İçeriğe Yönlendir

Peugeot 206 için xenon ve angel eye

Mustafa Türkçelik

Recommended Posts

Selçuk Keleş
Arkadaşlar merhaba.Ben bir internet sitesinden 2.el Hella Marka xenon kit aldım.Üstünde Osram 4300k ampüller var.Bazı arabalara takılan xenonlar masmavi bir ışık veriyor ama benimkinde ışık sanki sarıyla beyaz arası gibi.Acaba bu normal mi?2.sorum benim ampülümün ateşleyicisi kendi üstünde.Yani ampülün altında bir kutu var.Duyduğuma göre bu vw touerag jiplerin kitiymiş.Eğer ampülüm patlarsa acaba bu ampülü nereden bulabilirim.

Arabama Renault Megane Merceği taktırıp daha düzgün ışık dağılımı olsun istiyorum ama far yükseklik ayarı da devre dışı kalmasın istiyorum.Bu olabilir mi?Bir de son sorum olarak acaba arabama bi-xenon far uygulaması yaptırabilir miyim?Yapmam için neler gerekir.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.Şyi günler.

Sende muhtemelen Hella 4. jen. balast var. Doğru mu ?

g4hellaballast.jpg

D2S tipi olan bu ampul, kutudan (ateşleyici) çevrilip çıkarılabilir ve aşağı yukarı bütün xenonlu araçlarda kullanıldığından kolayca yenisini/çıkmasını bulabilirsin.

Osram D2S ampuller Philips'e göre biraz sarımsı ışık verirler ancak ışık şiddeti aynıdır. Eğer bir merceğe taktırmış olsaydın bu daha az belli olurdu. Projektörün kesilme çizgisi yine mor görünecekti. Aracına bi-xenon uygulaması yapman için farını açtırman, ve çıkma olarak aldığın bi-xenon merceğini farın açısını bozmadan sabitlemen gerekir. Sitede ve forumda bir çok örnek bulunuyor. Balast ve ampulün olduğu için bunları bi-xenon mercekte de kullanabilirsin. (ampulün D2S ise mercek tipinin D2S olması şartıyla)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Harmankaya

Sevgili Voltron bendeki kaçıncı jenerasyon bilmiyorum ama sanırım 4.olması gerek.Ateşleyicisi ampülle birleşik.Dün valeo marka mercek aldım sanayiiden de tanıdık buldum taktırmayı düşünüyorum.Bixenon alacaktım ama vazgeçtim uzunlar için de Xenon olmasa da olur.Evet bendeki ışık biraz sarımsı hatta bi ara bu ampüller bozuk mu diye içimden geçirmedim değil :flowers:

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Tuna Küşat

Bu yaz başında heves edip bir 206 cc aldım. sOnar marka angel taktırdım ki diğer arkadaşların belirttiği gibi mercekler işığı öldürüyor. araca mtec 6000k xenon uygulandı ancak sağ taraf arızalandı. 3 kez balast değistirmemize rağmen her değişimden takriben 1 hafta sonra sağ balast yine arızaya geçti. işin ilginci yaklaşık 5 aydır sol tarafta hiç sorun olmayışı. mtec distiribitörü yılmaz oto cok iyi niyetli ancak bir açıklama getiremediler. iki ayrı peugeot yetkili serviside bir açıklama yapamadı. sizlerden ricam böyle bir sorunla daha önce karşılaşan varmı ve varsa sorunu nasıl çözdünüz. bütün xenon dostlarına selamlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

sağ tarafın balastın yerini değiştir bakalım, manyetik alandan etkilenmiş olabilir yine devam ederse sağ ile sol balastın yerleribni değiştir sağ taraftaki balastı sola sol tarafında buluna balastı sağa tak bakalım yine arıza çıkacakmı.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
sağ tarafın balastın yerini değiştir bakalım, manyetik alandan etkilenmiş olabilir yine devam ederse sağ ile sol balastın yerleribni değiştir sağ taraftaki balastı sola sol tarafında buluna balastı sağa tak bakalım yine arıza çıkacakmı.

Sağ-sol balastların yerlerini değiştirerek sorunun hep aynı yerde çıkıp çıkmadığına emin olun. H1'in soketi çok küçüktür, xenon ampulü takarken ampul deliğini büyüttünüz mü ? Ampulün H1 sokete düzgün takılıp takılmadığını, geri dönüş çubuğunun delikte bir yerlere değmediğine, mercek içindeki sipere de değmediğine emin olun. Bu tip şeyler balastı bozabilir.

Ayrıca bir nokta daha aklıma geldi, kısa fardan elektrik aldığınız için voltaj/akım dalgalanmalarına balast dayanamamış olabilir, belki de arıza çıkan yerde (sağda) aküden direkt olarak elektrik almanız balasta nefes aldıracaktır.

post-5-1198673965.jpg

Yorum bağlantısı
Tuna Küşat

bugün tekrar yılmz oto'ya uğradım. uzun çabalardan sonra ampülün arızalı olduğu sonucuna vardılar ve değiştirdiler. ayrıca akımdan kaynaklanan bir sorun olmasın diye her iki farada kapasitör bağlandı. tekrar sorun yaşanırsa balastların d1 modeli ile değiştirileceği söylendi. gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. önerileriniz için sağolun.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Murat Harmankaya

Arkadaşlar kullanmakta olduğum 206'mda hella xenon kullanmaktayım ve ampül tipi d1s.Farda oynama yaparak ampülü yerleştirdik ancak ışık deseni şu anda çok kötü bir durumda.Bende siyah zeminli h7 mercekli angel-eye far alıp içindeki merceği hella bi-xenon mercekle değiştirmeyi düşünüyorum.Acaba böyle bir uygulama yapılabilir mi?Merceğin çapı sorun olur mu?Şu anda Konya'dayım bu işi burada yapan kimse yok benimde elimden böyle işler gelmez.Ne tavsiye edersiniz?Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

d1s girişli mercek alacaksın,valeo ve hella olabilir,elindeki d1s ise balastlarda 5.jen hella kit olması lazım,eğer bixenon istiyorsan,d1s girişli bi xenon prpjektör alacaksın

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

D1S ampul ve balastı hangi araçtan çıkma aldın ? Pek sık rastlanan ürünler değildir de ...

Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya
(düzenlendi)

Sevgili Voltran.D1S tipi ampül ve balastı şans eseri Gittigidiyordan 300liraya almıştım.Duyduğuma göre set vw toureag'ten çıkmaymış.O zaman tabi aceleyle aldığımdan d1s aldığım için ilk pişman oldum keşke d2s alsaydım dedim ancak buradaki üyelerin yardımları sayesinde şu anda bayağı bi bilgilendim.Konya'da oturuyorum yazın istanbula geldiğimde orjinal 206 farına d1s uyumlu bi-xenon mercek yaptırmayı düşünüyorum ve buradaki üyelerin yardımı benim için çok önemli :)

tarihinde Hrmnky tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

A4 ve passat farı araştırırsan onlarda bi-xenon D1S var.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Harmankaya
A4 ve passat farı araştırırsan onlarda bi-xenon D1S var.

Sevgili Voltran Konya'daki çıkmacıları bilmediğimden mercek olayını Şstanbula geldiğimde araştıracağım.

Şu anda herşey hemen hemen tamam gibi yalnız aklımda bir fikir var.Farın içi açılmışken bir kaç tane led koyup Yeni Audi A4'ün ledleri gibi yapmayı düşünüyorum.Acaba böyle birşey yapabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Sevgili Voltran Konya'daki çıkmacıları bilmediğimden mercek olayını İstanbula geldiğimde araştıracağım.

Şu anda herşey hemen hemen tamam gibi yalnız aklımda bir fikir var.Farın içi açılmışken bir kaç tane led koyup Yeni Audi A4'ün ledleri gibi yapmayı düşünüyorum.Acaba böyle birşey yapabilir miyim?

İlanlar forumunda D1S mercek bulabilirsin yoksa bile ilan sahibinden istersin, temin edebilirler. Led devresini hazırlarsan neden olmasın, Led forumunda örnek uygulamalar var.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Murat Harmankaya

Şu anda tüm malzemeler hazırlandı.Yalnız farın kasa kısmı ufak ve sağ farın olduğu yerde doğru dürüst boşluk yok.Silecek suyunun kafası tam sağ ön farın dibinde(Uzun far kısmının arkasında) duruyor.Şimdilik tek problem o

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Şu anda tüm malzemeler hazırlandı.Yalnız farın kasa kısmı ufak ve sağ farın olduğu yerde doğru dürüst boşluk yok.Silecek suyunun kafası tam sağ ön farın dibinde(Uzun far kısmının arkasında) duruyor.Şimdilik tek problem o

Farın dışına taşmayacak şekilde monte etmeye çalışmalısın. Arka kapağı kapaman lazım yoksa izolesi zor olur.

Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya

Ve işte ilk fotoğraflar.Farın montajını yapan romeoilker'e teşekkürü bir borç bilirim.

Kullanılan malzemeler:

1)Şki adet çift reflektörlü 206 farı

2)Yeni kasa Bmw X5'ten çıkma Bosch D1S Bi-xenon mercek

3)Toyota Avensis Mercek Kapağı

pej1ub3.jpg

pej1ub3.87d7ebbedb.jpg

pej2hs2.jpg

pej2hs2.b84c00c4b6.jpg

pej3ai7.jpg

pej3ai7.0a6f098784.jpg

pej4ut5.jpg

pej4ut5.57e1cc1842.jpg

pej5op7.jpg

pej5op7.af33989629.jpg

pej6yf1.jpg

pej6yf1.77c3cf6fc3.jpg

pej7ts8.jpg

pej7ts8.9145698bd1.jpg

pej8ty6.jpg

pej8ty6.7fcab45d9c.jpg

pej9ahd3.jpg

pej9ahd3.019dc829d0.jpg

pej9abim3.jpg

pej9abim3.7668db7fc4.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Lensler 70 mm.den geniş galiba.Güzel görünüyor. Başka resimler varsa siteye koyalım bunu.

Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya

Şimdilik başka resim yok Sevgili Voltron.Şleride bir kaç daha resim konulacak inşallah.Bu işle Şlker abi(romeoilker) ilgileniyor.Resimleri falan kendisi çekiyor :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Şimdilik başka resim yok Sevgili Voltron.Şleride bir kaç daha resim konulacak inşallah.Bu işle Şlker abi(romeoilker) ilgileniyor.Resimleri falan kendisi çekiyor :)

Belli, kanepe tanıdık geldi zaten. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu mercek halkasını nerden buldunuz ya... Çok güzelmiş..

pej5op7.jpg

Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya

Sevgili Özyürek.Mercek kapağı toyota avensisden çıkma.

Şyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)

Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya

Son gelişmeler.

Fara angel ve led döşetmeyi düşünüyordum ancak angel'ların kalitesiz olduğunu ve patlama yaşandığını öğrendiğimden bu proje rafa kalktı.Led konusunda ise halen tereddütlerim var.Açıkçası ileride ledlerin patlayayacağından korktuğumdan taktırmamayı düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

ledleri uygun voltajda çalışıcak şekilde yaparsanız neden patlasınlarki?

devre düzgün yapılırsa araçtaki en uzun ömürlü parça olur.

Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya

Ahmet abi ledlerin patlamayacağını bende biliyorum da arabada oluşacak gerilim azalması ve artması gibi durumlar sıkıntı yaratır diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...