İçeriğe Yönlendir

Araç Danışma

Tolgahan Doğru

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Tolgahan Doğru yazdı:

Dikkat etmem gereken kronik sorun sıkıntı var mıdır 

Konuyu uygun bölüme taşıdım.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

zevkler ve renkler tartışılmaz ;

ben renault a bu paraları vermem az yakıt dışınca bence hiç bir artısı yok , nerdeyse her yeri plastik arabanın .

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

renault link programı ile servis geçmişi sorgulayabilirsiniz tabi satıcıdan şase noyu öğrenmeniz gerekli. onun dışında fena durmuyor hava yastıklarını ve podye tarafını kontrol ettirmek gerekebilir. Hasar şimdi ufak 13 bin ama 2018 de oldu ise büyük para :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar
(düzenlendi)
Murat Öngür yazdı:

ben renault a bu paraları vermem az yakıt dışınca bence hiç bir artısı yok , nerdeyse her yeri plastik arabanın .

Bakımları da 20 binden 20 bine; mazot filtresi de 2 bakımda bir değişiyor :flowers::biggrin:

Güvenlik bence de sıfır :good1:

tarihinde İsa Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru

Aslında vag grubu c hatchback araçlara niyetlendim ama onlarinda arka yaşam alanı şaft tünelinden dolayı çok dar. Eşim arkaya iki çocuğun yanına geçince bebek koltuklarindan ve şafttan hiç yer kalmıyor. 

Octavia araçlar ise bu paralara 150k üstü km deler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Tolgahan Doğru yazdı:

Aslında vag grubu c hatchback araçlara niyetlendim ama onlarinda arka yaşam alanı şaft tünelinden dolayı çok dar. Eşim arkaya iki çocuğun yanına geçince bebek koltuklarindan ve şafttan hiç yer kalmıyor. 

Octavia araçlar ise bu paralara 150k üstü km deler.

dsg den ise edc yi tercih ederim 

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Açıkcası araç güzel ve bence alınası bir araç.Güvelik sıfır tarzı yorumları ben pek önemsemiyorum çünkü euroncap diye bir kuruluş var ve buradan 88 puan almış bir araç bu.Kişiye göre değişecek bir güvenlik algısı olamaz.Kaporta plastik demek koruma barları şase plastik demek değil.O sadece işin makyajı.

Kayınço yaklaşık 3 senedir bu araca biniyor ve hiç bir sorun yaşamadı.Bende bir kaç kez kullandım,Bagajı olsun yaşam alanı olsun geniş ve rahat.Vites geçişleri çok rahat ve akıcı.Genel olarak edc çok problemli bir şanzıman değil.Bende Talisman kullandım edc ondada hiç bir sorun yaşamamıştım.

Hoşunuza gittiyse alın geçin bu araçtan zaten zarar etme şansınız olmaz.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Murat Öngür yazdı:

Murat bey bu şekilde araç danışma konusunda işin içinden çıkılmaz ki, adam kronik sorunu veya dikkat etmem gereken yer var mı diye sormuş var ise aynı paraya bu kmlerde düzgün araç önerin. Ama ben ona bu parayı vermem derseniz, oda kiaya vermez bu paraları ,öbürü fiata vermez bu işin sonu yok. Euro ncap puanı 5 yıldız bu aracın güvenlikle alakalı bir sorunu yok, ekonomik, piyasada çokça bulunan, motoruna zaten denilecek birşey olmayan bir araç.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)
İsa Acar yazdı:

Bakımları da 20 binden 20 bine; mazot filtresi de 2 bakımda bir değişiyor :flowers::biggrin:

Güvenlik ve yol tutuş sıfır , euro ncap diyorlar ama herşey euro ncap değil arabanın  yanları arkası plastik süratli giderken savrulduğu zaman kontrol etmek neredeyse imkansız .  Malzeme kalitesi vasat seviyede. Ben alınmaz demiyorum aslında ama bu fiyatlar verilmez 

bu arada benim araba da da 15 bin bakım mazot filtresi iki bakımda bir değişiyor.

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru

Aracın hasar tarihi 29.09.2021 miş.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İsa Acar yazdı:

Peki yılda 20 bin çevirmiyorsak, yılda bir mi yapılıyor yağ değişimi yoksa 20 bin kmde bir mi? Ben her ne kadar senede 30-35 bin km çeviriyor olsam da çoğu araç hele de mevcut akaryakıt fiyatları ile senede 10 binin altında kalıyor, yılda bir bakım mecburen yapılınca yağ değişim km aralığı anlamını yitiriyor sanki? 

Yorum bağlantısı
Alper Şenses

Bir önceki aracım şubat başında sattım bir buçuk senede 38bin km kullandım eşim daha çok kullandı bence pişman olmayacağınız bir araç yakıt, bakım, bagaj ve arka yaşam, edc şanzıman yönünden, 15 bin bazen 20 binde bakıma girdim, aldığım ilk zaman turbo hortumu yırtıldı, bagaj stepne yerine su alıyordu çözümü basit, birkaç yerinden trim sesi gelir çözülmeyecek sorun değiller, bence güzel  tercih olur araç bakımlı ise 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven

İllede megan dersen daha düşük km bakmalı hasar kaydı millet olarak önemli ne kadar plastik parça olsa bile tecrübe ile sabit.

Araç gidiş olarak iyi şanzıman sorunsuz değil bir çok yerinde plastik parça mevcut güvenlik açısından şaibeli tercih elbette sizin. 

Dip Not : Az yakar çok kaçar durur mu bilmem :)

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Tolgahan Doğru yazdı:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-hatasiz-boyasiz-dusuk-km-1084633369/detay

Linkteki araca niyetlendim. Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. 

Dikkat etmem gereken kronik sorun sıkıntı var mıdır 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-memurdan-tertemiz-hatasiz-opel-astra-1.6-dizel-sport-still-1086455482/detay

Bu aracı da yorumlarsanız sevinirim , manuel olarak bir başka secenek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar
Murat Sahın yazdı:

Peki yılda 20 bin çevirmiyorsak, yılda bir mi yapılıyor yağ değişimi yoksa 20 bin kmde bir mi? Ben her ne kadar senede 30-35 bin km çeviriyor olsam da çoğu araç hele de mevcut akaryakıt fiyatları ile senede 10 binin altında kalıyor, yılda bir bakım mecburen yapılınca yağ değişim km aralığı anlamını yitiriyor sanki? 

Net bilgi sahibi değilim ama km dolmuyorsa, yılda bir bakım yaptırılması gerekli diye biliyorum. Bende yıllık en az 25 bin km yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Ülkemizde hemen hemen bütün markalarda bakım yılda bir yapılıyor, km az veya çok olsa da. Avrupa'da bazı araçlarda iki yılda bir bakım olabiliyor. Kuzey Amerika'da genelde bizim gibi periyodlar kısa. Yılda 1. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Ahmet Çankaya

Eski Cerato ve halihazırda Ceed kullanıcısı olarak Tamer Bey in önerdiği Ceed Sw (rengini beğenmesem de) ve kırmızı Elantra :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Her iki aracıda kullanmış biri olarak.700.000 civarına otomatik astra alın derim.j kasalar 6 ileri yakıtı biraz fazla ,k kasalar 8 ileri tork konvektörlü. Astra Megane den kalite ve yol tutuşta bence baya iyiydi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Ahmet Çankaya yazdı:

Eski Cerato ve halihazırda Ceed kullanıcısı olarak Tamer Bey in önerdiği Ceed Sw (rengini beğenmesem de) ve kırmızı Elantra :good1:

Amblemi değiştir, premium diye sat.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Ferhat Yavuz yazdı:

Her iki aracıda kullanmış biri olarak.700.000 civarına otomatik astra alın derim.j kasalar 6 ileri yakıtı biraz fazla ,k kasalar 8 ileri tork konvektörlü. Astra Megane den kalite ve yol tutuşta bence baya iyiydi.

Hiç bakmamistim inceledim aklıma yatıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...