Mert Can Üzger 23 Aralık 2009 Paylaş 23 Aralık 2009 (düzenlendi) Eğer farları Şlker sökecek olursa merceklerini değişip taksın.Tam standartı yakalarsın.Aslında benim amacım mercekleri sökmeden bir çözüm bulabilmek. Tersten akan trafiğe göre olması şu an için bir sıkıntı yaratmıyor ne benim için ne de karşıdan gelen için. Sadece titremeyi kesmek için çabalıyorum. Deneriz, bakarız... Eğer farı açma mecburiyetinde kalırsam mercekleri de değiştiririm o zaman. Bu farların arka kapakları bayağı bir geniş. Bu da bizim için bir avantaj... 23 Aralık 2009 tarihinde demir_mert tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer Madazlıoğlu 23 Aralık 2009 Paylaş 23 Aralık 2009 Ömer Bey merhaba. Bu farlar sizin aldığınız farlar. Sizin bu far konusundaki maceranızı fordum.net ten biliyorum. Bunu bile bile aldım açıkçası ama titremenin bu kadar çok olduğunu bilmiyordum. Ayar konusunda ise açıkçası ben alıştım ve karşıdan geleni rahatsız etmediği kanaatine vardım. Sol farın ayarını da biraz aşağıya indirince rahatsızlık bayağı bi azaldı diyebilirim. Şimdi ise titremeye bir çözüm arıyorum. Titreme olayı ise mercekte değil komple reflektörde var. Romeoilker arkadaşımla çözecem inşallah bu sorunu. Gerekirse farı açtıracağım, kılım biraz bu konuda Buğu konusunda işe ilk 2 gün çok hafif bir buğu oldu ama sonra kesildi. 1-1.5 aydır buğu falan yapmıyor ki asıl bu havalarda yapması gerekir diye düşünüyorum. O sorun ortadan kalktı diyebilirim...Farları nakit değil de başka bir şekilde aldım. Bir nevi takas gibi birşey. Bu bakımdan farlar konusunda pek zarar etmiyeceğimi düşünüyorum. Tek sorun ampullerin pahalı olmasıydı ama sellektör yapıp bi-xenon'un kalitesini görünce unutuveriyorum hemen Uyarınız için çok teşekkürler...Buğu sorunu olmuyorsa çok iyi, benim kullandığım süreçte devamlı olarak buğu vardı. Bence şu anda en mantıklı çözüm farları açtırmak ve öncelikle merceklerin siperini kontrol etmek, çünkü her ne kadar sizin görüşünüze göre karşıdan gelene rahatsızlık vermese de otoban kullanımında ben selektör yemiştim karşıdan gelenlerden ve siperleri ne kadar ayarlasanız da özellikle sağ tarafınki düzen tutmuyordu.Onun dışında farı açtığınızda profesyonel yardımla beraber titreme sorununu da çözerseniz başka bir sıkıntı kalmıyor gibi.Bence o farı açtırmaya çekinmeyin, çünkü titreme aşırı seviyedeydi farlar bendeyken, sırf rölantide değil, adeta yolda giderken bile ışık huzmesi titriyordu. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 23 Aralık 2009 Paylaş 23 Aralık 2009 Buğu sorunu olmuyorsa çok iyi, benim kullandığım süreçte devamlı olarak buğu vardı. Bence şu anda en mantıklı çözüm farları açtırmak ve öncelikle merceklerin siperini kontrol etmek, çünkü her ne kadar sizin görüşünüze göre karşıdan gelene rahatsızlık vermese de otoban kullanımında ben selektör yemiştim karşıdan gelenlerden ve siperleri ne kadar ayarlasanız da özellikle sağ tarafınki düzen tutmuyordu.Onun dışında farı açtığınızda profesyonel yardımla beraber titreme sorununu da çözerseniz başka bir sıkıntı kalmıyor gibi.Bence o farı açtırmaya çekinmeyin, çünkü titreme aşırı seviyedeydi farlar bendeyken, sırf rölantide değil, adeta yolda giderken bile ışık huzmesi titriyordu.Evet bu konuda haklısınız. Otobanda 150-160 ile giderken far aşırı derecede titriyor. Önümüzdeki hafta bu sıkıntıya bir çözüm bulacağız inşallah... Yorum bağlantısı
Ü. Murat Sevdirener 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Arkadaşlar,Bugün Şzmir' de yetkili bir Ford Parça Satıcısı' nda siyah tabanlı ve mercekli yeni orijinal Fous farına, adedine 430.-TL fiyat verdiler. Bildiğiniz gibi, servislerde bu farların adedine, 700 ila 900.-TL arası fiyat veriliyor. Ama yinede, açıkçası paraya kıyıp alamadım. Ayrıca, Otosan' ı arayıp xenon takılıp takılamayacağını sorduler ve " hayır " cevabı verildi.Bu farlar ambalajında ve orjinal Visteon' du.Ve standart olmak üzere, tüm ampulleri üzerindeydi.Bu mercekli farlara xenon kit takabilir miyiz?Çıkmacıların birinde tek far buldum, o da 150 TL dedi. Ama ne kapakları vardı, ne de çok temizdi. Ve sanırım, klipslerde kırık vardı. Tek olunca, zaten fazla alıcı gözüyle bakmadım.Paylaşımınıza sunarım.Sitedeki bazı arkadaşlarımızın bulduğu kadar temiz ve çıkma bulsam, durmayıp alacağım. Bilginize. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Kit elbette ki takabilirsin. Daha üst sayfalarda örnekler vardı. Yorum bağlantısı
Ü. Murat Sevdirener 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 (düzenlendi) Kit elbette ki takabilirsin. Daha üst sayfalarda örnekler vardı.Kit takılabilir elbette ama, değerli yazılarınızdan da öğrendiğim kadarıyla, halojen ampul için tasarlanmış mercekli farlar ile, xenon için tasarlanmış mercekli farların yapıları farklı. Yani, bu da bir nevi çakma olacak. Tek avantajı, ayarları doğru yapılırsa, xenon aydınlatması olacak ve insanların da gözünü almayacak. Yüzde yüz xenon aydınlatması olmasa da, trafik kültürünü zedeleyen bir yapı olmayacak.Bir diğer alternatif de, hepinizin sağlıklı referans verdiği Şlker arkadaşımızın modifiye çalışması ürünlerinden almak. Karar veremedim açıkçası.Dediğim gibi, ben halojen reflektörlü farlarımın, performans ampulleri ile aydınlatmasından her türlü hava koşulunda denemiş ve kullanmış biri olarak fazlasıyla memnunum. Yeterince cisn bir adam ))) olduğum için de, hem trafiğe ve insanlara saygılı davranmayı(her ne kadar çoğunluk aksini yapsa da, ben bizler gibi azınlıkta olmaktan memnunum ))) ), hem de orjinali mümkün olduğunca bozmak istemem. Detaylı yazılarım, bildiğiniz ve gördüğünüz üzere fordclubtr. de mevcut zaten. Destekleriniz için sağolun.Teşekkürler, iyi seneler. 30 Aralık 2009 tarihinde Murat Sevdirener tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Genellikle halojen reflektör halojen mercekten daha fazla ışık verir. Ama merceğin güzel tarafı daha güzel toplama yapıp daha homojen olarak ileriye yansıtabilmesindedir. Mercekli farda halojen kullanacak olursan bir miktar hayal kırıklığı yaşayabilirsin performans açısından. Eğer farları alacak olursan duvar resmiyle sağ-sol karşılaştırması göndermen çok işe yarar.Xenon tarafında oem mercek çok iyi bir seçim olacağı kuşkusuz. Ne ödersen karşılığında onu alırsın. Sadece mercekten değil, d1s/d2s oem ampullerin h7 vb. kit ampullerinden çok daha kaliteli olması da etkendir. Yorum bağlantısı
Ü. Murat Sevdirener 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 (düzenlendi) Genellikle halojen reflektör halojen mercekten daha fazla ışık verir. Ama merceğin güzel tarafı daha güzel toplama yapıp daha homojen olarak ileriye yansıtabilmesindedir. Mercekli farda halojen kullanacak olursan bir miktar hayal kırıklığı yaşayabilirsin performans açısından. Eğer farları alacak olursan duvar resmiyle sağ-sol karşılaştırması göndermen çok işe yarar.Xenon tarafında oem mercek çok iyi bir seçim olacağı kuşkusuz. Ne ödersen karşılığında onu alırsın. Sadece mercekten değil, d1s/d2s oem ampullerin h7 vb. kit ampullerinden çok daha kaliteli olması da etkendir.Evet, verdiğiniz teknik detaylar kesinlikle doğru. Ama en hakikisinden )) orjinal mercekli xenon olmadıkça, tam çözüm değil. Kaldı ki, mercekli farlarda, yağmur-çamur durumunda görüş azalması daha çabuk oluyor. Far yıkama da, bunun için gerekli zaten. O da bizde yok. 30 yıldır araç kullanan biri olarak, ilk başladığımdaki aracın far ampulleri halojen değil, glob ampullerdi. Röle eşliğinde halojen H4 taktırdığımda, dünyam değişti sanmıştım. )))) Sene 1979. ))Şimdi nerelere geldik. Kendi adıma, nankörlük de etmeyeyim. )))Bu nedenle, halojen reflektörün aydınlatmasından sorunsuz memnun olan biri olarak, en iyisi ampul değiştirmeye devam.Sağlıklı aydınlatma ve renk açısından(beyaza yakınl olanlarda) en iyisi bana göre, Bosch Xenon Silver idi. Ama 2,5 ay gibi sürede, onun da biri bozulunca, kızıp sağlam olan diğerini de söküp attım. ))NB hiç olmazsa marketlerde bulunuyor. Philips' i her yerde bulamıyorsunuz. Uzun ömür olarak, Blue Vision testlerde öne çıkıyor, onu henüz deneyemedim. Ve bir de Şlker arkadaşımız var, opsiyon olarak, ama onda da buğu vs. gibi sorunlardan çekiniyorum.Budur. ))Saygılar, sevgiler, selamlar. 30 Aralık 2009 tarihinde Murat Sevdirener tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 22 Nisan 2010 Paylaş 22 Nisan 2010 (düzenlendi) Benim araçta OEM Bi-xenon far mevcut. (bakınız Resim-1) Sağ far aydınlatmasında şöyle birşey oluştu. (bakınız Resim-2) Ayrıca Uzunları yakınca perde devreye giriyor ama geç düşüyor yerine. Yada bazen hiç düşmüyor. Sarsıntıda düşüyor. Farla oynanmış herhalde. İkinci elden aldım. VISTEON D1S soketli bi-xenon mercek kullanıyor. Buna uygun mercek varmı. Ayrıca resimdeki gibi düz ve şemsiye görüntüyü elde etmek için kullanılan ayar kolunu nasıl düzeltiriz. Ben yalandan bir şekide düzelttim bu seferde düz görüntü şemsiye şeklinde oldu. (bakınız Resim-3) Ayrıca başıma üzücü bir olay geldi. D1S kelepçelerinin tırnakları kırık olduğu için xenon ampüller habire yerinden çıkıyordu. en sonunda düşen xenon ampul yuvasını yaktı. Fark edene kadar duman isi tüm merceği kapladı ve far içindeki kromojı matlaştırdı. (bakınız Resim-4) Elinde bu kelepçelerden varmı. (bakınız Resim-5) Ben ebaydan sipariş geçitm henüz gelmedi. Resim-1Resim-2Resim-3Resim-4Sağ Far Kromajı parlak olanSol Far Kromajı matlaşanResim-5 24 Nisan 2010 tarihinde Sel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Nisan 2010 Paylaş 23 Nisan 2010 Mercan, Sol merceğin ingiliz tipi olmasından da ziyade sağ mercekte de bir bozukluk var bunda... Sen kesin ikisini de geri ver bu farların... Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 23 Nisan 2010 Paylaş 23 Nisan 2010 Mercan, Sol merceğin ingiliz tipi olmasından da ziyade sağ mercekte de bir bozukluk var bunda... Sen kesin ikisini de geri ver bu farların...Mehmet Abi değişecek biliyorsun zaten.Ama değişim gerçekleşmezse diye alternatif ne yapılabilir onu araştırıyorum. Sağolasın Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Nisan 2010 Paylaş 23 Nisan 2010 Mehmet Abi değişecek biliyorsun zaten.Ama değişim gerçekleşmezse diye alternatif ne yapılabilir onu araştırıyorum. SağolasınMercekleri değişeceğiz... Yorum bağlantısı
Koray Tekel 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 Merhaba arkadaşlarAracıma mercekli xenon uygulaması yapabilmek için junyan marka mercekli ledli angel lı siyah far tkaımı aldım taktım kullnıyorum memnunum büyük ölçüde ancak bu far takımının üzerinde H1 tip ampul yuvaları oldugundan eski xenon kitimin balastlarına h1 ampul takıp kullanmaya başladım...ancak aydınlatmada ciddi bir düşüş oldu...şuanda h1 mercekli xenon kullanıyorum ama eski aydınlatma hiç yok...şimdi sizlere sorum şu ;acaba bu merceklerin içine h7 ampul yada daha iyi aydınlatacak başka tip bir ampul takmam mümkün müdür?yada mevcut durumda aydınlatmayı nasıl arttırabilirim ? .....xenon lar sentinel marka ve 6000kyardımlarınız içi şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 Sorun daha çok ampülden değilde kullanmış olduğununz kalitesiz junyan marka farlardan. Farların içindeki mereği kaliteli bir mercek ile değiştirirseniz istediğiniz peformansa ulaşabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Sorun daha çok ampülden değilde kullanmış olduğununz kalitesiz junyan marka farlardan. Farların içindeki mereği kaliteli bir mercek ile değiştirirseniz istediğiniz peformansa ulaşabilirsiniz.+1Başka tipte ampul takmaya çalışman sonucunda odaklar bozulacağından aydınlatma iyice bozulur. Zaten mercek halojen H1 'e göre tasarlanmıştır xenon'a göre değil. Bundan dolayı da sapmalar olması normal bir sonuç. Kısacası o merceklerle iyi bir sonuç alınması imkansız. Yorum bağlantısı
Koray Tekel 14 Ekim 2010 Paylaş 14 Ekim 2010 +1Başka tipte ampul takmaya çalışman sonucunda odaklar bozulacağından aydınlatma iyice bozulur. Zaten mercek halojen H1 'e göre tasarlanmıştır xenon'a göre değil. Bundan dolayı da sapmalar olması normal bir sonuç. Kısacası o merceklerle iyi bir sonuç alınması imkansız.ok o zaman nasıl bir mercek taktırmalıyım nerde taktırmalıyım ?bu işlemi yapabilecek arakadaş varmı forumda ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Biraz elbecerin varsa sen de takabilirsin. Zaten orjinalde mercek olduğundan oraya başka bir mercek adapte etmek daha kolay olur. D2S tipinde hella, valeo mercekler monte edilebilir, Şlker satıyor onun önerdiği mercekten de alabilirsin. Tabii ki D2S ampul ve balast ta alman gerekir piyasadaki H tipi xenon kitleri bu merceklerle kullanamazsın. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Biraz elbecerin varsa sen de takabilirsin. Zaten orjinalde mercek olduğundan oraya başka bir mercek adapte etmek daha kolay olur. D2S tipinde hella, valeo mercekler monte edilebilir, Şlker satıyor onun önerdiği mercekten de alabilirsin. Tabii ki D2S ampul ve balast ta alman gerekir piyasadaki H tipi xenon kitleri bu merceklerle kullanamazsın.ek olarak o farda genelde valeo D2S mercek birebir yuvaya oturur fakat manual seviye ayar vidalarının yuvasını kırmaman gerekir ayrıca platform içinde ufak tefek tadilatlar yapman gerekebilir... Yorum bağlantısı
Erkan Kaplan 19 Ekim 2010 Paylaş 19 Ekim 2010 (düzenlendi) Gunaydin Arkadaslar;Ford focus aracima bi-xenon far taktirmayi dusunurken ilker bey ile tanistim ve cok memnun oldum tanistigima kisiligi olsun isciligi olsun gercekten cok iyi ve guvenilir bir insan. Bi-xenon farlar cok hosuma gitti gerek aydinlatmasi gerekte performansi resimleri asagiya ekliyorum tesekkurler simdiden.. 19 Ekim 2010 tarihinde Erkan Kaplan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 19 Ekim 2010 Paylaş 19 Ekim 2010 Hayırlı olsun. Başka resimleri varsa daha iyi olur. Yorum bağlantısı
Erkan Kaplan 19 Ekim 2010 Paylaş 19 Ekim 2010 Hayırlı olsun. Başka resimleri varsa daha iyi olur.Sagolun.. Ekledim bir kac resim daha gunduzde firsatim oldugunda cekerim resimlerini Yorum bağlantısı
Koray Tekel 19 Ekim 2010 Paylaş 19 Ekim 2010 ek olarak o farda genelde valeo D2S mercek birebir yuvaya oturur fakat manual seviye ayar vidalarının yuvasını kırmaman gerekir ayrıca platform içinde ufak tefek tadilatlar yapman gerekebilir...tüm cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar...bahsettiğiniz arkadaşla nasıl irtibat kurabilirim? Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 19 Ekim 2010 Paylaş 19 Ekim 2010 (düzenlendi) Aşağıdaki ilanında tel numarası mevcut.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...-31602355/detay 19 Ekim 2010 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 (düzenlendi) Detaylı bilgi verir misiniz ? Şlgili konu ile birleştirilecektir. farlarım titriyerek aydınlatıyor.araç durmuş haldeyken yada yürür haldeyken fark etmiyor titreme yapıyor.farlarım titriyerek aydınlatıyor.araç durmuş haldeyken yada yürür haldeyken fark etmiyor titreme yapıyor.normal titanyum olan farlarımı x paket farıyla değiştirdim,normalde titreme çok az yapıyordu,merceği taktıktan sonra çok bariz şekilde titreme hissediliyor,resmen yolda giderken ışık dans ediyor,acaba ampülleri değiştirsem düzelirmi? 22 Kasım 2010 tarihinde sel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 ampülün oturduğu duydanda olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts