercan Keklik isimli arkadaş tarafından nette bulunup burdan yayınlandığından beri ) forumu takip ediyorum. Bugün kayıt oldum , siz forumdaşlara danışmak istediğim konular var. Eski arabam Megane 2'de Dyn'de orjinal xenon far vardı. Mercek, 4300 k ışık, far yıkama ve arka aks far ışık seviye sensör detaylarının ciddiyetinin ve gerekliliğinin farkındayım. Fakat bunlar yeni arabamda olmayan şeyler. Bunların yapılmasınında fayda/maliyet olarak gereksiz olduğunu düşünüyorum. Şu anda sahip olduğum arabam 2008 model Astra H Enjoy, bu arabada oldukça güzek aydınlatan farlar var ve bunun daha da iyi olması için sadece 4300 K H7 xenon kit takmayı düşünüyorum.Merak ettiklerim;1. Astra H'ye merceksiz xenon uygulayan arkadaşların memnuniyet dereceleri.2. Astra H'ye far içini açarak Hella, Valeo vs mercek xenon uygulayan arkadaşların memnuniyet dereceleri.3. Astra H'de sıkça karşılaşılan xenon yanmaması sorununu yaşatmayacak kit markaları.4. Astra H'nin yuvarlak merceğinin ışığı diğer H7 araçlar kadar çok dağıtmadığını trafikte gözlemliyorum ve mercekli Megane 2'den çok fazla göz almıyorlar. Sizin yorumlarınız nedir ? 5. Astra H'ye far içini açarak Hella, Valeo vs mercek + siyah veya füme zemin uygulamama direkt yardım edebilecek arkadaşların fikir ve yardımları.Yukardaki sorularım hakkında kısaca yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk ederim. Aracımın farları da bu krom zeminliler. Yorum bağlantısı
Can Can 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Slmlar yakın zamanda Astra H aracıma xenon kit taktım. Farlarım merceksiz. Aldığım xenon kitin markası Sentinel ve 8000K. Arıza ışığı falan yakmadı. 2 haftadır kullanıyorum ve çok memnunum. Sanırım far yapısından olsa gerek sonradan xenon takmış araçlara göre (merceksiz farlara) göz alma daha az. Ama en kısa zamanda mercekli far alacağım (bana özel msj atarsan astra h için mercekli angel eye kit satan bir yer buldum, seninle de paylaşırım)6000K alsam mı diye çok düşündüm ama 8000k larda gayet iyi aydınlaytıyor. Yağışlı havada nasıl olur korkum vardı ama özellikle karda çok fazla deneme şansım oldu ve halojen farlara göre inanılmaz güzel aydınlatıyor. Ancak mercekli fara geçince ampülleri daha iyi aydınlatma için 6000K larla değiştireceğim.Sorularına gelirsek.1 Çok memnunum ama karşıdan gelen trafiği de düşünerek mercekli fara mutlak gçeceğim2-Bu tür uygulamları forumda gayet başarılı yapan arkadaşlar var. ama ben orjinal farlara kıyamadım. ayrıca artık araç muayenesinde mercekli farlarda xenon varsamutlaka far yıkama arıyorlar yoksa muayeneden geçemiyor araç. Bu nedenle orjinal farları ne olur ne olmaz diye koruyayım dedim. Bunun yeine yukarıda da bahsettiğim gibi mercekli angel eye kit alacağım. Bu kitin merceklerinden memnun kalmazsam (ki tkanlar çok memnun) ancak o zaman mercek değişimine giderim.3- Benim taktığım kitin markası Sentinel ve harhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ne araıza lambası yaktı ne de başka bir sorun oldu (umarım böyle devam eder). Bildiğim kadarıyla MTEC de uyarı lambası yakmıyor4- Astra H ların orjinal xenon kili olanlarında mercekler icdden çok küçük ve aydınlatma diğer xenon lu araçlara göre daha az5-Yukarıda da dediğim gibi bu uygulamayı çok iyi yapan arkadaşlar var ama benim şahsi fikrim orjinal farlarına kıyma. Çıkma far veya yeni bir çift astra H farı da alabilirsin ama fiyatları zaten angel kit fiyatıyla hemen hemen aynı olacak. Yorum bağlantısı
