Mahmut Akbulut 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 (düzenlendi) servet abi;far kapalı iken mercek sellektörü için gerekli olan bağlantıyı el çizimi olarak yapabilirmisin,hangi kablo röle üzeinde nereye bağlanıyor..kolay gelsin..istediğin çizimi bu konuya ekledim...http://www.geceucusu.com/topic/3655-citroen-c4-i-2004-2010-xenon-ve-angel-eye/page__st__20 2 Mayıs 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
ömür ersoy 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 bmerhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım aracım focus 2 -2011 titanyum aracıma çıkma x paket adaptif far buldum şimdi bunu nasıl takıcam bilmiyorum mercekler motorlu direksiyonda açı sensörü yok sabitlemek lazım sabitlediğimde araç içindeki aşşağı yukarı ayarı çalışırmı yardımcı olurmunmusunuz Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 bmerhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım aracım focus 2 -2011 titanyum aracıma çıkma x paket adaptif far buldum şimdi bunu nasıl takıcam bilmiyorum mercekler motorlu direksiyonda açı sensörü yok sabitlemek lazım sabitlediğimde araç içindeki aşşağı yukarı ayarı çalışırmı yardımcı olurmunmusunuzÖmür bey arkadaşım ford yetkili serviste çalışıyor ve aynı model araca bu uygulamayı yapmak istediler direksiyon miline açı sensörü takıldı bu sensörün tetik sinyallerini kontrol edip fara gönderen modül takıldı adaptif far üzerinde gerekli soket bağlantıları yapıldı ama sonuç alınamadı,sinyal gönderiyor ama ne kontrol var ne de sinyal geri dönüşü.ECU kontrol edildi ama değişikliği kabul etmedi,tesisatın farklı olmasından kaynaklı olduğu ve sadece yükseklik ayarının çalışabileceği söylendi.Kullanılan parçalarda oldukça pahalı çıkması bulunabilir mi? bilmiyorum... Açı sensörü : 250 TLSensör modülü : 950 TLBağlantı parçaları ve işçilik : 350 TL Yorum bağlantısı
ömür ersoy 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 açı sensörü olmasada olur o önemli değilde farı taktığımda başka bi işlem yapmadan içerdeki far ayarı düğmeleri çalışırmı çalışırmı acaba Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 açı sensörü olmasada olur o önemli değilde farı taktığımda başka bi işlem yapmadan içerdeki far ayarı düğmeleri çalışırmı çalışırmı acabaFar yükseklik ayarının çalışabileceğini söylemişledi... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 (düzenlendi) Ön işlemler far tasından alınan kesişme çizgisi,mercek için oyuk açma,mercek hizalaması ve sonra mercek kapagı.Yine sürahi kullandım bu defa elim alıştıgından tam mercek sıgacak şekilde oldu ve gittikce daha düzgün oluyor,önceki montajlarımdaki küçük basit hataları tekrar etmeden daha güzel yapılmış bir işçilik ortaya çıkıyor.Uğraşmak son derece zevkli ve bir kadarda çok yorucu.Hele zımpara kol kalmıyor.Boyama işide oldukca sabır istiyor bu sürahiyi ışık süzülmesi bu defa yok denilecek kadar azdı. Araç sahibi arkadaşımız far üzere oldukca koyu renkte folyo çekmiş.Far içi çıplak gözle bile cidden zor görünüyordu.Folyoyu mercek sonrasıda sökmeye niyeti yoktu.Bende son anda gel şunun uzun hüzmeyi siyah yapayım folyolu halinden çok daha güzel durur.Nasılsa bi-xenon olacak.Uzunlarda yine aktif olacak ama uzunlarda folyolu hali gibi ışık alırsın dedim onay alınca uzun hüzme kısmınıda siyaha boyadım. Yine Bosch bi-xenon mercek kullanıldı.Mebla sıkıntısı oldugu için H7 ampul balast seti kullanıldı.D1s ampulü örnek alarak yön çentiği açtım ampulün daha önceden kötü tıraşlanmış,zor olmadı güzelce ege kullanarak fazlalıklar alındı ve sıkıca oturtuldu sonra vida deliklerine çentikli pul yapıp ampule baskı uygulatıp vidalar ile sabitlendi.