İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2 (2005-2011) xenon dönüşümü ve mercekli farlar

Eyup Akçimen

Recommended Posts

Yunus Emre Aktaş

4- Daha önce yapılan özellikle Oktay abinin yaptığı uygulamalara bakabilirsin , ateşleyici sığmayabilir far arkasında tadilat gerekebilir.

5- Sizin farınız H7 / H1diyota gerek yok.

Mahmut bey öncelikle cevap için teşekkürler,

far arkasına tadilat gerekebilir demişsiniz sabah baktım farın arkası aracın ön paneline neredeyse değecek kadar yakın en fazla 0,5 cm boşluk vardır kapağa tadilat yapsakta panel yine engelleyici olacak.

bide sizin farınız H7 / H1 demişsiniz, bunu söylerken acaba, H1 uzunları iptal etmemeyimi tavsiye ediyorsunuz?

Bu başlık altında fazlasıyla bilğiler mevcut.Her konu montaj aşamaları için degerli bilğiler içeriyor diyebilirim.Mercek başlığı altındada güzel yorumlara detaylı resimler bulunmakta.

http://www.geceucusu...ilik-ve-montaj/

Ölçü aletin var ise balastın dış gövdesine kısa devre olan uç şase ucudur.

Gen5 balast ve Hella başka cümle kurmaya gerek yok.Mercek şapkasıda bu fara merceği düzgünce monte edebilirsen çok yakışacak bir şapka.

Arka kapakta bu mercekten dolayı işlem yapacagını düşünmüyorum.Yapılırsada 1 cm falan yükseltmek gerekebilir.

Siğorta kutusundaki uzun ve kısa rolelerinin tetik uçlarına 4001 takacaksın.

oktay bey sizede teşekkürler, ölçü aleti var artı eksi problemini o şekilde çözerim

sizin bi konunuz var ona bakmıştım Focus MK I farına bu mercek ve kapaklardan yapmışsınız yanlışsam düzeltin, o konuyu inceledim epey yararlı bilgiler edindim, arka kapağa tadilat yapsamda ön panele far kapağı çok yakın yani kapağa tadilat şansım yok bi şekilde sığdırıcam bunları.

son olarak sigorta kutusundaki role işini pek anlamadım biraz açık yazarmısınız size zahmet... benim bilgim şu yönde far içinde bi diyotla (ki diyotun çalışma prensibini az çok biliyorum) uzunu hem selenoid e hemde fara bağlamak, sizce doğrumu?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Merceği montajlarken çok geride kalmamasına dikkat ederseniz tadilata gerek kalmayacaktır.Uzun farı iptal etmeyin böylece çok daha etkili bir selektöre sahip olursunuz , uzun far tesisatından mercek selenoid ine paralel hat çekilecek hepsi bu kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmaz merak etmeyin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Mahmut bey öncelikle cevap için teşekkürler,

far arkasına tadilat gerekebilir demişsiniz sabah baktım farın arkası aracın ön paneline neredeyse değecek kadar yakın en fazla 0,5 cm boşluk vardır kapağa tadilat yapsakta panel yine engelleyici olacak.

bide sizin farınız H7 / H1 demişsiniz, bunu söylerken acaba, H1 uzunları iptal etmemeyimi tavsiye ediyorsunuz?

oktay bey sizede teşekkürler, ölçü aleti var artı eksi problemini o şekilde çözerim

sizin bi konunuz var ona bakmıştım Focus MK I farına bu mercek ve kapaklardan yapmışsınız yanlışsam düzeltin, o konuyu inceledim epey yararlı bilgiler edindim, arka kapağa tadilat yapsamda ön panele far kapağı çok yakın yani kapağa tadilat şansım yok bi şekilde sığdırıcam bunları.

son olarak sigorta kutusundaki role işini pek anlamadım biraz açık yazarmısınız size zahmet... benim bilgim şu yönde far içinde bi diyotla (ki diyotun çalışma prensibini az çok biliyorum) uzunu hem selenoid e hemde fara bağlamak, sizce doğrumu?

Alternatif seçenek olarak, uzun farı gündüz farına şununla çevirebilirsiniz. Ayrıca oraya piyasada satılan led'li yuvarlak gündüz lambası da güzel durabilir.

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Aktaş

Merceği montajlarken çok geride kalmamasına dikkat ederseniz tadilata gerek kalmayacaktır.Uzun farı iptal etmeyin böylece çok daha etkili bir selektöre sahip olursunuz , uzun far tesisatından mercek selenoid ine paralel hat çekilecek hepsi bu kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmaz merak etmeyin...

mahmut bey, uzun farı iptal etmemek sadece etkili selektörmü sağlar başka bi faydası olurmu? aslına bakarsanız ben iptal etme taraftarıyım mercek üzerinde hem uzun hem kısa daha bi havalı geliyor bana, ama tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşlarında tavsiyelerini göz ardı etmem, şayet iptal edersem bağlantı işini nasıl yaparım bildiğim yol doğrumu değilmi tereddütlüyüm bilgi sahibi arkadaşlar detaylı bi anlatım yaparmıa acaba?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Gündüz uzun hüzme kullanılır akşam olunca role yardımı ile uzun hüzme iptal edilip bi-xenonlar sadece uzun hüzme olur.Gen5 balastta olsa yine uygulanabilir.Bence gündüzleri halojen uzunlar daha etkili oluyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Son orjinal mercekli fara monte ettiğim Hella mercekteki montaj sonrasında elime geçen yine orjinal mercekli tasa yaptığım Valeo mercek montajında bu defa kafamı biraz daha meşğul edip orjinal mercek montaj kasasını kullanmak yerine aliminyumdan ayak yaparak merceklerin orjinal yapıdaki gibi durmasını sağlamaya çalıştım ve sanırım epey yaklaştım.Sonraki çalışmada aynı şekilde ayak yapıp dahada iy yapabileceğimi düşünüyorum.Bu çalışmalarda merceğin orjinal yapıdaki gibi çıkkın durmasını engelleyen en önemli nokta yeni takılan merceğin boyutu ile ilğili bir durum.Bu çalışmayı Hella mercek sonrasında yaptım biteli epey oldu ama eklemeyi unutmuşum.

Orjinal bozulmamış mercekli tasın hali.

Yaptığım aliminyum montaj ayakları

Montajlı hali.

Kullandığımız Valeo mercek lens çapı Hella'dan ve orijinal Halojen H7 mercek çapından biraz küçük olduğu için biraz farklı duruyor.ama eski orijinal mercek kasasına yaptıklarımdan edindiğim tecrübe sonrasında daha iyi olan bir çalışma oldu.

Yine silikon desteği ile merceğimizi sağlama alıyoruz.

Farların kapanmış hali

Resim linkleri yenilendi.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Mercek montaj kiti mi, iyi fikir :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Daha önce bu far için bu aparatlardan yapmak aklıma gelmeyipte yapamadığıma üzülüyorum desem yalan olmaz.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

abi bu konuda adam baya kendini aşmış

x paket far içleri için keşke biri ölçüp biçsede aha bu aparat ölçüleri dese bizde ona göre kestirsek :))))

http://www.hidplanet.ru/forum/viewtopic.php?f=16&t=1622

http://www.galogenu.net/catalog/ford/perekhodnaya_ramka_ford_focus_ii_2008_2010/

oktay abi yapsan yapsan sen yaparsın :)) abi yapta seri üretime geçir senden de biz alalım :)

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ali Erenn

Forumda birçoğumuzun tanıdığı İlker Kemal Ustaya benim farları yolladım. Tabi ki sonuç harika.

Sellektör videosunu çekemedim bugün hava çok yağmurlu.

Malzemeler:

Hella Mercek (yeni nesil)

d1s ampül (phlips)

AL balast

UXuPPYs.jpg

sadece sağ

3HJT78n.jpg

sadece sol

ZlUI098.jpg

LkeoIYV.jpg

Dc1iKGw.jpg

Alacakaranlıkta çekilmiş

KISA

vIPzt9U.jpg

UZUN (H1'lerimizi de iptal etmedik. Far kapalı iken sadece H1 ile far açıkken Bi-xenon ve H1 birlikte sellöktör yapıyor)

eT6i0AR.jpg

Sinyal içine birkaç led ve ayrıca park ampülerinin yanına 2 sıra 3'erli küçük turuncu led döşendi. Sinyal içindeki ve park ampülünün yanındaki ledlerimiz parklara bağlandı. (bİrnevi amerikan park oldu) Ledlerin zaman içinde patlama ihtimaline karşı kablolar dışarıda bırakıldı. Bir taraf patladığında diğerinin iptali bu şekilde kolaylaştırıldı.