Ali Elöver 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Slmlar yakın zamanda Astra H aracıma xenon kit taktım. Farlarım merceksiz. Aldığım xenon kitin markası Sentinel ve 8000K. Arıza ışığı falan yakmadı. 2 haftadır kullanıyorum ve çok memnunum. Sanırım far yapısından olsa gerek sonradan xenon takmış araçlara göre (merceksiz farlara) göz alma daha az. Ama en kısa zamanda mercekli far alacağım (bana özel msj atarsan astra h için mercekli angel eye kit satan bir yer buldum, seninle de paylaşırım)Detaylı cevapların ve yardımın için tşk ederim.Ben 4300 K düşünüyorum hatta Ebay'de de buldum sıfır kit. Megane arabamda 4300 K idi ve aydınlatma performansından memnundum. Özelden msj atıyorum mercekli far için ama bildiğim kadarı ile bu çançinçon'ların mercekleri kalitesiz ve xenon'a rağmen aydınlatma başarısız. Onun içini açmak mercek takmak falan da gene uğraş ve masraf baya. Kaliteli olan varsa alırız tabi.1 Çok memnunum ama karşıdan gelen trafiği de düşünerek mercekli fara mutlak gçeceğimBen Astra'lar dan gelen ışıktan hiç rahatsız olmadım daha. Mercekli şık duruyor o ayrı mesele.2-Bu tür uygulamları forumda gayet başarılı yapan arkadaşlar var. ama ben orjinal farlara kıyamadım. ayrıca artık araç muayenesinde mercekli farlarda xenon varsamutlaka far yıkama arıyorlar yoksa muayeneden geçemiyor araç. Bu nedenle orjinal farları ne olur ne olmaz diye koruyayım dedim. Bunun yeine yukarıda da bahsettiğim gibi mercekli angel eye kit alacağım. Bu kitin merceklerinden memnun kalmazsam (ki tkanlar çok memnun) ancak o zaman mercek değişimine giderim.Doğru diyorsun, hoş benim 2 sene vaktim var muayne için ama orj elde tutmak da iyi fikir. Merak ettim farların markasını. 3- Benim taktığım kitin markası Sentinel ve harhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ne araıza lambası yaktı ne de başka bir sorun oldu (umarım böyle devam eder). Bildiğim kadarıyla MTEC de uyarı lambası yakmıyorTşkler, umarım benim bulduğum 4300 K'lerde arıza lambası yakmaz, satıcı yakmaz diyor ama bakalım. 4- Astra H ların orjinal xenon kili olanlarında mercekler icdden çok küçük ve aydınlatma diğer xenon lu araçlara göre daha azÇok pahalı ve soketleri de farklı sanırım.5-Yukarıda da dediğim gibi bu uygulamayı çok iyi yapan arkadaşlar var ama benim şahsi fikrim orjinal farlarına kıyma. Çıkma far veya yeni bir çift astra H farı da alabilirsin ama fiyatları zaten angel kit fiyatıyla hemen hemen aynı olacak.Haklısın, ucuz yollu kaliteli angel olursa orjinale kıymam ama sonuçta bi dolu masraf yapıp da kalitesiz mercekli angela + xenon'a , sonra standart H7 kadar performans alamazsam üzülürüm. Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 oem mercekli far alıp onları kullanmanızı önerıcem ama cünkü hıd kit inanın cok kötü performans sergılıyormuş, bizzat yaşadıgım için söylüyorum mercege geçtikten sonra önümü görmeye başladım.. Soketleri ve yükseklik ayarı halledilebilir bi problem ama burda en önemli olan sızın kararınız..Bende HID kıtten Oem xenona geçtim şiddetle öneririm.. Yorum bağlantısı
