İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2 (2005-2011) xenon dönüşümü ve mercekli farlar

Eyup Akçimen

Recommended Posts

Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Fotoğrafları koyduğunuz mercek çerçevesi siyah olanlar AFL, yani adaptif halojen mercekli kısa far.

Çerçevesi krom olanlar Bi-xenon farlar

Servet abi sadece bu resimdeki bi-xenon değilmi çünkü far yıkama var,o zaman diğerleri halojen mi oluyor...

post-4834-0-18379100-1326283881.jpg

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun

Ama bunlar oem,sanıyorum arkadaş bi-xenon uygulaması yapılmış halini merak ediyordu.

görünüm nerdeyse aynı olucak.fikir olsun diye attım fotoğrafları.el yapımı bi-xenonda bulamadım... :unknw:

Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun

1 tane buldum hella bi-xenon ama arkadaş angel eyes'da takmış...

post-4700-0-81866100-1326304222.jpg

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

1 tane buldum hella bi-xenon ama arkadaş angel eyes'da takmış...

post-4700-0-81866100-1326304222.jpg

Çok teşekkür ederim resimler için Şu almanya plakalı focusun bixenonlar çok hoş görünüyor. Farımı o hale getirebileceğimi pek sanmıyorum. Bu fotoğrafdaki angel eyes'lıyı pek beğenmedim. 1 hafta aracı kullanmayayım desem oda olmaz Bir de işin maddi boyutu var Biraz daha bekleyeceğiz sanırım...

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

biraz araştırma yapsanız orj oem bi-xenon dan bulabilirsiniz daha önce öyle bir uygulama yapılmıştı burda hatırlıyorum çünki en uygun yöntem olarak h7 bi-halojen mercek taktırırsınız onada h7 xenon kit ucuz yoldan bi-xenon a sahip olursunuz

Teşekkür ederim Bu benim için daha mantıklı olur sanırım Araçta H7 xenon kit takılı zaten, yalnız ampulleri 8000K çin malı. Çin malı derken gerçekten çin malı Böyle bi uygulama da d2s ampulden (Osram Philips 4300K düşünüyorum) alacağım aydınlatma kalitesini yakalayabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Teşekkür ederim Bu benim için daha mantıklı olur sanırım Araçta H7 xenon kit takılı zaten, yalnız ampulleri 8000K çin malı. Çin malı derken gerçekten çin malı Böyle bi uygulama da d2s ampulden (Osram Philips 4300K düşünüyorum) alacağım aydınlatma kalitesini yakalayabilir miyim?

Mevcut balastlarınızı D2S ampul kullanarak değerlendirebilirsiniz sadece D2S soket alacaksınız.H7 xenon ampulden daha homojen bir ışık dağılımı olacaktır ama halojen mercekten bi-xenon performansı beklemeyin...

Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun

Mevcut balastlarınızı D2S ampul kullanarak değerlendirebilirsiniz sadece D2S soket alacaksınız.H7 xenon ampulden daha homojen bir ışık dağılımı olacaktır ama halojen mercekten bi-xenon performansı beklemeyin...

+1

Bencede daha mantıklı.Yapmışken tam olsun :yes:

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

Bektaş kardeşim orj oem bixenondan kastın ne? Forumu inceledim ama göremedim. Aslında ben de bu ya da buna yakın birşey istiyorum Mevcut ampullerimin renginden memnun değilim zaten (8000K) O yüzden Bihalojenle falan uğraşmak istemiyorum. d2s (d1s de olabilir) ampul kullanan gerçek bixenon mercekli bir far uygulaması yapmak isterim İlker bey orjinal farlarıma bixenon mercek takabileceğini söyledi Buna kafam yattı fakat orj oem bixenon daha iyi olabilir mi? Fiyat karşılaştırması da önemli tabi

biraz araştırma yapsanız orj oem bi-xenon dan bulabilirsiniz daha önce öyle bir uygulama yapılmıştı burda hatırlıyorum çünki en uygun yöntem olarak h7 bi-halojen mercek taktırırsınız onada h7 xenon kit ucuz yoldan bi-xenon a sahip olursunuz

Bektaş kardeşim orj oem bixenondan kastın ne? Forumu inceledim ama göremedim. Aslında ben de bu ya da buna yakın birşey istiyorum Mevcut ampullerimin renginden memnun değilim zaten (8000K) O yüzden Bihalojenle falan uğraşmak istemiyorum. d2s (d1s de olabilir) ampul kullanan gerçek bixenon mercekli bir far uygulaması yapmak isterim İlker bey orjinal farlarıma bixenon mercek takabileceğini söyledi Buna kafam yattı fakat orj oem bixenon daha iyi olabilir mi? Fiyat karşılaştırması da önemli tabi

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

farda kesilme biçilme yapılmamış far kasasında orj oem ballast yuvası olan kesme biçme olmayan bir far düşünün aynı audi bmw gibi fabrikasyon bi-xenon merceğe sahip

Bektaş kardeşim söylediğin farı nerde bulabilirim? Ya da fiyatı hakkında bilgin var mı?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Selçuk Keleş

arkadaşlar buda farlarımın videosu:

Bir de selektör videosu hazırlasaydın keşke. (farlar kapalıyken-duvarda)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

4 tane H4 far tasına mercek taktım ama bu Focus 2 farında zorlandım.Tezgahta oldukca düz bir çizgi yakalıyorum sabitliyorum araçata ise çizgiler çarpraz çıkıyor nerde hatam oluyor.Mercek yapısımı beni aldatıyor yoksa cidden çarprazmı sabitlemişim.

Mercek 2010 Mercedes c serisinden söküldü.Adaptif far düzenegide üzerinde idi._/ şekli bu mercekte çok kısa tutulmuş uzun tiplerdeki görüntüyü haliyle yakalayamadım.Mercek üzerinde marka yazmıyor.

Far taslarını bu şekilde tezgah yaptım her ikisininde düzlük ölçülerini cm olarak ayarladım sabitledim.

Bu halojen ampul ile kesilme çizgisi görüntüsü.Mesafe 8 metre civarı.Çekimi yakından yaptım.

Bu çizgiyi işaretleme bantım.Sonra kalem ile bantın üzerini çiziyorum.

Merceği elimle duvara düz tutarak resim almıştım.

Buda sabitlediğim merceğin çizgi hali.

Bu perde açılınca.

Araç üzerindeki hatalı görünüş bu şekilde oldu.Yanlız farlar makinada ayarlanmadı.

Uzunlar yanarken burda halojen ampulde aktif durumda.

Buda son derece zifiri karanlık bir yolda kısa far ile çekilmiş görüntü.Bütün resimler araç üzerinde far yüksekliği 0 konumunda çekildi.

Resim linkleri yenilendi.

0_HMl_K.jpg

1280308.jpg

image.jpg

d_Xev.jpg

focus2.jpg

img1174wz.jpg

img1177f.jpg

img2012093000591.jpg

img2012093000592.jpg

img2946v.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

4k014.jpg

4k01z.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz
(düzenlendi)

Projektörler sabitlediğiniz şekilde duruyor. Kesilme çizgisi düz olmadığından, hatalı gibi görünüyor. Biraz daha saat yönü tersine çevirip monteleyin. :)

tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bu merceğin perdesinde işaretlemeye çalıştıgım kısımlardan sonrasında egik bir yapı var.Bu benim ayarımı zorlaşturmış gibi düşünüyorum.Sanırım çok hafif eğik yapmışım gibi.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben yaptığın farın duvar resmini gördüm Oktay,

Sağ far idare eder şekildeydi ama sol farda 5 derece civarında hata vardı..

Bu montaj ayarını halı üstünde yapman bile 1-2 derecelik hatalara sebep olur..

Sabit ve ağır bir masa koy, reflektörün altına gerekirse hamurla bir kalıp yap ve bu kalıp masada sabit olsun...

Kalıbın kurusun...

Bir kaç kez test et.. reflektörü her alıp yeniden koyduğunda ışığın hiç sapmasın... Bundan emin olunca, reflektörü kes merceği reflektörün içine yerleştir. Duvarda aynı deseni görünce, sıcak silikon ile geçici olarak sabitle..

Sonra silikonları koparmadan neyle sabitleyeceksen sabitle...

En güzeli araç üstünde yapmak ama o imkanın olmayacak..

Ben şu merceği takarken araç üstünde yaptım..

Önce orjinal farı takıp, duvarda işaretledim, sonra aracı hiç oynatmadan montaj yapacağım kesilmiş hazır ve camı olmayan farı taktım, merceği araç üstünde geçici sabitledim, eve getirip sağlamladım..

mercek_15.JPG

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Bu ve önceki farları agır bir masada taslara L metal ile sabitleyerek,bu metalin oldugu tahtayıda masaya vida ile sabitleyerek çizgiyi aldım ve merceği yerleştirdim.İşlemleri kimsenin olmadıgı bodrumda yaptım.Lakin yinede nasıl becerdiysem düz bırakıp kurusun diye ellemeden koymama ragmem yinede kaydırmışım,daha çok ekmek yemem lazım bu belli.

Duvar resmini göremediğim Onur'un far var bana ısrar etmeme ragmen resim yollamadı hala ve o gün dediği farcı ayarda sorun yok demiş sadece farın biri biraz ışık yönünden zayıf demiş.

Erkan'ın far ise önceki ayar zaten saplama vida yüzünden berbat hale gelmişti Servet ustama her ayarı bozulmuş duvar resmini yollamış.

Artık tam anlamıyla güzel bir tezgah tasarlamam şart oldu. :good1:

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Kesinlikle sağlam ve tam terazide ayarlanmış bir tezgah lazım :good1: Oktay abi,kurumaya bıraktım dedin montajı nasıl yaptığını biraz anlatabilirmisin?Önce silikonlayıp sonra mı vidalıyorsun merceği abi?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Çizgiye geitirip vidalar ile boşluğu alıyorum biraz bekliyorum sonra tekrar çizgiye bakıp bir kaç yerden silikonlayıp sonra vidalardaki boşlugu tekar sıkıyorum ve çizgi oynaması varmı kontrolünden sonra iyice silikonluyorum ne oluyorsa bu arada oluyor işte.Fakat montaj tekniklerini iyice kavramam lazım.Elimde kötü 3 4 tane focus tası var halojen mercekleride var onlarla iyice alıştırma yapıp tezgah projeleri yapmam lazım. :yes::good1:

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Çizgiye geitirip vidalar ile boşluğu alıyorum biraz bekliyorum sonra tekrar çizgiye bakıp bir kaç yerden silikonlayıp sonra vidalardaki boşlugu tekar sıkıyorum ve çizgi oynaması varmı kontrolünden sonra iyice silikonluyorum ne oluyorsa bu arada oluyor işte.Fakat montaj tekniklerini iyice kavramam lazım.Elimde kötü 3 4 tane focus tası var halojen mercekleride var onlarla iyice alıştırma yapıp tezgah projeleri yapmam lazım. :yes::good1:

Önce daima kesilme çizgisi üzerinde tutarak, sıcak silikon ile sabitleyin. Kuruyana kadar da, elinizle merceğin doğrultusunu devamlı çizgi üzerinde tutun.

Sonra boşluklara RTV doldurun. RTV kuruyunca 4 köşeyi vidalayın. Ama vidalamayı da, yine duvardaki çizgiyi takip ederek yapın. Bir tarafı fazla sıkarsanız merceğin doğrultusu değişir.

Dediğim işlemleri yaptıktan sonra vidaların üzerinide tamamen RTV kaplarsanız, kusursuz bir montaj olur. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...