İçeriğe Yönlendir

VW Bora'ya xenonu nasıl yaptırmalıyım?

Mustafa Sarı1679652568

Recommended Posts

Mustafa Sarı1679652568

Bu ürünler ikinci elmi anlamadım ben? birde orda yazan fiyatlar net fiyatmı? Yoksa artırma usulümü satiliyo ebay da. Birde xenonları içinde mi bunların yoksa ayrı kit almam gerekiyomu?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Şkisi de yeniymiş. Ballastları da var resimlerde de görünüyor ayrıca zaten. Sanırım D2S ampulleri de vardır.

Orjinal fara kit takılmaz, bu orj. xenon far olduğundan orjinal ampul ve ballast kullanılır.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568

Ben almancadan pek anlamadığım için ebaydaki satışları anlayamıyorum. Herneyse bugün bosch bayisine gittim ve orjan bora xenonunu sordum. Fıyatı teki 530 ytl çifti 1060ytl yani. Eğer bunları alıp direk takıp xenonlara kavuşçaksam iyi bi fiyat. ama ampül yada başka parçalar almam gerekiyosa maliyet yükselebilir. voltron sence direk takınca iş tamam olurmu? Yani bu farlar herşeyiyle hazır farlarmı? Zaten fk alıp h7 kit takarsam bana 900-950 ytl falan malolacak.

Ellerinde yokmuş haftaya gelecekmiş gidip bakacam. Tahminimce 1000ytl ye taktırırım. Yalnız kafama takılan birşeyler var şu sarı renkteki sinyaller baya kötü duruyo bence. sanki mercekleride küçük gibi. Bunun bi etkisi olurmu aydınlatma kalitesinde? Yani bosch heryönüyle güvenilirmi?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bosch online kataloğundan bulduğum bilgilere göre :

Seri no : 0 301 162 271

09/2000 'den itibaren kullanılmış

Ballast ve ampul dahil (3. jenerasyon ballast ve D2S ampul ile)

Seri no : 1 307 022 328

05/2002 'den itibaren kullanılmış

Ballast ve ampul yok (4. jenerasyon ballast takılması lazım)

sen hangisinin fiyatını aldın bilemiyorum ancak bosch cevaplayabilir bunu.

Fiyat yüksek gibi görünüyor ama bence değer.

Bora ve Golf 4'ün orjinal farlarını zaten Bosch üretiyor, daha kalitelisi olamaz ki ...

Mercekler konusunda haklısın, mercek küçüldükçe performans ta düşer. Ne kadar iyi sonuç alınır bilemiyorum :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568
Bosch online kataloğundan bulduğum bilgilere göre :

Seri no : 0 301 162 271

09/2000 'den itibaren kullanılmış

Ballast ve ampul dahil (3. jenerasyon ballast ve D2S ampul ile)

Seri no : 1 307 022 328

05/2002 'den itibaren kullanılmış

Ballast ve ampul yok (4. jenerasyon ballast takılması lazım)

sen hangisinin fiyatını aldın bilemiyorum ancak bosch cevaplayabilir bunu.

Fiyat yüksek gibi görünüyor ama bence değer.

Bora ve Golf 4'ün orjinal farlarını zaten Bosch üretiyor, daha kalitelisi olamaz ki ...

Mercekler konusunda haklısın, mercek küçüldükçe performans ta düşer. Ne kadar iyi sonuç alınır bilemiyorum :D

Sağol voltron verdiğin bilgiler için. Artık bidahaki gidişimde fara baktığımda anlarım ballast ve ampüllerin olup olmadığını.

Eğer fk lerle yaklaşık aynı performansı verecekse ben fk alayım ona kit takayım olmazsa. Ama tahminimce fk den daha iyi aydınlatır gibime geliyo. Yalnız şöylede bi durum var fk lerde sis farı da var ama bosch da yok.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568

Emre kardeş senin de başına gelmedik kalmadı. Nebiçim fk imiş bu anlamadım. şimdi kafam iyice karıştı. Ama bu söylediklerinden sonra fk yi almak biraz güç.