Ali Elöver 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 oem mercekli far alıp onları kullanmanızı önerıcem ama cünkü hıd kit inanın cok kötü performans sergılıyormuş, bizzat yaşadıgım için söylüyorum mercege geçtikten sonra önümü görmeye başladım.. Soketleri ve yükseklik ayarı halledilebilir bi problem ama burda en önemli olan sızın kararınız..Bende HID kıtten Oem xenona geçtim şiddetle öneririm..Tşkler ama Opel OEM farlar gereksiz derecede pahalı, 2000-3000 ytl lerden bahsediliyor, yoksa direkt alır takardım düşünmeden. Aslında 4300 HID H7 olarak denemek istiyorum. Bakalım hayırlısı, hangisi maddi olarak bana ve fayda olarak orjinale en uygun olursa onu seçeceğim sanırım. Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 cıkma bakın derım opelın cok fazla cıkma xenon merceklisi var tabi maddiyat cok önemli bu durumda ama bir diger yandan ise sizin ve karşı tarafın sürüş güvenligi diyebilirim çok rahatlıkla, cünkü gerçekten HID kitten Mercege döndügünüzde HID kitli araçlara küfürü bırakın, inip lütfen ya farınızı ayarlatın yada kitinizi sökün dedigim anları bılıyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Aracın oem xenon farı var temiz çıkmalarını araştırıp onu alman en mantıklısı. Zaten daha önce de böyle bir araç kullanmışsın. Bu seçenek olmasaydı diğer uydurmasyon yöntemleri tartmak anlamlı olabilirdi. Denemek amacıyla şimdi kit alıcaksın sonra (diğer herkeste olduğu gibi) mutlu olmayıp mercek taktırıyım/angel alıyım düşünmeye başlıycaksın. (viperking gibi) Bu noktada zaten nerdeyse çıkma oem far maliyetini geçmiş oluyorsun. Yıllarca kullanacağın bir şeyde uzun vadeli düşünürsen diğer avantajları da kazanç olarak yanında kalır. Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 4 Ocak 2009 Paylaş 4 Ocak 2009 Aracın oem xenon farı var temiz çıkmalarını araştırıp onu alman en mantıklısı.eklemek istiyorum.. En başarılı yöntemde bu, bulmakta zorluk cekılmeyecek bır araç, uygulamadada sıkıntı yaşatıcagını sanmıyorum ama sonuca bakıldıgında yapabılecegınız en başarılı xenon modifikasyonunu yapmış olucaksınız.. Yorum bağlantısı
Ali Elöver 4 Ocak 2009 Paylaş 4 Ocak 2009 Aracın oem xenon farı var temiz çıkmalarını araştırıp onu alman en mantıklısı. Zaten daha önce de böyle bir araç kullanmışsın. Bu seçenek olmasaydı diğer uydurmasyon yöntemleri tartmak anlamlı olabilirdi. Denemek amacıyla şimdi kit alıcaksın sonra (diğer herkeste olduğu gibi) mutlu olmayıp mercek taktırıyım/angel alıyım düşünmeye başlıycaksın. (viperking gibi) Bu noktada zaten nerdeyse çıkma oem far maliyetini geçmiş oluyorsun. Yıllarca kullanacağın bir şeyde uzun vadeli düşünürsen diğer avantajları da kazanç olarak yanında kalır.Dediklerinize %100 katılıyorum, ama Astra da OEM çözüm aşırı pahalı. Maalesef çıkma temiz bulamadım. Genelde ayakları falan kırık, ön camında derin oyuklar oluyor .Uzakdoğu Angeleye'dan da kalitesiz mercekten dolayı çok iyi performans alacağımı sanmıyorum, ama şu an