İçeriğe Yönlendir

Mevcut Otoyollarımız

Tansu Kalafatoğlu

Daha Fazla Otoyola İhtiyaç Var Mı?  

74 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Neden? Devlet gelsin benim trabzondaki eski evimi de yapsın o zaman. Yepyeni olsun. Benim neyim eksik? 

Meslektaşlarına sor niye bu binalara onay verdiniz  de mantıklı cevap alırsan Trabzon'da ki evinede el attirriz 🤣

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Ali Gök yazdı:

Devlet o gün yapılırken izin verdi vermicekti 

İzin verdiyse maliyetine katlanır 

Belediye olmasın o?

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

Meslektaşlarına sor niye bu binalara onay verdiniz  de mantıklı cevap alırsan Trabzon'da ki evinede el attirriz 🤣

devlet binaların işçiliğinin ve malzemesinin doğruluğuna bakmaz. Dün bakmadı, bugün de bakmıyor.

Araban üretildiğinde devlet ncap’tan kaç almış bile demiyor. Yine en azından devlet özel denetim yasası oluşturmuş ve binaların yapımını kontrol ettiriyor. 

Sürekli devlet devlet diye dillendirilen sistemde devlet hiçbir şey yapamaz. Kilitlenir kalır. 

depremde evi yıkılmış kişiye bedava ev verilmez. Zaten verilmeyecek. Arsa veya para karşılığı verilecek. Herkes bilinçli vatandaş olsun. Devlet sürekli birilerinin arkasını kovalarsa iş yürümez. Müteahhit kaçak iş mi yapıyor, usta şikayet edecek veya yapmayacak. Bu kadar basit. Ustaya mesleki eğitim zaten veriliyor. Devlet bunu şart koşmuş. Yeterli. 

@Öner Kurukuz belediyede bakmaz binanın nasıl işçilikle yapıldığına. Yapı denetim denen sistem var. Belediye evrak düzeyinde bakar sadece. 

her inşaatın yapım işçiliğine belediye gidecek olsa şantiye şefi neden var? Denetim neden var? Hangi memur sayısı yeter onca inşaatın her kademesini bakmaya? Memur o maaşa bu işi yapar mı? 

yapı denetim sistemini tartışabiliriz ama. Mesela sıfır sorumlulukla satış rakamı üstünden %3 komisyon alan emlakçı var. 

yapı denetim ise resmi yapım maliyeti üstünden %1,5 alıyor. Burası çok saçma

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

devlet binaların işçiliğinin ve malzemesinin doğruluğuna bakmaz. Dün bakmadı, bugün de bakmıyor.

Araban üretildiğinde devlet ncap’tan kaç almış bile demiyor. Yine en azından devlet özel denetim yasası oluşturmuş ve binaların yapımını kontrol ettiriyor. 

Sürekli devlet devlet diye dillendirilen sistemde devlet hiçbir şey yapamaz. Kilitlenir kalır. 

depremde evi yıkılmış kişiye bedava ev verilmez. Zaten verilmeyecek. Arsa veya para karşılığı verilecek. Herkes bilinçli vatandaş olsun. Devlet sürekli birilerinin arkasını kovalarsa iş yürümez. Müteahhit kaçak iş mi yapıyor, usta şikayet edecek veya yapmayacak. Bu kadar basit. Ustaya mesleki eğitim zaten veriliyor. Devlet bunu şart koşmuş. Yeterli. 

@Öner Kurukuz belediyede bakmaz binanın nasıl işçilikle yapıldığına. Yapı denetim denen sistem var. Belediye evrak düzeyinde bakar sadece. 

her inşaatın yapım işçiliğine belediye gidecek olsa şantiye şefi neden var? Denetim neden var? Hangi memur sayısı yeter onca inşaatın her kademesini bakmaya? Memur o maaşa bu işi yapar mı? 

yapı denetim sistemini tartışabiliriz ama. Mesela sıfır sorumlulukla satış rakamı üstünden %3 komisyon alan emlakçı var. 

Binayı kontrol etsin demedim. Yer müsait değilse yapıma ruhsat vermeyecek. Ama belediye başkanları kendi cebi karşılığında ruhsat çıkarabiliyor.

Böyle olunca sonuç da bu oluyor. Ev yapılmayacak yere mahalle yapılıyor.

Bunun devlet ile değil başkan seçilen kişinin karakteri ile alakası var.

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Öner Kurukuz yazdı:

Belediye olmasın o?

Belediye devletin kurumu degilmi özel sektorun sirketimi belediye

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Öner Kurukuz yazdı:

Binayı kontrol etsin demedim. Yer müsait değilse yapıma ruhsat vermeyecek. Ama belediye başkanları kendi cebi karşılığında ruhsat çıkarabiliyor.

Böyle olunca sonuç da bu oluyor. Ev yapılmayacak yere mahalle yapılıyor.

Bunun devlet ile değil başkan seçilen kişinin karakteri ile alakası var.

Zemin seçiminde haklısınız. Maalesef bu işler belediyede görüşülüp belediye meclisinden çıkıyor. Meclislerin yarısından çoğu müteahhitlerden oluşuyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yazdıklarının hicbir karşılığı yok çünkü adalet yok  kusura bakma dost acı söyler adalet olan ülkede korkar insanlar bizde 3 5 kuruş herşeyin raconuna göre dagitinca her imzayı artırmış insanlar . Çünkü ceza almayacak biliyor herşey affedilecek gerekli nakti verdiğinde örnek imar affi

Usta şikayet etse bitane mutahiti ömrü biter kimsenin yanında iş vermezler

Ülkenin gerçekleri ile uyuşmuyor malesef bu dediklerin gerçek adalet olan ülke için gecerli 

Beni konuşturma Mehmet abi atacak forumdan🤣🤣

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Zemin seçiminde haklısınız. Maalesef bu işler belediyede görüşülüp belediye meclisinden çıkıyor. Meclislerin yarısından çoğu müteahhitlerden oluşuyor. 

kapıda bekleyen halk ee nağpak demezse %90 nı düzelir

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

Yazdıklarının hicbir karşılığı yok çünkü adalet yok  kusura bakma dost acı söyler adalet olan ülkede korkar insanlar bizde 3 5 kuruş herşeyin raconuna göre dagitinca her imzayı artırmış insanlar . Çünkü ceza almayacak biliyor herşey affedilecek gerekli nakti verdiğinde örnek imar affi

Usta şikayet etse bitane mutahiti ömrü biter kimsenin yanında iş vermezler

Ülkenin gerçekleri ile uyuşmuyor malesef bu dediklerin gerçek adalet olan ülke için gecerli 

Beni konuşturma Mehmet abi atacak forumdan🤣🤣

Meslektaşlarımın hatalı işe onay verip vermemesi değil konu. Hatalı bir yapılıyor bilerek. Yani ortada hatalı iş var. O iş neden hatalı? 

iş onaya geldiğinde mi her şey düzelecek? Onay verecek ya da vermeyecek kişi de o hatayı yapanların içinden biri

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Ali Gök yazdı:

Belediye devletin kurumu degilmi özel sektorun sirketimi belediye

Belediye devletin kurumu ama senin inşaat alanını devlet "denetlesin" diye belediyeye veriyor zaten. Denetlemesi gereken kişi devletin başındaki degil, belediyenin başındaki şahıs.

Buna dikkat çekmek için yazdım. Belediyenin gorevi zaten kendi bölgesini düzenlemek. Belediyenin bölgesini devlet gelip duzenleyecekse belediye niye var?

Dere yatağına yapılan evlerin sorumlusu devlet değil, oraya imar izni veren belediyenindir.

Devlet de her belediyeyi günlük olarak kontrol edemez, sikayet ederseniz inceler, gerektiğinde gorevden alır.

Ama sen şikayet etmezsen 10 binlerce belediyeyi nasıl denetlesin?

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Öner Kurukuz yazdı:

Belediye devletin kurumu ama senin inşaat alanını devlet "denetlesin" diye belediyeye veriyor zaten. Denetlemesi gereken kişi devletin başındaki degil, belediyenin başındaki şahıs.

Buna dikkat çekmek için yazdım.

Dere yatağına yapılan evlerin sorumlusu devlet değil, oraya imar izni veren belediyenindir.

Devlet de her belediyeyi günlük olarak kontrol edemez, sikayet ederseniz inceler, gerektiğinde gorevden alır.

Ama sen şikayet etmezsen 10 binlerce belediyeyi nasıl denetlesin?

arada denetlese hiç fena olmaz sonuçlardan görüldüğü gibi. dere yatağına ev yapmak nasıl bir cahilliktir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Belgrad ormanına ev yapılma kararı belediyede mi?

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Doğan Arşiray yazdı:

arada denetlese hiç fena olmaz sonuçlardan görüldüğü gibi. dere yatağına ev yapmak nasıl bir cahilliktir.

Bi zahmet onu da vali kontrol etsin.

Devlet zaten ülkenin geneline hizmet için plan yapar, dış iliskilerle ilgilenir. Devletin işi başından aşkınken bir de ilçe ilçe gezip belediye mi denetleyecek?

Bir kurum başkasının işini de yapıyorsa kendi işini yapmak için zamanı kalmaz.

Belediye denetlemek devletin görevi değildir. Şikayet edilirse inceleme başlatılır, suç tespit edildiğinde gorevden alınır.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Büyükşehir ve bakanlık da imar planında yetkili kurumlar. Mesela belgrad ormanı

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hmm o zaman devlet bana araba versin. Bişe versin yani bedavaysa

Norveçlimisin :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Devlet dediğiniz şey bence Kanundur.  Kanunlara her vatandaş uymak zorundadır,  hükümetlerde dahil, hükümetlerin altındaki aklınıza gelen her kurumda kanuna uymak zorundadır, bir yerde sorun varsa Hükümete kadar ilgi tüm kurumlar ve kişiler sorumludur, sadece bireyler değil!  Kanuna uyulmazsa bunlar olur:

Peki Kanunları nasıl adam gibi uygulayacağız,  Kanuna uygun davranmak için önce iş bireyden başlamalı, tabii kanunlarında doğru dürüst kanun olması lazım, bireyler ahlaklı hak yemeyen çalışan araştıran sorgulayan kendini eleştiren ve düzelten hatalarından ders alan, geneli düşünen insanlar olmalı ve doğru ile yanlışı ayırt eden insanlar olmalı (edemeyen zaten akıl yoksunudur) sonrası kültürün gelmesini, gelişmesini sağlar..... yoksa krallıkla yönetilelim teba olun kafanıza vura vura doğru bildiğini uygulasın birisi, bu insanlığa hakarettir aslında ve sonuda kötüdür, biryerde patlar ....

Anayasayı yada kanunları neden başka uluslardan örnek aldığımızında kısmen açıklamasıdır bu, o toplumlar bazı şeyleri aşmış çözmüş elekten geçirmiş sonuca ulaşmış, bizde alıp uygulamışız ama toplum ders almadan yaşamadan hazıra konduğundan uyum sağlamakta zorluk çekiyor bence, bizim toplum daha devrimini yapamamış, Atatürk ün yapmaya çalıştığı ve çokta doğru olan devrimi, büyük kısmı içine sindirememiş ve geri kalmış bir toplumuz, daha çok yolumuz var...

sonuç olarak iyi ahlakı olmayan cahil yozlaşmış sadece kendini düşünen birey olamamış genel anlamda her alanda hak yiyen toplumlarda kültürde olmaz hiçbirşeyde, Kanunda işlemez, işlesede bir tarafa çekilir öyle işler...

dahada kısa özeti, toplum neyse öyle yönetilir, isterseniz en baba kanunu koyun hatta Allah direk kanun budur uyacaksınız desin, toplumda iş yoksa hiçbirşey olmaz.

işe aynaya bakmakla başlamak lazım bence, yoksa onlar duymaz görmez anlamaz derken sende aynını yaparsın farkına bile varmazsın sen uyanana kadar iş işten geçer ve biter gider. FİN.

Söz meclisten dışarı....

şimdi son 80 senedir bu topluma ve ülkeye baktığımızda ne görüyoruz, bir bize bir başka devletlere iyi yönde neler olmuş bakınız, geldiğimiz noktada toplumsal olarak ne aşama kaydetmişiz, esas önemli olan bu, yada aşama kaydettiysek ne yöne ve ne kadar ilerlemişiz? kendinizle başbaşa sakin kafayla taraf tutmadan bir bakınız, buna bakmak içinde kültür gerekir ama olsun, denemek ilerlemenin başlangıcıdır.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Mesela belgrad ormanı

yani şimdi şu bizim villlayı belgrada nasıl konduracağız onu de, belediye kafi mi

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

yani şimdi şu bizim villlayı belgrada nasıl konduracağız onu de, belediye kafi mi

direkt konuyoruz. Soran olursa, barınacak yerim yok, yaşamak ve barınmak istiyorum deyip anayasayı devreye sokuyoruz. Sonra rayiç bedelden araziyi satın alıp tapu çıkarıyoruz

hiç gülmeyin. Yukarıda yazdıklarımın binlerce örneği var :) 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

villa değil tabi. Önce kulübe. Villa sonra

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

direkt konuyoruz. Soran olursa, barınacak yerim yok, yaşamak ve barınmak istiyorum deyip anayasayı devreye sokuyoruz. Sonra rayiç bedelden araziyi satın alıp tapu çıkarıyoruz

dm den devam

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

En yakın örneği geçen hafta imar affı ile İstanbul büyükşehir belediyesinin Rumelihisarüstü ve Pınar mahallelerinde verdiği tapular 

tarihinde Ahmet Hasan Şendağ tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

pınar mahallesinde güzel rant dönmüştü, evlerinden attılar adamları, siyah gömlek  dar paça pantalonlular, lakin bu tapu sorunu çözümü, bunun binanın dayanımına bir etkisi yok, bir de 1990 lardan kalma saçma sapan şerhler vardı onlar kalktı, bürokratik hadiseler

Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ

55 yıl önce çöktükleri, yıllardan beri üniversite öğrencilerine fahiş fiyatla kiraya verdikleri, arsası da aslında devletin arazisi olan yerler hı hı 
Benim de nalıncı keserim olsa da güzel güzel yontsam kendime doğru

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Pınar mahallesinden bana tapu verecekler… binanın dayanımını düşünürsem opel termostatı olayım :) 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Pınar mahallesinden bana tapu verecekler… binanın dayanımını düşünürsem opel termostatı olayım :) 

neden opel, doyotanınki neyine yetmiyor, hiç açmadığı için olabilirmi acep :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...