Selçuk Keleş 8 Mart 2008 Paylaş 8 Mart 2008 Valeo sığmazsa diğer projektörler hiç sığmaz, boyut olarak en uygunu o. Yorum bağlantısı
Canberk Türkeli 5 Nisan 2008 Paylaş 5 Nisan 2008 merhaba arkadaşlar. aldıgım junyan farlara megane II valeo h7 mercek montajı yaptırmak istiyorum. hem farlar hemde mercekler elimde mevcut durumda. fakat bunları Ankara nerede taktıracagımı bilemiyorum. bana yardımcı olabilecek veya bir usta adı verebilecek biri varmı acaba. şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca 5 Nisan 2008 Paylaş 5 Nisan 2008 neden h7 taktırıyorsun bence hata yapıyorsun,megane2 valeo kullanman güzel fakat h7 değil d2s girişli almalıydın,hem performansı h7den daha iyidir,hemde 4300k kullanarak önünüde görebileceksin.bu işi yapan ustalar yok uğraşmazlar zaten ancak bizim gibi kendi farını kendin yaparsan olur zira mercek yerleştirmek baya zahmetli iştir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Nisan 2008 Paylaş 5 Nisan 2008 Elinizde H7 kit yoksa, D2S hatta bi-xenon mercek takın.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 5 Nisan 2008 Paylaş 5 Nisan 2008 junyan farların büyük çoğunluğuna valeo h7 ler direk oturuyor. d2s lerin merceği daha ufak yerine takmak için baya işçilik gerekiyor. bi-xenonlar zaten daha geniş büyük ihtimal girmez. Valeo h7 almışınız zaten tek yapıcağınız farı açmak. merceği değiştirmek zor olmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Nisan 2008 Paylaş 5 Nisan 2008 Valeo h7 almışınız zaten tek yapıcağınız farı açmak.Olmadı kesersiniz.. Yorum bağlantısı
Canberk Türkeli 6 Nisan 2008 Paylaş 6 Nisan 2008 kırılacak diye korkuyorum. acaba şurasınındamı sökülmesi lazım diye düşünmeye başlıyorum. bilmedigim içinde birilerinden yardım istiyorum sadece. Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca 6 Nisan 2008 Paylaş 6 Nisan 2008 fön makinesi ile bir dene bakalım,olmadı fırında ısısıtsın yinemi açılmadı ısı tabancasıyla kenardaki silikonları çıkartmak suretiyle far açılacaktır Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 6 Nisan 2008 Paylaş 6 Nisan 2008 merhaba arkadaşlar. 2008 model focus aracıma junyan marka angel eyes aldım ve mercek modifiyesi yapmak istiyorum. bunun için MEGANE II VALEO H7 mercek buldum. bu olurmu diye merak ediyorum bilen arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim. iyi forumlar.. sizin farlara valeo h7 uymaz .Hatta junyan sonar eagle eye v.b.boşuna açıpta farlarınızı ziyan etmeyınız. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Nisan 2008 Paylaş 7 Nisan 2008 sizin farlara valeo h7 uymaz .Hatta junyan sonar eagle eye v.b.boşuna açıpta farlarınızı ziyan etmeyınız.Derinliği mi yetmiyor ?merhaba arkadaşlar. aldıgım junyan farlara megane II valeo h7 mercek montajı yaptırmak istiyorum. hem farlar hemde mercekler elimde mevcut durumda. fakat bunları Ankara nerede taktıracagımı bilemiyorum. bana yardımcı olabilecek veya bir usta adı verebilecek biri varmı acaba. şimdiden teşekkürler...Ankara'da www.2002stop.com frması bu tip uygulamalar yapıyor olabilir, ya da seni yönlendirebilirler. Yorum bağlantısı
