İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2 (2005-2011) xenon dönüşümü ve mercekli farlar

Eyup Akçimen

Recommended Posts

Volkan Durmuş

Ankara'dan bir arkadaşımızın F2.5 aracı için haricen far temininden sonra Hella intemo bi-xenon mercek,Hella Gen5 balast,5000k Osram xenon ampul,Mercedes farlarında kullanılan mercek şapkalarından elde birleştirerek yapıldı krom tabana boyandı ve çerçeve kenarına ve sinyal içine park ledi ile geçtiğimiz yıl Rabbimin izni ile bitirmek kısmet olmuştu.

Çankırı ilimizden bir arkadaşımızın F2.5 aracı için Hella bi-xenon mercek Gen5 balast 4300k xenon,mercedes mercek şapkası,çerçeve kenarına ve sinyal içine park ledi dizilimini Rabbimin izni ile geçen yıl yapmak kısmet olmuştu.

nq38Cpu.jpg

Sol mercekde biraz derece sapması var, fakat asıl bana garip gelen bu merceklerden birisi DOT (sol taraf) birisi ECE (sağ taraf), ya da ben yanlış görüyorum

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bende siz yazınca farkettim.Aynen dediğiniz gibi görünüyor fakat emin olamadım.

Mercekler takım geliyor.Sabitleme aşamasında çizgi düzlüğü ön planda olunca bu fark varmıdır,varsada iyice dikkat etmemişim.Çizgidede oldukça minimal bir sapma olabilir.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kesilme çizgisinde dot/ece farkı yok, ışığın üstüste binmesi böyle görmemize neden olmuş sanki.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Nazilli'den bir arkadaşımızın Focus 2.5 orijinal afl yapıda mercekli farı artık ilevini göremez hale gelmesi ve iç kısmında aşırı islenmeden dolayı bakım ve mercek değişimi için Hella bi-xenon,Gen5,4300k xenon kit ile değişimleri yapıldı.Temizlendi.Arkadaşımızda bilahire tavsiyeme uyup güzelce pasta cila ve şeffaf film kapaltması yapatırarak Rabbimin izni ile geçtiğimiz ay montajını yaptırdı.

Daha önce Mercek montajı için aparat aşamasını bu defa Hella bi-xenon için biraz daha geliştirerek önden görünümü orijinal görünüme en yakın halde ve uzun hüzme kısmınıda içine alacak şekilde montajını yapmak kısmet oldu.

Farların ilk hali.

Cam içindeki ilk silmede oluşan islenmenin boyutu.

Kirlenen çerçevenin eski ve yeni halleri.

Mercekler aparatlara montajlı hali.

Camlar dışatan sararma yaptığı için ve sonradan temizlendi.Arkadaşımız cam temizlik sonrasında ilk günki gibi olduğunu belirtti.

Bu şekildeki toplanmış hali.

Resim linkleri yenilendi.

5257.jpg

5261.jpg

5283.jpg

5332.jpg

5339.jpg

5351.jpg

5353.jpg

5357.jpg

5359.jpg

5383.jpg

5387.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Fara önceden ne olmuş da bu hale gelmiş ? Balast ve ampul setinin de fotolarını görmek istiyoruz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Farların arka ampul değişim kapakları yoktu.3 tane lastik kapak mevcut,kısa,uzun ve park ampulü için sadece uzun kısımlarında vardı.Araç sanayi aracı ve yemek dagıtımı ile uğraşan bir arkadaşımız.Bu kadar toz almasıda sanırım bundan sebep.Ayrıca kapakları takmayan ustanında buna katkısı büyük diye düşünüyorum.

Balast Bosch Gen5 en son resimde görülüyor farın altında orijinal philips balat için uyumlu kısıma monte ettim.Alttan görünümü hiç restmetmemişim. :(

Xenonlar Philips,arkadaşımız beyaz olsun deyince bende Philips kafi olur dedim ve kullandık.ilk defa bu fardaki mercek montajı ile alakalı olarak ampul değişim kısmı ile oynanmadı.Xenon ile kapak mesafesi 1 cm civarında boşluk mevcut.