en iyisi angel alıp xenon kitle kullanmak gibi duruyor. Orjinalleri de muayneye saklamak gerecek.Bakalım hayırlısı, yavaş yavaş başladım ciddi araştırmaya, umarım olumlu olur sonucu. eklemek istiyorum.. En başarılı yöntemde bu, bulmakta zorluk cekilmeyecek bır araç, uygulamadada sıkıntı yaşatıcagını sanmıyorum ama sonuca bakıldıgında yapabılecegınız en başarılı xenon modifikasyonunu yapmış olucaksınız..Umarım temiz çıkma far bulurum OEM ama şimdiye kadar 3 tane baktım, üçüde birbirinden kötü örneklerdi. Duyan olurda haber verirse çıkma Astra farı sevinirim. Tşkler. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 4 Ocak 2009 Paylaş 4 Ocak 2009 bence mercek montajı en uygun yol olur. Hem angel fardan daha ucuza gelir. Hem OEM fardaki kalitenin aynısı olur. Oem farın yükseklik ayar motoru xenon olduğu için STEP motordur. Sizin farınızdaki ise SERVO motor. Bunlar yerine uyuyormu önce bunu deneyin. Uymazsa zaten yükseklik ayarını kaybediceğiniz için hiç boşa almayın. Mercek montajı en mantıklısı. Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 4 Ocak 2009 Paylaş 4 Ocak 2009 bence mercek montajı en uygun yol olur. Hem angel fardan daha ucuza gelir. Hem OEM fardaki kalitenin aynısı olur. Oem farın yükseklik ayar motoru xenon olduğu için STEP motordur. Sizin farınızdaki ise SERVO motor. Bunlar yerine uyuyormu önce bunu deneyin. Uymazsa zaten yükseklik ayarını kaybediceğiniz için hiç boşa almayın. Mercek montajı en mantıklısı.ahmet ilker benimkini yaptı işte.. önemli olan burda 2 farında oem xenonun ve halogenın aynı tası kullanmaları.. benımkı kullanıyordu fakat soketlerı motoru ve yer yer farklılıkları vardı ama gayette güzel mis gibi calıstırdık ve su an içerden 1-2-3 diye rahatlıkla ayar yapabılıyorum. Dedıgın gıbı en önemli etken yerlerının yanı projektörün geçme yerlerının aynı olması.. eger aynı ıse oem xenon cok mantıklı bence, degil ise custom mercekten başka cözüm yolu yok gıbı gözüküyor Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 5 Ocak 2009 Paylaş 5 Ocak 2009 Bunlar yerine uyuyormu önce bunu deneyin.tamam bende uyuyorsa dedim zaten eğer uyarsa tabiki uğraşmanın hiçbir mantığı yok. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Şubat 2009 Paylaş 14 Şubat 2009 Oem dediğimiz şey orjinal far. Orjinale en yakın görüntü ve en iyi xenon kalitesi bununla elde edilir. Tabii ki orjinalde angel halka yok.Angel halka istiyorsan piyasada satılan angelli farlardan alıcaksın. Angel farların bazı markalara (galiba FK) orjinal seviye moturunu takabiliyosun, satın aldığın kişiye bunu sorman lazım, çoğunda seviye ayarı tornavidayla manuel olarak fardaki vidalardan yapılır. Yorum bağlantısı
Mustafa Cizrelioğulları 10 Mart 2009 Paylaş 10 Mart 2009 arkadaşlar merhabalar benim astra h enjoy aracım bulunmakta aracın üzerine halojen tip farlarım var onlara h7 cenmax xenon kit takılı ; forumdan ali arkaşımızdan bi xenon hella farları aldım (bu hafta içi teslim alıcam şehir dışında olduğumdan dolayı) . Sorum şu benim h7 xenon kitine d2s ampüller uyarmı ? Çok farklı şeyler söyleniyor çünkü bi kaç kişi uyar dedi bi kaç kişi d2s komple kit alman lazım çünkü h7 balastlarda 'ateşleyici' (kablo sanırım anlamadım) yokmuş bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim ... Yani sonuç olarak h7 balastlara d2s ampülü takabilirmiyim yoksa ateşleyici denilen şey yüzünden d2s komple kit mi almam gerekli ?birde konnektör lazım denilmekte bana anlatan kişilerin hepsi kendilerinden çok emin bende burda şaşırıp kalıyorum zaten biri uyar biri uymaz diyor ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Mart 2009 Paylaş 11 Mart 2009 H7 balastı D2S'e çeviren aparatlardan oluyor ama konnektörü balastına uyuyor mu test edip emin olmadan alma. En düzgün olan yol hiç ara bağlantı kablo vs kullanmadan direk D2S kit alıp kullanman olucaktır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Mart 2009 Paylaş 11 Mart 2009 Çinden alınan D2s kitlerde balast ve ampul kablosu universal oluyor.. D2s için connektor oluyor setin içinde... Yorum bağlantısı
Can Can 21 Mart 2009 Paylaş 21 Mart 2009 TUV muaynesinde sorun olmasın diye xenonlarımı söktürmüştüm. Daha sonra tekrar taktırdım. Bu gün farkettim ki sol taraftaki daha parlak yanarken sağdaki sanki oraya mavi ampül takmışım gibi yanıyor. Ama gece aydınlatmasında bir sorun yok. Kesilme çizgisine baktığımda sanki soldaki yüksek sağdaki düşük gibi görünüyor. Acaba bu dengesizlikten dolyaı mı görüntü o şekilde, yoksa başka bir sorun mu var? Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 21 Mart 2009 Paylaş 21 Mart 2009 Resim ekleyin yorum yapalım,böyle tahmin yüretmek zor. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Mart 2009 Paylaş 21 Mart 2009 TUV muaynesinde sorun olmasın diye xenonlarımı söktürmüştüm. Daha sonra tekrar taktırdım. Bu gün farkettim ki sol taraftaki daha parlak yanarken sağdaki sanki oraya mavi ampül takmışım gibi yanıyor. Ama gece aydınlatmasında bir sorun yok. Kesilme çizgisine baktığımda sanki soldaki yüksek sağdaki düşük gibi görünüyor. Acaba bu dengesizlikten dolyaı mı görüntü o şekilde, yoksa başka bir sorun mu var?Ampül oturmamıştır.kontrol edin. Yorum bağlantısı
Can Can 22 Mart 2009 Paylaş 22 Mart 2009 Aracım Astra H Bakalım 1-2 gün içinde taktırdığım yere tekrar gideceğim. Olmadı fotoları çekip buraya yüklerim. Yorum bağlantısı
Levent Odabaş 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 bazı sorularım olacak.1 senedır arastırıyorum herkes başka şeyler söyluyor.1-orjınal astra h lardakı merceklı farların markası hella marka değil mi?2-oem nedir?3-http://www.otoyedekparca.com/ bu sitedekı hella marka far orjınal ise ben bunları alıp özel opel servısınde 250 TL.ye xenon kit taktırabılırmıyım.sorun olur mu?yuvaya uydu uymadı.hangı marka almalıyım?orjınal cosmodakıler ne markadır?4-orjınal cosmo dakıler 4300 k denılıyor.orjınallerı ne marka var ustunde.6000 k taksam ona yakın göruntu elde edebılır mıyım?yoksa 4300 k alsam yeter mı?5-bunlar takıldıktan sonra far yukseklık ayarı olmayacak sanırım.takıldıgı gıbı kalacak mı?6-bı-xenon işi için ayrı bır beyın gerekıyor mu.bir özel servıste bana bunu dedıler.bir başka servıse orjınal cosmolarda tek beyın butun xenonlara hukmedıyormuş doğru mu?şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Recommended Posts