İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2 (2005-2011) xenon dönüşümü ve mercekli farlar

Eyup Akçimen

Recommended Posts

Gökhan Tongay

Bak basit olarak anlatayım.

ilk önce çanağı bir yere koyarak ampulle farın desenini alıyorsun.Bu deseni sakın unutma ve hizalarken kullandığın herşeyin aynı yerde aynı açıda olması lazım.Ben dremel kullanmadım benim işim çok daha zor oldu.Dremel satın alırsan daha kolay kesme işlemi yapabilirsin.Ben metal testeresi kullandım.Çanağım oval yapıya sahipti ve ilk önce bir miktar keserek başladım.Sonra çarpan girmeyen yerleri traşladım merceği oturttum sonra far üzerinde merceği hamur kıvamında zaman geçtikçe sertleşen yapıştırıcı ile sabitleyerek vidaladım.Sonra merceği kapatmaya geldi ısıya dayanıklı siyah silikon ile kapatarak farı toparladım.Kablo tesisatını çektim falan derken işlem bitti.Şimdi mercek değişimini düşünüyorum.Ama üşeniyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
taner eviş
Bak basit olarak anlatayım.

ilk önce çanağı bir yere koyarak ampulle farın desenini alıyorsun.Bu deseni sakın unutma ve hizalarken kullandığın herşeyin aynı yerde aynı açıda olması lazım.Ben dremel kullanmadım benim işim çok daha zor oldu.Dremel satın alırsan daha kolay kesme işlemi yapabilirsin.Ben metal testeresi kullandım.Çanağım oval yapıya sahipti ve ilk önce bir miktar keserek başladım.Sonra çarpan girmeyen yerleri traşladım merceği oturttum sonra far üzerinde merceği hamur kıvamında zaman geçtikçe sertleşen yapıştırıcı ile sabitleyerek vidaladım.Sonra merceği kapatmaya geldi ısıya dayanıklı siyah silikon ile kapatarak farı toparladım.Kablo tesisatını çektim falan derken işlem bitti.Şimdi mercek değişimini düşünüyorum.Ama üşeniyorum.

Gökhan hocam bu bahsettiğiniz zamanla sertleşen yapıştırıcı nasıl bişey nerden bulabilirim Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Şu yani hani mercek montajını yapıyoruz deniyor ve diğer adıma atlanıyor ya genelde.

Ben o montaj kısmının detaylarını istiyorum hani reflektörü çıkardıktan sonra ne yapıyorum ne yapmalıyım en ufak bir fikrim yok.

Konuyu okudum tamamiyle fakat o bilgiye ulaşamadım o yüzden böyle bir cümle ile belirttim.

Bu tip uygulamaların yedek bir far seti alıp üzerinde yapılmasını öneririm genellikle. En azından mevcut farı geri dönülemeyecek bir hatadan dolayı kaybetmemiş olursun. Gökhan'ın fotoları açıklayıcı. Merceği ön cama çok yaklaşmayacak ama arka kapaktan da taşmayacak şekilde pozisyonlamalı, buna göre reflektörün ampul duy kısmını merkeze alacak şekilde testere ile küçükten büyüğe doğru kesmeli ve merceği düzgün oturtana dek büyütmelisin. Sonra da merceğin deliklerinden vida ile reflektöre sabitleyeceğin delikler açman gerekiyor. Sonrası da aynı hizaya getirtip yapıştırma kısmı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Muhammed ŞENTÜRK
(düzenlendi)

Arkadaşlar öncelikle herkese selam olsun. Sitenin methini focusclubtr'den duydum ardından da geldim.

Bendeki araç buçukluk olmayan (makyajsız kasa) 2007 Focus HB. Bendeki araca mercek montajı ile ilgili forumu epeyce aradım ama çok fazla ayrıntılı bilgiye ulaşamadım. Daha çok makyajlı kasa ile ilgili konulara ulaştım. Ardından da bu başlığı açıyorum. Sürç-ü lisan edersek affola.

Cumartesi akşamı Bostancı Oto Sanayii'den Hella marka mercekleri ve yine Hella'nın Mercedes E-Class'ta kullandığı kapaklardan D1S-D2S Universal tutturucularla almış bulunmaktayım.

İlk kez böyle bir işe girişeceğimden ve öncesinde hiçbir bilgim olmamasından ötürü yeni tip mi yoksa değil mi bilmiyorum. Tek bildiğim bi-xenon mercek olduğu.

Anlayacağınız, deneme-yanılma yoluyla bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışacağım.

Bu girişimim süresince sizden tavsiye, yardım, öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Bu hafta içerisinde ya çıkma ya da yan sanayi bir çift far almayı düşünüyorum.

İzninizle fotoğrafları da iliştiriyorum. Devamı geldikçe de ekleyeceğim.

post-7780-0-81331100-1419205162_thumb.jp

post-7780-0-78294100-1419205167_thumb.jp

post-7780-0-86207900-1419205171_thumb.jp

post-7780-0-67503900-1419205175_thumb.jp

post-7780-0-83356000-1419205185_thumb.jp

post-7780-0-59964200-1419205396_thumb.jp

Alet çantam yanımda olmadığından ancak LED el feneriyle deneyebildim.

Kesilme çizgisi, kapak seçimi, mercek seçimi, tavsiyeleriniz vs. bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla...

tarihinde Muhammed ŞENTÜRK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Öncelikle hayırlı olsun şimdiden.Ben neden se bu merceği hiç sevemedim.Merceğin kesilme çizgisi sola doğru gittikçe yukarıya doğru uzanıyor.Bunun yerine Hella e 55 modelini ya da intemo modelini bulabilirsen bence daha iyi olur.Ayrıca mercek şapkası biraz küçük yandan baktığında boşluğu kapatamaya bilir.Bunu denedikten sonra görebilirsin sanırım.Öncelikle orjinal farın ışık desenini alıp sabitleyip merceği ona göre sabitlersen sorun çıkmaz.İlk defa yapıyorsan küçük küçük keserek git .Bir kişiden yardım al merceği montajlarken.o tutsun sen yapıştır açısını düzelt.En son arabanın üzerinde denersiniz.

iyi çalışmalar.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Arkadaşlar öncelikle herkese selam olsun. Sitenin methini focusclubtr'den duydum ardından da geldim.

Bendeki araç buçukluk olmayan (makyajsız kasa) 2007 Focus HB. Bendeki araca mercek montajı ile ilgili forumu epeyce aradım ama çok fazla ayrıntılı bilgiye ulaşamadım. Daha çok makyajlı kasa ile ilgili konulara ulaştım. Ardından da bu başlığı açıyorum. Sürç-ü lisan edersek affola.

Cumartesi akşamı Bostancı Oto Sanayii'den Hella marka mercekleri ve yine Hella'nın Mercedes E-Class'ta kullandığı kapaklardan D1S-D2S Universal tutturucularla almış bulunmaktayım.

İlk kez böyle bir işe girişeceğimden ve öncesinde hiçbir bilgim olmamasından ötürü yeni tip mi yoksa değil mi bilmiyorum. Tek bildiğim bi-xenon mercek olduğu.

Anlayacağınız, deneme-yanılma yoluyla bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışacağım.

Bu girişimim süresince sizden tavsiye, yardım, öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Bu hafta içerisinde ya çıkma ya da yan sanayi bir çift far almayı düşünüyorum.

İzninizle fotoğrafları da iliştiriyorum. Devamı geldikçe de ekleyeceğim.

Alet çantam yanımda olmadığından ancak LED el feneriyle deneyebildim.

Kesilme çizgisi, kapak seçimi, mercek seçimi, tavsiyeleriniz vs. bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla...

Mesajınız ilgili konuyla birleştirildi.

Yorum bağlantısı
Muhammed ŞENTÜRK

Öncelikle hayırlı olsun şimdiden.Ben neden se bu merceği hiç sevemedim.Merceğin kesilme çizgisi sola doğru gittikçe yukarıya doğru uzanıyor.Bunun yerine Hella e 55 modelini ya da intemo modelini bulabilirsen bence daha iyi olur.Ayrıca mercek şapkası biraz küçük yandan baktığında boşluğu kapatamaya bilir.Bunu denedikten sonra görebilirsin sanırım.Öncelikle orjinal farın ışık desenini alıp sabitleyip merceği ona göre sabitlersen sorun çıkmaz.İlk defa yapıyorsan küçük küçük keserek git .Bir kişiden yardım al merceği montajlarken.o tutsun sen yapıştır açısını düzelt.En son arabanın üzerinde denersiniz.

iyi çalışmalar.

Teşekkür ederim üstadım. İlk deneme olduğu için acemiliğimi bi' atayım, mercek konusunda çok uçmayayım dedim. Depo marka farların çiftini 260 liraya dün aldım. Bugün de açtım. Çok fazla zorlamadı. Kendi kutusuna fön makinasının girebileceği bir delik açtım 15 dakika düşük ayarda çalıştırdım. Kasnağa veya cama zarar vermeden açtım. Fakat dış reflektörde kısmi çizikler oluştu. Karartacağım için umurumda da değil. Fotoğrafları eve döndüğümde ilk mesaja ekleyeceğim.

Akşama da merceği denerim muhtemelen. Ama ev içerisinde nasıl deneyeceğim muamma. Sırf bu iş için iş çıkışı güç kaynağı bile alabilirim :/ Olmadı hafta sonuna kalacak.

Nikelaijı çıkarmak için bulaşık makinasını kullanamıyorum. Geçen hafta servise gönderdim. Tavsiyeniz varsa memnuniyetle dinlerim.

Bir de unutmadan astar ve boya tavsiyesi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Öncelikle farın ışık desenini al bunun için bilgisayar power sub alınabilir hem xenon hem halojen için yeterli

Yorum bağlantısı
Muhammed ŞENTÜRK
(düzenlendi)

Öncelikle farın ışık desenini al bunun için bilgisayar power sub alınabilir hem xenon hem halojen için yeterli

Kısa süreliğine bir göz gezdirdim 300 watt 750 watt gibi envai çeşit görünce kafam karıştı. Power sub'ı uygun hale getirmek için için tam olarak ne yapmam gerekiyor desem çok olmuş olur muyum?

tarihinde Muhammed Şentürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Ben de tam bilmiyorum ama aksam ben de montaj yapıcam foto gönderirim sana 0541 5878068 numaram whatssapp varsa yaz

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Kısa süreliğine bir göz gezdirdim 300 watt 750 watt gibi envai çeşit görünce kafam karıştı. Power sub'ı uygun hale getirmek için için tam olarak ne yapmam gerekiyor desem çok olmuş olur muyum?

Evde veya çevren kullanmadiğin masa üstü bilgisayar varsa güç kaynağını kullanabilirsin yenisini almaya gerek yok. 24 pinli anakarta giren sokette yeşil ve siyah uçları birleştir çalışır. Hddye yada cd okuyucuya takılan sarı siyah siyah kırmızı soketide çalışmada kullanırsın.

Siyah -

Sarı +12

Kırmızı +3,5 yada +5 gibi bi değer olması lazım.

Yorum bağlantısı
Muhammed ŞENTÜRK

Arkadaşlar bugün floresan angel halka alıp kabataslak montajı planlayacaktım ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Olmazsa olmaz dediğim 105mm'lik angel halka bulamadım. Yarın yine gideceğim muhtemelen.

Ama 404 Powermix, amatör işkence, 4x160'lık civata ve kelebek somun vs. alıp yükü hafiflettim. En önemlisi, evde sadece diz üstü bilgisayar bulunduğu için farı denemek ve ayarlamak için güç kaynağım yoktu.15 Amperlik bir güç kaynağı aldım. Sorunsuz çalışıyor.

Montajda kullanacağım malzemelerin bir kısmı aşağıda fotoğraflarda mevcut. Haricinde ise Dremelin yetmediği yerde kıl testere ve keski takımı, yapıştırma işleminde gerekirse kullanmak için mastik silikon, reflektörün karartılacak kısmı için 600 numara zımpara var. Alınacaklar ise ısıya dayanıklı boya ve astar, floresan angel halkası var.

post-7780-0-19274100-1419461121_thumb.jp

post-7780-0-38907100-1419461160_thumb.jp

post-7780-0-94095100-1419461181_thumb.jp

post-7780-0-06122100-1419461194_thumb.jp

post-7780-0-33767200-1419461207_thumb.jp

Uzun huzmedeki halka mı büyük olsun yoksa mercek kapağındaki mi karar veremesem de son olarak angel halka için piyasada yer alanlardan hangisini tavsiye edersiniz. Floresan mı yoksa pleksi mi?

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Florasan çok çabuk bozulur ve kırılır.Pleksi yeteri kadar aydınlatmaz.Bence ya kendin u halka ya da orj. bmw halkası bul ona led ile aydınlatma yap ya da hazır led halkalar var onları kullan.Ayrıca sanırım 105 mm halka bulamazsın.Ya 100 dür ya da 110

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

selamlar, bende Muhammed bey gibi fordcluptr den çıktım geldim, focus 2.5 kullanıcısıyım ve ilk defa bu işlere girişeceğim için valeo mercek montajı yapılmış ama tadilat gerektiren bir far takımı aldım ve kendim yavaş yavaş toparlamak istiyorum.

mercek olarak valeo kullanılmış fakat ikiside aynı taraf sanırım link verdiğim sitede selodinler farklı yerlerde bende ikiside aynı tarafta, bir sıkıntı çıkarırmı?

Valeo_B1S_1_02.jpg

arkasında o tırkıklı parça ve teller yok, sanırım d1s ve d2s ampul kullanılıyor ama önceki sahibi h7 xenonu silikonlayıp kullanmış.

şimdi benim beklentim sadece akşamları daha güçlü ve geniş açılı bir aydınlatma. gündüz selektör yada süper kesilme çizgisi falan şart değil.

amatör olduğum için fazla paralar verip ürünleri mındar etmek istemiyorum. şimdi.

1. h7 xenon alıp devammı edeyim ? kit olarak ne önerirsiniz? fiyatlar 100-150 arası sanırım.

2. d2s kit alırsam daha net bir kesilme çizgisi yakalarmıyım? 200 lira civarı fiyatı var forza-d2s-tip-xenon-kit-4300k

3. oem bi d2s set mi almalıyım? 300 liraları buluyor sanırım, çok fark edermi aydınlatma olarak?

4. d1s düşünmüyorum ama son seçenek o, sadece ampülleri 300 ediyor :)

5. ampul tutucular merceğe özelmi oluyor, yoksa d2s hepsi aynı mercekmi?

şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hoş geldiniz :flowers:

Mercekler Valeo D1S çok tercih edilmeyen bir mercek türü ama H4 halojen yada çakma xenon lu farlardan daha iyi aydınlatacağı garanti , tabi mercek reflektörü kararmamış ise.

Mercekteki o tırtıklı kare ampul tutucusu eğer yok ise sizde silikonla H7 yada D2S ampul montajı yapabilirsiniz ikisi arasında aydınlatmada çok ciddi bir fark olmaz.

Ampul tutucular merceğe özeldir birbirlerine uymazlar...

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

H7 halojen den iyi aydinlatmaz mi yani :) o zaman en kestirmeden h7 xenon kit alıp devam edeceğim madem mercekte iyi bir seçim değil.

Peki d2s ampul için tutucu bulunmaz mi bu mercege?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

H7 halojen den iyi aydinlatmaz mi yani :) o zaman en kestirmeden h7 xenon kit alıp devam edeceğim madem mercekte iyi bir seçim değil.

Peki d2s ampul için tutucu bulunmaz mi bu mercege?

Mercekte kararma yoksa H7 den iyi aydınlatır , Bu mercek D1S ampul için tasarlanmış bu yüzden D2S i sadece silikonla sabitleyebilirsiniz ...

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Ozaman odaklanma konusunda d2s ile h7 arasında fark olmayacak. 100 lira fazla verip d2s almaya gerek yok sanırım. H7 olarak hangi kiti önerirsiniz peki?

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

herhangi bir marka alabilirsin hepsi birbirinin aynı hangisi en kaliteli garantiyi veriyorsa onu seç.Nazının geçeceği birisi varsa ondan al sorun yaşarsan değiştirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

selamlar, bende Muhammed bey gibi fordcluptr den çıktım geldim,

:lol: :lol: Forumumuzun makus talihi bu olsa gerek..! fordclubtr :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Evet yanlış yazmışım bende :)

h7 setlerde 4300k pek olmadığından ve hiç duyulmayan markalar dışında 150 TL altında bulamadığımdan şu d2s kiti amlaya karar verdim, farklı bir önerisi olan varmı?

forza-d2s-tip-xenon-kit-4300k

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

200 tl bence çok para okadar para vermeye gerek yok gidin h7 6000k ucuzundan alın.Hepsi aynı.okadar para vereceğinize d1s d2s mercek işine girin aydınlatmanız kaliteli olsun.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

zaten d1s mercek takılı ama arkadaki aparatları yok ve 300 lira verip mındar etmek istemiyorum. gerçi 200 lira arada pek fark kalmıyor dediğiniz gibi.

h7-4300k-xenon-far-kiti-eco-12-v-forza bunu alıp geçeyim madem,hazır 25 lira indirimde varken :) teşekkürler Gökhan bey.

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

xenon geldi ama merceğe montajı için nasıl kırpacağıma karar veremedim.

IMG_3296.jpg

forumdan bir arkadaş bu fotoğrafı gösterdi ama bu ampul halojen, xenonu bu şekilde tekli parça aşagıda olacak şekilde yani takarsam porselen telli kısım yukarıya geliyor. sanırım aşagıda olması gerekiyor, yanılıyor muyum?

balasttan hafif bir zırıltı gelmesi normal mi?

makina manuel ayarlarda çekildi. forza h7 4300K xenon & h7 osram standart halojen

zkjyH00l.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...