Orijinal H7 ampul soketi kesiilmedi.Geneldede iptal etmem.Açık olan agzını bantlarım(son aşamada bantlamıştım resimde ilk aşamalrdaki görünüm. muayenede ampul takılınca sorun olmaması için kenara sıkıştırıyorum.

Xenon üzeindeki metal kapak çıkınca 3mm lik daha mesafe elde ediliyor.

5339.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin_On

Bayramdan önce yaşadığım ufak kaza sonrasi Oktay abimin yaptiğı farların camını kırdım. Bu sefer kendim yapmayı bir deneyim dedim ve kolları sıvadım :)

1ba8954e17abdb07328d6ceaf1dc3a2b.jpg

Önce farlari bi guzel açtım

8ef459cca9163d7d8d973ece73876870.jpg

Balasti far üzerine direk monte ettim. Isıya dayanıklı olsun diye de sistanın 300 dereceye kadar dayanıklı Rtv modelini kullandım.

decd4738bf3fe93c62808b5e16057005.jpg

2ba8d234117a473d50f1c90612cd6478.jpg

7bfe35a458ed4755cd3bce761427a012.jpg

Çinden aldığım flex ledleri de takmaya karar verdim

4c868e2b46ec2197db37d604d5f1b9fa.jpg

Kazada sadece cam hasar gördüğünden mercek ve tas kısmını komple yeni fara aktardım.

7947149df4ab7ceacc78cae3e143dd1a.jpg

Deneme videom

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farların arka ampul değişim kapakları yoktu.3 tane lastik kapak mevcut,kısa,uzun ve park ampulü için sadece uzun kısımlarında vardı.Araç sanayi aracı ve yemek dagıtımı ile uğraşan bir arkadaşımız.Bu kadar toz almasıda sanırım bundan sebep.Ayrıca kapakları takmayan ustanında buna katkısı büyük diye düşünüyorum.

Balast Bosch Gen5 en son resimde görülüyor farın altında orijinal philips balat için uyumlu kısıma monte ettim.Alttan görünümü hiç restmetmemişim. :(

Xenonlar Philips,arkadaşımız beyaz olsun deyince bende Philips kafi olur dedim ve kullandık.ilk defa bu fardaki mercek montajı ile alakalı olarak ampul değişim kısmı ile oynanmadı.Xenon ile kapak mesafesi 1 cm civarında boşluk mevcut.

Orijinal H7 ampul soketi kesiilmedi.Geneldede iptal etmem.Açık olan agzını bantlarım(son aşamada bantlamıştım resimde ilk aşamalrdaki görünüm. muayenede ampul takılınca sorun olmaması için kenara sıkıştırıyorum.

Xenon üzeindeki metal kapak çıkınca 3mm lik daha mesafe elde ediliyor.

Ben foto derken, balast ampul yanyana ayrı olarak demek istemiştim aslında. :bravo:

Güzel olmuş. Ayna sinyallerini de led yapmak gerekecek. Sağ tarafta yanıp sönen halojen selektör mü ? :)

Yorum bağlantısı
Yasin_On

Evet :) video çapraz açıdan çekildiği için bi-xenon sellektör çok belli olmuyo. Balast Hella Gen5 mercekler yeni Hella Intemo ampüller de Osram 5000K CBI :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Evet :) video çapraz açıdan çekildiği için bi-xenon sellektör çok belli olmuyo. Balast Hella Gen5 mercekler yeni Hella Intemo ampüller de Osram 5000K CBI :)

Çok geçmiş olsun.Sende ve farların Mercek kısmına zarar gelmemesi sevindirici.

Silikon ledi o vakit bana taktıramadın kendin taktın sonunda. :lol: Umarım yanlış hatırlamıyorum.

Siyahın üzerinde o beyazlık olmasa gayet iyi denilebilir ama ben sevemedim bir türlü.

Tamam Selçuk ustam bilahire çekeyim ekleyeyim.Aynı versiyon başka çalışma için elimde mevcut. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin_On

Çok geçmiş olsun.Sende ve farların Mercek kısmına zarar gelmemesi sevindirici.

Silikon ledi o vakit bana taktıramadın kendin taktın sonunda. :lol: Umarım yanlış hatırlamıyorum.

Siyahın üzerinde o beyazlık olmasa gayet iyi denilebilir ama ben sevemedim bir türlü.

Tamam Selçuk ustam bilahire çekeyim ekleyeyim.Aynı versiyon başka çalışma için elimde mevcut. :good1:

Tesekkürler Oktay abi. Çok şükür kaportaya boya değmedi. Sadece tampon far gitti.

Ledleri de nasıl olur acaba diye merakımdan taktım. Çevremdekilerin tepkisine göre geri sökerim ya da kalır :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ahmet İhsan Akşen

farları açınca kısılmazsa o ledler çevreden baya tepki görecek gibi :)

Yorum bağlantısı
Cem Bilgiç

Ahmet İhsan abi o ledler kameradan öyle gözüküyor.Yoksa o kadar parlaklık vermiyor trafikte

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yasin_On

Ahmet İhsan abi o ledler kameradan öyle gözüküyor.Yoksa o kadar parlaklık vermiyor trafikte

Evet. Özellikle sinyaller gündüz belli bile olmuyor :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gökhan Onur

Bayramdan önce yaşadığım ufak kaza sonrasi Oktay abimin yaptiğı farların camını kırdım. Bu sefer kendim yapmayı bir deneyim dedim ve kolları sıvadım :)

1ba8954e17abdb07328d6ceaf1dc3a2b.jpg

Önce farlari bi guzel açtım

8ef459cca9163d7d8d973ece73876870.jpg

Balasti far üzerine direk monte ettim. Isıya dayanıklı olsun diye de sistanın 300 dereceye kadar dayanıklı Rtv modelini kullandım.

decd4738bf3fe93c62808b5e16057005.jpg

2ba8d234117a473d50f1c90612cd6478.jpg

7bfe35a458ed4755cd3bce761427a012.jpg

Çinden aldığım flex ledleri de takmaya karar verdim

4c868e2b46ec2197db37d604d5f1b9fa.jpg

Kazada sadece cam hasar gördüğünden mercek ve tas kısmını komple yeni fara aktardım.

7947149df4ab7ceacc78cae3e143dd1a.jpg

Deneme videom

https://youtu.be/QgnbpGtX8uk

Merhabalar bende bole yapmak ıstıyorum led olmasada mercek olayı bunları yaparken farın deılığını buyutmek zorunda kaldınız mı? ve sarı lambalar varken odaklama yapıp merceklerı takınca ona gore ayar mı cektınız ve mercegı tam olarak nasıl sabıtlıyor sunuz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Karabulut

Bİ FOCUS MONTAJIDA BENDEN OLSUN,

MERCEK İNTEMO,ASTRA MERCEK ŞAPKASI VE YENİ E KASA GÜNDÜZ FARI

25d8vE.jpg48AbDp.jpgqR0P4B.jpgm5b1GY.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oğuzhan Yeşiltaş

Merhabalar foruma yeni uyeyim ufak detayli bir metin yazmistim sanirim iletisim bolumune yazdim gorunmuyor.focus focus 2.5 makyajli kasa araca sahibim  bi xenon far kullanmak istiyorum konu ile ilgili herturlu yapim yada temin icin yardima ihtiyacim var elektronik konusunda tecrubeli degilim elim yatkin degildir sizlerden konu ile ilgili önerilerinizi rica ediyorum aracimin farlari duz halojen sanirim uzunlar h1 kisalar h7 

Herkeze saygilar selamlar ☺

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
7 saat önce, oğuzhan yeşiltaş yazdı:

Merhabalar foruma yeni uyeyim ufak detayli bir metin yazmistim sanirim iletisim bolumune yazdim gorunmuyor.focus focus 2.5 makyajli kasa araca sahibim  bi xenon far kullanmak istiyorum konu ile ilgili herturlu yapim yada temin icin yardima ihtiyacim var elektronik konusunda tecrubeli degilim elim yatkin degildir sizlerden konu ile ilgili önerilerinizi rica ediyorum aracimin farlari duz halojen sanirim uzunlar h1 kisalar h7 

Herkeze saygilar selamlar ☺

Hoşgeldiniz.
Mesajınız aracınızın konusuyla birleştirildi. Bu konuda bolca örnek mevcut, inceleyin.
Kendiniz yapamayacaksanız Samsun'da sanayide farcı bulmanız gerekecek.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker

Ankara'dan bir arkadaşımız kendisi uğraşmış.2 tane orijinal far ve 1 tane Depo far hebasından sonra 3 fardan Orijinal far kasası,Kendimden kullandığım far tası,Depo farın Camları ve tesisatı,motorları ile maddi imkanıda sıkıntıya girdiği için Valeo bi-xenon,Gen4 balast ve d1s Philips xenon ile işlemi Rabbimin izni ile elimden geldiğince düzgün yapamaya çalışarak araca monte ettik.Farların takıldığı köşelerdeki geçmeli tırnakları falan kırıktı.Yapacak bir şeyim yoktu.Üstteki tek vida ile farlar tutturuldu.Kaput kapanıncada farlar sıkı oluyor.

Arka kapakta hiç bir işlem yapılmadı.Sadece arkadaşımız kendi uğraşısında uzun mercekten dolayı delik açmış silikonla kapatıldı.

Mercek kapaklarını aynen Focus F1 farlarında son çalışmamda yaptığım güzel olmuştu bundada yakıştığını düşünüyorum.

Balastlar far altı delinerek kablo kısımları içe getirilerek sabitlendi.

8410.jpg

8427.jpg

8438.jpg

8439.jpg

8440.jpg

8445.jpg

8447.jpg

8449.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Eline sağlık, far ölümden döndü yani :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
2 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Eline sağlık, far ölümden döndü yani :)

Hurdaya çıkardığı 3 fardan sonra bu halini görünce yüzündeki mutluluk ifadeleri fazlasıyla bana yetti diyebilirim. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Enver Kılınç

Merhabalar. Forumda tanışma alanını bulamadım ama sohbet alanında kısaca kendimden bahsettim.

2006 Focus Tekno Pk sahibiyim. Araçta oem adaptif far var. İlk sahibi arkadaş xenon taktırmış. Çok tatlı bir beyazı var. Karşıdan gelenleri de rahatsız etmediğini düşünüyorum. Çünkü kimse selektör yapmıyor gece yolculuklarında (sık sık uzun yol yapıyorum).

Problemim şu ki; resimde göreceğiniz gibi sağ taraf yüksek sol taraf alçak. Önce sağ farın yüksek olduğunu düşünerek tornavida yardımı ile ayarlamaya çalıştım ama değişen bir şey olmadı. Sonra sağ farın üzerini kapattığım da görüntü aynı resimdeki gibi oldu. Aracın önünde engel varken sorun yokmuş gibi görünse de yeri aydınlattığı zaman sağ ve sol arasında ciddi fark oluşuyor.

Bu durumun sebebi ne olabilir sizce?

İkinci sorunum sağ farımda titreme söz konusu. Ustam ampulün değişmesi gerektiğini söylemişti. Ama orijinal olmadığı için hangi ürünü almam gerektiğini hangi markanın daha iyi olduğunu bilemiyorum. Mümkünse tavsiye edeceğiniz 4300 - 5000K xenon ampul tavsiyelerinizi de almak isterim.

post-5-1273741690.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...