İlerde kolay şekilde istenilen ampul türü kullanılabilir. Buradan şunu aktarayım Ampul alırken dikkat edin adı sanı belli olmayan ucuz ampullerden uzak durun kesişme çizgisi alırken far üzerindeki inwells 100watt mavi boyalı beyaz ışık veren ampul takılıydı arkadaşımız aldıgında varmış.Ne yaptıysam kesişme çizgisini asla net alamadım berbat ötesi bir görüntü vardı,elimdeki Philips ampulü taktım ve işte net bir çizgi bu diyerek işlemimi bitirdim.Üstüne üslük filmi kaldırınca bir acı gerçekte ortaya çıktı bu ampul aşırı ısı nedeniyle camda düzeltilmesi zor olacak kılcal çatlaklara yol açmış tırnagımla rahatca hisediyordum,hemde içten.Tavsiyem kesinlikle kullanmayın.Tesisatada zarar her şeye zarar. Ampul yerleşimi. Meşhur sürahimizden oyularak yapılmış kalp işlemeli kapagımız. Tas çerçeve komple siyah olunca hiç bişi gözükmüyor.ama canlı hali gerçekten çok güzel oldu benim düşünceme araç sahibi arkadaşta onay verdi. Araç üzerindeki ilk halleri. Duvar resimlerimiz. Uzunlarda 80watt narva H1 ampul vardı yine takılı iptal etmedim.Uzunlarda halojen ampul bi-xenon beraber yanıyor.Bu resimde yinede sol far çok az yukarda acele ile ilk ayarı yapmadan çekmiştim. Resim linkleri yenilendi. 3 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Yukardaki resim orjinal xenon olan far. Serviste bu far ve yıkama motoru, seviye sensörleri ile birlikte takacaklarından epey yüksek fiyat çıkarabilirler. Elektrik bağlantıları ve ECU yazılımı ile ilgili değişiklikler de gerekebilir . Teorik konuşuyorum, daha önce önerdiğim forumlarda konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar olacağını düşünüyorum. Halojen altyapılı araca OEM xenon uygulamak sürpriz sonuçlar doğurabiliyor.Selçuk Bey son cümlenizi anlayamadım. İyi yönde mi kötü yönde mi sürprizlere açık olalım? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 5 yıl önce yazdığımda neyi kastettiğimi şu an çıkaramadım Muhtemelen beynin programlanamaması, kendilinden akımı kesip, farı söndürmesi gibi şeyleri kastetmişimdir. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 H1 hüzmesinde kenarları kapattıgım için bantta olsa aradan sızıyor ama öyle çok göze batan şekilde olmadı.Bazende temizlerken krom bozuluyor ne kadar dikkat etsemde oluyor.Kenarları öyle boyalı olabiliyor.Çamaşır suyu denemedim aklımda olsun yinede.Fakat kolanyalı mendil bile çıkartıyor bu korom boyayı sonradan öğreniliyor işte tecrübe ediniyoruz. D1s kullanıldı bana kalsa d2s kullanırım ama gen5 balast istegi olunca yapacak bişi yok.Işık sapamaları için bişi diyemiyorum.Mercekler temizdi.Halojenden ötürü olabilir zaten şimdi halojenler iptal onun yerine her birinde 30 tane smd5050 led h1 ampul yapıyorum yakında takacagız.Gündüz farı olacak ama turuncu. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Aralık 2012 Paylaş 6 Aralık 2012 ??? Bu yaptıklarımda mı yoksa başka bir şeyden mi bahsediyorsun.Ben testlerde h7 ampul falan da kullanıyorum.İlk yaptıgımda h7xenon takılmıştı sonra d1s gelince söküldü. Yorum bağlantısı
Samet Daş 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 youtube da gezinirken Aykan Samet kardeşimizin focus videosu en önde çıktı. dikkatimi gündüz ledleri ile yanan far içindeki beyaz ampuller çekti. ne tür ampül kullandığını öğrenebilir miyim? ledler ile neredeyse aynı beyazlıkta yananlar. Yorum bağlantısı
Samet Daş 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 telefonumla senkronizedir hep açık ama gereksizlere düşüyorayıp etmiş o zaman gereksiz mereksiz Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 youtube da gezinirken Aykan Samet kardeşimizin focus videosu en önde çıktı. dikkatimi gündüz ledleri ile yanan far içindeki beyaz ampuller çekti. ne tür ampül kullandığını öğrenebilir miyim? ledler ile neredeyse aynı beyazlıkta yananlar.Buyrun 1 Yorum bağlantısı
Samet Daş 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 (düzenlendi) samet bu taktığın ledler gündüz nasıl kendini belli ediyor mu? gündüz farı görevi görüyor mu?http:// bu adam tavuk karası olmus herhalde. görme sıkıntısı var. 10 Aralık 2012 tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun 11 Aralık 2012 Paylaş 11 Aralık 2012 (düzenlendi) samet bu taktığın ledler gündüz nasıl kendini belli ediyor mu? gündüz farı görevi görüyor mu?Kendini belli ediyor ama gündüz farı olacak kadar değilGündüz görünümü... 11 Aralık 2012 tarihinde Aykan Samet Uzun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Aralık 2012 Paylaş 11 Aralık 2012 Sisler haybeye yanması daha iyi olur. Gündüz farı da çok dışarda olmamaış mı?Biraz daha içe alsaymışsınız daha güzel görünürdü sanki. Yorum bağlantısı
Samet Daş 11 Aralık 2012 Paylaş 11 Aralık 2012 5li smd bu kadar görünüyorsa. 68li smd daha net görünür o zaman. diyebilir miyiz? 1 Yorum bağlantısı
Samet Daş 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 (düzenlendi) kaaaç? 68 li park ampulümü var geçenlerde gördüm nette 68 smd led li ampul çeşitleri vardı. bidaha aynı siteyi bulursam paylaşırım. bir sürü çeşidi mevcuttu.aha buldum. bu videosu bunlarda bilimum tedarikçi tiplerhttp://www.amazon.com/68-smd-270lm-Dual-mode-Strobe-Steady/dp/B0081PJY3Khttp://www.ebay.com/itm/2-PCS-68-SMD-LED-T10-168-194-Xenon-White-Car-Auto-Side-Indicator-Light-DC-12V-/230842606918 13 Aralık 2012 tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 5li smd bu kadar görünüyorsa. 68li smd daha net görünür o zaman. diyebilir miyiz?Dedik bile Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Sisler haybeye yanması daha iyi olur. Gündüz farı da çok dışarda olmamaış mı?Biraz daha içe alsaymışsınız daha güzel görünürdü sanki.Oktay abi asıl gündüz vakti daylight'lar haybeye yanmıyor ben kullanırken Amerikan park + sis forever (Sadece gündüz vakti ) Bu daylight hiç hoşuma gitmiyor zaten.Keşke babam taktırmasaymış.Takılı olduğu yer kesik olmasa çıkarıcamda...şu an çıkarsam kötü görünücek Bu foto. bi kaç önce çekilmişdi.Şu an amerikan park var, smd'ler iptal, gündüz farları daha dış tarafta, açısını biraz daha değiştirdik.Gerçi değiştirmesek bile karşıdan bakıldığında bütün ledler aynı şekilde gözüküyordu... Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Oncelikle forumda bulamadığım için konu açma gereği duydum şimdiden affiniza sığınıyorum. Oncelikle aracim focus 2007ghia ve e bay den xenon Far aldım daha elime ulaşmadı. Forumda okuduğum kadarıyla d1s ampul kullanmam gerekiyormuş. Sorum da tam burada başlıyor. Aracımda zaten hali hazirda xenon seti var ama merceksiz kullanıyorum. Sadece ampul alsam balastlari almadan eski balastima bu ampuller uyum sağlar mi? Yani kısaca sıfırdan xenon kit mi almam lazım yoksa sadece ampul alsam yeterli mi? Simdiden o değerli bilgileriniz için ve yanıtlarını için teşekkürler Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Mesut bey merhaba hoş geldiniz iyi forumlar dilerim Aldığınız farların link i varsa ekler misiniz?Yeni farlar hangi merceği kullanıyor görelim yorumlarımızı ona göre yapalım ama şu bilgiyi vereyim D2S oem xenon ampulu elinizdeki mevcut balast a dönüştürücü adaptör alarak kullanabilirsiniz Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 (düzenlendi) Teşekkür ederim. Şimdi baktım da telefonla girdiğim için beceremedim ama şöyle söyleyeyim st farı diye yazmıştı mercekli bildiğimiz far. Adam d1s ampul kullanacaksınız dedi de onu merak ettim mevcut balast kullanılır mi diyeFotoğrafını eklemeye çalıştım inşallah becerebildimhttp://www.ebay.co.uk/itm/221199999507?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 13 Mart 2013 tarihinde Mesut Dumlupınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts