İçeriğe Yönlendir

VW Golf 4'e (1997-2004) xenon, angel eye ve mercek

İlter Kahraman

Recommended Posts

Mahmut Koç
(düzenlendi)

Merhaba arkadaslar bugun 2 saatlik bi calişmanin sonunda farlari araca taktim :bravo:aksam uzeri oldugu için aracin ustunde foto cekemedim.ayarlayabildigim kadar bi ayar yapmaya caliştim oldu gibi :yes: duvar resmini ve aracin ustundeki durusunu en kısa zamanda zamanda ekleyecegim bu arada far ayar motorumuzda calişiyor en cok istedigim seylerden biriydi ayar motorunun calişmasi :bravo:Selcuk bey tesekkur ederim darisi olmayan arkadaslarin basina :yes:

kendi yaptigin bi seyin zevki gercekten bi baska oluyor kendi emeginin sonucunu almak cok guzel..Arkadaslar resimler anca boyle oldu duz bi yer bulamadigim için duvar resmi yok cekebildigim kadar cekmeye caliştim ama far cizgisi falan cok guzel..

post-7171-0-44610700-1392580555_thumb.jp

post-7171-0-64353800-1392580746_thumb.jp

post-7171-0-55530400-1392580872_thumb.jp

post-7171-0-37679000-1392580931_thumb.jp

tarihinde Mahmut Koç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Umarım bu renkler makinandan kaynaklanıyordur :) İkinci fotodaki sarı alan neden dolayı var ? Ayrıca sağ tarafda fazla yükselme var sanki ? 5 metreden bir foto çekip gönderir misin ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Koç

O sari olan benim gunduz selektor yapmam için taktigim halojen ampulden kaynaklaniyor :yes: o konuda bana bu beyaz ısıgı verecek ampul tavsiyesi hangisidir onu soracaktım :yes:sag taraftaki yukselmede arac duvara yakin oldugu için oyle duruyor sanirim..En kısa surede duz bir yer ve duvar bulup resimlerini cekecegim..

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hadi hayırlı olsun iyi günlerde kullan :bravo: Osram ın performans ampulleri var 5000K olanlardan , lümen i düşüktür ama bi-xenon olduğu için çok sorun olmaz :good1:

Yorum bağlantısı
Mahmut Koç

Tesekkur ederim adaşim sonunda kavustuk bi xenon lara :bravo: 5000k bi xenon işigina yakin beyaz işik veriyorsa problem degil uzunlar gayet guzel :yahoo:

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

valla hangi ampul olursa olsun xenon yanında sırıtıyor, halojen olduğu belli oluyor. bence orayı lede çevir.

Yorum bağlantısı
Mahmut Koç

Lede cevirmem için fari tekrar acamam gerekecek ki o sıkıntıya bidaha girmek istemiyorum benim mercek zor sıgdıgı için yeterince söküp taktım bidaha sokersem far elimde kalir :yes: onun için beyaza yakin halojen yeter bana..

Yorum bağlantısı
Eren Kahya

Mehmut bey elinize saglik cok güzel olmus benim fikrim far cercevesinide siyaha boyasaydiniz dahada güzel olurdu.bu arada arabalarimizda ayni renk :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Koç

Tşk ederim eren bey cok ugrastirdi fakat guzel oldu siyaha boyamak istemedim sonradan takilan angel far gibi degilde orjinal far gibi olsun istedim..bu arada arabamida renginide cok seviyorum :victory:

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

lede çevirmek için açmanıza gerek yok ki. hazır satılan H1 led ampuller var onlardan takın. hatta gündüzleri de kısık yanacak şekilde ayarlayın gündüz farı olarak da kullanabilirsiniz. selektör attığınızda da tam güçte yanar.

Yorum bağlantısı
Mahmut Koç

nerde bulacagim peki h1 led ampulu ve ksık yanacak sekilde nasil ayarlayacagim bilgin varmi?

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Ercan Yılmaz
(düzenlendi)

Herkese merhaba bir proje üzerinde bilgi ve fikirlerinizi almak istiyorum 2000 model golf 4 kullanıcısıyım şu an kullandığım far hella marka tipi ampül tipi H7 dir . resimdeki görüldüğü ben bu farı en uygun şekilde nasıl bi xenona çeviririm. olabilir mi sizce aslında kısaları yer değiştirip uzunların bölmeye uzunları kısalara takıp bi xenon yapmak istiyorum her iki tarafta mercekli olacak şekilde bu konuda görüşlerini almak istediğim şimdiden herkese tşk ederim...

tarihinde Ercan Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Herkese merhaba bir proje üzerinde bilgi ve fikirlerinizi almak istiyorum 2000 model golf 4 kullanıcısıyım şu an kullandığım far hella marka tipi ampül tipi H7 dir . resimdeki görüldüğü ben bu farı en uygun şekilde nasıl bi xenona çeviririm. olabilir mi sizce aslında kısaları yer değiştirip uzunların bölmeye uzunları kısalara takıp bi xenon yapmak istiyorum her iki tarafta mercekli olacak şekilde bu konuda görüşlerini almak istediğim şimdiden herkese tşk ederim...

Bu farda kullanılan mercekler çok eski teknoloji, H7 xenon taksan bile düzgün verim alamazsın. Bunun yuvasına tam oturtabileceğin, 90 mm module olarak yenilenmiş bi-xenon versiyonu da, led versiyonu da var ama bizim piyasamızda ancak siparişle getirtebilirsin. Balast ve ampulle satıldığından min. 1000 TL tutucağını düşünüyorum. Onun dışında çıplak bir far olduğundan piyasadan çıkma mercek alıp bunun içine yerleştirebilmen mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Ercan Yılmaz

bu farla uygun bi xenon kiti nerden ne şekilde sipariş verebilirim yardımcı olabilir misiniz ??

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

bu farla uygun bi xenon kiti nerden ne şekilde sipariş verebilirim yardımcı olabilir misiniz ??

Xenon kitlerle ilgili güncel bilgim yok. H7 tipinde xenon kit hem piyasada hem de internette bolca bulursun. Aracında sorun çıkarmayacak, mümkünse 4300K, ucuz olmayan bir kit kullanmanı öneririm.

Yorum bağlantısı
Ercan Yılmaz

yukarıdaki farın gece görüntüsü aşağıdaki resimde görüldüğü gibidir sizce hella halojen tip merceklerin yansıttığı bu görüntü normal midir ???

X2okvk.jpg

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

arkadaşlar Ercan görüntüyü bana da gönderdi fakat sanki hiç hella merceğin kesilme çizgisi değil gibi... Çin malı merceklerin kesilme çizgilerine benziyor. Oysaki Ercan ın farları hella marka. bu fara Çin malı mercek takmış olabilirler mi? ben kendi hella merceklerimden resimler ekliyorum, bunun gibi olması gerekmez mi?

@Selçuk abi: Ercan zaten H serisi xenondan kurtulmak için, OEM aydınlatma için bu değişimi istiyor ama sen de H7 4300K xenon kite yönlendirmişsin, bu da biraz garip geldi bana :)

post-3331-0-71348600-1406028341_thumb.jp

post-3331-0-51747500-1406028342_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Hellanin h tipi projektörü olduğu için böyle bir kesilme çizgisi olabilir. Halk otobuslerininki de böyle çünkü.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

yukarıdaki farın gece görüntüsü aşağıdaki resimde görüldüğü gibidir sizce hella halojen tip merceklerin yansıttığı bu görüntü normal midir ???

Normal.

arkadaşlar Ercan görüntüyü bana da gönderdi fakat sanki hiç hella merceğin kesilme çizgisi değil gibi... Çin malı merceklerin kesilme çizgilerine benziyor. Oysaki Ercan ın farları hella marka. bu fara Çin malı mercek takmış olabilirler mi? ben kendi hella merceklerimden resimler ekliyorum, bunun gibi olması gerekmez mi?

@Selçuk abi: Ercan zaten H serisi xenondan kurtulmak için, OEM aydınlatma için bu değişimi istiyor ama sen de H7 4300K xenon kite yönlendirmişsin, bu da biraz garip geldi bana :)

Farındaki mercekleri çıkma merceklerle değiştirmesi mümkün değil. Tamamen izole edilmiş ve ayakları uyacak bir mercek olması gerekiyor ki böyle bir seçenek yok. Aynı tipte hellanın merceklerinden alması gerekecek ki onlar da çok pahalı.

Şu anki merceği :

post-5-0-33789900-1406291855_thumb.jpg

En solda bi-xenon versiyonu, diğer ikisi halojen uzun ve halojen kısa.

HE_1651_90mm_bihalogen_Lights_3x.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ercan Yılmaz

sanırım resim linkinde sıkıntı mevcut açılmıyor...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Düzenledim. Hella 90 mm projector diye ararsan bolca foto bulabilirsin.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bu tip yapıda kullanılan Hella D2s kit mercek ve h7 tip olarak kullanılıyor.Çizgi yapısıda aynen bu şekilde.Ben daha önce çalışma yapmıştım.

http://www.geceucusu...i/page__st__360

Epey uğraştırıyor ve sadece yeni Hella bi-xenon ile yapılabilir.

Aynı tip mercekleri minübüs tiplerde bu okul servisi minübüsler varya onlarda kullanılıyor.Hella olarak bulmanız biraz zor ama aynı tip ve ayaklara sahip yerli üretimleri bulunuyor.Tanesi 100tl civarlarında.Hella olarak çıkma bulmakta zor bulsanızda temiz olacağını sanmıyorum.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ercan Yılmaz

internetten bir araştırma yaptım fara uygun bi xenon kit mercek fiyatı 379 euro fiyat söylediler sanırım herşeyi içinde...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...