Yani sise de 100lük ampül takılmazki. Çok fazla gelir. elbette zarar verir. bence o normal farlarada zarar verir. Yani suç fk den değil bu konuda. 100 lük takmaları hata. Ama uzunların ayarlanmıyosa işte bu ciddi bi sorun. Hani bana demiştin ya kısalar ve uzunlar ayrı ayrı ayarlanıyo diye öyle yapsana. Aynı ayarlanıyosa bile bir şekilde ayarlanması lazım bence.

Ben boshu alacam almasına da benim 1000ytl alacağımda tahmınımce ballast ve ampüller yok bide onlara para verirsem 1500 malolcak bana. neyse bakalım hele bi göreyimde farları.

Birde in-pro marka farlar var ben onları xenon takılıyken gördüm golfte. baya iyi duruyodu ve iyi aydınlatıyodu. sizce nasıl bu marka?(gerci bora için varmı onuda bilmiyorum).

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568

Voltron bey gerçekten sizce almayı düşündüğüm boschun küçük olan mercekleri yeterli performansı sağlarmı? Yani fk ile kıyasladığımızda ve orjinal büyük mercekli xenonlarla kıyasladığımızda?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Voltron bey gerçekten sizce almayı düşündüğüm boschun küçük olan mercekleri yeterli performansı sağlarmı? Yani fk ile kıyasladığımızda ve orjinal büyük mercekli xenonlarla kıyasladığımızda?

Oem farı 3. parti ürünlerle karşılaştırmak yanlış olur, daha kalitelisi olamayacağı için. Mercek konusuna da takılmamak lazım, aynı mercekleri kullanan golf IV oem farının performansı konusunda gayet olumlu şeyler okudum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568
Oem farı 3. parti ürünlerle karşılaştırmak yanlış olur, daha kalitelisi olamayacağı için. Mercek konusuna da takılmamak lazım, aynı mercekleri kullanan golf IV oem farının performansı konusunda gayet olumlu şeyler okudum.

Oem dediğin bosch un farı dimi? 3. partide fk oluyo ozaman. yani o gofteki bosch markamı?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

evet bosch, ikisi de yapı olarak benzer.

oem derken orjinal demek istedim golf IV ve bora farı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568

Sağol voltron aydınşattığın için. Birşey soracam. (Sadece bir fikir eğer bosch xenonlar pahalıya patlarsa diye böyle düşünüyorum.)

Sizler pek bunu önermiceksiniz ama olsun soracam. Acaba direk bi h4 xenon kit taktırsam nasıl olur (Sellektör sorununu yok sayarsak)? Şuanda kısların dağılımı iyi ama yoğun değil, ama uzunların dağılımı bence berbat yani ışık tam önümü değilde yanlara dağılarak önümü aydınlatıyo. Xenonu takarsak dağılım daha da kötüleşir mi? ve karşıdan gelenleri çok rahatsız edermi?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farların halojenken ışık dağılımından şikayet ediyorsun, bir de xenon taksan kimbilir nasıl olacak :D

Şstersen bir dene hem de sonucu biz de görmüş oluruz ;)

Ya da vazgeç borayı değiştirince orj. xenonlu jetta alırsın :excl:

Yorum bağlantısı
İsa Can Türkmen

Benim arabamda bora üzerinde kendi orjinal farı duruyor.far içinde sinyalın hemen altında önü parlak bir cisimle kapatılmış bir yer var serviste oraya arkadan baktırdık içinde tesisat hazır var ora ne için sis falan için mi yoksa oraya mercek takılarak xenon kit adapte edilebiliyormu?Eğer oraya olmazsa angel eye falan almadan şu anki orjinal tek reflektörlü farımı nasıl xenon'a çevirebilirim.ve çevrilirse ne almam gerekir?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Benim arabamda bora üzerinde kendi orjinal farı duruyor.far içinde sinyalın hemen altında önü parlak bir cisimle kapatılmış bir yer var serviste oraya arkadan baktırdık içinde tesisat hazır var ora ne için sis falan için mi yoksa oraya mercek takılarak xenon kit adapte edilebiliyormu?Eğer oraya olmazsa angel eye falan almadan şu anki orjinal tek reflektörlü farımı nasıl xenon'a çevirebilirim.ve çevrilirse ne almam gerekir?

