Aytekin Karahan 2 Kasım 2008 Paylaş 2 Kasım 2008 direk ithal eden kişilerle görüştüm msnden fk depo markası için gerçekten kaliteli dediler...daha önce sorun yaşadığımız farlar oldu dediler ama bu far iyiymiş hakkaten bide orjinal mercekli far alıcak olsam 1600 ytl fiyat çıkıyor yaklaşık opelim.net ten birkaç kişide yazmış memnunlar..mercek değiştirme olayınada sıcak bakmıyorum farın içi açıldımı buhar yapıyor bende yapmadı diyenlerde var ama risk almak istemiyorum...üstte yazdığım xenon olayınıda mtec kit almadan çözemiycem forumdan anladığım kadarıyla mtec in sitesini inceledim xenon konusunda bayağı bi aşmışlar..eski kiti naapcam bilmiyorum h7....sislere takıyım desem h3 uyduramayız herhalde soket yapısı farklıdır...bütün elektrikçiler aynı şeyi söyledi bana bütün xenonlar aynıdır dedi bende inandım gittim 200 usd ye bundan 1.5 yıl önce almıştım cenmax takayım diyodum ama mtec alıcam herhalde, çünkü konusu aydınlatma mtecin Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Kasım 2008 Paylaş 2 Kasım 2008 FK'larda mercek H7 olarak geliyor genelde, şu anki kitini onda da kullanabilirsin. Bir çoğuna da orjinal far motorları uyuyor yükseklik ayarı eskisi gibi kullanılabiliyor. Çıkma olarak temiz oem xenon farlar bulunabilir ben olsam ona yoğunlaşırdım. Arıza lambası sorunu pek kolay çözülebilecek bişey gibi görünmüyor umarım marka değiştirince çözülür. Yorum bağlantısı
Aytekin Karahan 2 Kasım 2008 Paylaş 2 Kasım 2008 (düzenlendi) evet h7 kitim sorunlu olmasa yeni farımda onuda kullanıcam bakalım maddiyat tabi yeni kit alamayız belki fardan sonra...bide şöyle birşey duydum astra h larda kısalar h7 uzunlar h 11 miş ama bu fk depo marka farı taktıktan sonra ikiside h7 oluyormuş..ama bence bu mteci taktından sonra sorun yaşamıycam sanırım çok okudum bu konu ile ilgili yazı gözlerim ağrıdı artık 2 Kasım 2008 tarihinde aytekin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Kasım 2008 Paylaş 2 Kasım 2008 Xenonu kısaya takıcaksın, yeni farın kısası H7 ise zaten sorunun olmaz. Astra H'da uzun H1 diye biliyorum yeni farında uzun H7 ise ona uymayacağından yeni bi H7 halojen ampul takacaksın o kadar. Yorum bağlantısı
Aytekin Karahan 2 Kasım 2008 Paylaş 2 Kasım 2008 (düzenlendi) Xenonu kısaya takıcaksın, yeni farın kısası H7 ise zaten sorunun olmaz. Astra H'da uzun H1 diye biliyorum yeni farında uzun H7 ise ona uymayacağından yeni bi H7 halojen ampul takacaksın o kadar.ok farı alıyım pztesi günü sonucu yazıcam buraya uzunlarıda mümkün olduğu kadar beyaz yanan bir h7 halojenle değiştiririm önereceğiniz bir marka varmı h7 halojen içinosram cool blue almıştım eski aracıma ama tam beyaz yanmıyordu..edit...vazgeçtim sarı alıcam beyaz yanan halojenler çabuk patlıyomuş 2 Kasım 2008 tarihinde aytekin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Can Can 9 Kasım 2008 Paylaş 9 Kasım 2008 Bir arkadaşım bana Sentinel marka xenon H7 set almış. Üzerinde "made in china" yazıyor. Çin malı çoğu kitin kötü olduğu duyumunu aldım. Ancak nette ve forumlarda aradığım kadarıyla Sentinel den memnun kalan çokmuş.Bu markayı kullanan, hakkında duyum alan varsa burada paylaşabilir mi?Bir de aracım Astra H. Bu kit arıza lambası yakar mı? Yaktığı takdirde bu sorunu nasıl çözbilirm? Yorum bağlantısı
Levent Odabaş 10 Kasım 2008 Paylaş 10 Kasım 2008 ben de 06 model astra var arkadaşlar.normal düz farlılardan.bu forumda baya güzel bilgiler edindim.faydalı bir siteben ikitelli atatürk oto sanayi de 500 ytl ye mercekli far buldum.400 e de var ama az çizikleri var.bunları alıp nerede güzel takarlar.hem uzun hem kısa yanacak.işçilik iyi olacak.arıza kodu filan yazmıyacak.bazılarınızda arıza veren de var buhar alanda var.yaptırabileceğim bir yer biliyorsanız yer ve telefon numarasını verirseniz sevinirim?Şstanbulda olacak... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 10 Kasım 2008 Paylaş 10 Kasım 2008 farınız orjinal buhar sorunu olmayacaktır.gene farınız orjinal olduğu için oem xenon kullanmanız gerekicek ki bu durumda araç hata vericektir.takmak kolay iş fakat ondan önce farları iyice araştırıp öyle alın. aracınızdaki orjianl farlar yükseklik için servo motor kullanır. mercekli farlarsa step motor kullanır. sizin şu an aracınız üzerindeki farların servo motorlarının mercekli fara uyması gerekir yoksa yükseklik ayarını kaybedersiniz. birde aracınızın mercekli farı bixenon hella mercek kullanır. bixenon bağlantısı falanda olduğu için muhtemelen far arkasındaki sokette sizin farınızdakinden farklıdır. kablo kesilmesi gerekebilir. bixenon için ayrıca elektrik çekmek gerekebilir. dediğim gibi bunları araştırıp öyle alın farları Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Kasım 2008 Paylaş 11 Kasım 2008 Daha önceki başlıklarda çeşitli bilgiler mevcut, özellikle http://www.geceucusu.com/index.php?s=&am...post&p=8974 'de. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 18 Kasım 2008 Paylaş 18 Kasım 2008 Resimlerde 3 farklı renkte astra farı çalışması var...Mercek hella bi-xenon,kapak mercedes clk. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Kasım 2008 Paylaş 18 Kasım 2008 Kromajı ve siyahı sevmiyorum, biraz mat daha iyi. 1. resimdekine oyumu verdim. Yorum bağlantısı
Can Can 19 Kasım 2008 Paylaş 19 Kasım 2008 remokiller, bu resimdekiler el yapımı mı yoka orjinal astra h mercekli mi farı mı Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 Farlara montaj elyapımı.Orjinal hella marka fara, hella bi-xenon mercek montajı ve mercedes clk mercek kapağı takılmış hali. Yorum bağlantısı
Can Can 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 Xenon farların, özellikle 8000k civarı oanların, yağmur ve kar gibi kötü hava koşullarında halojne göre daha kötü aydınlatma sağladığı söyleniyor. Buna dayanarak iki sorum olacak.1-Aracım astra h. Kısa farlarım H7 ama uzunları bilmiyorum. diyelim ki kısalara xenon taktırdım. Uzun farlarımı iptal edip sadece yağışlı havalarda aktif hale getirme olanağım olu mu? Normal hava koşullarında sadece xenon, yağışlarda ise sadece halojenlerin çalıştığı bir sistem yapılabilir mi?2-Piyasada bulduğum depo marka mercekli farların hem mercekleri hem de merceksiz kısmı H7. 1. madde de anlattığım sistem bu fara da uygulanabilir mi?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 Şlk olarak şunu söylemek isterim,8000k ampül zaten aydınlatmazki,normal ampül bile daha iyi aydınlatır.Sizin iyi bir aydınlatma elde etmeniz için kaliteli bir h7 halojen ampül almanız yeterli.Depo marka farların mercekleri çok kalıtesız olduğu için o merceklere xenon takarsanız daha iyi aydınlatma elde edemezsiniz.Orjinal mercekli farı alıp onun içine xenon ampül takabilirsiniz yada farınıza mercek montajı yapabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Can Can 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 walla xenonlar hediye olduğu için 8000k, baktım görüş kötü ampülleri 6000k ile değiştiririm zaten. Ama merak ettiğim yukarıdaki gibi bir sistem yapıp yapamayacağım? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 Düşündüğünüz şeyi yapamazsınız... Uzun aydınlatmak için dizayn edilmiş reflektörler ile kısa ışık alamazsınız.. Kısanın yapısı farklıdır.. Çizgileri farklıdır.. Olay sadece H7 H1 olayı değildir.. Sis farı kullanın... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 6 Aralık 2008 Paylaş 6 Aralık 2008 bencede mercekli depo farlardan alıp merceğini kaliteli olanlarda değiştirin. mercek kaliteli olursa aydınlatmada iyi olucaktır. genede çok yağışlı havalarda sis far açılabilir. Yorum bağlantısı
Can Can 26 Aralık 2008 Paylaş 26 Aralık 2008 Sonunda Xenon ları taktırdım. Sentinel Marka 8000K. Şlk gittiğim dükkanda "Xenonları bizden mi aldınız" diye sordular. "Hayır" deince bunlar arıza ışğı yakar diye kestirip attılar. Sonra sanayise kendi ustama gittim ve taktırdım. Şşte sonuçlar:1-Ne arıza ışığı yandı ne de başka bir sorunla karşılaştık. Umarım sorunsuz kullanmaya devam ederim 2-Gece görüş mesafem farlar 8000K olmasına rağmen bayaa bi arttı.3-Henüz yağışlı havadaki perf. test etme fırsatım olmadı en kısa zamanda durumu buraya yazarım4-Gece arabanın karşısına geçip baktım farlar merceksiz olmasına rağmen göz alma gibi bir durum yok. Bir arkadaşım bunun Astra H ın far yapısından kaynaklandığını söylemişti5-En kısa zamanda para biriktirip farlarımı, FK Depo'nun angel kit li mercekli farları ile değiştireceğim. Baktım aydınlatma kötü mercekleri valeo ile değiştiririm. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 26 Aralık 2008 Paylaş 26 Aralık 2008 göz almama gibi bir durum malesef imkansız Aynı araçtan çok yakın bir arkadaşımda var. Henüz garantisi bitmediği için mercek montajı yapamadık. Ondada Cenmax xenon kit takılı servis kendi takmış. Felaket göz alıyor Fk farın aydınlatması muhtemelen kötü olucaktır. Mercek değişimiyle çok güzel bir aydınlatma elde edersiniz. Yorum bağlantısı
Can Can 26 Aralık 2008 Paylaş 26 Aralık 2008 Aslında önceki yazılarımda da söylemiştim merceksiz takmak istemiyorum diye. ama 1 ay oldu xenonlar bana ben onlara bakıyordum. En sonunda hevesime yenik düştüm ve gidip normal farlarıma taktırdım. göz almıyo derken tabii ki göz alıyor ama çoğu sonradan xenon taktıran araca göre daha makul seviyelerde bir ışık veriyor.Maddiyatı halleder etmez mercek olayına mutlaka gireceğim Yorum bağlantısı
Guest foose 26 Aralık 2008 Paylaş 26 Aralık 2008 arkadaşlar bu halojen fara orjinal mercek takma işini kim yapıyor acaba.oldukç hadiseli gecen xenon geçmişimden sonra gene kaşınmaya başladım galiba yavaş yavaş Yorum bağlantısı
Misafir 26 Aralık 2008 Paylaş 26 Aralık 2008 arkadaşlar bu halojen fara orjinal mercek takma işini kim yapıyor acaba.oldukç hadiseli gecen xenon geçmişimden sonra gene kaşınmaya başladım galiba yavaş yavaş romeoilker Yorum bağlantısı
Can Can 28 Aralık 2008 Paylaş 28 Aralık 2008 Ankara malum kar altında. Hem yanlayalım keyfimize bakalım hem de 8000K lık xenonların gece kar yağışı altındaki perf bakalım dedik. 8000K lar korktuğum kadar kötü perf vermedi, hatta halojenlerle karşılaştırıldığında yine de daha iyi. Ancak açık havadaki aydınlatmasına göre tabii ki yağışta bir perf kaybı var. Mercekleri taktıktan sonra bakalım neler olucak Yorum bağlantısı
Recommended Posts