Canberk Türkeli 13 Nisan 2008 Paylaş 13 Nisan 2008 yardım etmeye çalışan herkese çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 14 Nisan 2008 Paylaş 14 Nisan 2008 (düzenlendi) Angel eye adı verilen ,ucuz çin malı farlarda kullanılan mercek projektörlerin çapı, valeo üretimi ufak mercek çapıyla aynı.Bu ufak mercekler Toyota auris( H11), eski kasa audi a4(H7), eski kasa nissan primera(H7) fiat marea/bravo/brava(H1)yada megane 2 d2s valeo projektör.Megane 2 lerden çıkan h7 ler geniş mercek çapı yüzünden sığmıyor.Belki bir şekilde sığdırdınız,ozamanda merceği sabitleme delikleri karşılamaz.Çok fazla ugraşmak gerekli.Mercek ölçüleri ektedir. 14 Nisan 2008 tarihinde Voltron tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 14 Nisan 2008 Paylaş 14 Nisan 2008 Aklınıza gelebilecek bütün araçların mercekleri hakkında, boyutlarıyla ilgili karşılastırmalı resim yollayabilirim.Şyi günler Şyi çalışmalar... Yorum bağlantısı
Canberk Türkeli 30 Nisan 2008 Paylaş 30 Nisan 2008 merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim ilgilendigiz için. focus aracıma junyan farları taktırdım ve farların içinede megane II valeo H7 mercekleri taktırdım. duvar görüntüleri gayet başarılı. en kısa zamanda fotograf ekliycem şu an elimde makine olmadıgı için çekemedim. hepinizle paylaşmak istedim. özellikle VOLTRON'a çok teşekkürler. onun verdigi site sayesinde işim halloldu. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Mayıs 2008 Paylaş 1 Mayıs 2008 Güle güle kullan, detaylı resimleri bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Guest CAN 24 Mayıs 2008 Paylaş 24 Mayıs 2008 (düzenlendi) hayırlı olsun güle güle kullan. 24 Mayıs 2008 tarihinde Can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 1 Ağustos 2008 Paylaş 1 Ağustos 2008 Standart fara mercek montajı yapılmış resimlere bakıp fikir alabilirsin.Ve bu tarz bir çalışma yapıp üzerinede xenon takarsan farları açtığında kimsenin gözünü almamış olursun.Standart far ne takarsan tak cok fazla ışık dağılımı olacağından karşıdan geleni çok rahatsız ediyor. 1 Yorum bağlantısı
Okan Akın 21 Eylül 2008 Paylaş 21 Eylül 2008 (düzenlendi) arkadaşlar aracım 2009 ford focus txp paketli arac halojen ve sürüşe duyarlı farlar varşimdi benim aracım tam ileriyi iyi ışıtmıyor sanki biraz yukarı kalkması lazım gibi geliyor standardı olarakuzun lafın kısası farlardan pek memnun deyilimbana görüş açısı ileri düzeyde sağlayan bir ampül tavsiye edermisiniz gerçi uyup uymayacağınıda bilmiyorum çünkü anlamıyorumxenon ampül takılırmı takılırsa hangi modelini taktırmak gerekir para okadar önemli deyil--------------------------------------------------------------------------------------------birde halojen ampüleri söküp yerine xenon ampülünü taktığım zaman piş olurmuyumyorumlarınızı bekliyorumverdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler 22 Eylül 2008 tarihinde okan ak?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Göksel Bahadır 22 Eylül 2008 Paylaş 22 Eylül 2008 Captiva'nın orj. mercekli farına Philips H7 4200k KŞT taktırdım menunum. Philips xenon ampullerde çin mallarındaki gibi odaklama bozulmuyor.Serviste taktırdım, servisin dediğide daha önce takılan başka marka kitlerden daha iyi sonuç aldıkları yönündeydi. Aşagıdaki forumda ayrıntı var. http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1569Tabi en iyisini bizzat focus ta deneyen bilir. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 22 Eylül 2008 Paylaş 22 Eylül 2008 farlarınız orjinalden mercekli olduğu için çok şanslısınız. mercek modifiyesi ile uğraşmadan direk olarak hazır xenon kitlerden takarak xenon sistemine geçiş yapabilirsiniz. Mtec H7 2 yıl birebir değişim garantili xenon kitin fiyatı 350ytl kdv dahildir. dilerseniz özelden ulaşabilirsiniz. Kesinlikle ve kesinlikle ordan burdan duyulan yorumlarla insanlar memnun diye gidip çin malı kit taktırmayın. Araçlarda türlü sorunlar çıkarabiliyorlar. Özelden bana ulaşabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Ömer Madazlıoğlu 21 Ocak 2009 Paylaş 21 Ocak 2009 Öncelikle herkese merhabalar, iyi forumlar.Yaklaşık 15 gün önce bir forumdaki ilan vasıtası ile aldığım orjinal bi-xenon farların montajını gerçekleştirdik. Satın aldığım ilanda farlar hakkında "sıfır gibi", "alıp takıp kullanacaksınız" tarzında ibareler olmasına rağmen farlar elime ulaştığında ikisinde de hasar olduğu ortaya çıktı. Şki farın da merceği fara sabitleyen ayaklarından birer tanesi kırıktı. Ayrıca sol farın zemininde balastın altına denk gelen yerde bir çatlak mevcuttu. Daha sonra detaylıca ilanın fotoğraflarına tekrar bakınca, sol fardaki çatlağın o fotoğraflarda da olduğunu gördüm. Tabii, insan haliyle biraz sinirleniyor yanıltıcı bir ilanla karşılaşınca Dolayısı ile farları takmadan önce biraz operasyon yapmamız gerekti, çatlak ve mercek ayaklarındaki kırıklar fibercide tamir edildi. Daha sonra da Osram D1S 4300k ampuller temin ederek montajı gerçekleştirdik, Philips balastlar farın üzerinde mevcuttu.Farımız:Sol farda bulunan çatlak:Mercek ayağının kırık kısmı:Sol far fibercide tamir edildikten sonra:Normalde farları direk monte edince aracın elektrik tesisatı ve bi-xenon farın iç tesisatı farklı olduğu için çalışmıyor. Dolayısı ile far konnektöründe ufak bir tadilat yapmak gerekiyor, benim aldığım farda bu işlem daha önce yapıldığı için bizim müdahale etmemize gerek kalmadı. Fotoğraflarda görünen 7 pinli konnektör aracın kendi tesisatına ait, far konnektöründe ise 10 pin var:Tüm tamiratlar tamamlandıktan sonra montaja başlıyoruz:Aydınlatma fotoğrafları: Farlar Şngiltere specli Focuslar için üretildiğinden dolayı sağdan direksiyonlu araçlar içindi, o yüzden merceklerin yanında bulunan kolları aşağı indirerek mercekleri soldan direksiyonlu araçların bulunduğu trafik düzenine uygun hale getirdik.Henüz far ayarını yaptıramama rağmen aydınlatma gerçekten halojen farlara kıyasla çok başarılı, özellikle uzun farın performansı harika. Manuel far yükseklik ayarı da motorların farklı olmasından dolayı çalışmıyor. Yardımlarından dolayı Cem Temizsoylu'ya çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Murat Şen 21 Ocak 2009 Paylaş 21 Ocak 2009 cok baaşarılı :)bı arada yükseklk sewiyesi için düzeltme wardı çalışması için.. bi araştır istersenhattta buldum http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=41incele hocam bişeyler yakalarsn işe yarar Yorum bağlantısı
Guest telmax 21 Ocak 2009 Paylaş 21 Ocak 2009 (düzenlendi) Merhaba Ömer Bey,Yeni farlarınız hayırlı olsun, çok güzel olmuşlar.Aynı araca ve aynı farlara sahibiz. 1 yıl kadar bir süredir yurtdışından getirttiğim 5000K H7 ampülleri kullanıyordum. Tavsiye üzerine bir kaç gün önce yine yurtdışından 4300K ampüller getirterek kullanmaya başladım.Şunu söyleyeyim, 4300K ampülleri pek beğenemedim. Ampüllerin yanışı çok orjinal duruyor, sonradan takılmışlık havası yok ama yerdeki ışık rengi bence çok kötü. Şimdilik beğenmedim ama ampüllerin klavuzunda "50 saat içinde gerçek rengini vereceği" yazıyor, şimdilik sürenin dolmasını bekliyorum.Ben 6000K, 5000K ve şimdi de 4300K ampül kullanmış biri olarak herkese 5000K ampülleri öneriyorum. Hem yol üzerinde hem de mercekte rengi en güzel olan, biraz orjinallikten uzak duran bir havası var ancak en iyi sonucu onda aldım. Özellikle trafik levhalarında ve araç plakalarında yansıması son derece etkiliydi, sanırım trafik reflektörleri bu renk tonuna göre ayarlanıyor. Deneyim ve gözlemlerime göre, kendi aracımdaki uygulamalarla karşılaştırırsam yeni kasa BMW ve Volvo araçlar 4300K, Honda Accord, Chrysler C300 gibi araçlar 5000K kullanıyorlar.Size sormak istediğim iki soru var, yanıtlarsanız çok sevinirim. Konu başlığında Bi-Xenon uygulaması (uzun farların da xenon olması) yazıyor ancak elinizdeki farlar sadece Xenon uygulaması (sadece kısa hüzmeli) yapacak şekilde, acaba Bi-Xenon'dan kastınız uzunlara da mı xenon ampül takmak şeklinde oldu yoksa başlıkta bir hata mı var? İkinci sorum ise D1S ampül kullandığınızı yazmışsınız ancak elinizdeki farlar kısalar için H7 uzunlar için H1 olacak şekilde, acaba burada da bir yazım hatası mı oldu yoksa özel bir destek ile ampülleri taktınız? Eğer D1S'leri H7 yuvalarına hiç bir uygulama yapmadan taktıysanız ışık kesilme çizgisi ve dağılımında her hangi bir sorun yaşamadınız mı?Manuel far yükseklik ayarı da motorların farklı olmasından dolayı çalışmıyor.Benim farlarımın manuel yükseklik ayarları çalışıyor ancak belittiğiniz gibi bu farlarla bizim araçlarımızın giriş soketleri farklı, montaj yapılan yerde yaklaşık 30 cm kablo ile uygun uçları birbirine bağlayarak far yükseklik ayarlarınızı sürücü koltuğundan ayarlayabilirsiniz ama bu montaj yapan yerin biraz bilgisine de bağlı.Ayrıca farın otomatik yükseklik ayarı da var ancak araçta uygun sensörler olmadığından tam olarak çalışmıyor. Yalnız farlar açıkken elinize alıp hafif aşağı yukarı yaparsanız (çok yaparsanız devreye girmiyor, sadece çok hafif oynatmalarda devreye giren bir sistem) motorların çalışıp yüksekliği kendiliğinden ayarlamaya çalıştığını duyabiliyorsunuz. 21 Ocak 2009 tarihinde telmax tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer Madazlıoğlu 21 Ocak 2009 Paylaş 21 Ocak 2009 (düzenlendi) Merhabalar Uğur bey,Sizin farınızla benin farım zannedersem aynı değil. Siz H7 ampul kullandığınıza göre muhtemelen mercekli Halojen farlara sahipsiniz. Bu farlara xenon kit uygulaması yaptınız. Benim kullandığım farlarda sonradan xenon kit uygulaması yok, farlar fabrikasyon xenon tesisatına sahip (bi-xenon D1S mercek, balast ve ampul). Zaten son eklediğim fotoğrafta bi-xenonlar devrede.D1S ampul kullanma sebebim fardaki merceğin orjinal bi-xenon D1S olmasıdır. Uzun reflektörlerde halojen H1 mevcut, ancak farlar kapalıyken selektör yaptığımda devreye giriyor, uzun reflektörde harici bir xenon kit uygulaması yok yani. Kesilme çizgisinde farların sağdan direksiyonlu araçlar için üretilmesi dışında bir problem yaşamadım, o problemi de merceğin yanında bulunan kolu uygun konuma getirerek çözdük.Sizin farınızda (eğer halojen mercekli ise) otomatik yükseklik ayarı yok, tam tersi direksiyon tepkileriyle beraber mercek hareket edebiliyor (Adaptif), benim uyguladığım farda ise otomatik far yükseklik motoru var ama araçta uygun tertibat (akslarda bulunması gereken sensörler vs.) olmadığı için çalışma imkanı yok. H7 halojen mercekli farlarda uygun müdahale ile yükseklik ayarının çalışabileceğini duymuştum ben de, ama takan elektrikçi arkadaş bi-xenon fardaki motorun daha farklı olduğunu ve manuel yükseklik ayarının çalışmayacağını belirtti. Ben de çok önemsemedim zaten çünkü genellikle tek kişi yüksüz şekilde kullanıyorum aracı ve pek ihtiyaç duymuyorum.Edit: İkimizin kullandığı farların arasındaki farka linkten bakabilirsiniz.http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=138 21 Ocak 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oskay Furtuna1679652568 22 Ocak 2009 Paylaş 22 Ocak 2009 Ömer hayırlı olsun bi-xenon kullanmak ayrı bir zevk.Bir hevesle aldığın yeni farların çıkması kötü olmuş.Neyse güle güle kullan farında yolunda açık olsun... Yorum bağlantısı
Recommended Posts