İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2 (2005-2011) xenon dönüşümü ve mercekli farlar

Eyup Akçimen

Recommended Posts

Mahmut Akbulut

İzolatör aşağı gelecek şekilde tırnak kısmından traşlayın o şekilde de olur , balast ısınana kadar ses yapabilir...

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

farları açtım ve ufak denemeler yaptım ampülü kırparak. tam olmasada cizgi idare edecek gibi.

perde sanırım tam kalmadğı için silikonla sabitlenmiş :angry: biraz temizledim ama hala tam açılmıyor.

AP3Drg2l.jpg

birde far tasını tutan ayaklar kırık nereden temin edebilirim?

U2ziuExl.jpg

15. saniyede elle açınca esas uzun hüzme görünüyor.

http://youtu.be/wcE0axNnxbs

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muhammed Yılmaz1679652610

Selamaleyküm abilerim, bu ara Istanbuldayım.Gelmişken bi-xenon mercekleri alayım diyorum, bunları nerelerden temin edebilirim? Hangi marka model mercek öneriyorsunuz? Ortalama vermem gereken fiyat nedir?Ve son olarak şimdi ben bu mercekleri alsam H4 farla kullanbilirmiyim, verimli olurmu? Ilerde biraz daha param olunca xenon ampül-ballast alıp takarım , malum öğrenciyim :D

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Öncelikle hoşgeldin.Benim aracımda h4 ampul kullanıyordu.Öncelikle mercekten ziyade yedek far bulmaya çalış.Yedek far ile işe başlarsan uğraşması daha kolay olur.Hem bosch hem hella kullandım.Hellanın sellektörü daha hızlı ve herkesin dediği gibi şimşek çakıyormuş etkisi veriyor.Bosch mercekler biraz daha büyük ama bu max 1 2 cm fark eder.Onun uzun kısa süresi bence hellaya göre çok çok az daha yavaş ya da sellektör yaparken öyle hissettiriyor.Aracında daha önceden almış olduğun çin malı xenon kitin var ise onların kablo ve ampul kısmını değiştirip d2s ampul kiti alarak kullanmaya devam edebilirsin.Onun haricinde aracına merceğin önüne koyacağın bir mercek kapağı ya da şapkası gerekli olacak.Bunun seçimini iyi yapmalısın.Yapacağın seçimde aracının görselini bozabilir ya da hırçın bir bakış elde ettirebilirsin.Mercek almak için forumda satan arkadaşlar var dilersen malum internet sitelerindende alışveriş yapabilirsin.Biraz araştırmayla merceklerin fiyatlarının 50 tl den başlayıp 200 300 tl lere kadar çıkabildiğini görürsün.

bosch mercek

1281678627172_hz-myalibaba-web-temp1_372.jpg

hella e55 modeli

1_Hella_OEM_1.JPG

hella g3 modeli

HELLA_BI_XENON_PROJECTOR_LENS_G3.jpg

bir de çin malları var bunlardan uzak dur.Maddi açıdan belki seni sevindirir ama kalite ve performans açısından seni üzer.

HID-Projector-HID-Projector-Lamp-G3-Projector-Lens-Kit.jpg

Yorum bağlantısı

Cevap için teşekkür ederim.Aracımın farında hiçbir değisiklik yok şimdilik alındığı gibi duruyor.Forumda okumuştum hella d1s önermişler çoğu kişiye.çin malı düsünmüyorum,kaliteli OEM ürün tercihimdir.yedek far bulup, hella mercek alıp montajını yapsam,aracın üstündeki halojen ampulleri taksam verimli olur mu peki?en çok.merak ettiğim kısım burası.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Valla onu ben de tam bilmiyorum ama bir xenon kadar aydınlatma sağlamaz.Ayrıca halojen ampulu oturtmak için uyarlama yapmalısın arka kısmına.Biraz kesip biçme yapılması gerekiyor. Far + mercek ıvır zıvır + oem xenon kit ortalama 600 800 tl tutar bilgin olsun.

Yorum bağlantısı

O zaman parça parça almak en iyisi benim için,bu ara mercekleri alayım,bidahaki aya farları falan derken bu işin içinden yazın çıkarım artık...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ahmet İhsan Akşen

Makyajlı kasa farinda tek ayar vidasi var oda sağ sol ayarı yapıyor sanırım, yükseklik ayarını nasıl yapacağız sol aşağıda duruyor benim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Makyajlı kasa farinda tek ayar vidasi var oda sağ sol ayarı yapıyor sanırım, yükseklik ayarını nasıl yapacağız sol aşağıda duruyor benim.

Tek ayar vidası olmaz 2 ayar vidası var :good1: dikkatli bakın resme sağ üstteki sağ-sol ayarı için alttaki yukarı-aşağı ayar için ...

focus-25-HIDs-5-030512_wm.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Yükseklik motorunun olduğu yerde varmış demek. Far araç üzerindeyken ulasiliyordur herhalde yarın akşam bi bakayım teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
taner eviş
(düzenlendi)

değerli forumdaslar abiler

Forumdaki ilk bi xenon far paylaşımımı yapayım :)

Mersin den bi arkadaşımız

Görseldeki farın aynısını istedi.

9547aa2c404f682e797ee4df1d80495e.jpg

Biz de farları aldık

Ve dağıttık

0112bff2e114af805467df5c8357135c.jpg

640986c9871a1ab92e9a3869250a30f1.jpg

ff605a997c7e0483ecb3b1cedda9d467.jpg

Far karartma yaptık

351c74084207d2d593b79926fd2ad54b.jpg

Her biri 1 w turuncu powerled PCB ye dizildi

e074392d66913f77f0ef258a8727bc83.jpg

Mercek yerleştirildi

İkisi arasındaki fark

3663b68540e3192be94bb10968658e7f.jpg

İşim sağlık memurluğu led -devre - led sürücüsü vs teknik konulardan anlamam pek

Bu konuda selçuk bi

Ve cem kardeşime teşekkür ederim

Led sürücüsü

92d01d1a653b32cbc9613a70e06fa358.jpg

Ledlerimiz yanarken

8afbb17556ca5dbdb7deb4fc4f57583a.jpg

Ledler tasa monte edildi

4840d8a1de85bb1bbe2cda8df6b55d95.jpg

Denemelik görelim dedim

578ed81b79722e5a3bc46905631f8e27.jpg

Bitmiş hali

51c287f8245fe43fc1a1ea5eb87a1504.jpg

d312686f91824f7274675ea560d3220e.jpg

48fca2a564fc699edcdbef0af3e9a972.jpg

Montaj ve duvar resimleri bekleniyor

Abilerimden teşvik edici yorumlarını

Ve beğenmediğiniz yönler varsa eleştirileri bekliyorum

Ve araya da cahillik sorumu sorayım

Abiler yanan ledleri parkta tam güç farlar yaninca da kısılması için ne yapabilirim ya da ne yapmalıydım

tarihinde Taner Eviş tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

taner eline sağlık,5 bacaklı 12v röleyle dimleyebilirsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
taner eviş
taner eline sağlık,5 bacaklı 12v röleyle dimleyebilirsin

Abi Teşekkürler.

Market dijital demi bulabilirim roleyi. Heryerde bulabilirmiyim

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

Abi Teşekkürler.

Market dijital demi bulabilirim roleyi. Heryerde bulabilirmiyim

taner yeni bir site buldum direnc.net beleşten biraz pahalı :lol:

kimseye söyleme :secret: :secret: :secret:

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Çalışmanız güzel ama sonucunda bir sorun var. Bu gündüz farı ise rengi yanlış :)
Yorum bağlantısı
taner eviş
Çalışmanız güzel ama sonucunda bir sorun var. Bu gündüz farı ise rengi yanlış :)

Selçuk hocam öncelikle Teşekkürler

Yaptığım arkadaş bi resim yolladı ve ısrarla aynısını istedi ondan yaptım :)

Yorum bağlantısı
Muhammed ŞENTÜRK

Selçuk hocam öncelikle Teşekkürler

Yaptığım arkadaş bi resim yolladı ve ısrarla aynısını istedi ondan yaptım :)

Üstat sakıncası yoksa mercekte, marka/model olarak neyi kullandın acaba?

Yorum bağlantısı
taner eviş

Üstat sakıncası yoksa mercekte, marka/model olarak neyi kullandın acaba?

Yeni tip Hella kardeşim :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Çok geç bir ikaz kusura bakma.Ellerine sağlık.

Grup lensin küçük boyutta oaray tam oturanı vardı niye büyüğünü aldın ki?Bundan dolayı mercek şapkasınıda öyle yapmak zorunda kalmışsın.

Yorum bağlantısı
taner eviş
Çok geç bir ikaz kusura bakma.Ellerine sağlık.

Grup lensin küçük boyutta oaray tam oturanı vardı niye büyüğünü aldın ki?Bundan dolayı mercek şapkasınıda öyle yapmak zorunda kalmışsın.

Abi acemilik öğreniyoruz yavaş yavaş :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Ankara'dan bir arkadaşımızın F2.5 aracı için haricen far temininden sonra Hella intemo bi-xenon mercek,Hella Gen5 balast,5000k Osram xenon ampul,Mercedes farlarında kullanılan mercek şapkalarından elde birleştirerek yapıldı krom tabana boyandı ve çerçeve kenarına ve sinyal içine park ledi ile geçtiğimiz yıl Rabbimin izni ile bitirmek kısmet olmuştu.

2646.jpg

2654.jpg

2657.jpg

2662.jpg

2709.jpg

2710.jpg

Çankırı ilimizden bir arkadaşımızın F2.5 aracı için Hella bi-xenon mercek Gen5 balast 4300k xenon,mercedes mercek şapkası,çerçeve kenarına ve sinyal içine park ledi dizilimini Rabbimin izni ile geçen yıl yapmak kısmet olmuştu.

image.jpg

image.jpg

foto.jpg

foto_ra.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...