topiği baştan sona okursan sorularının cevaplarını bulabilirsin.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568

Bencede bu topic te baya bi birşey yazıyo dikkatlice okuyun fakat ben yinede kısaca cevaplayayım. o yuvarlak yer sis farı için ayrılmış bir bölüm benim arabamda orjinal sisli far var yani o dediğin yerde sisler var. Oraya xenon projektörlerini oturtmak nerdeyse imkansız. Ancak oturtulacak olanların haylı küçük bir projektör olması lazım ki bunlar çok az arabada var. opel vectra eski kasalarda var örneğin. Onların çıkmasını bulmak lazım ama onların da oturacağı şüpheli.

Başka türlü nasıl yaptıracağın konusunda topiği iyice okumanı tavsiye ediyorum.

Yorum bağlantısı
İsa Can Türkmen

Bendeki VW BORA arabama 1. sayfada gösterdiğiniz ve tavsiye etmiyorum dediğiniz H4 tek reflektörlü fara uygulana sistem ne acaba ?Bu sistemin yapımı nasıl,hangi parçaları temin etmem gerekir ve ortalama maliyeti ne olur?Birde o araca uygulanan far bi-xenon mu?Birde tavsiye etmemenin sebebi nedir?

Yorum bağlantısı
İsa Can Türkmen

Birde geceucuşu sayfasının xenon'a dönüştürme bölümünde tek reflektörlü farı dönüştürürken uzun özelliği kaybolur deniyor.sis farı kısmına da uzun farı taktırsak sonuç yinede kötü mü olur?

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568

Tek reflektöre h4 xenon kiti taktığımızda ki bunu farı değiştirmeden ve farda değişiklik yapmadan uygulayabiliriz, uzunlarda kısalarda xenon olur. Fakat sellektör yapmak istediğimizde kısa farlar kapalıyken xenon aniden yanacak ve bu pek sağlıklı birşey değil nitekim ampülün yada ballastın patlamasına neden olabilir. Bu yüzden önerilmiyor tek reflektöre xenon kit takmak.

Ayrıca voltronun bana tavsiye etmediği şey şuydu. Farı açıp içine çıkma bi-xenon merceği koymak. Yine bundada sellektör sorunu olacak.

Sislerin yerine uayacak ve sığacak uzun far reflektörü bulmak zor. Voltronun da dediği gibi uysa bile pek işe yaramaz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568

Hayır henüz öğrenmedim. Çarşamba bakmaya gittim adamlar getirecez demişlerdi fakat getirmediler yarına gtiririz dediler ama güvenemedim gitmedim. bende garantiye alıp yarın gidecem açıksa. Öğrenince buraya yazarım fiyatı

Yorum bağlantısı
İsa Can Türkmen

Peki kısa reflektör yerine bi-xenon değilde normal xenon taksak sis kısmınada uzun sellektör için iyi bişeler uydurmaya çalışsak sellektör yaptığımızda kısa reflekör devereye girmeden(ki zaten xenon kullandığımız için uzun sellketör kısmı olmayacak) sis kısmındaki uzun bu görevi tek başına üslense yine ampul ve ballastlarda patlama riski olurmu?Birde anlamadığım bi-xenon'da kısa reflektör devreye girmeden uzun devreye giriyormuydu.Şöyle bir sistem uygulanabilirmi bi-xenon'da kısa yandığında xenon'Un uzunu devreye girse,kısa xenon çalışmadığında sis kısmındaki normal halojen uzun sellektör devreye girse ozaman ampul ve ballastları korumuş oluruz herhalde böyle bir sistem uygulanbilirmi?

Yorum bağlantısı
İsa Can Türkmen

Nasıl yani musari tek reflektörlü farlara kesme falan yapmadan nasıl xenon kit uygulayacağız.projektör falan takmadan direk halojen farın yerine takılmıyor herhalde,nereye takacağız ki

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

klasik xenon farlar zaten bu metodla çalışıyor. yapılabilirse sorunsuz çalışır.

orjinal xenon fiyatını bir öğrenelim bakalım, ona göre bişiler düşüncez :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...