İçeriğe Yönlendir

Opel Astra H (2004-2009) Xenon Hakkında

Tanju Kurşunlu

Recommended Posts

Selçuk Keleş
BENDE 2008 model makyajlı OPEL ASTRA var farlar standart ama aracın garantisinden dolayı xenon taktıramayacağım ama sadece mercek uygulatmak istiyorum

1-mercek olarak ne taktırabilirim.

2-aydınlatmada problem yaşarmıyım

3-istanbulda en sağlıklı nerde yaptırabilirim

not:farların ayarı olacak , standart ampullerle kullanıcam , mercek takılırsada farın dış çanağına takılacak.

YARDIMLARINIZI BEKLŞYORUM HEPŞNŞZE ŞŞMDŞDEN TEŞEKKÜRLER

Hazırı varken mercek taktırmayla uğraşmaya değmez, zaten aynı kalitede sonuç ta alamazsın. expo'nun yaptığı gibi oem xenon farlarla değiştirmen daha iyi olur. Orjinal ekipman kullandığın için muhtemelen garantine de bişey olmaz, tam tersine mercek taktırırsan garantin bozulur.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Selçuk Keleş

Araca özel bir sorun yaşıyorsun, bu yüzden benzerini yaşayıp çözen birisi sana en net bilgiyi verebilir. Araya takılan ek aparat sayesinde 35W olan xenonların 55W olarak görünüp uyarı ışığı yakmayacağını sanıyorum. http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=426 başlığında cevap yazmıştım aslında, Yılmaz Oto Müzik firmasıyla temasa geçip seni yönlendirmelerini isteyebilirsin. Bu başlıkta oem xenon far ve farklı kitleri kullananlar böyle sorun yaşamadıklarına göre kullandığın kiti değiştirmeyi de düşünsen fena olmaz.

Yorum bağlantısı
Murat Değirmenci
otofarın numarası kullanımda değil... firma buharlaştı sanırım :flowers: diğerini de telefonla aradım,bana o kondensatörü nerden bulabileceğimi söyledi(baştan söylemek istemedi bizden başka kimse çözemez bu problemi fln dedi,ama sağolsun ısrarlarıma dayanamayıp anlatıı :voltron: ).gidip alıcam bugun yarın,umarım bununla çözebilriiz problemi....

aynı problemi bende dediğin kasa astraya montajda yaşadım arkadaşım.daha sonra anladık ki farklı bir xenon kiti kullanmamız gerekiyormuş.üzerinde kapasitör olan modelden tercih edersen problemin kalmayacaktır...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=426

zamanında bu konuyu baya tartışmıştık forumda.

bu kondansatör koyarak sorunu çözme olayı bütün araçlar için geçerli değil.

deneyin işinizi görürse kullanın.

+1

Balastların karakteristikleri farklı oluyor, oem kalitesindekiler yine bir yere kadar uyumlular standartları yüksek, ancak kitlerdeki balastlarda ne çıkarsa bahtına artık :flowers:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kısa farı nasıl kesiyorsa sisi de kesicektir. Mantık aynı.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

önce bir sis ampulunu çıkararak kontrol edin. bazı araçlar sis farları hakkında uyarı hata vermiyor. eğer öyleyse rahatlıkla sislere takıp kullanırsınız.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Levent Odabaş

ikitelli de araştırdım ben.yarın da expoun dedıgı yere bakıcam.

bi*xenon dedıgınız uzunlar mı?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Osman Sezer1679652580

arkadaşlar siteye yeni kayıt oldum herkese merhabalar öncelikle.Bugün opel servise gittim orjinal astra h sedan 2008 farlarımı söktürüp 2.el aldığım orjinal mercekli xenon farları(kısalar xenon,uzunlar halojen,philip DS2 ampül,beyin ve ateşleyiciler mevcut) usta takarım dedi.bütün ampüller OK yanıyor ama xenon kesinlikle yanmıyor.arabayı makinaya bağlayıp bir sürü değişiklik yaptı ama nafilee ekranda kısa far hatası çıkıyor ve kısalar yanmıyor.forumuda 2 kez okudum ama ne yapabilirim işin içinden çıkamadım.

Ustaya göre aracımda AFL sistemi sanırım ismi,olmadığı için sorun var diyoo.ben forumdan okuduğum kadarıyla by-pass yapsak sistemi yanıltsak felan dedim oda şimdi oruçlu kafa çalışmıo bayramdan sonra gel bida bakalım diyor,ben yine farları söküp geri taktığımızla kalıcaz eminim:(

Yardımınıza ihtiyacım var....xenonları nasıl yakabiliriz

Bende 3 Opel servisinden tesisatın değişmesi lazım yanmaz yanıtını aldım ama ben napıp yapıp bu farları aracıma takmak istiyorum...tabi yardımlarınızla inşallah

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Xenonun çektiği akım, halojene göre düşük olduğu için ampul bozuk sanarak devreyi kesiyordur... Diye tahmin ediyorum..

20 Watt akım çeken bir cihaz devreye bağlanırsa olur mu acaba... ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Xenonun çektiği akım, halojene göre düşük olduğu için ampul bozuk sanarak devreyi kesiyordur... Diye tahmin ediyorum..

20 Watt akım çeken bir cihaz devreye bağlanırsa olur mu acaba... ?

+1

Ya da aküden ayrı hat çekilip röleyle çalıştırılır, uyarı ışığı da söndürülür.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
(düzenlendi)

evt astra H serisi bu konuda değişik bir devreye sahip. mesela 55wattlık halojen ampul yerine 100 wattlık olanlardan takarsanız. ampul watt uyuşmazlığı yazıyor ekranda ve farları yakmıyor. sizdeki durumda çok çok büyük ihtimal bu. 55wattlık bir halojen ampulu göremediği için devreyi kesiyor. balastın girişine ek olarak 21wattlık p21w ampullerden paralel bağlayın sorun çözülücektir. iki taraf içinde bunu yapın tabiki. ampulleride motor kaputunu aydınlatıcak şekilde içeride bir noktaya sabitleyin fakat plastik aksama denk gelmesin yoksa eritir.

en olmadı çözümde voltronun dediği gibi aküden balastlara elektrik çekin araya röle koyun. rölenin tetiğinide parklardan alın. kısa değil parkları açınca xenonlar yanar ama derdiniz hallolmuş olur karar sizin.

tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Sezer1679652580

verdiğiniz bilgiler için herkese teşekkür ederim.bu yazdıklarınızı çıktı alıp opeldeki eletrikçiye okutucam:)ne cevap verdiğinide size burdan yazıcam.bide yine bu forumdaki bir başlıkta okumuştum.AFL SŞSTEMŞNE by-pass çekip sitemi aldatmak.bunu neden söylüyorum:benim aracımda afl sitemi olmadığı için,usta makinada afl sistemi ile farlar arasında bağlantı kurulamıyor diye bir hata yazdığını sölemişti arabayı makinaya bağladığında.acaba tek sorun bu olabilirmi.eğer bir sonuca ulaşamazsam farlar uzerindeki 2 balast ve 2 ateşleyiciyi söküp satıcam onların parasıylada araca bi xenon alıp takıcam ve mutlu son olacak:)

post-2958-1222378632_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

sonuç olarak şu anda sizin farlarınızda afl var fakat aracınızda AFL sistemini kontrol edicek ekipman yok. ben böyle anladım. bu durumda bir sorun olmaması lazım

yoksa eski farlarınızda afl vardıda mercekli farlarda olmadığı içinmi sorun çıkıyor.

birde çıkan sorun nedir. afl ile bağlantı kurulamadı derse desin boşverin :(

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farın ürün kodu nedir ? 1EL ya da 1ZS ile mi başlıyor ?

Yorum bağlantısı
Osman Sezer1679652580
Farın ürün kodu nedir ? 1EL ya da 1ZS ile mi başlıyor ?

farın ürün kodunun yazılı olduğu stickerler yerlerinden sökülmüş malesef :(

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sormamın amacı parça kataloğunda oem xenon farın afli ve aflsiz iki versiyonu olmasıydı. Gördüğüm kadarıyla oem xenon olan her araçta afl de sunuluyor. Ayrıca sendeki farlar da bi-xenondur. Farın bir yerlerinde afl beyni olması ve sizin de bağlantı yapmış olmanız lazım durup dururken araç afl ile bağlantı kurmaya çalışmaz. Farın yakın plandan resimlerini gönderin.

Yorum bağlantısı
Osman Sezer1679652580
Sormamın amacı parça kataloğunda oem xenon farın afli ve aflsiz iki versiyonu olmasıydı. Gördüğüm kadarıyla oem xenon olan her araçta afl de sunuluyor. Ayrıca sendeki farlar da bi-xenondur. Farın bir yerlerinde afl beyni olması ve sizin de bağlantı yapmış olmanız lazım durup dururken araç afl ile bağlantı kurmaya çalışmaz. Farın yakın plandan resimlerini gönderin.

Voltron dostum ürün kodunu buldum 1EL ŞLE BAŞLIYOR BŞRAZDANDA FOTOLARI YOLLUYORUM VE DEDŞĞŞN GŞBŞ FAR BŞ-XENON

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
fotolar yüklenmiyor malesef :( yükleniyor diyor dakikalarca bekliyorum...

Forumda bir sorun var düzeltmeye çalışıyorum. Resimleri 800x600 olarak küçültüp gönderebilirsin.

Yorum bağlantısı
Osman Sezer1679652580
Forumda bir sorun var düzeltmeye çalışıyorum. Resimleri 800x600 olarak küçültüp gönderebilirsin.

arkadaşlar bugün bir arkadaşımdan 2.el cenmax xenon kit aldım ampuller yok sadece tüm bağlantı kabloları mevcut hatta kullanan arkadaş kablo üzerine manuel olarak sigorta bile takmış:(

şimdi bayram dönüşü opele gidip orjinal far ve balastları ustaya taktırmaya çalışcam son durum böyle ustam olduda buseferde beceremezse hemen cenmax balastlarımı alıp doğru elektrikçiye...

buarada foto hala ekleyemiyorum.ayrıca fotoları 800*600 nasıl yapabilirim arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
buarada foto hala ekleyemiyorum.ayrıca fotoları 800*600 nasıl yapabilirim arkadaşlar

Şurada bir program var.. o program küçük ve basit bir program onunla yapabilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
fotolar yüklenmiyor malesef :( yükleniyor diyor dakikalarca bekliyorum...

Sorun giderildi.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Aytekin Karahan
evt astra H serisi bu konuda değişik bir devreye sahip. mesela 55wattlık halojen ampul yerine 100 wattlık olanlardan takarsanız. ampul watt uyuşmazlığı yazıyor ekranda ve farları yakmıyor. sizdeki durumda çok çok büyük ihtimal bu. 55wattlık bir halojen ampulu göremediği için devreyi kesiyor. balastın girişine ek olarak 21wattlık p21w ampullerden paralel bağlayın sorun çözülücektir. iki taraf içinde bunu yapın tabiki. ampulleride motor kaputunu aydınlatıcak şekilde içeride bir noktaya sabitleyin fakat plastik aksama denk gelmesin yoksa eritir.

en olmadı çözümde voltronun dediği gibi aküden balastlara elektrik çekin araya röle koyun. rölenin tetiğinide parklardan alın. kısa değil parkları açınca xenonlar yanar ama derdiniz hallolmuş olur karar sizin.

bende taktırdım xenon ama sorun yaşadığım bi kaç konu var ...aydınlatma güzel biraz dağıtıyor ama müsait olduğumda mercekli farla halledicem onuda asıl sorunum şu...aracı ilk çalıştırdığımda eğer faraçıksa veya otomatik farda ise arıza lambamı yakıyor hemen ..veya gündüz farım otomaikte bi tünele giriyorum otomatik yanıyo farlar sonra pat bi tanesi sönüyo arıza ekranı çıkıyo...ancak şu şekilde sorunsuz kullanabiliyorum aracı çalıştırıyorum 30 sn bekliyorum farları açıyorum sorun yok...arıza lambasını yakmaması için kullanılan modül takılı ve 2-3 defa bu sebebplerden değişti ama yine aynı sorunlar devam etti bende uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum ama otomatik farımdan yoksun kalıyorum...astra h bu sorunları yaşayan varmı acaba aranızda....yada 55 w xenon almış olsaydım yukarıda yazıldığı gibi b u sorunlarla karşılaşmayacakmıydım

artık sorunsuz kullanmak istiyorum xenonumuda otomatik farımıda eski kitimi çöpe bile atmayı düşünüyorum yardım lütfen

bir sorum daha olacak fk depo marka angel lı mercekli far alıcam bu farı taktırdıktan sonra far yükseklik ayarım gidecekmi bilginiz varmı

bilgi notu : astra h aracımdaki farın biri 3 yıllıktı, biri sıfır, ampullerim farklı renkte yanıyor diye düşündüm ve servise ampülü değiştirmesini söyledim 2 saat sonra bana balkandan (yetkli servisten ) döndüler farın eski olmasından dolayı ampül beyaz yanıyormuş, farın camı yeni olduğunda mavimsi bir renkmiş

bilginize

post-3047-1225573874_thumb.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

Sonradan alınan bazı farların far yükseklik motoru olmuyor, buda sorun yaratıyor.Aslında asıl büyük sorun bu angelli farların merceklerinin çok kötü olması,ilk fırsatta onları kaliteli mercekle değiştirmekte fayda var.Yada farlarınızın içini açıp güzel bir mercek yerleştirmek.Daha sonra ister angel ister led takılabilir.

post-553-1225570579_thumb.jpg

post-553-1225570606_thumb.jpg

post-553-1225570618_thumb.jpg

post-553-1225570634_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...