İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2 (2005-2011) xenon dönüşümü ve mercekli farlar

Eyup Akçimen

Recommended Posts

Eyup Akçimen

arkadaşlar elimde bi kaç örnek var benim araba aytozu gri focus2 ghia hatcback

bu fotodakine benzetmeye çalişiorum önce bi xenon istiyorum

helladakinin fiyati bulamiyorum orjinal bişe olsun istiyorum ltfn bi yardim elinizi uzatin

bu hella daki

http://www.hella.com/produktion/HellaCOM/W...ord_Focus_2.jsp

bild12bb1.jpg

bunun xenon ii mesala

i351tebudursy2.jpg

yaw ben böyle istiorum içi siyah flan kaça patlar bilen varmı

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Orjinal olarak aradığın farlar halojen / xenon olarak zaten var.

Hella'nın fiyatları duyurulmadı (ya da ben duymadım) bilgi gelirse paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
Eyup Akçimen
Orjinal olarak aradığın farlar halojen / xenon olarak zaten var.

Hella'nın fiyatları duyurulmadı (ya da ben duymadım) bilgi gelirse paylaşacağım.

abi valla bu konuyu halledersen sen halledersin eywallah çok saolasın

YAW abi biraz masraflı olduk ama şu ızgarayla,jantları da fiyatı arıyorum şimdiden teşekkür ederim.

bild5nglhgyn3.jpg

bild5vvxchvuj1.jpg

jbkjblp6.jpg

Yorum bağlantısı
Eyup Akçimen

yaw arkadaşlar böyle hella gibi araca özel xenon yapan başka firmaların focus 2 için olanının linkini bulabilirseniz bi paylaşın lütfen

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

O jantlar Ford'un OEM jantları değil.. Siyah zeminli focus II xenon farlarından da ebay.de de var.. Yanlış hatırlamıyorsam satıcının adı scorpion olması lazım... 300? muydu neydi çifti...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Guest CAN

Selamlar uzun süredir xenon düşünüyordum ama az önce trafikte yaşadığım bir olaydan sonra iyice düşünmeye başladım xenonu ama benim merak ettiğim xenon'un özelliği hakkında yani yayaları daha net görmemizi sağlarmı xenon standart farlara göre daha uzak mesafeden fark etmeyi sağlarmı ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kesinlikle evet ama bazı koşullar sağlanırsa.

Xenon ampul halojenden 2.5 kat daha fazla ışık verebiliyor buna ek olarak xenon projektörü (mercekli) bu ışığı çok düzgün ve yayaları da iyi görebileceğin bir şekilde yola dağıtıyor.

Asimetrik far deseni (ekteki resim) dediğimiz ışık dağılımı günümüzde tüm halojen ve xenon farlarda mevcuttur. Bu desende ışık yaklaşık 15 derecelik açı ile yükselerek sağ tarafa daha fazla ışık verir. Yayaları ve trafik işaretlerini bu sayede daha iyi görürüz. Daha güçlü olan Xenonda tabii ki halojenden daha fazla ışık gönderilir.

Şyi aydınlatmayı uygun ekipmanı bir arada kullanarak elde etmemiz mümkün. Yolun 25, 50 ve 75. metrelerine sağ ve sol tarafa en uygun ışık dağılımı ancak orj. xenon projektör kullanarak elde edilebilir.

Halojen farlara sonradan takılan xenon kitler de aydınlatmayı iyileştirir ama karşıdan gelen trafiği rahatsız eder yani görevini iyi yapamaz. Yüksek kelvine (8000 gibi) sahip olanlar ise performansı düşürür orjinal xenon farlarda sadece ve sadece 4300K ampuller kullanılması bu yüzdendir.

post-5-1169393424_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Guest CAN

Yanıtınız için teşekkürler .