Mcv8JGr.jpg

rNZfQKo.jpg

5v5ONbC.jpg

ifzQ4ed.jpg

Bi-xenon konusunda ve burada acemiyim. Bi kusurumuz varsa affola.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Performans çok iyi görünüyor, güle güle kullan.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Farlarımızdaki angel halka sorunu nedeniyle yeniden değişime giderek mercekler,balast,angel halka tamamen değişti.

Mercekler yeni nesil Audi araçlardan çıkma Hella intemo bi-xenon mercek,orijinal Osram 5000k D1s xenon,Hella Gen5 balast,Bmw U halka olmak üzere yeniden elden geçirilen farlara monte edildi.

Parçalarımız bunlar.

Mercek montajından sonra mercek şapkalarınıda değiştirdim.Merceğin etrafı tamamen kapatıldı.Yine Mercedes araçlardan çıkma mercek şapkası kullanıldı ve arka kısmınıda yine mercedes araçlarda kullanılan geniş şapkanın iç kısmı kesilerek birleştirildi ve sonuç.

Farlar kapatıldıktan sonra.

Angel halka ve köşe gündüz farının şimdiki görünüşü.

Araç üzerindeki fotolar bilahire eklenecek

Şunu belirteyim bu İntemo merceğin uzun hüzmesi çok çok fena.Gen5 ile sellektör keyfi ve geceleri uzunların dehşet olacağını düşünüyorum.

Resim linkleri değiştirildi.

0917.jpg

0922.jpg

0925.jpg

0927.jpg

0928.jpg

0930.jpg

0934.jpg

0935.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Focus 2.5 Junyan far modifiyesi Rabbimin izni ile Ankara'dan bir arkadaşımızı aracı için yapmak kısmet oldu.Farda kullanılan mercek kocaman farın içi daracık hale getirilerek minnacık.

Led konusu.

http://www.geceucusu...al/page__st__20

H3 serisi mercekle yetinilmesi istenmiş.Bu boyuta ve mercek takılabilecek alana uyacak bi-xenon mercek sadece Mondeo Mk4 ilk versiyon orijinal bi-xenon mercekleri idi ve sadece mercek takımına 300tl istenince değişim olamadı.Merceklere H3 serisi çin xenon takılmış.Hali ile odaklama ve çizgi resimdeki gibi idi.

Mercek değişimi yapılamayınca bu merceğe xenon odaklaması şart oldu ve kara kara düşünme operasyonu sonrasında kalıcı bir çözüm yani başka bir xenon değişiminde aynı sonuç alınabilecek halini elde edebilmek için işlem uygulayarak son halini verebildim.Ampul takılmak istenirse yapılacak işlem çok basit.1 tane vida sökülecek o kadar. :lol:

Resim linkleri yenilendi.

0416.jpg

0425.jpg

0428.jpg

0436.jpg

0439.jpg

0440.jpg

0441.jpg

0442.jpg

0444.jpg

0445.jpg

1162.jpg

1163.jpg

1166.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Berkay Ekinci

Merhbalar foruma yeni katıldım ve sormak istediğim birkaç şey var.

Bende 2007 model Ford focus var mk2 kasa.

Ben bu aracımın farlarına bi-xenon montajı yapmayı istiyorum.

Bir çok konu inceledim fakat istediğim gibi bir anlatım bulamadım.

Şimdi ben bu farları çıkardım araçtan açtım buraya kadar hiçbir sıkıntı yok.

Sonrasında Mercek montajı yaparken ne gibi işlemler yapıp sabitlemem gerekiyor fara?

Dremel ilemi genişletmeliyim ve odaklama sorunu olmaması için neye dikkat etmeliyim teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya
Merhbalar foruma yeni katıldım ve sormak istediğim birkaç şey var.

Bende 2007 model Ford focus var mk2 kasa.

Ben bu aracımın farlarına bi-xenon montajı yapmayı istiyorum.

Bir çok konu inceledim fakat istediğim gibi bir anlatım bulamadım.

Şimdi ben bu farları çıkardım araçtan açtım buraya kadar hiçbir sıkıntı yok.

Sonrasında Mercek montajı yaparken ne gibi işlemler yapıp sabitlemem gerekiyor fara?

Dremel ilemi genişletmeliyim ve odaklama sorunu olmaması için neye dikkat etmeliyim teşekkürler.

Istediğim gibi bir anlatım bulamadım derken nasıl yani :o

Yorum bağlantısı
Berkay Ekinci

Istediğim gibi bir anlatım bulamadım derken nasıl yani :o

Şu yani hani mercek montajını yapıyoruz deniyor ve diğer adıma atlanıyor ya genelde.

Ben o montaj kısmının detaylarını istiyorum hani reflektörü çıkardıktan sonra ne yapıyorum ne yapmalıyım en ufak bir fikrim yok.

Konuyu okudum tamamiyle fakat o bilgiye ulaşamadım o yüzden böyle bir cümle ile belirttim.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Reflektörü merceğin boyutuna göre kesmen gerekli.

988776_10153553491645445_1098669868_n.jpg

1459714_10153516247425445_1959390839_n.jpg

Yorum bağlantısı
Berkay Ekinci

Aynen bu olaydan bahsediyorum ne ile kesebilirim peki yani dremel ile genişletmek yeterli olacakmıdır?

Yoksa başka birşeymi gerekli birde bu montaj aşamasından sonra yeterince genişlettim diyelim,

Mercekteki diğer montaj parçaları nasıl yani atıyorum çin malı bi xenonlarda arkadan somunla sıkıyorsun yerine oturtup iş bitiyor odak vb sorun yok.

Bunlardaki muhabbet nasıl gelişecek o adımda.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Berkay bey bu sorularınızın hepsi konular ve farklı model araçların far çalışmalarında detaylıca fazlasıyla mevcut.Daha dikkatli inceleme şansınız varsa muhakkak fazlasını bulacaksınız.Her sorunuz için elbette yardımcı olunur fakat sizin bizzat konular içinde gezinip okumanız ve incelemeniz daha detaylı yorumlara rastlamanız çalışma boyutunu anlamanıza daha güzel yardımcı olur.

Yorum bağlantısı
Berkay Ekinci

Oktay bey teşekkürler öncelikle fakat ben zaten sadece bu far hakkında bilgi almak istediğim için bu konu altında soruyorum.

Gidip bu işin ticaretini yapmayacağım sadece kendi imkanlarım ile bu montajı yapmak ve gerekli bilgileri almak için yönelttim bu konu altında sorularımı.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Tamam işte kendi imkanınız ile yapacağınız için incelemeniz bence şart.Diğer cümlelerdeki ifadeleri anımsatacak kelime kullandıysam kusura bakmayın.

Bütün araçlardaki mercek montajı çalışması tekniği aynı esasa dayanıyor.Bu konu altında yok ise diger konularda mevcut.Fakat resilerden ziyade çok güzel hesaplı yorumlar sizin işinizi daha güzel kolaylaştıracak düşüncesi ile bu tavsiyeyi sundum hepsi bu.

Konuda arkadaşlarımız çok güzel detaylı anlatımlı video eklemişler.

http://www.geceucusu...h__1#entry39074

Bu başlık altındada daha değişik anlatımların olduğu bir çok konu başlığı ve içerikler mevcut.

http://www.geceucusu...m/35-makaleler/

Yorum bağlantısı
Berkay Ekinci

Bu tür videolar izlemiştim ben zaten youtube da RETROFİTLAB adlı kanala ait orada bundan daha profosyenel bir çalışma yapıyorlar.

Fakat bu adam örneğin uyguladığı merceği internetten uçuk bir rakama satıyor fakat montajı çok basit dediğim gibi hemen somun ile sıkılıyor.

Örneğin;

Şu videodaki gibi bir mercek montajı yapsam nasıl performans alırım bende bu mercek nasıldır bu soruların cevabını alabilirmiyim peki?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...