Volkan Durmuş 12 Mart 2015 Paylaş 12 Mart 2015 Ankara'dan bir arkadaşımızın F2.5 aracı için haricen far temininden sonra Hella intemo bi-xenon mercek,Hella Gen5 balast,5000k Osram xenon ampul,Mercedes farlarında kullanılan mercek şapkalarından elde birleştirerek yapıldı krom tabana boyandı ve çerçeve kenarına ve sinyal içine park ledi ile geçtiğimiz yıl Rabbimin izni ile bitirmek kısmet olmuştu.Çankırı ilimizden bir arkadaşımızın F2.5 aracı için Hella bi-xenon mercek Gen5 balast 4300k xenon,mercedes mercek şapkası,çerçeve kenarına ve sinyal içine park ledi dizilimini Rabbimin izni ile geçen yıl yapmak kısmet olmuştu.Sol mercekde biraz derece sapması var, fakat asıl bana garip gelen bu merceklerden birisi DOT (sol taraf) birisi ECE (sağ taraf), ya da ben yanlış görüyorum Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Mart 2015 Paylaş 12 Mart 2015 (düzenlendi) Bende siz yazınca farkettim.Aynen dediğiniz gibi görünüyor fakat emin olamadım.Mercekler takım geliyor.Sabitleme aşamasında çizgi düzlüğü ön planda olunca bu fark varmıdır,varsada iyice dikkat etmemişim.Çizgidede oldukça minimal bir sapma olabilir. 12 Mart 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Kesilme çizgisinde dot/ece farkı yok, ışığın üstüste binmesi böyle görmemize neden olmuş sanki. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 (düzenlendi) Nazilli'den bir arkadaşımızın Focus 2.5 orijinal afl yapıda mercekli farı artık ilevini göremez hale gelmesi ve iç kısmında aşırı islenmeden dolayı bakım ve mercek değişimi için Hella bi-xenon,Gen5,4300k xenon kit ile değişimleri yapıldı.Temizlendi.Arkadaşımızda bilahire tavsiyeme uyup güzelce pasta cila ve şeffaf film kapaltması yapatırarak Rabbimin izni ile geçtiğimiz ay montajını yaptırdı. Daha önce Mercek montajı için aparat aşamasını bu defa Hella bi-xenon için biraz daha geliştirerek önden görünümü orijinal görünüme en yakın halde ve uzun hüzme kısmınıda içine alacak şekilde montajını yapmak kısmet oldu. Farların ilk hali. Cam içindeki ilk silmede oluşan islenmenin boyutu. Kirlenen çerçevenin eski ve yeni halleri. Mercekler aparatlara montajlı hali. Camlar dışatan sararma yaptığı için ve sonradan temizlendi.Arkadaşımız cam temizlik sonrasında ilk günki gibi olduğunu belirtti. Bu şekildeki toplanmış hali. Resim linkleri yenilendi. 3 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
taner eviş 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 eline sağlık abicim . afl özelliğini kaybetmedi değil mi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 Fara önceden ne olmuş da bu hale gelmiş ? Balast ve ampul setinin de fotolarını görmek istiyoruz 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 (düzenlendi) Farların arka ampul değişim kapakları yoktu.3 tane lastik kapak mevcut,kısa,uzun ve park ampulü için sadece uzun kısımlarında vardı.Araç sanayi aracı ve yemek dagıtımı ile uğraşan bir arkadaşımız.Bu kadar toz almasıda sanırım bundan sebep.Ayrıca kapakları takmayan ustanında buna katkısı büyük diye düşünüyorum. Balast Bosch Gen5 en son resimde görülüyor farın altında orijinal philips balat için uyumlu kısıma monte ettim.Alttan görünümü hiç restmetmemişim. Xenonlar Philips,arkadaşımız beyaz olsun deyince bende Philips kafi olur dedim ve kullandık.ilk defa bu fardaki mercek montajı ile alakalı olarak ampul değişim kısmı ile oynanmadı.Xenon ile kapak mesafesi 1 cm civarında boşluk mevcut. Orijinal H7 ampul soketi kesiilmedi.Geneldede iptal etmem.Açık olan agzını bantlarım(son aşamada bantlamıştım resimde ilk aşamalrdaki görünüm. muayenede ampul takılınca sorun olmaması için kenara sıkıştırıyorum. Xenon üzeindeki metal kapak çıkınca 3mm lik daha mesafe elde ediliyor. 3 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yasin_On 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Bayramdan önce yaşadığım ufak kaza sonrasi Oktay abimin yaptiğı farların camını kırdım. Bu sefer kendim yapmayı bir deneyim dedim ve kolları sıvadım Önce farlari bi guzel açtımBalasti far üzerine direk monte ettim. Isıya dayanıklı olsun diye de sistanın 300 dereceye kadar dayanıklı Rtv modelini kullandım. Çinden aldığım flex ledleri de takmaya karar verdimKazada sadece cam hasar gördüğünden mercek ve tas kısmını komple yeni fara aktardım. Deneme videom 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Farların arka ampul değişim kapakları yoktu.3 tane lastik kapak mevcut,kısa,uzun ve park ampulü için sadece uzun kısımlarında vardı.Araç sanayi aracı ve yemek dagıtımı ile uğraşan bir arkadaşımız.Bu kadar toz almasıda sanırım bundan sebep.Ayrıca kapakları takmayan ustanında buna katkısı büyük diye düşünüyorum.Balast Bosch Gen5 en son resimde görülüyor farın altında orijinal philips balat için uyumlu kısıma monte ettim.Alttan görünümü hiç restmetmemişim. Xenonlar Philips,arkadaşımız beyaz olsun deyince bende Philips kafi olur dedim ve kullandık.ilk defa bu fardaki mercek montajı ile alakalı olarak ampul değişim kısmı ile oynanmadı.Xenon ile kapak mesafesi 1 cm civarında boşluk mevcut.Orijinal H7 ampul soketi kesiilmedi.Geneldede iptal etmem.Açık olan agzını bantlarım(son aşamada bantlamıştım resimde ilk aşamalrdaki görünüm. muayenede ampul takılınca sorun olmaması için kenara sıkıştırıyorum.Xenon üzeindeki metal kapak çıkınca 3mm lik daha mesafe elde ediliyor.Ben foto derken, balast ampul yanyana ayrı olarak demek istemiştim aslında. Güzel olmuş. Ayna sinyallerini de led yapmak gerekecek. Sağ tarafta yanıp sönen halojen selektör mü ? Yorum bağlantısı
Yasin_On 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Evet video çapraz açıdan çekildiği için bi-xenon sellektör çok belli olmuyo. Balast Hella Gen5 mercekler yeni Hella Intemo ampüller de Osram 5000K CBI 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 (düzenlendi) Evet video çapraz açıdan çekildiği için bi-xenon sellektör çok belli olmuyo. Balast Hella Gen5 mercekler yeni Hella Intemo ampüller de Osram 5000K CBI Çok geçmiş olsun.Sende ve farların Mercek kısmına zarar gelmemesi sevindirici.Silikon ledi o vakit bana taktıramadın kendin taktın sonunda. Umarım yanlış hatırlamıyorum.Siyahın üzerinde o beyazlık olmasa gayet iyi denilebilir ama ben sevemedim bir türlü.Tamam Selçuk ustam bilahire çekeyim ekleyeyim.Aynı versiyon başka çalışma için elimde mevcut. 24 Temmuz 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yasin_On 25 Temmuz 2015 Paylaş 25 Temmuz 2015 Çok geçmiş olsun.Sende ve farların Mercek kısmına zarar gelmemesi sevindirici.Silikon ledi o vakit bana taktıramadın kendin taktın sonunda. Umarım yanlış hatırlamıyorum.Siyahın üzerinde o beyazlık olmasa gayet iyi denilebilir ama ben sevemedim bir türlü.Tamam Selçuk ustam bilahire çekeyim ekleyeyim.Aynı versiyon başka çalışma için elimde mevcut. Tesekkürler Oktay abi. Çok şükür kaportaya boya değmedi. Sadece tampon far gitti. Ledleri de nasıl olur acaba diye merakımdan taktım. Çevremdekilerin tepkisine göre geri sökerim ya da kalır 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 3 Ekim 2015 Paylaş 3 Ekim 2015 farları açınca kısılmazsa o ledler çevreden baya tepki görecek gibi Yorum bağlantısı
Cem Bilgiç 3 Ekim 2015 Paylaş 3 Ekim 2015 Ahmet İhsan abi o ledler kameradan öyle gözüküyor.Yoksa o kadar parlaklık vermiyor trafikte Yorum bağlantısı
Yasin_On 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 Ahmet İhsan abi o ledler kameradan öyle gözüküyor.Yoksa o kadar parlaklık vermiyor trafikteEvet. Özellikle sinyaller gündüz belli bile olmuyor Yorum bağlantısı
Gökhan Onur 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 Bayramdan önce yaşadığım ufak kaza sonrasi Oktay abimin yaptiğı farların camını kırdım. Bu sefer kendim yapmayı bir deneyim dedim ve kolları sıvadım Önce farlari bi guzel açtımBalasti far üzerine direk monte ettim. Isıya dayanıklı olsun diye de sistanın 300 dereceye kadar dayanıklı Rtv modelini kullandım.Çinden aldığım flex ledleri de takmaya karar verdimKazada sadece cam hasar gördüğünden mercek ve tas kısmını komple yeni fara aktardım.Deneme videomhttps://youtu.be/QgnbpGtX8ukMerhabalar bende bole yapmak ıstıyorum led olmasada mercek olayı bunları yaparken farın deılığını buyutmek zorunda kaldınız mı? ve sarı lambalar varken odaklama yapıp merceklerı takınca ona gore ayar mı cektınız ve mercegı tam olarak nasıl sabıtlıyor sunuz? 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 11 Kasım 2015 Paylaş 11 Kasım 2015 Bİ FOCUS MONTAJIDA BENDEN OLSUN,MERCEK İNTEMO,ASTRA MERCEK ŞAPKASI VE YENİ E KASA GÜNDÜZ FARI 4 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Yeşiltaş 20 Aralık 2015 Paylaş 20 Aralık 2015 Merhabalar foruma yeni uyeyim ufak detayli bir metin yazmistim sanirim iletisim bolumune yazdim gorunmuyor.focus focus 2.5 makyajli kasa araca sahibim bi xenon far kullanmak istiyorum konu ile ilgili herturlu yapim yada temin icin yardima ihtiyacim var elektronik konusunda tecrubeli degilim elim yatkin degildir sizlerden konu ile ilgili önerilerinizi rica ediyorum aracimin farlari duz halojen sanirim uzunlar h1 kisalar h7 Herkeze saygilar selamlar ☺ Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Aralık 2015 Paylaş 20 Aralık 2015 Oğuzhan bey hoş geldiniz Bu konuya bi göz gezdirin kafanıza takılan şeylere yardımcı oluruz merak etmeyin ... http://www.geceucusu.com/topic/92-ford-focus-ii-2005-2011-xenon-d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCm%C3%BC-ve-mercekli-farlar/ 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Aralık 2015 Paylaş 21 Aralık 2015 7 saat önce, oğuzhan yeşiltaş yazdı: Merhabalar foruma yeni uyeyim ufak detayli bir metin yazmistim sanirim iletisim bolumune yazdim gorunmuyor.focus focus 2.5 makyajli kasa araca sahibim bi xenon far kullanmak istiyorum konu ile ilgili herturlu yapim yada temin icin yardima ihtiyacim var elektronik konusunda tecrubeli degilim elim yatkin degildir sizlerden konu ile ilgili önerilerinizi rica ediyorum aracimin farlari duz halojen sanirim uzunlar h1 kisalar h7 Herkeze saygilar selamlar ☺ Hoşgeldiniz. Mesajınız aracınızın konusuyla birleştirildi. Bu konuda bolca örnek mevcut, inceleyin. Kendiniz yapamayacaksanız Samsun'da sanayide farcı bulmanız gerekecek. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Şubat 2016 Paylaş 10 Şubat 2016 Ankara'dan bir arkadaşımız kendisi uğraşmış.2 tane orijinal far ve 1 tane Depo far hebasından sonra 3 fardan Orijinal far kasası,Kendimden kullandığım far tası,Depo farın Camları ve tesisatı,motorları ile maddi imkanıda sıkıntıya girdiği için Valeo bi-xenon,Gen4 balast ve d1s Philips xenon ile işlemi Rabbimin izni ile elimden geldiğince düzgün yapamaya çalışarak araca monte ettik.Farların takıldığı köşelerdeki geçmeli tırnakları falan kırıktı.Yapacak bir şeyim yoktu.Üstteki tek vida ile farlar tutturuldu.Kaput kapanıncada farlar sıkı oluyor. Arka kapakta hiç bir işlem yapılmadı.Sadece arkadaşımız kendi uğraşısında uzun mercekten dolayı delik açmış silikonla kapatıldı. Mercek kapaklarını aynen Focus F1 farlarında son çalışmamda yaptığım güzel olmuştu bundada yakıştığını düşünüyorum. Balastlar far altı delinerek kablo kısımları içe getirilerek sabitlendi. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Şubat 2016 Paylaş 11 Şubat 2016 Eline sağlık, far ölümden döndü yani 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Şubat 2016 Paylaş 11 Şubat 2016 2 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Eline sağlık, far ölümden döndü yani Hurdaya çıkardığı 3 fardan sonra bu halini görünce yüzündeki mutluluk ifadeleri fazlasıyla bana yetti diyebilirim. 2 Yorum bağlantısı
Enver Kılınç 27 Şubat 2016 Paylaş 27 Şubat 2016 Merhabalar. Forumda tanışma alanını bulamadım ama sohbet alanında kısaca kendimden bahsettim. 2006 Focus Tekno Pk sahibiyim. Araçta oem adaptif far var. İlk sahibi arkadaş xenon taktırmış. Çok tatlı bir beyazı var. Karşıdan gelenleri de rahatsız etmediğini düşünüyorum. Çünkü kimse selektör yapmıyor gece yolculuklarında (sık sık uzun yol yapıyorum). Problemim şu ki; resimde göreceğiniz gibi sağ taraf yüksek sol taraf alçak. Önce sağ farın yüksek olduğunu düşünerek tornavida yardımı ile ayarlamaya çalıştım ama değişen bir şey olmadı. Sonra sağ farın üzerini kapattığım da görüntü aynı resimdeki gibi oldu. Aracın önünde engel varken sorun yokmuş gibi görünse de yeri aydınlattığı zaman sağ ve sol arasında ciddi fark oluşuyor. Bu durumun sebebi ne olabilir sizce? İkinci sorunum sağ farımda titreme söz konusu. Ustam ampulün değişmesi gerektiğini söylemişti. Ama orijinal olmadığı için hangi ürünü almam gerektiğini hangi markanın daha iyi olduğunu bilemiyorum. Mümkünse tavsiye edeceğiniz 4300 - 5000K xenon ampul tavsiyelerinizi de almak isterim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts