İçeriğe Yönlendir

Opel Astra H (2004-2009) Xenon Hakkında

Tanju Kurşunlu

Recommended Posts

Tanju Kurşunlu

Selam Arkadaşlar,

Yapmayı istediğim bir xenon uygulaması var.Ancak karşımda da iki secenek var.

Aracım Astra H kasa.Farlraım halogen

1- Halogen freeform farlara xenon kit (H7)

2-Orjinal Astra H farı (Mercekli)+Philips balast+D2s Ampüller.

Yalnız tek dikkatimi çeken konu.Astra ların Mercekli farı olupta xenon lu araçların far ışıklları çok güçlü gelmedi bana.Şşte çekincem bu.

Bu konuda bilgis tecrübsi olan var ise ve bizlerle paylaşırsa sevinirim.

Şimdiden hepinize çok tşkler...

:unknw:

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568
Selam Arkadaşlar,

Yapmayı istediğim bir xenon uygulaması var.Ancak karşımda da iki secenek var.

Aracım Astra H kasa.Farlraım halogen

1- Halogen freeform farlara xenon kit (H7)

2-Orjinal Astra H farı (Mercekli)+Philips balast+D2s Ampüller.

Yalnız tek dikkatimi çeken konu.Astra ların Mercekli farı olupta xenon lu araçların far ışıklları çok güçlü gelmedi bana.Şşte çekincem bu.

Bu konuda bilgis tecrübsi olan var ise ve bizlerle paylaşırsa sevinirim.

Şimdiden hepinize çok tşkler...

:unknw:

Aracınızın orijinal mercekli farlarının mercekleri çok küçük,aydınlatma performansı bana da yetersiz geliyor.Bir önceki kasa vectralarda da durum aynı. Eğer merceksiz olarak kit takmak isterseniz de üzerinde takılı bir aracın aydınlatmasını ve karşıdan gelen araçları rahatsız etme konusunu gözünüzle görmeden kit işine girmeyin derim. Bazı araçların farları ışığı aşırı derecede dağıtabiliyor. Şstediğiniz performansı alamayabilirsiniz,karşıdan gelenleri rahatsız etmeniz de cabası...

Yorum bağlantısı
Murat Dellal
Aracınızın orijinal mercekli farlarının mercekleri çok küçük,aydınlatma performansı bana da yetersiz geliyor.Bir önceki kasa vectralarda da durum aynı. Eğer merceksiz olarak kit takmak isterseniz de üzerinde takılı bir aracın aydınlatmasını ve karşıdan gelen araçları rahatsız etme konusunu gözünüzle görmeden kit işine girmeyin derim. Bazı araçların farları ışığı aşırı derecede dağıtabiliyor. Şstediğiniz performansı alamayabilirsiniz,karşıdan gelenleri rahatsız etmeniz de cabası...

+ 38645 :unknw:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
astra h ların orjinal xenonları farları bi-xenon değil mi?yani mercekler de çok küçük değil diye biliyorum..

+1

Orjinal fara kit takılmasını ilk baştan eliyoruz. Son çare olarak uygulanabilir ancak, ki öyle bir durum yok.

Astra'nın orjinal bi-xenon farlarını Hella üretiyor, başarılı olma durumu ise gözle karar verebileceğimiz bir şey değil. Xenon'lu Astra'sı olan arkadaşların yorumları olsa iyi olurdu. Yine de orjinallerin yetersiz olacağını pek sanmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Orkan Nar
+1

Orjinal fara kit takılmasını ilk baştan eliyoruz. Son çare olarak uygulanabilir ancak, ki öyle bir durum yok.

Astra'nın orjinal bi-xenon farlarını Hella üretiyor, başarılı olma durumu ise gözle karar verebileceğimiz bir şey değil. Xenon'lu Astra'sı olan arkadaşların yorumları olsa iyi olurdu. Yine de orjinallerin yetersiz olacağını pek sanmıyorum.

+1

Aracı kullanmadan aydınlatması hakkında birşey söylemek zor. Bir kaç gün içinde bende H7 kit takmayı düşünüyorum. Çünkü aracın garantisi devam ediyor ve servis orjinan xenon sistemi montajına 2000-3000YTL fatura çıkardılar. Birkaç güne foruma resimleri ve trafikteki tepkileri :unknw: koyarım. sana referans olur...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Bir kaç gün içinde bende H7 kit takmayı düşünüyorum. Çünkü aracın garantisi devam ediyor ve servis orjinan xenon sistemi montajına 2000-3000YTL fatura çıkardılar. Birkaç güne foruma resimleri ve trafikteki tepkileri :unknw: koyarım. sana referans olur...

Kitin ve montaj aşamalarının resimlerini çekersen web sitesine de koyarız. Çıkma xenonlu astra farı bulmak zor mu acaba ?

Yorum bağlantısı
Orkan Nar

Far kapağı ararken çıkmacıya baktım, bir tane xenon far vardı elinde; pekte iyi durumda değildi :unknw: Aracın garantisi bitene kadar zaten farlarla oynamayacağım. Detaylı fotoğrafları gönderirim :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568
Pardon arkadaşlar Astra G ile H'ı karıştırmışım. Benim görüşlerim ASTRA G için geçerli H ile ilgisi yok...
Yorum bağlantısı
Servet Çakıralp

Arkadaşımın 2006 astra h ına merceksiz normal farlarıyla xenon uygulattık ve süper oldu.Astranın farları bi değişik olduğu için göz alma olayı yok ve ayrıca merceksiz farlar uzaktan kötü durduğu halde astranın farlarında mercek olmamasına rağmen uzaktan kötü durma olayı yok bende şaşırdım.benim vectraya mtec 6000K taktırmıştım arkadaşımda aynısını taktırdı çünkü opellerde arıza ışığını yaktırmayan tek kit bu.görüntü meseafesi 2 katına çıktı ve dağılma problemi hiç olmadı.gönül rahatlığıyla xenonu taktır arkadaşım normal farlarına.far ayarınıda düzgün yaptırdığın takdirde hiç bi sürücününde gözünü alıp rahatsız etmemiş olursun.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Oğuz Emren

Orjinal xenon far kullanımlarında, far yıkama sistemi zorunlu değilmi? Sonradan xenon uygalamsı yaptığınızda bu sorunun önüne nasıl geçiyorsunuz? Daha iyi aydınlatma sağlamak için aracın her durduğunda farlarını elle silmekmi gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
arkadaşlar bende 2005 model astra h (1.6 twınport) var. xeon far taktırmak istiyorum. acaba ankara da en güvenilir servisler neler? ayrıca kalite ve performans olarak hangi markayı ve kaç k yı önerirsiniz? ve fiyatları nelerdir? teşekkürler.

Forumun diğer başlıklarını biraz inceleyin, bir çok öneri, fotoğraf ve yorum göreceksiniz.

Orjinal xenon far kullanımlarında, far yıkama sistemi zorunlu değilmi? Sonradan xenon uygalamsı yaptığınızda bu sorunun önüne nasıl geçiyorsunuz? Daha iyi aydınlatma sağlamak için aracın her durduğunda farlarını elle silmekmi gerekiyor?

Farın halojen olsa da yine inip silmek gerekmiyor mu?

xenon merceğin çapı küçük olduğundan kirli alandan daha çok etkileniyorsa , halojen farın da gücü zayıf olduğundan (alanı geniş te olsa) etkilenmesi sözkonusu.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Selçuk Keleş
Ve Mtec 6000K almayı düşünüyorum, bu ışığın dağılma problemi olmaması için ne yapmam gerekiyor.

ışığın dağılmaması için orjinal mercekli far kullanman ya da mercek taktırman gerekiyor. şu anki farınla dağılımın düzgün olması çok zor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Bence çıkma falan orjinal bulmaya çalışın.. Sonuçta sizin araçların farları Türkiye'ye geliyor.

Ben sizin aracın farından bir tane parçaladım.. Aslında mercek takması o kadar da zor olmasa gerek.. Çünkü farın içi oldukça genişti.. Forumdaki benzer konulara bir göz atın isterseniz..

Hazırı varken ve bulmak kolayken kastırmanın anlamı yok ki. :)

Ben olsam orj. xenon far üzerinde yoğunlaşırdım, yükseklik ayarlama kısmı az uğraştırır ama yapılamayacak bir şey değil, yeter ki elektrikçi işini bilen birisi olsun. Umarım aracın ECU'su ile ilgili pek sorun yaşanmaz, ama riske girmeye değer. :rolleyes:

post-5-1180407986.jpg

post-5-1180408071.jpg

post-5-1180408338.jpg

post-5-1180408351.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Selçuk Keleş
1. 2006 Astra ile 2007 Astrada (makyajlı) farların tipi değişik. 2006'da farın içi siyah, 2007 'de açık renk. Aynı zamanda ampül , şapka v.s yapılarında da değişiklik var mı?

Hayır yok. Genelde farların iç çerçevesini vs. makyajlıyorlar.

2. Aracımı Ağustos'ta sıfır aldım, ama araçta çıkan bir sorundan dolayı Opel bana bir hediye verecek. Ben de aksesuarlardan Xenon kit seçmeyi düşünüyorum. Keşke orjinal farları hediye etseler ama onun maliyeti 2-3 bin YTL'yi bulduğundan vermiyorlar. En büyük çekincem herkeste olduğu gibi ışığın yayılması ve göz alması. Ancak bazılarınız demişki şapkadan çıkmazsa ampül birşey olmaz v.s. Hiç 2007 Astra H'ye uygulatan yok mu, sonucu nasıl?

Bir çok astra H gördüm hepsi de göz kamaştırıyordu.

3. http://forum.donanimhaber.com/m_6447709/tm.htm linkindeki Astra'ya serviste Xenon kit takılmış. İşi bilenler bir bakar mı, dağılma fln çok mu. Araç sahibi memnunum diyor ama, karşı yönden gelen sürücüyü düşünmüyor olabilir.

Burdaki resimler gündüz çekilmiş. Fazla bir fikir vermiyor ama bu önemli değil. Farları aşağı ayarlarsın, astrada sorun olmuyor vs. bunların hepsi bahane. Kit takılan far göz alıyor, bunun istisnası yok, göz almayan bir kit uygulaması görmedim ben şimdiye kadar. (halojen mercekli farlara takılanlar dışında)

Bu başlığı göremedin sanıyorum, baştan sona okumanı öneririm.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selçuk Keleş

Mercekli farlar xenon olduğu için D2S ampul kullanırlar yani kit aldığında D2S ampullü bir kit kullanman gerekir.

"Xenon beyni" dediğin balast ta kısa far elektriğini farın soketinden alır, kısa farı açtığında elektriği verirsin balast ta ampulü yakar yani o kadar :) Aracın beyninin müdahelesi bu sokete elektrik vermek ya da vermemek şeklinde olucaktır. Arıza ışığı yanma sorunu olabilir, akım farklı çünkü.

Aracın beyni ile balast arasında anlaşmaları gereken özel bir uyuşma olmalı mı pek sanmam ama belki de vardır.

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Aracın üzerindeki halojen farların kırık ve hasarlı olanlarını hurdacıdan temin et. Bu kırık fardaki far soketini kablolarıyla birlikte çıkararak kabloları yeni alacağın bi-xenon farın soketine farın bütün fonksiyonları çalışacak şekilde bağlat. Aracın far tesisatına zarar vermeden yeni farın soketini aracın far tesisatıyla uyumlu hale getirebilirsin bu sayede, gerekli yalıtımları da yaptıktan sonra bir problem olmaz. Yol bilgisayarındaki far ampülü uyarısını da uyarıyı iptal ettirerek veya uygun kapasitör bağlayarak engellemek mümkün olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Selçuk Keleş
uzunlardan bi-xenon mekanizmasının kablosuna bağlantı yapmak mantıklı gibi ama elektrik gücü açısından bi sorun olur mu bilemiyorum. en iyisi iyi bi elektrikçiyle birlikte halletmek bu işi. tabi tampon ve farlar sökülecek bunun için. tavsiye edebileceğiniz bi yer var mı? istanbul avrupa yakası için.

Tamponu, farı niye söküyorsun ki, sokete arkadan ulaşabilirsin ?

Yorum bağlantısı
Harun Karayel
(düzenlendi)
Komple far değişimi için bildiğim kadarı ile çamurluklar bile sökülüyor, doğru mudur

Bahsettiğiniz sensörler ve yıkama sistemi sonradan takıldığı için montajı zor mu olur, yoksa aracımı sıfır alırken xenon paketli almış gibi mi olur?

Far yıkama sistemi takılabilmesi için tamponun değişmesi mi gerekir, yoksa delinip sistem takılabilir mi?

Aracımın içindeki halojen far ayarı, yeni sistemde de çalışır mı? (Bu soru çok Opel odaklı bir soru oldu, bilmeyebilirsiniz:)

Yardımlar için çok teşekkürler

Merhaba,

Ben Astra G sahibiyim. Komple far değişimi için sadece aracinizin on tamponunun sokulmesi yeterli. Far yikama da hazne ve ilave puskurtme motoru cikabilir. Eger komple orjinal mercekli far alirsaniz yukseklik ayari sistemi muhtemelen uzerinde gelecektir, ama sadece Xenon kit takarsaniz aracinizin kendi yukseklik ayarini da kullanabilirsiniz. (Tabi bu durumda Xenon sistemin aksine yukseklik ayarini siz yaparsiniz.)

tarihinde Blackwind tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Harun Karayel
Bugün itibari ile Philips 6000K Xenon Kit aracıma sorunsuz takıldı. Servisin dediğine göre ilk seferde hata vermesinin sebebi, ustanın kutudan çıkan ara bir kabloyu da tesisata eklemesiymiş. O kablo başka araçlar için kutudaymış ve onu çıkarınca düzelmiş. Programlama v.s ztn daha öncede yapılmıştı.

Benim yorumlarımsa,

1. Opel Astra H farları mercek etkisi yapıyor olsa gerek çünkü dağılma çok az ve ara sokaklarda yakın temasa girmeme rağmen karşı yönden gelen kimseden tepki almadım, bu sevindirici.

2. Philips işini biliyor, 6000 K olmasına rağmen renk tamamen beyaz. Maviden eser yok. Ayrıca farları açtıktan 2-3 saniye sonra rengini buluyor. Başka markalarında 6000K'sını görmüştüm alakası yok rengin.

3. Renkten ve aydınlatmadan öyle memnun oldum ki, acaba mercekli farda bu kadar iyi olmazmıydı diye düşünmeye başladım.

4. Merak eden arkadaşlar için far ayarlarım hala çalışıyor. En üst ayarda kullanmama rağmen karşıdan gelenleden tepki almadım. Eğer alacak olursam 3 kademe daha aşağı indirebiliyorum.

5. DiamondVision 5000K H3 sis farlarım biraz sarı kalsa da, uzaktan bakıldığında çok sık duruyor. Ancak şunu söyliyeyim, beyaz sis farı hiç aydınlatmıyor. Sürekli sisli yollarda araç kullanıyorsanız kesinlikle sarıdan vazgeçmeyin. Ben istanbulda senede 2 gün sis görüyorum o yüzden görünümü ön plana çıkardım.

6. Parklara mtec ve philips coolblue ampül aldım. Coolblue'nun beyazla alakası yokmuş, sarı yanıyor. MTEC'in ampülü mavi gözüksede ışık beyaz . Parklarda da sarı çok daha belirgin ve farkındalık sağlıyan bir renk. Beyaz olunca, biraz daha zayıf ama şık oldu.

Sorumsa şu, Xenonların far yükseklik ayarı, halojen farların ayarının yapıldığı aletle mi yapılıyor ...Bir an için iki farımdan birinin daha alçak olduğunu düşündüm ...tam anlayamıyorum ama serviste bunu ayarlayacak donanım varmıdır ?

Oncelikle hayirli olsun. Onemli olan icinize sinmesi.. Eger dediginiz gibi isik dagilmiyorsa ayni makine ile ayarlama yapilabilir ama kesilme cizgisinin cok net oldugunu dusunmuyorum. Birde mumkunse deneyimlerinizi resimler vasitasi ile bizler ile paylasabilirseniz biz ve bu konu ile ilgilenen diger arkadaslarda faydalanabilir.

Yorum bağlantısı
Levent Odabaş

bende de 2006 astra var bende merceklı xenon yaptırmak ıstıyordum takiii bu foruma üye olana kadar.

bir mercek takmak bu kadar zor mu? :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Levent Odabaş
teşekkür ederim, iyi çalışmalar :s

expo

bu merceklı farı nerede ve kaça yaptırdın söyleyebilri misin?

çok güzel olmuş.

bir sorun yaşamıyorsun değil mi?

ben bir kaç yer buldum daha da ıyı yapan var ıse ona bakıyorum.güvenemedım...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Fırat Türkkal

BENDE 2008 model makyajlı OPEL ASTRA var farlar standart ama aracın garantisinden dolayı xenon taktıramayacağım ama sadece mercek uygulatmak istiyorum

1-mercek olarak ne taktırabilirim.

2-aydınlatmada problem yaşarmıyım

3-istanbulda en sağlıklı nerde yaptırabilirim

not:farların ayarı olacak , standart ampullerle kullanıcam , mercek takılırsada farın dış çanağına takılacak.

YARDIMLARINIZI BEKLŞYORUM HEPŞNŞZE ŞŞMDŞDEN TEŞEKKÜRLER

post-1847-1200932892.jpg

post-1847-1200932909.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...