Aracım Focus II orjinal mercekli farları var bu araçların onlardan alarak dönüşüm yapmayı düşünüyorum . Birde benim danışmak istediğim Xenon'dan kaynaklı olduğu söylenen çeşitli arızalara duyuyorum hatta sitedeki arkadaşlar bazılarından bahsetmiş. dikkat etemem gereken noktalar nedir , eski aracımda modifiye amaçlı yaptığım oynamalar sonucu çeşitli sorunlar yaşamıştım ve başım çok ağrımıştı böyle bir durumla karşılaşmak istemem açıkcası .

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Söylenen sorunlar araca özel olabiliyor, bu konuda bence en iyi bilgiyi http://www.fordum.net ve http://www.fordclubtr.com forumlarından alabilirsin. O söylediğin farlar virajda dönebilen AFL farları, adapte etmek için özel aparatlar veya yöntemler kullanman gerekebilir. Yazdığım forumlara bir bakmanı öneririm.

Yorum bağlantısı
Ahmet Balkan

Eğer reflektörlü fara xit montajı yaptırırsan (benim yaptırdığım gibi) far ayarlarınıda çok hassas bir şekilde yaptırmanı tavsiye ederim, böylece hem optimal bi aydınlatma sağlanır hemde karşıdan gelen sürücülerin gözleri rahat eder. Renk konusuna gelincede mavimsi renkler bilindiği gibi düşük dalga boyuna sahip olduklarından ve insan gözüde bu ışığa karşı çok duyarlı olmadığından gece görüş performansında düşmeler yaşanır. O yüzden benim gibi 8000K 'lık bir kit yerine orijinal renginde bir kit almalısın...

Ancak 8000K aydınlatma konusunda 4300K ya göre biraz daha zayıf kalsada, mavimsi rengi ile kimi sürücülere göre sürüş keyfini artırmaktadır. Bunuda söylemeden geçemeyeceğim.. Valla bende 8000K kit olduğu için değil ;):)

Yorum bağlantısı
Guest CAN
Söylenen sorunlar araca özel olabiliyor, bu konuda bence en iyi bilgiyi http://www.fordum.net ve http://www.fordclubtr.com forumlarından alabilirsin. O söylediğin farlar virajda dönebilen AFL farları, adapte etmek için özel aparatlar veya yöntemler kullanman gerekebilir. Yazdığım forumlara bir bakmanı öneririm.

Bahsi geçen farların virajda dönebilme özelliğini kullanmayacağım o çok uzun iş açıkcası bu işi kendim yapamayacağım için sanayidede arabayı fazla kurcalatmak istemiyorum . vermiş olduğunuz forumlarıda en kısa sürede inceleyeceğim. ilginize Teşekkürler

Eğer reflektörlü fara xit montajı yaptırırsan (benim yaptırdığım gibi) far ayarlarınıda çok hassas bir şekilde yaptırmanı tavsiye ederim, böylece hem optimal bi aydınlatma sağlanır hemde karşıdan gelen sürücülerin gözleri rahat eder. Renk konusuna gelincede mavimsi renkler bilindiği gibi düşük dalga boyuna sahip olduklarından ve insan gözüde bu ışığa karşı çok duyarlı olmadığından gece görüş performansında düşmeler yaşanır. O yüzden benim gibi 8000K 'lık bir kit yerine orijinal renginde bir kit almalısın...

Ancak 8000K aydınlatma konusunda 4300K ya göre biraz daha zayıf kalsada, mavimsi rengi ile kimi sürücülere göre sürüş keyfini artırmaktadır. Bunuda söylemeden geçemeyeceğim.. Valla bende 8000K kit olduğu için değil ;):)

Ben 6000k düşünüyorum . ilginize Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Guest ArTiZz

can xenon işini sanayide değilde daha sık bu işi yapan adamlara yaptırmak daha mantıklı.

tuning firmaları yapıyor artık bu işleri.

işçiliği ve verdiği garanti önemli hususlar.

bir de aküden direk bağlantı olayı var onu da bak forumdan.

forumu incelersen marka tavsiyeleri de bulursun.

kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Guest CAN
can xenon işini sanayide değilde daha sık bu işi yapan adamlara yaptırmak daha mantıklı.

tuning firmaları yapıyor artık bu işleri.

işçiliği ve verdiği garanti önemli hususlar.

bir de aküden direk bağlantı olayı var onu da bak forumdan.

forumu incelersen marka tavsiyeleri de bulursun.

kolay gelsin.

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Guest MadOrcun

Selamlar

Yetkili servisten Ford Focus için orjinal xenon farı aldım arabam şuan standart gelen h7 farlar takılı.

Şöyle bir sorunum var bu farlar D1S kullanıyor.

D1S kiti nerden bulabilirim. OSTRAM'dan buldum D1S kiti.

2 defa ballast içindemi diye sordum evet cevabı aldım. Ama karşıdaki elemanın konudan bi haber olma ihtimali %80 civarında muhtemlen. Balast olarak D1S ampüllerin üstündeki ateşleyici kast ediyor olabilir. Yada kulaktan doğma "bunların balastı içinde oğlum" gibi bir fiktre sahip olabilir. Çünkü fiyatı h7lere baya göre ucuz. (Yani gelecek şeyin ampülden ibaret olma ihtimali yüksek)

Bu kiti nerden bulabilirim. D2Sler var piyasada fakat D1S ile uyumlumu bu lamblar. (Demek istediğim D1S aramakla vakit kaybetip direk D2S kitmi arasam balastıyla falan)

Eğer D1S takamak zorunda kalırsam herhangi bir D1S balastı benim araca uyarmı ?

Bir diğer konuda xenon kitlerin arabanın kontrol çipini yakma efsanesi ? Bu doğrumudur ? Benim arabada far sensörü mevcut ve bu yüzden basit bir anahtar yerine bir chip'in olması muhtemel.

Xenon balastı besleme elektriğini direk aküden alıp, cip'den gelen beslemeyi sadece anahtarlama için kullannıyor ?

Bakınız şekil-1. (Akü -> Balast -> Ampüller)

post-624-1170147144_thumb.jpg

Yoksa sadece chip'den gelen besleme ilemi lambayı yakıyor ? Yani chipin üzerinden yüksek bir akımı geçicek ? Sanırım max 3.5 Amper.

Bakınız Şekil - 2. (Akü -> Kontrol Çipi -> Balast -> Ampüller)

post-624-1170147523_thumb.jpg

Yoksa daha farklı bir durummu söz konusu ???

Eğer ikinci durum söz konusuysa böyle bir şeyin olma ihtimali matıken var. Ama ilk durum söz konusuysa pek akla yatkın değil çünkü çipden gelen voltaj sadece aküden gelen beslemeyi anahtarlamak için kullanılıyor olmalı.

Halen araştırma safasındayım bu yüzden elime bir xenon kiti motaj kalvuzu geçmedi bu yüzden varsayımlarda bulunuyorum. şimdien teşekürler.

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Farların üzerinde ballastlar yok mu? Osram dan bulduğun dediğin gibi D1S ampüldür.

Xenon farı monte ederken far soketinden gelen kısa far sinyalini rölenin tetiğine verip, xenon ballastları röle ile doğrudan aküden beslemek gerekli. Bu şekilde far anahtarında ve tesisatında bir sorun yaşamazsın.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

http://euro.evisteon.com/catalogue/index.c...8&year=2006

Online katalogda göründüğü kadarıyla ampul/ballast içermiyor farın. Sormadıysan söylememiş olabilirler.

D1S'in D2S'ten farkı ateşleyicinin ampulün arkasına bitişik olması, ballastı ve kablolaması da ona göredir. Üretici D1S kullandıysa sen de D1S tak, ampul yuvası ve ballast boşlukları D1S'e göre ayarlanmıştır diğer ballastlar farın altına (ya da neresine takılıyorsa) uymayabilir.

Chip üzerinden akım geçmiyordur mantıklı değil, sistemde bulunan bir röleyi tetikleyerek akımın direkt olarak ballasta inmesini sağlar. (tıpkı far anahtarı gibi) Akımı nerden aldığına bağlı, kısa far soketinden alıp ballasta girersen bu sorun yaratabilir. Internet'e, e-bay'e falan bakın, bazı araçlar için kablo dönüştürücüleri oluyor, far alanlara ayrıca satıyorlar.

Osram'ın katalog linkinden de ürün kodlarına bilgilerine ulaşabilirsin.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oskay Furtuna1679652568

Yeni focusların içi siyah ve krom rengi olan mercekli farların takımı servislerde 500 ytl civarında ve çok satılmaya başlandı yanlız yukseklık ayarının çalışması için minik bir operasyon yapılması gerekli.

Yorum bağlantısı
Guest telmax

Ben de bahsettiğiniz model aracıma orjinal servisten siyah zeminli mercekli far alarak xenon dönüşümü yaptırdım, aynı işlemi aynı araçta yapan iki arkadaşım çok memnun olmasına rağmen ben hiç memnun kalmadım. Işık kesilme çizgisinde toplanıyor, uzağı iyi aydınlatıyor ama aracın önünü çok kötü aydınlatıyor ve yoldaki ışık homojen aydınlatmıyor, kimi yerlerde karanlık çizgiler oluşuyor.

Sorunumu hala çözemedim çünkü neden kaynaklandığını anlayamadım, şimdilik bu şekilde kullanmaya çalışıyorum. Şu an yeni ampül arayışı içindeyim ama piyasada hep set halinde çalışıyor, başka xenon ampül takıp denemem gerekiyor. Umarım aynı sorun senin başına gelmez.

Yorum bağlantısı
Oskay Furtuna1679652568
Ben de bahsettiğiniz model aracıma orjinal servisten siyah zeminli mercekli far alarak xenon dönüşümü yaptırdım, aynı işlemi aynı araçta yapan iki arkadaşım çok memnun olmasına rağmen ben hiç memnun kalmadım. Işık kesilme çizgisinde toplanıyor, uzağı iyi aydınlatıyor ama aracın önünü çok kötü aydınlatıyor ve yoldaki ışık homojen aydınlatmıyor, kimi yerlerde karanlık çizgiler oluşuyor.

Sorunumu hala çözemedim çünkü neden kaynaklandığını anlayamadım, şimdilik bu şekilde kullanmaya çalışıyorum. Şu an yeni ampül arayışı içindeyim ama piyasada hep set halinde çalışıyor, başka xenon ampül takıp denemem gerekiyor. Umarım aynı sorun senin başına gelmez.

Pekı farı normal helojen amppulle denedınızmı eğer ondada sorun varsa farı değiştirmeleri gerekli parça garantisinden.

Yorum bağlantısı
Oskay Furtuna1679652568

arkadaşım 6000k cenmax kit ile kullanıyor aydınlatması gayet güzel bu işler şans biraz heralde bende texon kit var 1 yıl oldu balastlarda sorun çıkmaya başladı.

Yorum bağlantısı
Guest telmax

Bugün Aydın Ford Yetkili Servisi'nde aracın farlarını kontrol ettirdim, bir gariplik olduğunu hemen anladılar. Ampülü söküp inceledirler ve dedikleri "ampül aslında başka bir standarttaymış, H7 değilmiş ama ayaklarını yontarak H7 gibi yapmışlar, bu yüzden de ışık dağılımı bozulmuş"

Ben daha önce normal halojen ampüllerle denediğimde de sanki verimli sonuç alamamıştım ama yol şartlarında hiç kullanmadım. Yani farları satın aldığımda hemen xenon dönüşümü yaptırdım, bir kez de deneme amaçlı eski ampülünü taktım.

Şimdi bir ara eski halojen ampüllerimle yanyana bu ampülün resmini çekip koyacağım, bu işten anlayan arkadaşlar, özellikle Voltron eminim bana yardımcı olabilir.

Bir de Şzmir'de sadece xenon ampül alabileceğim bir yer tavsiye edebilecek var mı? Tüm tesisat hazır sadece orjinal (kesilmemiş, yontulmamış, üzerinde oynanmamış) H7 ampül gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Oskay Furtuna1679652568

her kitin H7 ampulu bırbırıne uymuyor şuan kullandığınız kit ne marka ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...