İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2 (2005-2011) xenon dönüşümü ve mercekli farlar

Eyup Akçimen

Recommended Posts

Guest telmax
her kitin H7 ampulu bırbırıne uymuyor şuan kullandığınız kit ne marka ?

Şu an WellDone marka kit kullanıyorum. Sanırım ampülleri H1'den hırpalayarak H7 haline sokmuşlar ama tabii sadece göstermelik bir modifikasyon olmuş, uzunlukları tutmadığından ışık dağılımı son derece bozuk, mesela şöyle:

post-657-1174449478_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Ampülü söküp inceledirler ve dedikleri "ampül aslında başka bir standarttaymış, H7 değilmiş ama ayaklarını yontarak H7 gibi yapmışlar, bu yüzden de ışık dağılımı bozulmuş"

Bu cevabı alman normal ki zaten. Xenon kit kullanıyorsun ve tabii ki bunun ampulü de H7 soketine uydurulmuş bir ampuldür bunda tuhaf olan birşey yok ki.

Şu an WellDone marka kit kullanıyorum. Sanırım ampülleri H1'den hırpalayarak H7 haline sokmuşlar ama tabii sadece göstermelik bir modifikasyon olmuş, uzunlukları tutmadığından ışık dağılımı son derece bozuk, mesela şöyle:

Eğerki böyle bişey yapıldıysa şaşırmam çünkü anormal bir ışık dağılımı vardı sende. H1'in odak uzaklığı çok farklıdır H7'nin yerine takılırsa ışık karman çorman olur. :unknw: Ampulü söktüğünde bir kaç tane resmini çekip buraya atar mısın?

Ben daha önce normal halojen ampüllerle denediğimde de sanki verimli sonuç alamamıştım ama yol şartlarında hiç kullanmadım. Yani farları satın aldığımda hemen xenon dönüşümü yaptırdım, bir kez de deneme amaçlı eski ampülünü taktım.

Şimdi bir ara eski halojen ampüllerimle yanyana bu ampülün resmini çekip koyacağım, bu işten anlayan arkadaşlar, özellikle Voltron eminim bana yardımcı olabilir.

Bir de Şzmir'de sadece xenon ampül alabileceğim bir yer tavsiye edebilecek var mı? Tüm tesisat hazır sadece orjinal (kesilmemiş, yontulmamış, üzerinde oynanmamış) H7 ampül gerekiyor.

Yanlış hatırlamıyorsam sen bir taraf xenon bir taraf halojen olarak bir karşılaştırma yapmıştın ve aynı ışık dağılımını duvarda gördüğünü söylemiştin. Heryerde satılan bildiğimiz H7 halojen ampulden alıp takabilirsin hatta önceki farından çıkardıkların bile olur.

Yorum bağlantısı
Guest erdhemes

H7 diye bir xenon ampul base i yoktur . ECE standartlarında yani. Fabrika çıkışı araçlarda bulunan xenon ampullerin duyları D1-D2-D3-D4 diye gider. Adamlar bunları alıyo altından girip üstünden cıkıp H7 base oluşturuyo. Ne kadar guvenilir oldugu malum. Ha Philips bile yapıyo mu yapıyo o ayrı. Ama piyasada iyi markalarca H7 xenon ampul diye satılan hiç bir ampulun fabrika çıkışı öyle oldugunu düşünmüyorum. Dolayısıyla cok kaliteli (fabrika çıkışı xenon lu bir araç gibi) bişi beklemek yanlış olur bence. Site'de D2S/R'nin H serisi kullanan bir araca nasıl monte eidlebildiği ile ilgili uygulama vardı sanırım hala var mı bilmiyorum?

Yorum bağlantısı
Oskay Furtuna1679652568

Sonuçta olay sadece duylarında bitmıyor h1,h7 gibi ampullerın boyut farkına gorede xenon ampuller uretılıyor tamam hiç bişey orjinali gibi olmaz ama arabanın opsiyon listesinde yoksa ve isteniyorsa yapılabilecek ve elde olanlar bunlar .Arabanın tesisatını kesmeden biçmeden yapılabilcek xenon montajı yok bildiğim kadarıyla ayrıca merceklarin geneli H7 ampule uyuyor bunu yapmak içinde merceklerin değimesi gerekli kaç kişi farını açıpta mercekelri değiştirebilir?

Yorum bağlantısı
Guest telmax

Sıradan H7 ampül ile farıma takılan xenon ampülün resimlerini gönderiyorum, boylar tutmadığı gibi halojen ampülün kıvrımlı teli ile xenon ampüldeki şişkin yer birbiriyle çakışmıyor. Ayrıca xenon ampülün tabanında üç çıkıntı var ama bunlardan iki tanesi yontularak sadece bir ayak bırakılmış.

Kısaca özetlemek gerekirse mercekli farlarımı halojen ampüllerle hiç kullanmadım, takıldıktan hemen sonra xenon bağlandı. Ancak ışık dağılımından memnun olmadığım için bir kez duvar karşısında halojen ampülü taktım, sanki dağılım aynı gibiydi ama yol koşullarında hiç kullanmadım.

Cuma günü araç başka bir garantiden parça değiştirileceği için bana bu ampüllerin uygun olmadığını söyleyen servise gidecek. Orada bana 40 liraya xenona benzeyen ışık veren normal halojen ampüller olduğunu söylediler. Artık onlardan satın alacağım ve xenon tesisatını üzerinde bırakmalarını isteyeceğim. Bir süre onların taktığı ampüllerle deneyeceğim, eğer aynı problem varsa farları aldığım servise başvuracağım. Yok o ampüller verimli çalışırsa yeni bir xenon ampül ya da kit alacağım.

Bu arada yolladığım resimlerdeki ampülleri karşılaştırıp yorum yaparsanız çok sevinirim.

post-657-1174522473_thumb.jpg

post-657-1174522758_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Guest erdhemes
Peki sonuç itibari ile ne düşünmek lazım Orjinal Halojenmi? veya Halojen kasa + Xenon kit mi yoksa Xenon kit + mercekli far kasası mı ? :unknw:

Focus için Xenon mercekli far var (Bkz. Ford Focus ST) bunu alıp içine de xenon kiti taktın mıydı işte o zaman herşey tam olur. Eğer Halojen Mercekli almışsan çoktan. Halojenle devam etmek sanki daha iyi. Xenon mercekli far ın mercek çapı küçük oldugundan xenon ışığa daha uygundur..

Yorum bağlantısı
Guest erdhemes
Sıradan H7 ampül ile farıma takılan xenon ampülün resimlerini gönderiyorum, boylar tutmadığı gibi halojen ampülün kıvrımlı teli ile xenon ampüldeki şişkin yer birbiriyle çakışmıyor. Ayrıca xenon ampülün tabanında üç çıkıntı var ama bunlardan iki tanesi yontularak sadece bir ayak bırakılmış.

Kısaca özetlemek gerekirse mercekli farlarımı halojen ampüllerle hiç kullanmadım, takıldıktan hemen sonra xenon bağlandı. Ancak ışık dağılımından memnun olmadığım için bir kez duvar karşısında halojen ampülü taktım, sanki dağılım aynı gibiydi ama yol koşullarında hiç kullanmadım.

Cuma günü araç başka bir garantiden parça değiştirileceği için bana bu ampüllerin uygun olmadığını söyleyen servise gidecek. Orada bana 40 liraya xenona benzeyen ışık veren normal halojen ampüller olduğunu söylediler. Artık onlardan satın alacağım ve xenon tesisatını üzerinde bırakmalarını isteyeceğim. Bir süre onların taktığı ampüllerle deneyeceğim, eğer aynı problem varsa farları aldığım servise başvuracağım. Yok o ampüller verimli çalışırsa yeni bir xenon ampül ya da kit alacağım.

Bu arada yolladığım resimlerdeki ampülleri karşılaştırıp yorum yaparsanız çok sevinirim.

Bu olay bahsettiğim olay D2'den H7 yapmış adamlar. bu paraya da bu kadar olmuş.. Aşağıda xenon mercekli ve halojen mercekli far farkını gösteren resimler var. Seninki görüdüğün gibi daha geniç çaplı bir mercek oldugundan xenon'a tam uyum sağlayamıyor sanırım. Belki daha kalieli tam yuvaya oturabile bir xenon kitle daha iyi sonuc alınabilir ama görüldüğü gibi adamlar xenon için ayrı far yapmış..

Karar senin kısa sürede sorunun çözülür umarım..

post-179-1174581604_thumb.jpg

post-179-1174581630_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kılıç1679652573

Şuan xenon kit halojen merceksiz kasa var ama mercekli farı alıcam yani Xenon için olanını ,Ford daki arkadaşlara bi sorim

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Üç çıkıntılı soket H4'de olur. Ama H4 soketi H7'den daha geniştir. (43 mm/26 mm) Ampulü taktığın zaman çubuğun alta ya da üste geliyor olması önemli, daha önce de dediğim gibi bir geometri sorunu olduğunu düşünüyorum. Bence sen ya halojene dön ya da başka bir kit dene.

Yorum bağlantısı
Guest telmax

Merhaba aşağıdaki ışık dağılımını değerlendirebilir misiniz? Bu resimler, benimle aynı marka aracı olan, benimle aynı farı alan ancak farklı şehirde xenon taktıran bir arkadaşım tarafından çekildi. Değerlendirmenize göre aynı ampüllerden bana göndermesini isteyeceğim.

post-657-1174807331_thumb.jpg

post-657-1174807410_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

bu bence iyi, senin ışık dağılımın gökkuşağı gibiydi. onun xenon ampulü umarım sana uyar.

Yorum bağlantısı
Guest CAN

Tekrar selamlar ayrı başlık açmak istemedim daha öncede bahsettiğim gibi xenon düşünüyorum uzun süredir ama halojen farın üzerine takıpta insanları rahatsız etmek istemediğim için mercekli orjinal far alıp takmak istiyorum benim danışmak istediğim katologdan baktığım bu iki far arasındaki fark nedir birisi AFS li onu biliyorum virajlarda dönme sistemi ama xenon için hangisi daha uygundur AFS farları takıp xenon uygulayan çok gördüm Focus II ye ama bu bahsettiğim fardan getirten yada uygulayan hiç görmedim yardımcı olursanız sevinirim . birde danışmak istediğim xenon montajı sırasında araçta herhangi bir tadilat olacakmı şu sebeten soruyorum aracım dizel garanti bozulsun istemem çünkü arızalar pahalıya patlıyor eğer bir sorun olursa kiti söküp orjinal gibi gösterilebilirmi araç . şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

20-201-01052.jpg

20-200-01055.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Yukardaki resim orjinal xenon olan far. Serviste bu far ve yıkama motoru, seviye sensörleri ile birlikte takacaklarından epey yüksek fiyat çıkarabilirler. Elektrik bağlantıları ve ECU yazılımı ile ilgili değişiklikler de gerekebilir . Teorik konuşuyorum, daha önce önerdiğim forumlarda konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar olacağını düşünüyorum. Halojen altyapılı araca OEM xenon uygulamak sürpriz sonuçlar doğurabiliyor.

Yorum bağlantısı
Guest CAN
Yukardaki resim orjinal xenon olan far. Serviste bu far ve yıkama motoru, seviye sensörleri ile birlikte takacaklarından epey yüksek fiyat çıkarabilirler. Elektrik bağlantıları ve ECU yazılımı ile ilgili değişiklikler de gerekebilir . Teorik konuşuyorum, daha önce önerdiğim forumlarda konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar olacağını düşünüyorum. Halojen altyapılı araca OEM xenon uygulamak sürpriz sonuçlar doğurabiliyor.

Yani alt resimdeki büyük mercekliye uygula diyorsunuz . Teşekkürler kısmetse yakın bir zamanda değiştiricem farları

Yorum bağlantısı
Guest telmax

Merhaba arkadaşlar, sorunumu çözdüğümü bildirmek ve daha sonra bu konuda yardıma ihtiyacı olacak biri olabilir diye buraya yazmak istedim.

Öncelikle kısa bir özet geçeyim : Yeni kasa Ford Focus aracıma orjinal Ford mercekli farlarından taktırdım ve daha sonra yan sanayide 6000K xenon dönüşümü yaptırdım. Ancak ışık dağılımı inanılmaz kötüydü, bazı yerlere çok güzel ışık gidiyor bazı yerler ise karanlık kalıyordu, ışık çizgi çizgi gözüküyordu yolun üzerinde. Daha sonra yetkili servise de danışarak ampülün H7 olmadığını (kataloglardan karşılaştırarak 9005 veya 9006 olabileceğini, ne olduğu ya da hangi araçta kullanıldığı hakkında hiç bir fikrim yok) ancak üzerinde oynanarak H7'ye benzetildiğini saptadık. Normal bir H7 ampüle göre boyu daha uzundu ve camın üzerindeki balon kısım çok daha öndeydi. Bir süredir aracı bu şekilde kullanıyordum, kör gibi gittiğimden bir ara normal halojen ampülleri de taktırdım ve bir süre de öyle kullandım.

Gelelim sorunun çözümüne : Madem ampül çok uzundu ve bu yüzden ışık dağılımı kötü duruyordu ben de ampülü yuvasında biraz geriye takmayı düşündüm. Bu sayede ışık dağılımının düzeleceğini tahmin ettim. Bu yüzden Koçtaş'tan ısıya dayanıklı 4 adet conta aldım. Her ampülün dibine 2şer tane olmak üzere bu rondelaları taktım. Bu sayede ampül biraz daha geride kaldı ve tahmin ettiğim gibi ışık dağılımı son derece düzeldi. Bir miktar daha kırılma var ama gözardı edilebilecek kadar. Belki üçüncü rondelayı da taksam düzelebilirdi ama maalesef onu takınca ampülü tutan tırnak takılmıyordu.

Şu an xenonlarla ilgili sorunum geçici de olsa çözüldü. Artık önümü son derece iyi görüyorum, gerçekten halojene göre inanılmaz bir ışık veriyor, her arabaya takılması şart gibi. Bir de aracımın farları mercekli olduğundan çok güzel görünümü var ve karşı taraftaki sürücüyü rahatsız da etmiyor. Sitede herkese yardımları ve bilgi paylaşımları için teşekkür ederim. Salı ya da çarşamba resim de ekleyeceğim, saygılar.

Yorum bağlantısı
Guest telmax
Aracım Focus II orjinal mercekli farları var bu araçların onlardan alarak dönüşüm yapmayı düşünüyorum . Birde benim danışmak istediğim Xenon'dan kaynaklı olduğu söylenen çeşitli arızalara duyuyorum hatta sitedeki arkadaşlar bazılarından bahsetmiş. dikkat etemem gereken noktalar nedir , eski aracımda modifiye amaçlı yaptığım oynamalar sonucu çeşitli sorunlar yaşamıştım ve başım çok ağrımıştı böyle bir durumla karşılaşmak istemem açıkcası .

Dostum merhaba, aynı aracı kullanıyoruz ve yukarıda resmi bulunan (büyük mercekli) farlardan aldım, daha sonra da dışarıda xenon kit taktırdım. Yanlış ampül takıldığından ışık dağılımıyla ilgili sorun yaşadım ama bu tamamen yanlış ampül takılmasından oldu. Yoksa kesinlike sorun çıkmıyor. Hatta taktırdığım yer biraz uğraşarak yüksekli ayarını bile yaptı, içeriden yükseklik ayarı kontrol edilebiliyor (normalde orjinal gelen farlarla bu mercekli farların yüksekli ayar soketleri aynı değil, biraz uğraştırıyor)

Dediğim gibi için rahat olsun hiç sorun çıkmadı bende. Ama bu alınması gereken bir risk, aracın elektrik donanımı garanti kapsamında çıkıyor bunu aklında bulundur. Benim garantim temmuzda dolacağından artık bu riski göze aldım ama inan bana çok dikkat çekici ve güzel ayrıca güvenli bir sürüşe sahip oluyorsun. Sakın normal farlara taktırma berbat bir sonuç çıkıyor ortaya, ayrıca hiç hoş durmuyor. Ne yolu aydınlatıyor ne de şık duruyor. Ama bu mercekli farlarla kullanırsan 10 numara olur ve araçta orjinal durur.

Küçük mercekli farlar kendinden xenonludu, bana servis Türkiye'ye gelmediğini söyledi. O yüzden büyük mercekli farlardan alıp sonra başka bir yerde H7 xenon kit taktırmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Aytuğ Güngör

slm arkadaşlar konuşmalarınızı okudum da size bişi danışıcam.. 2007 model focus sport aldım araç fuardaki sunum aracı gördünüzmü bilmem.. araçta mercek ve xenon yok şuanki farın içi siyah ve gayet güzel duruyo fakat ben bu arabaya gidip 500 ytl verip bi ampüllü xenon takmak istemiyorum mercekli olsun istiyorum bu farlardan nerde bulma ihtimalim var bana yardımcı olabilirmisiniz? yer fiyat telefon sevinirim lütfen..

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Yetkili servis ve yedek parçacılardan orjinal siyah tabanlı mercekli halojen far temin edip buna uygun xenon kit uygulayabilirsin.

Yorum bağlantısı
Aytuğ Güngör

teşekkür ederim servislerde pahalı olucağını tahmin ettiğim için sormayı düşünmedim ama bi soralım bakalım başka yerlerde uygun fiyata bulmak mümkün değilmi peki?

Yorum bağlantısı
Guest telmax
slm arkadaşlar konuşmalarınızı okudum da size bişi danışıcam.. 2007 model focus sport aldım araç fuardaki sunum aracı gördünüzmü bilmem.. araçta mercek ve xenon yok şuanki farın içi siyah ve gayet güzel duruyo fakat ben bu arabaya gidip 500 ytl verip bi ampüllü xenon takmak istemiyorum mercekli olsun istiyorum bu farlardan nerde bulma ihtimalim var bana yardımcı olabilirmisiniz? yer fiyat telefon sevinirim lütfen..

Orjinal istersen tüm Ford bayilerinde var, ellerinde bulunmuyorsa sana kodlarını yollarım 3-4 gün içinde siparişin gelir, takılmasıyla birlikte 600 lira civarında. Yalnız bu farların içinde angel eyes yok sadece mercekler var, diğer her yeri eski farınla bire bir aynı.

Bir de Çin'den ithal edilen ve sanırım fuardaki sunum aracı diye bahsettiğin araçta kullandıkları far var, onların içinde hem angel eyes var hem de mercekli ve fiyatı 550 lira civarında ancak içinde yükseklik ayarı yapacak motoru yok, yükseklik ayarı yapacaksan kaputu açıp tornovida yardımıyla yapman gerekiyor. Orjinal farlarda ise yükseklik ayarı ve motoru var ancak soketleri aracın tesisatı ile aynı olmadığından kablolardan ikisini keserek kendiniz bağlamanız lazım (kahverengi ve beyaz ince kablolar)

Bu işi aynı araçta yapmış biri olarak tavsiye istersen kesinlikle merceksiz farına xenon taktırma, o kadar kötü oluyor ki bir gece bile arabayı kullanamazsın. Önünü aydınlatmadığı gibi gökyüzüne kadar ışık saçıyor ve karşıdan araba meteor geliyormuş gibi gözüküyor. Ayrıca Ford'un orjinal mercekli farlarını kullanmanı öneririm çünkü ufak bir işlemle yükseklik ayarını aynen eskisi gibi kullanmaya devam edebiliyorsun. Bu mercekli xenon dönüşümü gerçekten bu arabada olmazsa olmaz bir özellik, neden aracı bu paketle satmıyorlar anlamış değilim.

NOT : Aracının elektrik aksamı garanti kapsamı dışında kalacak, aracının modeli yeni olduğundan gözönünde bulundurmanı öneririm.

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568

Yükseklik ayar motoru çalışmadan kullanılsa olmaz mı? Bunun için araç en azından garantisi bitene kadar hiçbir kabloya dokunmadan yükseklik ayarından vazgeçip kullanılırsa araç garanti dışı kalmaz

Yorum bağlantısı
Guest telmax
Yükseklik ayar motoru çalışmadan kullanılsa olmaz mı? Bunun için araç en azından garantisi bitene kadar hiçbir kabloya dokunmadan yükseklik ayarından vazgeçip kullanılırsa araç garanti dışı kalmaz

Xenonlarla çok zor oluyor yükseklik ayarı kullanılmazsa, araca bagaj yüklediğinizde hatta 2 kişi otursa bile mutlaka ayar yapmak gerekiyor. Çok keskin ve parlak bir ışığı var özellikle mercekli farlarla kullanıldığında ışıktan çok fazla yararlanılıyor.

Yükseklik ayarı bağlanmazsa elle yükseklik ayarlamanız için kaputu açmanız (Focus'larda anahtar kontaktayken kaput açılmıyor), tornovida ile sağa sola "göz kararı" çevirerek yüksekliği ayarlamanız gerekir.

Ayrıca bırakın yükseklik motorunu xenonu taktığınız an normalde aracın elektrik donanımı garanti dışında kalır. Gerçi temiz çalışılırsa herhangi bir aksilikte xenonlar sökülüp hiç takılmamış izlenimi yaratılabilir ama aslında garantinin bitmiş olması gerekir.

Yorum bağlantısı
Emre Bayazıt

kardeş bu konu hakkında xenon far kullanan biri olarak sana bilgi vereyim. xenon far, mavi-beyaz-mor ışık saçan, karşıdan gelen aracın ve yayanın göznü almayan bir özelliğe sahiptir. araçlarda iki adet seviye sensörü bulunmaktadır. xenon farlar, bu seviye sensörleri aracılığıyla aracın hızına ve yolun eğimine göre kendini otomatik ayarlar. halojen farlara göre daha iyi bir aydınlatma sağlar. ben gayet memnunum.<

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Aydoğan Doğanay

Arkadaşlar Merhaba ;

bende 2007 ford focus ghia var. araçın 2010 yılına kadar garanttisi var. garantiyi bozmadan farları nasıl mercekli orjinal bi-xenon a çeviririz. Fiyat hakkında bilginiz varmı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Arkadaşlar Merhaba ;

bende 2007 ford focus ghia var. araçın 2010 yılına kadar garanttisi var. garantiyi bozmadan farları nasıl mercekli orjinal bi-xenon a çeviririz. Fiyat hakkında bilginiz varmı?

Fiyat hakkında bilgim yok..

Servislerden orjinal bi-xenon far bulabilirsiniz.. Garantiniz bozulmamış olur..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...