Mahmut Akbulut 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 Abi eline sağlık güzel çalışma olmuş ama sağ mercekteki parlamayı çözemedim neden orada fazladan ışık demeti var,birde son resimdeki uzun far deseni biraz garip geldi yani fazla dağınık gibi bu normal mi? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 (düzenlendi) Cep telefonu ile çekim yapıyorum.İlk resim aracın sol tarafından dıştan çekildi sanırım o nedenle sag farın ışıgı fazla geldi,diger resimler direksiyon başında iken ortalayarak çekildi.Çıplak gözle böyle değil.Baştada yazmıştım mercek şapkası takılı değil mekanda oldukca dar ve alçak,merceğin kenarlarından sızan ışıgın yansıması.Birde telefonun çekiminden kaynaklı.Bana orta sınıf bir fuji yada canon lazım yakında ilk işlerimden biri bunu almak olacak 22 Mart 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 Abi bende şu aralar fuji finepix lere kafayı taktım,bakalım fiyatları biraz daha düşerse almak istiyorum Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 150tl olanlar bana fazlasıyla yetyerde artar.Yada nokian95 8gb ikinci el alabilirsem oda hem telefon ihtiyacımı ve resim olarak işimi görecek carl size (yanlış yazmış olabilirim)olması yönünden düşünüyorum hemde artık ucuzladı epeyce. Yorum bağlantısı
Erkan Uludağ 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 Bence güzel oldu...Oktay abinin dediği gibi çıplak gözle çok net gözüküyor..Pazar günü canlı görünecek inşallah.. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Abi bende şu aralar fuji finepix lere kafayı taktım,bakalım fiyatları biraz daha düşerse almak istiyorum Bulabilirseniz F20/F30/F31 alın. Gerisi hikaye. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Bulabilirseniz F20/F30/F31 alın. Gerisi hikaye. Turgut çok profesyonel düşünmüyorum,FİNEPİX S2950 14MP 30X ZOOM,beni fazlasıyla idare eder Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Turgut çok profesyonel düşünmüyorum,FİNEPİX S2950 14MP 30X ZOOM,beni fazlasıyla idare eder Benim dediklerim de pro. değil, kompakt makineler. Piksel yoğunluğu 50mp/cm2 olan makineden(Benim dediklerimde 14mp/cm2) hayır gelmez. Aldıktan sonra pişman olma. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 Servet ustam bugün far ayarına baktı.Sağ far vukuatlı çıktı.Farı takarken sağ farın Perdeki L çizgisini düz hale getiren parçayı kaldırmışım.Düzelttim ama bugu sorununu aşamadım.Çizgilerimiz şimdi düz.Mercek kapaklarıda cama çok yakın hatta değiyorlar.Silikonu çok güzel sürdüm arka kapagıda güzelce kapattım silikonladım.Fakat 1 saatlik bir çalışma sonunda özellikle mercek camı aşırı bugu yapıyor ve haliyle ışık düşüyor.Ya hava almıyor yada hava alıyor Nem giderici tablet koymak kaldı ama her defasında bu bugu sorunu çok can sıkıcı oldu bu durum.Moralim bozuldu.4 gündür silikonla yattı far ama yine bugu olması kötü oldu. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 Oktay abi eğer silikon 24/36 saatlik tam kuruma süresi dolmadan ısı ile karşılaşırsa yoğuşma yani su buharı oluşturuyor,daha önce far restorasyon işi yapan kişilerden bu sorunla karşılaştıklarını duymuştum... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Far yanmadığı için içerisinde ısı olmuyor bu nedenle buharlanma olabilir önemli olan araç üzerindeyken olmaması. Çünkü motorun ısısı da büyük bir etken. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Far 4 gün süresince odamda durdu oda sıcaklıgım en fazla 15 derece falandı ama hala silikon kurumamıştı.Özellikle far açılmasın diye bantladıgım kısımların altı hala tazeydi. Şeytan diyo cam yapıştırma silikonu kullan kırılmadan açılmasın. Dün akşam emminin farlarada baktım onun silikonda hala kurumamıştı yumuşacık.Güneş ışığı şart galiba.Gün boyu dursun ama bu bugu kalıcı değil sanırım,umarım değildir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Bulunduğun ortam nemli bence. Balkona koyup pencereyi açık tutmak lazım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Mart 2012 Paylaş 28 Mart 2012 Benim farlar kurumayacak gibi.. Ama nem falan yok.. Gerisi de umrumda değil... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 (düzenlendi) Uzun uğraşlar sonrasında üzüntü hayal kırıklıgı ve saire yaşadıktan sonra yılmadım Erkan'ı son kez ikna ederek bu defa olacak dedim Line'da başarılı oldum bu far beni eğitti ve buda olacak diyerek sonrasında güzel bir netice ile içimize sinen bir çalışmayla kalbimizide far içine kazıyarak mercek çalışmasını bitirdim. Merceklerimiz bunlar 2010 mercodan çıkma.D1s tabanlı bi-xenon ve gen5 balast 4300k osram ampuller kullanıldı. İlk önce kesişme çizgisi için çalışmayı yaptım.Fakat nasıl bir çizgi aldıysam bu beni çok ugraştırdı ama sonunda düz bir çizgi ile işlemi noktaladık. Mercek için kocaman bir delik açtım. Mercek sabitlemesi için delikler açıldı ve tas zımparalanarak güzelce parlak siyaha boyandı. Mercek kapagını ilk başta merconunkini kullanmıştım ama ön cama degdiği için çok sıkıntı yaptı Angel halkayıda takmak için çok zorlandım sırf bu nedenle çok uğraştım en sonunda Lineadaki gibi kapak yapmaya karar verdim.1gün boyunca kullandıgım sürahiden aradım ama bulamadım onun yerine üzerinde kalp şekli olan tipini buldum ve aldım kesme biçme delme işinide yaptım zımparaladım parlak siyaha boyadım. Boyamadan önce ilk testim. Bu defa angel halkaları komple yeniden sabitledim.Sök tak yapılırken deforme olan bütün kablolama,izole için kullandıklarımı yeniledim temizledim ve son derece saglam şekilde yerleştirdim ve işte sonunda çok iyi oldu dediğim resim. Toplamadan önce orjinal krom çerçeveler ile resimleyim dedim. Siyaha bürünmüş ve ST logolu hali. Cam takma işlemine geldim ve Erkan'a oto camcıların kullandıgı silikondan aldırdım.Güzelce iç oyuklara sıktım ve camı oturttum.Camı temizlemek ömrümü yedi ne biçim bişi ise en küçük leke siyah tabanda ortaya çıkıyor deli etti beni.Sonunda en pürüzsüz hali ile hemen camı taktım bantladım kurumaya bıraktım.Orjinal krom çerçevede ve tasda iken inanın leke meke görünmüyor.Camdaki çizikler bile neredeyse yok gibiydi. Çalışmanın ilklerinden son haline Resim linkleri yenilendi. 3 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 Oktay abi kapak çok hoşuma gitti valla kalbimdesin eline sağlık,güzel olmuş,ama her güzelin bir kusuru var derler ya angel ların başlangıç ve bitiş yerlerini gizleyebilseydin tam süperkulade olurdu,o bantlanan yer çok sırıtıyor.Ciddi emek ve mesai harcamışsın keşke orası görünmeseymiş Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 (düzenlendi) O kısımlar için çok düşündüm.Fakat başka yol bulamdım.Önceki hali bundan daha kötüydü.Bu en ideali oldu.Far toplanınca bu defa gerçekten daha az göze batıyor.Şidiki resimlerde bunu göreceksin. Küçük bir detay görsel ekleme yaptım bulacakmısınız bakalım. St üzerindeki ilk anları. Küçük bir ayar sonrası çizgimiz ve uzunlar. Pazar günü bol yagmurlu bol güneşli hava testinden başarılı şekilde geçti.Ohhh beee içim rahatladı. 3 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 Abi bak bak gözlerim şaşı oldu ST logosundan başka bir şey bulamadım,görsel detay bumu yoksa başka birşey mi? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 (düzenlendi) Sinyal camının yanındaki ince krom çizgi.Krom değilde aliminyum bant çektim.Siyahlıgın içine ton olsun dedim. İyi demişmiyim acep.Angelların bitiş yerindeki kabloyu halkanın altını kesip oradan çıkarayım dedim fakat 2 renkli oldugu için ledleri zar zor yerleştirmiştim fena halde ugraşmıştım çok riskli idi ne olur ne olmaz diyerek ugraşmadım.Sadece izalasyonunu ve kablosunu siyah yaptım.Monte ettim. 16 Nisan 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Bu sürahi kesme metodunu iyi uyguluyorsun, hem ucuz hem işlevsel, hem de değişik dizaynlar oluşturmaya elverişli. Tebrik ediyorum tekrar. Angel'ların soğuk renk olmadığı için benden bir artı daha. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Teşekkür ederim.Soguk beyazı hiç sevemedim.Şimdilerde gün ışığına aşinalığım oluşmaya başladı.Focus 2.5 far içine gündüz farı tasarımımda kullandım haftaya sanırım paylaşacagım.Takriben 70 metreden çok tatlı bir renk tonu olarak görünüyor. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Nisan 2012 Paylaş 26 Nisan 2012 Oktay abi İstanbul da olsaydın keşke,güçlerimizi birleştitir süperkulade ilginç tasarımlar yapardık Yorum bağlantısı
Orhan Yüksekyol 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 (düzenlendi) servet abi;far kapalı iken mercek sellektörü için gerekli olan bağlantıyı el çizimi olarak yapabilirmisin,hangi kablo röle üzeinde nereye bağlanıyor..kolay gelsin.. 2 Mayıs 2012 tarihinde Orhan Yüksekyol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts