Emre KOCABIYIK 18 Mart 2023 Paylaş 18 Mart 2023 Herkese hayırlı günler, aracım 1.6 ecoboost motorlu focus 3. Aracımda motor arıza ışığı yanıyor, hata kodlarının görüntüsünü paylaştım. Yaklaşık 20.000 km önce sandık motor değişimi yaptım, turbo revize edildi, soğutma sistemi ve sensörler yenilendi, egzos üzerinde ki sensörler yeni değiştirildi fakat motor değişiminden önce de aynı hata kodları veriyordu, tüm donanımlar aktif olarak çalışıyor ama sistemde hata olduğunu yazıyor, daha önce bu şekilde arıza karşılaşanlar oldu mu, nasıl bir yol izlemem lazım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Mart 2023 Paylaş 18 Mart 2023 (düzenlendi) ekranın sağındaki kod gaz kelebeği konum sensör arızası , ya da ilgili parçaya giden tesisat arızası soldakilerin hepsi hata kodu mu veriyor? 18 Mart 2023 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre KOCABIYIK 18 Mart 2023 Yazar Paylaş 18 Mart 2023 Evet Çağlar Bey, sol ekranda ki arıza kayıtlarının hepsini veriyor Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 18 Mart 2023 Paylaş 18 Mart 2023 Bütün modülleri resetleyin, motorla beraber değişen beyin vs varsa mutlaka yeniden kodlatın Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Mart 2023 Paylaş 18 Mart 2023 böyle sayfa dolusu parçada arıza olmaz, ya tesisatta ya da beyinde sorun vardır, motor bu yüzden mi değişmişti? arıza kodları var diye? Yorum bağlantısı
Emre KOCABIYIK 18 Mart 2023 Yazar Paylaş 18 Mart 2023 Ü.Emre Kartal yazdı: Bütün modülleri resetleyin, motorla beraber değişen beyin vs varsa mutlaka yeniden kodlatın Beyin orjinal, daha önce değişmemiş ancak motor değişimi yaparken beyinin bulunduğu konum gereği üzerinden su akıntı izleri vardı kontrol ettirmiştik içerisinde su girişi var mı diye Çağlar Bayur yazdı: böyle sayfa dolusu parçada arıza olmaz, ya tesisatta ya da beyinde sorun vardır, motor bu yüzden mi değişmişti? arıza kodları var diye? Malesef üst kapak açılıp revize edilmiş, sürekli hararet yükseliyordu, bende sıfır motor ile değişimi yaptım. Ancak motor değişiminden önce de bu arıza kodları vardı 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 19 Mart 2023 Paylaş 19 Mart 2023 Akünüz ne durumda bu kadar yığınla arıza düşük voltaj kaynaklı da olabilir Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 19 Mart 2023 Paylaş 19 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: böyle sayfa dolusu parçada arıza olmaz, ya tesisatta ya da beyinde sorun vardır, motor bu yüzden mi değişmişti? arıza kodları var diye? zayıf akü diyorum. Yorum bağlantısı
Emre KOCABIYIK 19 Mart 2023 Yazar Paylaş 19 Mart 2023 Ömer Sarıgül yazdı: Akünüz ne durumda bu kadar yığınla arıza düşük voltaj kaynaklı da olabilir Aküyü motor değişimi ile yeni almıştık, voktajını ölçmedim son zamanlarda Doğan Arşiray yazdı: zayıf akü diyorum. Doğan bey Aküyü yeni taktığımızda da bir süre sonra arıza kodları çıkmıştı Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 19 Mart 2023 Paylaş 19 Mart 2023 Emre KOCABIYIK yazdı: bir süre sonra arıza kodları çıkmıştı Bir süre sonra ise aracın şarj sistemini kontrol etmek lazım 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts