Mustafa Türkçelik 11 Ocak 2006 Paylaş 11 Ocak 2006 şuanda piyasada gördüğünüz yada duyduğunuz en iyi yani en kaliteli xenon dönüşüm kitinin markası ve modeli nedir? en güçlü aydınlatma için kaç K olmalıdır? benim bilidiğim piyasadakilerin çoğunluğu uzakdoğu menşeili, bu sebepten dolayı bana pek de fazla güven vermiyolar.Bide işin ucunda paraya kıyıp rezil olmak da var yani. 206mda FK angel eyes var ancak FK nın orjinal merceğinden memnun deilim ve xenona geçerken merceğide değiştiresim var yani çıkma bi mercekle. Fakat hangi marka&modelin merceği max aydınlatma sağlar? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Ocak 2006 Paylaş 11 Ocak 2006 şuanda piyasada gördüğünüz yada duyduğunuz en iyi yani en kaliteli xenon dönüşüm kitinin markası ve modeli nedir? uzakdoğu olmayanlar (philips, hella)en güçlü aydınlatma için kaç K olmalıdır?4300K civarı Fakat hangi marka&modelin merceği max aydınlatma sağlar?Bence böyle bir kriter yok. merceği yapan mühendisin neye önem verdiğine göre değişir. zaten o kadar detaya inecek olsak işin içinden çıkamayız (sizi bilmem de ben çıkamam ) onun için 2000 model üstü herhangi bir xenon otomobilin projektörlerini kullanabilirsin. fara monte edeceğin zaman ölçü önem kazanıyor, farının ölçülerine uygun mercekli projektör kullanman gerekecek. Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 12 Ocak 2006 Paylaş 12 Ocak 2006 206 RC, IBS e gelen 206 mı? FK deyince tanıdık geldi sanki? Yorum bağlantısı
Mustafa Türkçelik 13 Ocak 2006 Yazar Paylaş 13 Ocak 2006 206 RC, IBS e gelen 206 mı? FK deyince tanıdık geldi sanki?evet bahsettiğiniz 206RC, kaldı ki biz tanışıyoruz. Yorum bağlantısı
Mustafa Türkçelik 13 Ocak 2006 Yazar Paylaş 13 Ocak 2006 uzakdoğu olmayanlar (philips, hella)4300K civarı Bence böyle bir kriter yok. merceği yapan mühendisin neye önem verdiğine göre değişir. zaten o kadar detaya inecek olsak işin içinden çıkamayız (sizi bilmem de ben çıkamam ) onun için 2000 model üstü herhangi bir xenon otomobilin projektörlerini kullanabilirsin. fara monte edeceğin zaman ölçü önem kazanıyor, farının ölçülerine uygun mercekli projektör kullanman gerekecek.philips yada hellanın xenon dönüşüm kiti piyasada satılıyor mu?Ankara da philips yada hella xenon kiti satan tükkan,tel yada adresi varsa iyi olur. teşekkürler Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 13 Ocak 2006 Paylaş 13 Ocak 2006 Tanışıyoruz tabii ki. Emin olmak için yazdım, gerçi FK lı RC kaç tane var ki Ankara da? Çıkma Hella ballast ve sıfır Osram ampüller de iş görür bence. Yapmayı düşünürsen ben yardımcı olurum. Mercek değişimi de yapılabilir ancak o biraz zor iş. Önce xenon kit halledilip memnun kalmazsan mercek değişimi yapılır. Yorum bağlantısı
Mustafa Türkçelik 14 Ocak 2006 Yazar Paylaş 14 Ocak 2006 Tanışıyoruz tabii ki. Emin olmak için yazdım, gerçi FK lı RC kaç tane var ki Ankara da? Çıkma Hella ballast ve sıfır Osram ampüller de iş görür bence. Yapmayı düşünürsen ben yardımcı olurum. Mercek değişimi de yapılabilir ancak o biraz zor iş. Önce xenon kit halledilip memnun kalmazsan mercek değişimi yapılır.öncelikle merhaba, hatırlamıyo olabilirsin,ben Mustafapeki kardeşim çıkma balastla filan uğraşısıya kadar direk şöyle güzelinden bi xenon kiti alıp en garantilisinden başımız filan ağrımasa olmaz mı diyom malum çıkma aldığımız balastlar problem çıkarırsa hevesimiz kursağımızda kalmakla birlikte paramız da yalan olur:(hella yada philips in xenon kiti yok mudur? Yorum bağlantısı
Mustafa Türkçelik 14 Ocak 2006 Yazar Paylaş 14 Ocak 2006 philips yada hellanın xenon dönüşüm kiti piyasada satılıyor mu?Ankara da philips yada hella xenon kiti satan tükkan,tel yada adresi varsa iyi olur. teşekkürlerbide mercek olayını unuttum, FK nın orjinal merceği hakkaten dandik.elemanın birinde vtec 'e FK angel eyes + xenon yapmış, aydınlatmasını gördüm normal sarı ampulun sadece beyaz hali gibi apaçi duruyodu.şöyle e46 yada X5 merceği heralde iyi olur kanımca Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 14 Ocak 2006 Paylaş 14 Ocak 2006 öncelikle merhaba, hatırlamıyo olabilirsin,ben Mustafapeki kardeşim çıkma balastla filan uğraşısıya kadar direk şöyle güzelinden bi xenon kiti alıp en garantilisinden başımız filan ağrımasa olmaz mı diyom malum çıkma aldığımız balastlar problem çıkarırsa hevesimiz kursağımızda kalmakla birlikte paramız da yalan olur:(hella yada philips in xenon kiti yok mudur?Hatırlıyorum yav. Hella nın xenon kitleri 850YTL, Philips kitler 1000YTL civarında. Çıkma parçalarda patlama sorunu mevcut dediğin gibi. 4300K, ucuz uzakdoğu, garantili kitlerden de alınabilir.Mercek değişimi için fara sığabilecek mercek bakmak lazım, uygun bi-xenon mercek bulunursa daha iyi olur. Yorum bağlantısı
Mustafa Türkçelik 15 Ocak 2006 Yazar Paylaş 15 Ocak 2006 Hatırlıyorum yav. Hella nın xenon kitleri 850YTL, Philips kitler 1000YTL civarında. Çıkma parçalarda patlama sorunu mevcut dediğin gibi. 4300K, ucuz uzakdoğu, garantili kitlerden de alınabilir.Mercek değişimi için fara sığabilecek mercek bakmak lazım, uygun bi-xenon mercek bulunursa daha iyi olur.kardeşim peki Ankara da ya da Şstanbul da hella yada philips xenon kiti satan bi yer biliyomusun? Yorum bağlantısı
Guest POLO 15 Ocak 2006 Paylaş 15 Ocak 2006 www.otopol.com burada X5 diye xenon kiti var ballastları bunun philips ampulleri ge,osram... hangisi çıkarsa fiyatıda 700küsür sanırım bunlar parçaları alıp kendileri topluyor Yorum bağlantısı
Guest cougar 15 Ocak 2006 Paylaş 15 Ocak 2006 kardeşim peki Ankara da ya da Şstanbul da hella yada philips xenon kiti satan bi yer biliyomusun?Musti, philips'in yada hella'nin bi kitini bulamiyabilirsin, cunku genelde OEM olarak merso'larda yada BMW'lerde oluyo bu kitler. Farlarin senin H7 ve projektorlu, o yuzden git 2 tane cikma balast + ampul al kurtul, haa eger bi-xenon olsun istiosan da projektorleri dei$tir.Kit olayina girme cunku 300 yerine 600 harcarsin haberin olsun. Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 15 Ocak 2006 Paylaş 15 Ocak 2006 www.otopol.com da Hella nın xenon kiti var. D2R ampüllü olanlar 850YTL, ampülsüz sadece ballastlar 650YTL, oradaki ballastların aynısını hurdacılardan 200YTL ye bulabilmen de ayrı tabii. Yorum bağlantısı
Guest Peugeot406 1 Nisan 2006 Paylaş 1 Nisan 2006 Selam arkadaşlar,Birkaç sorum olucak. Şu anda Amerikadayım, yaklaşık 1-1.5 ay sonra kesin dönüş yapıcam. Dönüştede kullanacağaım araç muhtemelen 206 olucak, 2004 ya da 2005 model olması lazım. Burdan dönüşte bir xenon kit almayı düşünüyorum. Kitlerin fiyatı burada bir hayli uygun, 150-350 USD arasında değişiyor. Sizce ne marka kit almalıyım? Hangi K da olmalı? Ayrıca, bu xenon kit, arabanın üzerindeki standart merceklerle ne derece uyumlu çalışır? Daha önce online alışveriş yapmış olanlarımız varsa (aydınlatma üzerine), tavsiye edebilecekleri site varmı?Tavsiyeleriniz ve bilgileriniz için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Nisan 2006 Paylaş 1 Nisan 2006 206'nın farları mercekli değil. H7 ve reflektörlü. http://www.xenondepot.com 'dan 4100K H7 philips kit almanı tavsiye ederim. 6000K da vardı orada o biraz daha mavimsi yanar. Tercih senin. Yorum bağlantısı
Guest Peugeot406 1 Nisan 2006 Paylaş 1 Nisan 2006 Teşekkürler Voltron bilgiler içinBirkaç site daha buldum, bunlarla ilgili bilgin varmı acaba?Bu arada sanırım ya 6 a da 8 K alıcam, görüntüsü daha hoş ve yeterli uzaklığı gösteriyor.http://www.cqlight.ca/catalog/index.php?cP...3e4b6ac3415d592http://www.advantagewholesaler.com/wihidcokit80.htmlÖzellikle 2. linkteki kaliteli duruyor GE ve Hella yapımı. Alacağım ürün, montaj esnasında ve sonrasında herhangi bir sorun çıkartırmı sizce?Kutularda olması gerekenler tam olarak nelerdir? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Nisan 2006 Paylaş 2 Nisan 2006 Bunları boşver. Sitedeki modifiyelerde Xenondepot kitleri ile yapılmış olanlardan gerekli bilgileri bulabilirsin. Yorum bağlantısı
Can Ekin 2 Nisan 2006 Paylaş 2 Nisan 2006 illa 6000K diosan,xenondepot.com dan direkt Philips 6000K yı alıosun geliosun 8000K kurcalama aydınlatma yeterli demişin ama özellikle 4100 le 8000 arasında çok bariz fark yaşıyacağın kesin,hadi biraz aydınlatma performansından kısıp biraz güzel olsun yani hafif mavi olsun dersek 6000K Philips kit en iyisi,zaten 8000K avrupa da ysak olduğu için Philips in 8000K lık kiti de yok.. Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568 2 Nisan 2006 Paylaş 2 Nisan 2006 Bence 8000k ya gerek yok. hem focus_Rs nin de dediği gibi 8000 ile 4200k arasında bariz performans farkı olacaktır. 6000k görünüm ve performans açısından üst limit olmalı. yani fazlası aydınlatmayı kötüleştirebilir. o yüzden bende 8000k önermiyorum. 6000k iyi bi seçim olabilir. Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 2 Nisan 2006 Paylaş 2 Nisan 2006 8000K yağışlı havalarda çok sorun yaşatır, önünü göremezsin o renk bir ampülle. Yorum bağlantısı
Murat Dellal 17 Nisan 2006 Paylaş 17 Nisan 2006 Niye voltran,hani sen genelde 8000 e karşıydın;yanlış mı hatırlıyorum yoksa ??? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Nisan 2006 Paylaş 17 Nisan 2006 Niye voltran,hani sen genelde 8000 e karşıydın;yanlış mı hatırlıyorum yoksa ??? karşıyım dabana sıra gelmemiş ki Yorum bağlantısı
Can Ekin 18 Nisan 2006 Paylaş 18 Nisan 2006 adama söylicek laf bırakmadık usta dan daha çok bilen çırak lar şeklinde Yorum bağlantısı
Recommended Posts