Oktay Toker 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 (düzenlendi) İncelemelisiniz.Fazlasıyla yanıt bulabileceğiniz bir Bora konusu mevcut.http://www.geceucusu...-yaptirmaliyim/ 14 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özgür Duman 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 (düzenlendi) Taner bey, açıkçası ben h7 mercek ile son jenerasyon ultra parlak led ampulleri kullanmayı istiyorum.Yani ilk etapta ballast ve d1s veya d2s tipi bir sistem düşünmedim.Ama ileride onu da yapabilirim =).Servet bey,Bu dediğiniz aklıma yattı eğer bu modifikasyon için farları açarsam kesinlikle mercekli sis farları da düşüneceğim =).Hem uzun hem kısaları kullanabileceğim bir mercek olarak sizin de tavsiyeniz var mı?Oktay bey,Bu konuyu gördüm biraz göz gezdirdim fakat kafam bayağı karıştı zira çok mesaj var ve baştan okuyup tekrar toplarlamam lazım.Faydalı bilgiler kesinlikle var konuda.Herkese teşekkür ederim yardımları için.İyi akşamlar.yazdıklarınızı alıntı yaparken sorun oluştu bundan dolayı mesajı bu şekilde yazdım kusura bakmayın =) 14 Şubat 2015 tarihinde Özgür Duman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 H7 mercek ve led tasarım ampul!!!! Ne zaman harcayın neden mebla.Farları bu halinde kullanmanız bence far ayarını düzgün yaptıgınızda fazlasıyla kaliteli aydınlatma ile yolculuk olacaktır. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 Yeni nesil hella mercek iyi biliyorum ama Oktay daha fazla mesai harcadı merceklerde Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 (düzenlendi) Evet Yeni Hella bi-xenon montaj kolaylığı bakımından oldukça iyi mercek. arkadaşımızın çalışma amacı farklı olduğu için aslında h7 mercek tavsiyesi istiyor ama tavsiye edilecek h7 mercek zaten yine Hella olur fakat anlamı yok. 15 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özgür Duman 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 Evet Yeni Hella bi-xenon montaj kolaylığı bakımından oldukça iyi mercek.arkadaşımızın çalışma amacı farklı olduğu için aslında h7 mercek tavsiyesi istiyor ama tavsiye edilecek h7 mercek zaten yine Hella olur fakat anlamı yok.Hocam böyle düşünmemin sebebi almak istediğim ampullerin standart ampullere göre neredeyse 2 kat kadar parlak olması.Bu sebeple reflektör üzerinde bu tarz ampul kullanmak karşıdan geleni rahatsız eder ayrıca ışığın bir kısmını heba ederim diye düşündüm bundan dolayı ışığı iyi şekilde toplayabilmek ve karşıdan geleni rahatısız etmemek için bu sistemi sordum.Bu konuda acemiyim o yüzden teknik bilgim çok fazla yok.Bu sebeple ne gibi dezavantajları olur bilmiyorum.Nasıl bir sıkıntı yaratır bu sistem? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 Linkteki konuda led ampul testleri videoları var.İncelersen oldukça tatminkar fikirler elde edersin.http://www.geceucusu.com/topic/2490-kisa-ve-uzun-far-icin-ledli-h7-h1-h4-h11-h16-ampuller/page__st__220 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 (düzenlendi) Yinede kısaca özetliyeyim.Led ampul diye satılan ürünlere uygun olarak ne far tası mevcut nede mercek.Bu tasarımlar sadece halojen ampulün tasarımına göre ışık odaklamasını yaparlar.Ampul sökülüp led tasarımı taktıgında aynı çakma xenon misali odaklama olmadığı için aracın önünde yogun ve güçlü gibi duran zayıf ışık kümesi oluşur.Ne odaklama vardır nede atıyorum 20 metre ilerde ışık vardır.Neredeyse kısa farlar sis farı mantıgı gibi aydınlatma yapar.Yogun ışık işin aldatıcı kısmını oluşturuyor hepsi bu.Tepkisi elbette hızlı olduğu içinde ve beyaz tonuda cezbedici özellik.Bunlara harcanacak mebla üzerine biraz daha eklemeli oem ürünler ile bi-xenon çalışması yapılmalı ve önün aydınlık gitmeli.Ha yok bana aydınlatma şart değil beyaz olsun gösterişli olsun gerisi öenmli değil deniyorsa meblada sizin zamanda sizin.Bu çalışmada sonuç belli olduğu için tavsiye etmiyoruz.edersek seni yanlış yönlendirmiş oluruz buda biza uymaz.Israrlarımızın sebebi bu ve tecrübelerin neticesini aktarmaya çalışıyoruz. 15 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özgür Duman 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Yinede kısaca özetliyeyim.Led ampul diye satılan ürünlere uygun olarak ne far tası mevcut nede mercek.Bu tasarımlar sadece halojen ampulün tasarımına göre ışık odaklamasını yaparlar.Ampul sökülüp led tasarımı taktıgında aynı çakma xenon misali odaklama olmadığı için aracın önünde yogun ve güçlü gibi duran zayıf ışık kümesi oluşur.Ne odaklama vardır nede atıyorum 20 metre ilerde ışık vardır.Neredeyse kısa farlar sis farı mantıgı gibi aydınlatma yapar.Yogun ışık işin aldatıcı kısmını oluşturuyor hepsi bu.Tepkisi elbette hızlı olduğu içinde ve beyaz tonuda cezbedici özellik.Bunlara harcanacak mebla üzerine biraz daha eklemeli oem ürünler ile bi-xenon çalışması yapılmalı ve önün aydınlık gitmeli.Ha yok bana aydınlatma şart değil beyaz olsun gösterişli olsun gerisi öenmli değil deniyorsa meblada sizin zamanda sizin.Bu çalışmada sonuç belli olduğu için tavsiye etmiyoruz.edersek seni yanlış yönlendirmiş oluruz buda biza uymaz.Israrlarımızın sebebi bu ve tecrübelerin neticesini aktarmaya çalışıyoruz.Teşekkürler hocam.Verdiğiniz linkteki videolara göz attım.Fakat videolarda özellikle kısa farların gayet iyi biçimde yeri aydınlattığını gördüm ben.Tabi teknik olarak nedir tam bilemiyorum.Belki de video olmasından kaynaklı farklı gelmiş olabilir.Fakat uzunlarda xenon ile arasında belirgin bir odaklanma farkı var.Bixenon gerçekten daha iyi odaklanıyor uzun farlarda.Fakat sanırım orjinal bir sistem 1000 liraya yakın bir masraf çıkarıyor.Led e göre iki katı hatta biraz daha fazla bir meblağ diyebiliriz.Bu yüzden sanırım şimdilik bixenon uygulama yapamam.Fakat ileride yapmaya karar verirsem, otomatik yükseklik ayarı omayan farların muayeneden geçemeyeceğini okuyorum.Bu sorunu çözmenin bir yolu var mı? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Temmuz 2016 Paylaş 9 Temmuz 2016 (düzenlendi) Ankara'dan bir arkadaşımızın Bora Sw aracı farlarına kendisi parçaları temin ederek montajında Hella bi-xenon mercek,Gen5 balast,d1s xenon takım,sis merceği sökülerek yerine yedek temin edilen sinyal camları montajı ile power ledler ile hem park hem sinyal olarak çalışacak şekilde role dizaynı ve far komple siyah olarak,mercek şapkasınıda kendim hazırladığım ve onayından sonra sabitleyerek,yurt dışından temin edilen yeni far camlarınıda takarak Rabbimin izni ile geçtiğimiz aylarda bitirmek kısmet olmuştu.Bir kaç resim yolladı ve ekliyorum. 9 Temmuz 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 10 Temmuz 2016 Paylaş 10 Temmuz 2016 Oktay ustam farlar maşallah çok güzel olmuş. Fakat arabada gerçekten güzel dizayn edilmiş maşallah valla ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Temmuz 2016 Paylaş 10 Temmuz 2016 (düzenlendi) Araç o vakit yeni boyandı.epey bi uğraş verildi,Bora ve özellikle SW modelleri çok seven birisi olarak benim için anlamlı bir model.Oldukçada yakışıklı olmuş.Rabbim nazardan muhafaza eylesin.Arkadaşımız iyi günlerde kullansın. 10 Temmuz 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Temmuz 2016 Paylaş 14 Temmuz 2016 Video https://youtu.be/JI3AkMy7030 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts